Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
oaee F8854

Δ. Στρατούλης: Αποποινικοποίηση των οφειλών των επαγγελματιών προς τα ταμεία

Διαδοχικές συναντήσεις με το πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Καββαθά και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλη Κορκίδη, είχε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν τα θέματα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) κυρίως, η αναζήτηση ευνοϊκότερης ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές καθώς η ελεύθερη επιλογή κατώτερων ασφαλιστικών κλάσεων και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.

«Θέλουμε τις επόμενες ημέρες να βάλουμε ένα φρένο στις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για το 2015 και ταυτόχρονα να αποκαταστήσουμε τον δημόσιο, κοινωνικό και καθολικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης» ανέφερε μετά τις συναντήσεις ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.  

Ο κ. Στρατούλης ανέφερε, επίσης, ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποποινικοποίηση των οφειλών των επαγγελματιών, προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα θα δοθεί πλήρης υγειονομική περίθαλψη στους ανασφάλιστους, και θα διευκολυνθεί η συνταξιοδότηση των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, που έχουν συμπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις της συνταξιοδότησης, ηλικιακές και άλλες, αλλά χρωστούν πάνω από το όριο των 20.000 ευρώ. Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεσμεύτηκε τέλος ότι θα βελτιωθεί η διάταξη που παρέχει τη δυνατότητα μέχρι το τέλος του 2016, της επιλογής έως και δύο ασφαλιστικών κλάσεων.

Previous Η Ελλάδα απέρριψε το σχέδιο ανακοίνωσης του Eurogroup
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας