Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
dendias esee gsebee F 326480963

Αναπτυξιακή Τράπεζα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ζητούν εκπρόσωποι του κλάδου

Την πιεστική ανάγκη της δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων επανέλαβαν σήμερα στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ν. Δένδια, εκπρόσωποι του κλάδου.

Ο υπουργός είχε συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών, τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη και τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Καββαθά.

Ο υπουργός, όπως είπε ο κ. Καββαθάς, γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες αναμένει μία μελέτη για την αναπτυξιακή πορεία των συνεταιριστικών τραπεζών και θα οριστεί στη συνέχεια νέα συνάντηση με τα προεδρεία των μικρομεσαίων.

Νωρίτερα, ο κ. Κορκίδης είχε αναφέρει σε συνέντευξη Τύπου της ΕΣΕΕ ότι σε Αναπτυξιακή Τράπεζα Μικρομεσαίων μπορεί να μετεξελιχθεί το ΕΤΕΑΝ σε συνεργασία με τις υγιείς συνεταιριστικές τράπεζες με κεφαλαιακή ενίσχυση των τελευταίων με τα διαθέσιμα χρήματα από τα ομόλογα του Ταμείου. Υπολογίζεται από την ΕΣΕΕ ότι αυτά τα κεφάλαια στο ΕΤΕΑΝ είναι της τάξης των 700 εκατομμυρίων και ποσό περί τα 300 εκατ. ευρώ χρειάζονται οι συνεταιριστικές για αύξηση κεφαλαίων.

Ο κ. Καββαθάς σημείωσε, σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντηση με τον υπουργό, ότι το 80% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων δεν έχουν καμία πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και το επόμενο διάστημα θα υπάρξει πιο εξειδικευμένη συνάντηση με πλήρως ανεπτυγμένη την πρόταση από τους μικρομεσαίους.

«Τα προσωπικά δεδομένα των επιχειρήσεων δεν μπορεί να γίνονται φέιγ βολάν», σχολίασε ο κ. Καββαθάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει τη πώληση επ’ αμοιβή στοιχείων από τον Τειρεσία.
Για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια δεν έγινε συζήτηση αλλά όπως ενημερώθηκαν οι μικρομεσαίοι τις επόμενες μέρες θα τους καλέσει το υπουργείο για να τους παρουσιάσει το σχέδιο για το οποίο υπάρχει συζήτηση σε εξέλιξη με την τρόικα.

 amna.gr

Previous Δεκαήμερο προσφορών στη διάρκεια της εμποροπανήγυρης συστήνει στα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας