Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
Greek Exports Forum2017 F 207117734

5thGreekExportsForum «Το νέο εξωστρεφές αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας»

Σε μία χρονιά – σταθμό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις εξαγωγές να αποτελούν τον κεντρικό πυλώνα για την αναπτυξιακή της στροφή, διοργανώνεται την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, στο ξενοδοχείο DivaniCaravel, το 5thGreekExportsForum (#gef17 – http://www.exports.ethosevents.eu) .

Διοργανωτές για πέμπτο συνεχόμενο έτος είναι η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) και η Ethos Events, ενώ οι εργασίες του συνεδρίου τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το 5thGreekExportsForum αποτελεί πια θεσμό για τις εξαγωγές και μέσα από τις εργασίες του, δίνει το βήμα στους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και στους ειδικούς για την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα εξαγωγών.

Στο συνέδριο έχει προσκληθεί και θα τιμήσει τους διοργανωτές με την παρουσία του ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης. Θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της εισαγωγικής ενότητας του 5thGreekExportsForum, δίνοντας το στίγμα της “Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης: 2021”.

Από το βήμα του 5thGreekExportsForum, τις θέσεις και της προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το αναπτυξιακό μοντέλο της οικονομίας και την ενίσχυση των εξαγωγών θα παρουσιάσει η Bουλευτής της Nέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ντόρα Μπακογιάννη, αποδεχόμενη την πρόσκληση της ΕΝΔΥ ΟΕΥ και της EthosΕvents.  

Υπουργοί της κυβέρνησης, στελέχη των φορέων εκπροσώπησης των επιχειρήσεων και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των τραπεζών θα ανταλλάξουν τις απόψεις τους για το νέο εξωστρεφές αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, μέσα από το πρώτο σε σύνολο πέντε πάνελ που έχει οργανώσει το 5thGreekExportsForum.  

Το 5thGreekExportsForum ξεχωρίζει και καινοτομεί καθώς παρέχει στον Έλληνα επιχειρηματία που ήδη δραστηριοποιείται στις εξαγωγές αλλά κυρίως σε εκείνον που θέλει για πρώτη φορά να βγει εκτός συνόρων, τα χρήσιμα μέσα προκειμένου να ενισχύσει την εξαγωγική του δραστηριότητα και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων ή υπηρεσιών του.

Για τους σκοπούς αυτούς οι διοργανωτές του συνεδρίου έχουν αφιερώσει τα περισσότερα, τέσσερα, πάνελ, όπου συμμετέχουν αξιωματούχοι των υπουργείων και των αρμόδιων κρατικών φορέων, εκπρόσωποι του χρηματοπιστωτικού και ασφαλιστικού κλάδου αλλά και ειδικοί από τους χώρους των πιστοποιήσεων, marketing, cybersecurity, ecommerce και των υπηρεσιών HR.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου είναι τα παρακάτω:

Ενότητα 1: Η εξωστρέφεια της οικονομίας, οδηγεί στην έξοδο από την κρίση: Εθνική υπόθεση.

Ενότητα 2: Η εφαρμογή των πολιτικών για την ενίσχυση των εξαγωγών.

Ενότητα 3: Χρηματοδότηση και ασφάλιση, τα “όπλα” των εξαγωγέων.

Ενότητα 4: Τα success stories εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Ενότητα 5: Τα μέσα για την ανταγωνιστικότητα των εξαγόμενων προϊόντων. Ηλεκτρονικό εμπόριο, πιστοποίηση, marketing, cyber security, e-commerce, υπηρεσίες ΗR

To forum φέτος αποτελείται από το συνεδριακό κομμάτι αλλά και τρεις παράλληλες δράσεις οι οποίες είναι:

  1. Β2Β συμβουλευτικές συναντήσεις ελλήνων εξαγωγέων με στελέχη των Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ-ΟΕΥ)
  2. B2B συμβουλευτικές συναντήσεις ελλήνων εξαγωγέων με εκπροσώπους διμερών επιμελητηρίων.
  3. Β2Β συμβουλευτικές συναντήσεις ελλήνων εξαγωγέων με εκπροσώπους μεγάλων χορηγών του φόρουμ.

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.exports.ethosevents.eu/ καθώς επίσης και τα social κανάλια Facebook, LinkedIn, twitter και YouTube.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Χριστίνα Τσούχλαρη, Events Executive, Ethos Media S.A, τηλ. 210 9984917, tsouchlari.c@ethosmedia.eu      

 

Previous Υπουργική απόφαση για τον εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας