Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
epimelitirioartas F1306023015

Επιστολή αιτήματος του Επιμελητηρίου Άρτας για μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο της Εστίασης

Το επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει τα μέλη του ότι απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργείο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τους Βουλευτές Άρτας κα Γεροβασίλη Όλγα & κ. Στύλιο Γεώργιο τον Πρόεδρο ΚΕΕΕ κ. Ιωάννη Μασούτη καθώς και τα Επιμελητήρια της Χώρας .

 

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Μετά τη γνωστοποίηση της υπ.΄ αριθ.: Ε2047/28-06-2024 εγκυκλίου της ΑΑΔΕ, η οποία αφορά στην αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 24% στην επιτόπια κατανάλωση (σερβιριζόμενα) κάθε είδους καφέδων, και ροφημάτων  στις επιχειρήσεις εστίασης, έχουμε γίνει αποδέκτες πλήθους διαμαρτυριών από τα μέλη μας – επιχειρήσεις εστίασης.

Η νέα διευκρινιστική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, θέτει ένα ακόμα εμπόδιο στον κλάδο της εστίασης. Οι επιχειρήσεις του χώρου, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αγωνίζονται να παραμείνουν βιώσιμες και να ανταπεξέλθουν σε όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Η εν λόγω επαναφορά του ΦΠΑ, είναι αδύνατον να απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν βρεθεί το προηγούμενο διάστημα αντιμέτωπες με σειρά ανατιμήσεων στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες.

Η πρόσφατη ανακοίνωση οδηγεί σε οικονομική εξάντληση τα καταστήματα εστίασης, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και προκαλεί αυξήσεις τιμών που επιβαρύνουν τον τελικό καταναλωτή.

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για τη μείωση του ΦΠΑ, ώστε να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης.

 

Με εκτίμηση,

 

Ιωάννης Γκολομάζος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας

 

Previous Δήμος Αρταίων: Διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών καθαρότητας και ευπρεπισμού, λοιπών ειδών υγιεινές & καθαρότητας.
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας