Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
champer artas LOGO mikro1

Άρση των ανισοτήτων από τα capital control ζητεί ο Σύνδεσμος Επενδυτών

Την άρση των ανισοτήτων που πλήττουν τους εγχώριους επενδυτές και περισσότερες διατάξεις σχετικές με την αποκατάσταση των χρηματιστηριακών συναλλαγών στις επόμενες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για τη χαλάρωση των capital control ζητεί ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου (ΣΕΔ) σε επιστολή που απέστειλε στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΔ οι συναλλαγές στην ελληνική κεφαλαιαγορά εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά περιορισμένες και εκφράζει την ελπίδα στις επόμενες εισηγήσεις του ο κ. Στουρνάρας να προτείνει περισσ΄τοερες διατάξεις αποκατάστασης.

Ακολουθεί η επιστολή του ΣΕΔ προς τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα:

«Με την συμπλήρωση τριών μηνών από την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων στο τραπεζικό μας σύστημα, θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι συναλλαγές στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά εξακολουθούν να παραμένουν εξαιρετικά περιορισμένες.

Πέρα από την διακοπή της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου για έναν ολόκληρο μήνα, η σταδιακή αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των χρηματιστηριακών συναλλαγών, είναι ελάχιστη και απογοητευτική.

Οι πρόσφατες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δεν έχουν παρά σποραδικές διατάξεις που αφορούν τις χρηματιστηριακές συναλλαγές και οι μέχρι στιγμής διατάξεις διαμορφώνουν ένα περιβάλλον, το οποίο είναι κατάφορα άδικο για τους εγχώριους επενδυτές.

Κατανοούμε απόλυτα τις αναγκαιότητες και τις προτεραιότητες που αφορούν την προστασία του τραπεζικού συστήματος και την αποκατάσταση των εμπορικών συναλλαγών σε βασικά προϊόντα, αλλά θεωρούμε ότι οι προτάσεις, που έχουν πολύ σωστά διατυπωθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και από άλλους φορείς της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, θα επιφέρουν βελτίωση της κατάστασης, όσον αφορά τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, χωρίς να διαταράξουν τις λεπτές ισορροπίες του τραπεζικού συστήματος και να δυσχεράνουν τις εμπορικές συναλλαγές.

Ελπίζουμε, ότι οι επόμενες εισηγήσεις σας για πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σχετικές με την χαλάρωση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων προς το αρμόδιο υπουργείο, θα περιέχουν περισσότερες διατάξεις σχετικές με την αποκατάσταση των χρηματιστηριακών συναλλαγών και θα άρουν τις ανισότητες που πλήττουν του εγχώριους επενδυτές».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Previous Αλ. Τσίπρας: Θα μπορούσαμε να βγούμε στις αγορές σύντομα μετά από αναδιάρθρωση του χρέους
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας