Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
trapeza F27800

Αμεση χρηματοδότηση των επιχειρήσεων ζητά η κυβέρνηση

Αυστηρό μήνυμα προς τις τράπεζες να ξεκινήσουν τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων «τώρα», μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, του ΕΤΕΑΝ, της ΕΤΕπ και το Jeremie, έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης μετά από συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έκανε γνωστό ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο να τεθούν στόχοι και χρονοδιαγράμματα, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο. Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης «ζητάμε από την Ένωση Τραπεζών να δράσει και να δράσει τώρα. Δεν προτιθέμεθα να παραμείνουμε θεατές.

Είμαστε εδώ για να ελέγχουμε τις τράπεζες γιατί κι εμάς μας ελέγχει ο ελληνικός λαός. Δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα…», προειδοποίησε, χωρίς όμως να γίνει πιο σαφής.

ΕΕΤ
Ο πρόεδρος της ΕΕΤ Γιώργος Ζανιάς εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν συμβασιοποιηθεί από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες 2 δισ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο μαζί με την επιστροφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στις επιχειρήσεις, έως το τέλος του χρόνου θα έχει διοχετευτεί ρευστότητα στην αγορά ίση με το 5% του ΑΕΠ, ήτοι 8 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ζανιάς επισήμανε ακόμη ότι τα δάνεια αυτά που είναι συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ ή την ΕΤΕπ είναι με πολύ χαμηλό επιτόκιο 4% και επανέλαβε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για τη μόχλευση των κεφαλαίων.

Τέλος ο εκπρόσωπος της ΕΕΤ ρωτήθηκε και για το θέμα των πλειστηριασμών και συγκεκριμένα για τις θέσεις των τραπεζών γύρω από το θέμα.

Όπως είπε ο κ. Ζανιάς, «οι τράπεζες δεν θέλουν να πάρουν τα σπίτια του κόσμου, θέλουν να πάρουν τα χρήματα που δάνεισαν και τα οποία είναι χρήματα των καταθετών».

ΠΗΓΗ:ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Previous Εξόφληση του φόρου εισοδήματος μέχρι 12 μηνιαίες δόσεις
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας