Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
varoufakis gianis F 691674940

Αισιόδοξος δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης, μετά τη συνάντηση με Μ. Ντράγκι

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε την Τετάρτη πως είναι “ενθαρρυμένος για το μέλλον” μετά τις “καρποφόρες συνομιλίες” που είχε στη Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, από τον οποίο ήρθε να ζητήσει στήριξη για τις ελληνικές τράπεζες, και πως η Ελλάδα μπορεί να ολοκληρώσει τις συνομλίες με τους διεθνείς δανειστές της σε σύντομο χρονικό διάστημα.

“Είχαμε πολύ καρποφόρες συνομιλίες”, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός κατά την έξοδό του από τη συνάντηση, διαβεβαιώνοντας πως η επικοινωνία ήταν “εξαιρετική”, γεγονός που του προσφέρει “μια ισχυρή ενθάρρυνση για το μέλλον”.

Ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε επίσης πως συζήτησαν με τον κ. Ντράγκι “για τους καταναγκασμούς, τους κανόνες, τους κανονισμούς και τη διαδικασία” βάσει των οποίων η ΕΚΤ χορηγεί τις αρωγές της, υπονοώντας πως ο πρόεδρος της ΕΚΤ δεν είναι πρόθυμος να υπερβεί αυτούς τους κανόνες.

“Η ΕΚΤ είναι η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας … Η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να στηρίξει τα κράτη μέλη στην ευρωζώνη”, δήλωσε ακόμη ο κ. Βαρουφάκης προς το πρακτορείο Ρόιτερς μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ντράγκι.

“Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις μας με τους ευρωπαίους εταίρους μας, καθώς και με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε την ελληνική οικονομία”, πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός.

amna.gr

Previous Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι δεν έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την Ελλάδα για το χρέος
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας