Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
xenodoxoypalliloi F92581845

Χαρδούβελης – Ανδρεάδης: Συζήτησαν την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία

Το ζήτημα της αύξησης του ΦΠΑ στις υπηρεσίες των ξενοδοχείων από το 6,5% στο 13%, που προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέα Ανδρεάδη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, η κυβέρνηση αναγνωρίζει μεν ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα έχει ενδεχομένως αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, αλλά θεωρεί ότι είναι το πιο ήπιο μέτρο που θα μπορούσε να ληφθεί για να προχωρήσει η αξιολόγηση από την τρόικα. Παράλληλα, το υπουργείο φέρεται να υποστηρίζει ότι οι όποιες απώλειες θα απορροφηθούν από τους επιχειρηματίες. 

Ο κ. Ανδρεάδης εκτιμά, παράλληλα, ότι επιπτώσεις από μια αύξηση του ΦΠΑ θα υπάρξουν από το 2016, καθώς έχουν ήδη γίνει οι προκρατήσεις από τους μεγάλους tour operators για την επόμενη χρονιά. Από την πλευρά του ΣΕΤΕ, έχει ανατεθεί σε δύο διεθνείς εταιρίες μελετών να ερευνήσουν για τις συνέπειες από την αύξηση του ΦΠΑ και οι εκθέσεις θα παραδοθούν τον Ιανουάριο.

tovima.gr

 

Previous Ολγα Κεφαλογιάννη: Οργανωμένο δίκτυο για τον Συνεδριακό Τουρισμό
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας