Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
mardas dim F 1632447314

Δ. Μάρδας: Στόχος η ενίσχυση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας

Η ενίσχυση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας, η προβολή της Ελλάδος στις διεθνείς αγορές ως χώρας παραγωγής και εξαγωγής ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και η επέκταση της ελληνικής επιχειρηματικής δράσης σε νέες αγορές είναι μεταξύ των στόχων του υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας σε εκδήλωση του Προγράμματος Επιχειρηματικών Συναντήσεων Go in Athens, που διοργανώνει η Eurobank, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας της τράπεζας «Go International». 

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο διπλωματικών αρχών, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, των οποίων βασική αποστολή αποτελεί η υποστήριξη και η ενίσχυση των εξαγωγικών προσπαθειών των ελληνικών επιχειρήσεων. «Μέσα στο 2016, προγραμματίζουμε σειρά επιχειρηματικών αποστολών και έχουν ήδη οριστεί τα χρονικά διαστήματα πραγματοποίησης για την Ιορδανία, την Τυνησία, την Ινδία, τη Σουηδία, τη Σερβία, τη Ν. Κορέα και αναμένονται λεπτομέρειες για τη Σαουδική Αραβία, την Κένυα, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Λευκορωσία, το Ιράν και τη ΝΑ Ασία», επισήμανε ο κ. Μάρδας.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας σημείωσε ότι στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής για την ανταγωνιστικότητα και την αναδιάρθρωση της οικονομίας, είναι επιβεβλημένο μέσω συγχωνεύσεων που θα ενθαρρύνει το τραπεζικό σύστημα ως βασικός πιστωτής βιώσιμων, αλλά προβληματικών εταιρειών, να επιτευχθεί η δημιουργία μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων που θα μπορούν να ανταγωνιστούν από ισχυρότερη θέση στις διεθνείς αγορές αγαθών και υπηρεσιών. 

«Η Eurobank θα υποστηρίξει, με συμβουλευτικές υπηρεσίες και χρηματοδότηση, εξαγωγικές επιχειρήσεις που εξετάζουν συγχωνεύσεις ή εξαγορές εταιρειών του κλάδου τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα, λόγω μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ακρογωνιαίος λίθος του σχεδιασμού μας είναι να στηρίζουμε σταθερά τις παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Δεν πιστεύουμε στον τραπεζικό πατερναλισμό. Η ιδέα ότι οι τράπεζες ή οποιοσδήποτε άλλος κρατικός ή ιδιωτικός κεντρικός φορέας ξέρει καλύτερα – και οι επιχειρήσεις πρέπει να τον ακολουθήσουν – ανήκει στο παρελθόν», τόνισε ο κ. Καραβίας.

«Η Ελλάδα, για να βγει από την κρίση, έχει ανάγκη μια ισχυρή αλυσίδα εξωστρέφειας που να διαπερνά τον πρωτογενή τομέα, τη βιομηχανία, τον τουρισμό, τις μεταφορές, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την επίσημη πολιτεία. Το Go International αρχικά και το Go In Athens αποτελούν το φωτεινό παράδειγμα ενός ΣΔΙΤΤ διεθνοποίησης, μίας σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού και τραπεζικού τομέα» είπε, μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή της η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη.

Την έναρξη των εργασιών του φόρουμ κήρυξε ο γενικός διευθυντής, επικεφαλής Τραπεζικής Επιχειρήσεων και Επενδυτικής Τραπεζικής της Eurobank Κώστας Βασιλείου, ο οποίος, εστιάζοντας στη μεγάλη συμμετοχή, ανέφερε: «Η ανταπόκριση αυτή, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας στη χώρα μας, είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα για τις προοπτικές της οικονομίας μας, καταδεικνύοντας ότι παρά την κρίση υπάρχει γόνιμο έδαφος για ουσιαστικές προσπάθειες».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η παρουσία και η τοποθέτηση της αναπληρώτριας αντιπροέδρου του ομίλου Hongdaxingye Wei Liu, που εκπροσώπησε στο Go In Athens έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Κίνας. Η Wei Liu προανήγγειλε ότι στις αρχές Ιουνίου στην πόλη Γκουανγκζού της Ν. Κίνας, των 14 εκατ. κατοίκων, θα φιλοξενηθεί η πρώτη εβδομάδα ελληνικών προϊόντων.

naftemporiki.gr

Previous Νέα αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στο τέλος του 2016
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας