Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
Eurogroup Ntaisebloom F 2126864731

Αναφορά Ντέισελμπλουμ σε ενδεχόμενο περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων

Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και η ενδυνάμωση της νομισματικής ένωσης παραμένει ο βασικός στόχος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο δίκτυο BNR, είπε ότι υπάρχουν έτοιμα σενάρια σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της τον Ιούλιο.

«Σκεφτείται την Κύπρο» ανέφερε. «Οι τράπεζες εκεί περιόρισαν τις αναλήψεις για λίγο, εισροές και εκροές κεφαλαίων γίνονταν υπό όρους και έτσι, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά» πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι είναι σημαντικό να κρατηθεί η Ελλάδα στη σωστή τροχιά. «Η πολιτική μου δέσμευση είναι να διατηρηθεί η Ευρωζώνη «ανέπαφη» και να ενδυναμωθεί. 

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ υποστήριξε ότι η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό και πρέπει να εργαστεί για την προώθηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων εάν θέλει περαιτέρω οικονομική βοήθεια.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι η Ελλάδα κωλυσιεργεί για να κερδίσει χρόνο ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της Ευρωομάδας απάντησε αρνητικά.

«Η πίεση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυξάνεται», τόνισε ωστόσο σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL Nieuws. «Τα μετρητά, τα χρήματα που διαθέτει —αυτό τουλάχιστον μου λένε— μειώνονται καθημερινά. Και ξανά, θα λάβουν έκτακτο δανεισμό μόνον εάν γίνονται πράγματι βήματα, εάν υπάρχει πρόοδος σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες χρειάζονται στην Αθήνα», επέμεινε ο Ντέισελμπλουμ.

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο η χώρα μας πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

naftemporiki.gr

Previous Όλες οι προθεσμίες για τις ρυθμίσεις οφειλών
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας