Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Ατελείωτες οι ουρές για τέλη κυκλοφορίας – κλειδάριθμο. Και μετά τις 12.00 ανοιχτές οι εφορίες

Αρνητικός στην παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και των άλλων φόρων εμφανίζεται ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Ο ίδιος εκτιμά σε 500.000 και όχι 1.000.000 εκείνους που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ επισημαίνει ότι οι εφορίες θα εξυπηρετούν και μετά τις 12.00 τους φορολογούμενους.
Ο κ. Θεοχάρης εκτιμά ότι σε τεχνικό επίπεδο, δεν υπάρχει κανένας λόγος για παράταση, σημειώνοντας, όμως, πως αυτό εκφεύγει της δικής του αρμοδιότητας, που σημαίνει ότι αν δοθεί παράταση την απόφαση θα πάρει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Αναφορικά με τον συνωστισμό που υπάρχει στις εφορίες για τον κλειδάριθμο, είπε ότι δεν προβλέπεται να επιβληθεί κανένα πρόστιμο στους πολίτες και ότι οι σχετικές αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μετά την αλλαγή του έτους.
Δυο παράλληλες, τεράστιες ουρές έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των τελών κυκλοφορίας, των κλειδαρίθμων και των άλλων φορολογικών υποχρεώσεων.

Η μια ξεκινάει απ' το γκισέ της τράπεζας και η άλλη απ' εκείνο της εφορίας.
Μέχρι και χθες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τα 5,5 εκατομμύρια των ιδιοκτητών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών μόνο τα 4 εκατομμύρια είχαν προσέλθει για να πληρώσουν ενώ ακόμη 100.000 προτίμησαν να καταθέσουν πινακίδες.

Μέσα στις τελευταίες ημέρες μόνο περίπου 35.000 πολίτες προτίμησαν να βγάλουν σε ακινησία το αυτοκίνητο από το να πληρώσουν τα τέλη.

Ωστόσο με το πρόστιμο να είναι τσουχτερό και να ισούται με το διπλάσιο των τελών σήμερα αναμένεται να επικρατήσει στις τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ. Το αδιαχώρητο.

Ήδη από τα ξημερώματα ή για την ακρίβεια πριν ξημερώσει ξεκίνησε η αναμονή. Η εικόνα όμως στις εφορίες είτε για την κατάθεση πινακίδων, είτε για τον κλειδάριθμο είναι απίστευτη. Οι ουρές άρχισαν να μεγαλώνουν με εκατοντάδες πολίτες να περιμένουν πριν ανοίξουν οι πόρτες.

Επίσημη ανακοίνωση για κάποια παράταση δεν έχει γίνει. Όλα δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί όπως πάντα την τελευταία στιγμή και αφού οι πολίτες έχουν περάσει ακόμη μια ημέρα ταλαιπωρίας.
Ως προς τα έσοδα του προϋπολογισμού δεν τίθεται ζήτημα, αφού αυτά καταγράφονται ως και τα τέλη του Φεβρουαρίου.
Έτσι η παράταση από πολλούς θεωρείται δεδομένη αν και προς το παρόν από το υπουργείο Οικονομικών επιμένει ότι δεν θα υπάρξει παράταση.

Εάν όπως όλα δείχνουν δοθεί τελικά η παράταση λόγω του ωραρίου των εφοριών και ειδικά λόγω του ότι την Παρασκευή δεν εξυπηρετούν το κοινό τότε μιλάμε για μια παράταση που θα φτάνει ως και την επόμενη εβδομάδα.

Για όσους έχουν το κουράγιο να πάνε σήμερα και να περιμένουν στην ουρά καλό είναι να γνωρίζουν ότι η εξυπηρέτηση, λόγω της ημέρας, στις τράπεζες θα είναι ως τις 12:30.
Για όσους καταθέτουν τις πινακίδες τους η εφορία ζητά:
– Δήλωση ακινησίας.
– Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου
– Πινακίδες
– Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.
– Ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν ο ίδιος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.
– Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.
– Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

 ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr

Previous Νέες τηλεφωνικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης αγροτών στο “1540” από τον ΕΛΓΑ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας