Η εξειδικευμένη έκθεση για τον ελαιοκομικό τομέα στην Ελλάδα, Ελαιοτεχνία, Μεσογειακή έκθεση ελιάς και ελαιολάδου θα πραγματοποιηθεί στις 15-17 Μαϊου 2015 στην αίθουσα Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Η έκθεση προβάλλει τον ελαιοκομικό τομέα που απασχολεί και ενδιαφέρει περισσότερες από 1.000.000 επαγγελματίες, ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς, εμπόρους κλπ. Αποτελεί τόπο συνάντησης και προβολής για τυποποιητές ελαιολάδου και ελιάς, εξαγωγείς τελικού προϊόντος, εργαστήρια και όργανα ποιοτικού ελέγχου, πιστοποίηση κατά πρότυπα iso και haccp, μηχανήματα επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου και ελιάς.
Η εξειδικευμένη έκθεση για:
Την παραγωγή, την προώθηση
Τη μεταποίηση, τη διανομή
Την τυποποίηση, την κατανάλωση
Το εμπόριο, τη γαστρονομία
Τις εξαγωγές, τη μαζική εστίαση
Την τεχνολογία, την πιστοποίηση
Τον μηχανολογικό εξοπλισμό
…….του ελαιολάδου και της ελιάς.
Στόχοι της Διεθνούς έκθεσης Ελαιοτεχνία είναι:
- Η πληρέστερη ενημέρωση οποιουδήποτε ανά τον κόσμο που ενδιαφέρεται για τον κλάδο της παραγωγής και επεξεργασίας ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς.
- Η ανάδειξη νέων προϊόντων
- Η διαμόρφωση νέων επιχειρηματικών σχέσεων
- Η ενδυνάμωση του ενδιαφέροντος από αγοραστές και αντιπροσώπους
- Η επίτευξη αποδοτικών συμφωνιών εντός και εκτός Ελλάδας
- Η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ επιχειρήσεων και εμπόρων
- Η τόνωση της ανταγωνιστικότητας
Έχει σχεδιασθεί με σκοπό να αποτελεί το ετήσιο γεγονός του τομέα:
- Δίνει την ευκαιρία προβολής των προϊόντων όλων των επιχειρήσεων και των συνεταιριστικών οργανώσεων.
- συγκεντρώνει την προσφορά και την ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του τομέα.
- Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό (ελαιουργείων, τυποποιητικών επιχειρήσεων κλπ), το φυτωριακό υλικό, τα υλικά συσκευασίας, τα επώνυμα τυποποιημένα ελαιόλαδα, τα εργαστήρια αναλύσεων, κ.λπ.
- Επιδιώκει να φέρει σε επαφή τους έλληνες τυποποιητές-εξαγωγείς με τα κανάλια διανομής και διάθεσης στο εξωτερικό.
- Δίνει την ευκαιρία στους συλλογικούς φορείς να προβάλλουν τις δραστηριότητες και το έργο τους.
- Παρουσιάζει σε έναν ενιαίο χώρο τα πάντα γύρω από το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά.
Στην έκθεση θα συμμετάσχουν:
- Τυποποιητές ελαιολάδου και ελιάς, εξαγωγείς τελικού προϊόντος
- Εργαστήρια και όργανα ποιοτικού ελέγχου, Πιστοποίηση κατά πρότυπα iso και haccp
- Μηχανήματα επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου
- Μηχανήματα επεξεργασίας και τυποποίησης ελιάς
- Αντλίες, Κινητήρες, Δεξαμενές, Βαρέλια, Ανοξείδωτες κατασκευές, Λευκοσιδηρουργία
- Φυτώρια, Ελαιόδιχτα, Ελαιοραβδιστικά, Γεωργικός εξοπλισμός και εξαρτήματα
- Χάρτινη και γυάλινη συσκευασία, Μηχανήματα συσκευασίας, Ετικέτες
- Υγιεινή χώρων, Είδη προστασίας εργαζομένων, Εξοπλισμός μεταφοράς
- Δημόσιοι φορείς, Επαγγελματικές ενώσεις, Χρηματοδοτικοί φορείς, κ.ά.
Η έκθεση απευθύνεται:
- Στους ελαιοπαραγωγούς και καλλιεργητές
- Στους εκπροσώπους των συνεταιρισμών και των ενώσεών τους
- Στους ελαιουργούς
- Στους εκπροσώπους και τα στελέχη των τυποποιητικών επιχειρήσεων
- Στους εμπόρους, διανομείς και λιανοπωλητές
- Στους εξαγωγείς
- Στους εισαγωγείς των αγορών – στόχων
- Στους καταναλωτές
Διεθνής διαγωνισμός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2015
Στο πλαίσιο της Μεσογειακής έκθεσης “ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2015″ η οποία είναι αφιερωμένη στην υγιεινή και σωστή διατροφή με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του ελαιοκομικού τομέα, ανακοινώνουν τον 7ο διαγωνισμό εξαιρετικού παρθένου Ελαιόλαδου ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2015 ο οποίος θα απονείμει τα βραβεία:
ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2015 – ποιότητας ελαιολάδου
ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2015 – συσκευασίας ελαιολάδου
Σκοπός του διαγωνισμού είναι:
α) Η προσπάθεια ενημέρωσης των ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών και λιανοπωλητών οι οποίοι διαθέτουν νομίμως τυποποιημένο το προϊόν τους, να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του επωνύμου προϊόντος τους προωθώντας την χρήση του ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας σε όλη την γκάμα των πεδίων χρήσης και κατανάλωσής του.
β) Η προώθηση της γνώσης της ιδιαίτερης αξίας και των υγιεινών / θρεπτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου της Ελληνικής (και Μεσογειακής) διατροφής σε νέους καταναλωτές μικρής ηλικίας (σχολεία), σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, βιοτέχνες, ιδιαίτερα σε σχολές μαγειρικής γαστρονομίας και σε εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
γ) Η προώθηση της διαφορετικότητας των ποικιλιών και της υψηλής ποιότητας των ελαιολάδων που παράγονται με σκοπό την αύξηση της γνώσης των γευστικών διαφορών τους.
3. Ποικιλίες εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας κάθε είδους, για τις οποίες παράγονται τουλάχιστον 1000 κιλά ανά είδος μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό “ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2015″.
Η συμμετοχή προϋποθέτει ορθή προετοιμασία και υποβολή της υποψηφιότητας εντός του ενδεδειγμένου χρονικού διαστήματος. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν μόνο τυποποιημένα ελαιόλαδα που κυκλοφορούν νόμιμα στα καταστήματα λιανικής πώλησης.
Επισυνάπτονται ΑΙΤΗΣΕΙΣ για:
ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2015 – ποιότητας ελαιολάδου
ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2015 – συσκευασίας ελαιολάδου