Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
papadimitriou dimitris ypan F 1976275465

Δ. Παπαδημητρίου: Η αύξηση της φορολογίας δεν πλήττει την ανταγωνιστικότητα

«Έχουμε τον πιο αναπτυξιακό προϋπολογισμό γενικής αποδοχής μετά από μια 8ετία».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, στην συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι το πρόβλημα της ελληνικής ανταγωνιστικότητας δεν είναι η φορολογία, αλλά η πρόσβαση της επιχειρηματικότητας στην χρηματοδότηση.

«Η φορολογία δεν αποτελεί καταλυτικό παράγοντα καταστροφής της ελληνικής ανταγωνιστικότητας», είπε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας όσα του καταλογίζουν περί διαφορετικής άποψής του με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης, είτε σε παρερμηνείες δηλώσεων του, είτε σε αποσπασματικές αναφορές του.

Τα υψηλά επιτόκια δανεισμού από τις τράπεζες, οι δυσκολίες στην έγκριση χρηματοδότησης, το χαμηλό ύψος δανεισμού και τα υψηλά ενέχυρα για την χορήγησή τους, αποτελούν, όπως είπε, εμπόδιο για την εξέλιξη και ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Ο υπουργός Οικονομίας, διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση προωθεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για αποτελεσματική και δικαιότερη αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, αλλά και της φορολόγησης», ενώ έδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την διευκόλυνση έναρξης και λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ο κ. Παπαδημητρίου έκανε επίσης λόγο για κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν και είναι αναγκαίες για μια βιώσιμη ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι για αυτό όλοι έπρεπε να στηρίζουν,αντί να δυσφημούν τις προσπάθειες που γίνονται.

amna.gr

Previous ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ, ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 (ομάδες 1, 2, 3.1)
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας