Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
eforia xartia2 F 1350025989

Μπαράζ ελέγχων από την εφορία

Ηλεκτρονικές κατασχέσεις θυρίδων και χρηματιστηριακών προϊόντων, «στενή» παρακολούθηση τραπεζικών κινήσεων, δανειακών συναλλαγών και χρηματοπιστωτικών προϊόντων περιλαμβάνει το σχέδιο δράσης για το 2016 της ΓΓΔΕ, με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και αύξησης των δημόσιων εισπράξεων για τη στήριξη του κρατικού προϋπολογισμού.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρά άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου αναγκαστικής είσπραξης με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, καθώς στην επέκταση του Συστήματος Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, για την ενίσχυση της εισπραξιμότητας, λόγος για τον οποίο ξεκινά και νέο «σαφάρι» για έσοδα με εξονυχιστικούς ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, αλλά και για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών με την αποστολή ειδοποιητηρίων ακόμη και σε μικροοφειλέτες.

Φέτος ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΓΓΔΕ θα δώσει έμφαση: * στη διενέργεια ελέγχων χρήσεων 2011 και μετά, με μεγαλύτερη αναμενόμενη εισπραξιμότητα * στον εντοπισμό των μη δηλωμένων καταθέσεων, μέσω ελέγχων συναλλαγών σε τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό * στον εντοπισμό ακινήτων Ελλήνων φορολογουμένων στο εξωτερικό και αξιοποίηση των στοιχείων * στη διενέργεια ελέγχων υποθέσεων εμβασμάτων, λιστών, προσώπων μεγάλου πλούτου και μεγάλης ακίνητης περιουσίας * στη διενέργεια στοχευμένων προληπτικών ελέγχων μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων για την αποκάλυψη εστιών φοροδιαφυγής * στη διεξαγωγή ελέγχων και ειδικών ερευνών απάτης στον ΦΠΑ.

Από φέτος εξάλλου προχωρά η δημιουργία του προφίλ κάθε οφειλέτη, ειδικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές, με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, εντός και εκτός φορολογικής διοίκησης, με στόχο την υποστήριξη της διαδικασίας λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Με δεδομένη, εξάλλου, την εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων χρεών, η ΓΓΔΕ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον έλεγχο αλλά και στη συμμόρφωση των φορολογουμένων που εμφανίζουν για πρώτη φορά ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ποσοστό 42,5% κατόπιν εφαρμογής ειδικών κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου, με στόχο την είσπραξη τουλάχιστον του 28% αυτών. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι θα προχωρήσει και στη διενέργεια 83.000 τηλεφωνικών κλήσεων σε φορολογούμενους για την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων ως προς την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, αλλά πρωτίστως την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Οσον αφορά τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΓΓΔΕ προγραμματίζει για φέτος περισσότερους από 50.000 ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, ενώ βάζει στόχο όπως οι εισπράξεις προ επιστροφών φόρων από ΔΟΥ, ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ ανέλθουν στα 31,892 δισ. ευρώ και οι εισπράξεις προ επιστροφών φόρων από τελωνεία σε 12 δισ. ευρώ. Η ΓΓΔΕ προαναγγέλλει και την κατάργηση όσων φοροαπαλλαγών έχουν απομείνει σήμερα για τα φυσικά πρόσωπα έως το τέλος του 2016, αλλά και τη νέα αναβολή της υλοποίησης του περιουσιολογίου, που μετατίθεται για τις αρχές του 2017.

naftemporiki.gr

Previous «Νέα υπηρεσία του ΥΠΕΞ για τους εξαγωγείς. Κατάλογοι 7000 εισαγωγέων, 40 κρατών»
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας