Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Χ. Θεοχάρης: Δεν θα δοθεί παράταση για την υποβολή του Ε9, αλλά…

Δεν θα δοθεί καμία παράταση, πέραν της 31ης Μαϊου, για την υποβολή των δηλώσεων Ε9, ξεκαθάρισε την Πέμπτη από τη Θεσσαλονίκη, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Δεν θα δώσουμε παράταση για το Ε9. Οι πολίτες πρέπει να ασχοληθούν από το Σάββατο με τις δηλώσεις Ε1″, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με θέμα την καταπολέμηση της διαφοράς.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, της εφημερίδας “ΗΜΕΡΗΣΙΑ”, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για να διευκολύνει τους φορολογούμενους σχεδιάζει να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα σε όσους δεν θα προλάβουν να υποβάλουν το Ε9 μέχρι σήμερα, να το πράξουν μετά την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει ότι τα ποσά του ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστούν με βάση τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι σήμερα. Σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι διαπιστώσουν λάθη ή παραλείψεις θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου τροποποιητική ή συμπληρωματική δήλωση Ε9 χωρίς την επιβολή προστίμου.

Μέχρι όμως να γίνει νέα εκκαθάριση του φόρου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν τις μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και το νέο ποσό του φόρου που θα προκύψει μετά την εκκαθάριση της τροποποιητικής δήλωσης Ε9 θα συμψηφιστεί με τις δόσεις που θα υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους.

Previous Αποφάσεις για έργα οδικών, αγροτικών υποδομών και Περιβάλλοντος από την Οικ. Επιτροπή Περιφέρειας Ηπείρου
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας