Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Ανοιχτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τους δικαιούχους ΕΣΠΑ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ενεργοποίηση του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμός (Escrow Account) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για την ενίσχυση της ρευστότητας και τη χρηματοδοτική στήριξη των δικαιούχων των δράσεων του νέου ΕΣΠΑ.

Το ζήτημα του Λογαριασμού βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε την Τρίτη ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης και η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ευγενία Φωτονιάτα, με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη. Μετά τη συνάντηση, ανακοινώθηκε ότι άμεσα θα εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση από τον κ. Χαρίτση.

Ποιους αφορά ο Ανοιχτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός

Ο Ανοιχτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός αφορά στους δικαιούχους των δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020. Με τη σύσταση του Λογαριασμού αυτού επιτυγχάνεται η εκταμίευση των συγχρηματοδοτούμενων πόρων προς τους δικαιούχους των τεσσάρων δράσεων επιχειρηματικότητας που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, χωρίς να απαιτείται η κατάθεση από μέρους τους εγγύησης προκαταβολής.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του διαμορφούμενου πλαισίου πολιτικής, που προωθείται από το υπουργείο, για την απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων, την ενίσχυση της ρευστότητας και τη χρηματοδοτική στήριξη των δικαιούχων, προκειμένου να διευκολύνονται στις επιχειρηματικές τους πρωτοβουλίες.

«Μέτρο ουσίας»

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι επισφραγίζεται μία νέα συνεργασία του υπουργείου Οικονομίας με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. «Με τον πρόεδρο του Ταμείου κ. Βαρλαμίτη, συμφωνήσαμε σχετικά με τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη σύσταση ενός Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού, ο οποίος θα απαλλάξει τους δικαιούχους των δράσεων από την κατάθεση της εγγύησης προκαταβολής – μία προϋπόθεση, που, όπως είναι γνωστό στην αγορά, δρούσε αποτρεπτικά για πολύ μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων», συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτσης και έκανε λόγο για μέτρο ουσίας, που θα οδηγήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς και την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

naftemporiki.gr

Previous Επανεκκαθάριση μέρους των φορολογικών δηλώσεων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας