Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

B. Κορκίδης: Λουκέτα στην αγορά λόγω υπερφορολόγησης και capital controls

«Η υπερφορολόγηση, η μείωση της κατανάλωσης και η έλλειψη ρευστότητας είναι οι τρεις βασικές αιτίες κατάρρευσης της εμπορικής δραστηριότητας», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, αναφορικά με την πτώχευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών.

Ακόμη, τονίζει ότι «τα capital controls είναι η αφορμή για οριστικό κλείσιμο των εξουθενωμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και συμπληρώνει ότι «χαρακτηριστική είναι άλλωστε η κατακρήμνιση των εισαγωγών από τον Ιούλιο του 2015 έως και σήμερα». 

«Η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, όπως είναι φυσικό, επιτείνει την ισχύουσα αρνητική μεταβολή των οικονομικών δεικτών, βάζοντας “λουκέτα” στην αγορά, με τις εισαγωγικές και εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις να είναι τα μεγάλα θύματα της “ανωτέρας βίας” των capital controls», συμπληρώνει.

Κατά τον κ. Κορκίδη, οι μικρομεσαίες εισαγωγικές επιχειρήσεις λειτουργούν σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον και μεγάλο μειονέκτημα έναντι των θυγατρικών, μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων, που ουσιαστικά προμηθεύονται τα εμπορεύματα τους χωρίς να χρειάζεται να τα προπληρώσουν όπως οι αντίστοιχες ελληνικές.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ αναφέρει ότι ο κλάδος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών το 2009 στην ελληνική αγορά έκανε τζίρο 3,5 δισ. ευρώ και σήμερα δεν υπερβαίνει τα 1,9 δισ. ευρώ και καταλήγει: «Η Ηλεκτρονική το 2009 είχε τζίρο 151 εκατ. ευρώ, ενώ το 2015 έκλεισε στα 65 εκατ. ευρώ». 

naftemporiki.gr

Previous Επιμελητήριο Άρτας: Προσφορά βιβλίου στα Δημοτικά Σχολεία της Άρτας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας