Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
hahn johanes F 867629190

Χαν: Αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων σε συνεργασία με ΕΤΕπ για την Ελλάδα

“Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει κοινοτικά κονδύλια σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ)” τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν σε συνέντευξή του.

Παράλληλα ο Ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε ότι χρειάζεται ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος σε όλη την Ευρώπη και επισήμανε ότι η γενική εντύπωση και η εικόνα που υπάρχει τώρα για την Ελλάδα έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

«Έχω επισκεφθεί επιχειρήσεις στην Κρήτη, την Πάτρα, την Ήπειρο, τη Θράκη, καθώς και πανεπιστήμια, τα οποία έχουν πολύ υψηλό επίπεδο διεθνώς και βλέπω ότι υπάρχει εξαιρετικό επίπεδο για νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και καινοτόμα προϊόντα, τόσο σε επίπεδο αγαθών, όσο και υπηρεσιών» υπογράμμισε ο κ. Χαν και προσέθεσε ότι υπάρχουν εξαιρετικές ερευνητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες, όμως, πρέπει να διασυνδεθούν με τον επιχειρηματικό κόσμο, σημειώνοντας ότι αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό φαινόμενο.

Ο κ. Χαν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ιατρική Σχολή της Ηπείρου, η οποία μπορεί να συνδεθεί με την επιχειρηματική κοινότητα, ενώ για την επεξεργασία τροφίμων είπε ότι είναι πολύ δυνατός τομέας, που συγκεντρώνει 1.000 ερευνητές στην Κρήτη.

Επιφυλάξεις για προβλήματα

Παράλληλα, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τα συνεχιζόμενα διοικητικά ελλείμματα που κρατούν τις εταιρίες μακριά από τις επενδύσεις και αναφέρθηκε στη μεγάλη διάρκεια των δικαστικών υποθέσεων, αφήνοντας σαφή υπαινιγμό για τον «μεγάλο αριθμό των δικηγόρων» που υπάρχουν στην Ελλάδα. Επίσης, επισήμανε την έλλειψη σταθερότητας στο φορολογικό σύστημα.

Ερωτηθείς για τα 181 έργα προτεραιότητας, ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι 51 έργα, αξίας ενός δισ. ευρώ, έχουν ολοκληρωθεί, 23 πρέπει να παραδοθούν εντός του τρέχοντος έτους και έως το τέλος του 2015 τα υπόλοιπα, προσθέτοντας ότι ίσως κάποια ενταχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο. Η γενική εκτίμηση, κατέληξε, είναι ότι «ήταν καλή ιδέα να θέσουμε αυτές τις προτεραιότητες και να έχουμε τα εν λόγω έργα υπό επιτήρηση», συμπληρώνοντας ότι «είμαστε στη σωστή πορεία».

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Previous Μείωση 5,2% σε 1 εκατ. επικουρικές συντάξεις
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας