Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Από 1η Ιανουαρίου ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η απόφαση για την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

Η απόφαση που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη προβλέπεται ότι θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016, οπότε και θα επιβληθεί η αύξηση κατά 20 το λίτρο (ή κατά 15 λεπτά ανά φιάλη 750 ml).

Το μέτρο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή στο πλαίσιο του προηγούμενου εφαρμοστικού νόμου, εκτιμάται πως θα οδηγήσει σε αύξηση εσόδων της τάξεως των 55 εκατ. ευρώ. Από το φόρο εξαιρούνται τα εξαγόμενα ελληνικά κρασιά.

 

Διευκρινήσεις σχετικά με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο συντελεστής του φόρου θα ανέρχεται στα 20 ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος, ενώ από τον ειδικό φόρο απαλλάσσονται τα κρασιά που παράγονται από ιδιώτες και καταναλώνονται από τον ίδιο τον παραγωγό, τα μέλη της οικογενείας του ή τους προσκεκλημένους του – εφόσον δεν μεσολαβεί πώληση.

 

Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι στον ειδικό φόρο κατανάλωσης υπόκειται ο οίνος που παράγεται στο εσωτερικό της χώρας, προέρχεται από άλλα κράτη – μέλη ή εισάγεται στο εσωτερικό.

 

Όταν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του οίνου δεν έχει καταβληθεί, η παραγωγή, η μεταποίηση και η κατοχή του πραγματοποιείται σε φορολογική αποθήκη. Διευκρινίζεται ότι από την υποχρέωση σύστασης φορολογικής αποθήκης απαλλάσσονται οι μικροί οινοπαραγωγοί (οι οποίοι παράγουν κάτω από χίλια εκατόλιτρα ετησίως).

 

naftemporiki.gr

Previous Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η παιδική Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Επιμελητηρίου Άρτας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας