Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Αρνητικό το πρόσημο των πωλήσεων στις εκπτώσεις

Με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, αν και το ποσοστό μείωσής τους ήταν χαμηλότερο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο των εκπτώσεων 2012 κατά την οποία ο μέσος όρος μείωσης σε σύγκριση με το 2011 κυμάνθηκε στο -29%, οι φετινές εκπτώσεις παρουσίασαν οριακή βελτίωση, καταγράφοντας χαμηλότερο μέσο όρο μείωσης -25%.

«Η περίοδος των θερινών τακτικών εκπτώσεων τελικά δεν εξελίχθηκε σε “προπομπό” σταθεροποίησης της μειούμενης κατανάλωσης στην αγορά» παρατηρεί η Συνομοσπονδία, συμπληρώνοντας ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις εξάντλησαν όλα τα περιθώρια για την καλύτερη τιμολόγηση και χαμηλότερη τελική τιμή πώλησης των προϊόντων που προσέφεραν.

Η εικόνα της κίνησης της καλοκαιρινής αγοράς και των εκπτώσεων δεν ήταν ίδια σε όλες τις περιοχές της χώρας. Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ διακρίνει τέσσερις γεωγραφικές ζώνες ή «ταχύτητες» κατανάλωσης.

Στην πρώτη, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, καταγράφεται μια σταθερή μείωση της τάξεως του 15 – 20%. Στη δεύτερη στην ηπειρωτική χώρα, μια μέση μείωση 25 – 35% και στις παραμεθόριες ακριτικές περιοχές  μια καταλυτική και μεγάλη μείωση 40 – 60%.

Οριακή μείωση 5 – 10% παρατηρήθηκε στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές και σαφής σταθεροποίηση του τζίρου στα περυσινά επίπεδα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. 

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η μείωση των τιμών τριετίας σε ένδυση και υπόδηση κυμαίνεται από 28% έως 37% και για τον λόγο αυτόν ο εμπορικός κόσμος «παρά τη μείωση του τζίρου στο λιανεμπόριο από την αρχή του χρόνου συνεχίζει να ελπίζει σε ένα «φρένο» της πτώσης το

Previous ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ: Δράσεις για την τοπική ανάπτυξη μέσω της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης και ίδρυσης νέων επιχειρήσεων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας