Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
karasmanis giorgos F1559276187

Αναλυτικά στοιχεία για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών έστειλε ο Γ. Καρασμάνης στον Επίτροπο Dacian Ciolos

Εμπεριστατωμένο φάκελο στοιχείων, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα αποζημίωσης των παραγωγών ροδακίνων και νεκταρινιών εξαιτίας των χαμηλών τιμών, ζήτησε ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Dacian Ciolos, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Καρασμάνη.

Τα στοιχεία απεστάλησαν άμεσα καθώς είχε προηγηθεί συνάντηση για το θέμα αυτό ανάμεσα στον Επίτροπο Ciolos και τον Έλληνα Υπουργό στο περιθώριο του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας που πραγματοποιήθηκε 28 με 30 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο. 
«O Επίτροπος μου ζήτησε την αποστολή τεκμηριωμένου φακέλου το συντομότερο δυνατό, πράγμα που έπραξα άμεσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Καρασμάνης. 
Στον φάκελο περιγράφεται αναλυτικά η κρίση στην εμπορία και διακίνηση του επιτραπέζιου ροδάκινου και νεκταρινιού και η δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες παραγωγοί, από τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης της Ουκρανίας.
Τα στατιστικά δεδομένα του φακέλου, καλύπτουν όλη την φετινή εμπορική περίοδο, και τεκμηριώνουν τη δραματική πτώση των τιμών των ροδακίνων και των νεκταρινιών, κυρίως πριν από το ρωσικό εμπάργκο, οπότε είχε διατεθεί περίπου το 75% της παραγωγής, αλλά και μετά από το εμπάργκο που αποτέλεσε και τη «χαριστική βολή» για τους καλλιεργητές και όλους όσοι δραστηριοποιούνται στο νευραλγικό αυτόν τομέα. 
Με τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Καρασμάνης προς τον Επίτροπο αποδεικνύει ότι, οι μέσες τιμές παραγωγού για το 2014, διαμορφώθηκαν από 0,12 ευρώ έως 0,29 ευρώ το κιλό για τα ροδάκινα και 0,15 ευρώ έως 0,34 ευρώ το κιλό για τα νεκταρίνια, δηλαδή σε επίπεδα έως και 75% χαμηλότερα από τη μέση τιμή των τελευταίων ετών. 
Ο φάκελος έρχεται ως συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει από τις 16 Ιουλίου ο κ. Καρασμάνης, να ενημερώσει αναλυτικά τον Επίτροπο για τις επιπτώσεις που είχε προκαλέσει στις τιμές των προϊόντων η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία ζητώντας ταυτόχρονα να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για την απώλεια εισοδήματος. 
«Με τον φάκελο των στατιστικών στοιχείων, το αίτημα του Υπουργείου για την αποζημίωση των παραγωγών ενισχύεται σημαντικά» δήλωσε ο κ. Καρασμάνης εκφράζοντας την αισιοδοξία του για θετικές εξελίξεις ώστε να επιλυθεί το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν φέτος οι Έλληνες ροδακινοπαραγωγοί. 

Previous ΥΠΟΙΚ: Διευκρινήσεις για τη ¨φορολόγηση παροχών σε είδος”
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας