Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
Eurogroup Ntaisebloom F 2126864731

Αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης καταθέτει την Τετάρτη η Ελλάδα

Αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης για έξι μήνες θα υποβάλει την Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση στον Πρόεδρο του Εurogroup, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Ναυτεμπορικής» στις Βρυξέλλες, με το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση (μεχρι τέλος Αυγούστου) ικανοποιείται το ένα σκέλος της ανακοίνωσης του Εurogroup.

Ωστόσο, για το δεύτερο σκέλος που αφορά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης η κυβέρνηση σκοπεύει να διαφοροποιηθεί σε κάποια σημεία, για το λόγο αυτό κυβερνητικά στελέχη βρισκονταν χθες σε συνεχή επικοινωνία με αξιωματούχους της Ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ θα κρίνει στη συνέχεια εάν το ελληνικό αίτημα πληροί τις προυποθεσεις που έθεσαν χθες Δεύτερα οι εταίροι και ανάλογα θα αποφασίσει εάν θα συγκαλέσει ή όχι έκτακτη σύγκληση των υπουργών οικονομικών την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση διαχωρίζει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωζώνη από το τρέχον πρόγραμμα στήριξης, που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, αρνούμενη να ζητήσει παράταση για αυτό. 

Previous Δεν θα τερματίσει η ΕΚΤ τη χορήγηση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω ELA
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας