Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Άνοιξε η εφαρμογή για τις βεβαιώσεις αποδοχών

Σε λειτουργία τέθηκε την Πέμπτη το απόγευμα η ηλεκτρονική υπηρεσία για την υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων όπως επίσης για την υποβολή των βεβαιώσεων με τις αμοιβές όσων ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ ενεργοποίησε την υπηρεσία μια ημέρα μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στο ΦΕΚ. Η συγκεκριμένη απόφαση αναφέρει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων από την πλευρά των εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων την 31η Μαρτίου.

Ωστόσο, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου, με γραπτή ανακοίνωση έχει κάνει σαφές ότι η εφαρμογή θα παραμείνει ανοικτή μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων (δηλαδή τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουνίου). Αναμένεται διόρθωση της σχετικής απόφασης προκειμένου να κατοχυρωθεί η νέα προθεσμία. 

Με δεύτερη εγκύκλιο, η κυρία Κατερίνα Σαββαίδου, παρέχει αναλυτικές οδηγίες και για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 9,68 και 71 του νέου φορολογικού νόμου (4172/2013).

Η εγκύκλιος αφορά στην υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων, την καταβολή του φόρου και την πίστωση του φόρου αλλοδαπής.

Το άρθρο 71, λεπτομέρειες για την εφαρμογή του οποίου επίσης ενσωματώνονται στην εγκύκλιο, αφορά στην προκαταβολή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

naftemporiki.gr

Previous Κοινό ανακοινωθέν για την Ελλάδα μετά την επταμερή
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας