Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
aade F1649745568

Επανένταξη στη ρύθμιση των 100- 120 δόσεων σε εφορία και Ταμεία με καταβολή του Νοεμβρίου

Τη δυνατότητα να επανενταχθούν στη ρύθμιση των 100 ή 120 δόσεων θα έχουν οι οφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι στη διάρκεια της πανδημίας έχασαν τη ρύθμιση, με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλουν κανονικά τη δόση του Νοεμβρίου και φυσικά των επόμενων μηνών.
Επίσης, παρατείνονται και οι πληρωμές των δόσεων ρυθμίσεων της εφορίας για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας. 

Σε ό,τι αφορά την επανένταξη στις ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων, οι δόσεις, που δεν έχουν καταβληθεί, θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης, δηλαδή μετά την καταβολή της τελευταίας προγραμματισμένης δόσης, με αποτέλεσμα να επεκταθεί αντίστοιχα ο χρόνος αποπληρωμής της οφειλής.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, οι οφειλέτες που έχουν πληγεί από την πανδημία και την περίοδο Μαρτίου 2020-Οκτωβρίου 2020 και δεν μπόρεσαν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός ρύθμισης των 120 δόσεων, μπορούν τώρα να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των ρυθμίσεών τους από τον Νοέμβριο και μετά. Η αίτηση του οφειλέτη υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και, σε περίπτωση που υφίσταται αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης, η αίτηση υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία (ΔΟΥ / Ελεγκτικό Κέντρο / ΕΜΕΙΣ, κατά περίπτωση). Η καταληκτική ημερομηνία της αναβιώσασας ρύθμισης επεκτείνεται κατά το πλήθος των δόσεων που ήταν ανεξόφλητες την ημέρα της αναβίωσης.

Επισυνάπτεται η απόφαση της ΑΑΔΕ

Σχετικά Αρχεία:

Previous Παρατείνεται η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών έτους 2019 και των νέων δόσεων εκκαθάρισης ετών 2017 και 2018, έως την 31/3/2021
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας