Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
foodafrica2016 F629871743

2η Δ.Ε. FOODAFRICA Cairo Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Καΐρου από 4-7 Μαΐου 2016

Η εταιρεία GREAT – Greek Exports & Trade σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην 2η Δ.Ε. FOODAFRICA Cairo που θα λάβει χώρα στην Αίγυπτο, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο του Καΐρου από 4-7 Μαΐου 2016. Η εταιρία μας είναι η αποκλειστική αντιπρόσωπος της FOODAFRICA για την Ελλάδα.
 
Η FOODAFRICA Cairo 2016 θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά την θεματική ενότητα MacFruit Attraction ειδικά για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δίνοντας έμφαση με τον τρόπο αυτό στις αυξημένες ανάγκες της Αιγύπτου και της ευρύτερης περιοχής σε προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, ιδίως μετά την διακοπή μόνιμων συνεργασιών με χώρες που παραδοσιακά τροφοδοτούσαν την αφρικανική αγορά με σημαντικές ποσότητες φρέσκων προϊόντων.

Προφίλ Έκθεσης
Η FOODAFRICA διοργανώνεται για δεύτερη φορά από την IFP (μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διοργάνωσης εκθέσεων στον αραβικό κόσμο / βλ. www.ifpgroup.net ) και καλύπτει όλο το φάσμα του κλάδου των τροφίμων στην Αίγυπτο, που αποτελεί το κύριο εμπορικό σταυροδρόμι για την Μέση Ανατολή, Ευρώπη και Αφρική, ανοίγοντας τις πόρτες σε μια αγορά 500 εκατομμυρίων καταναλωτών. Η έλλειψη προηγμένης τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για αποτελεσματική γεωργία και η μεγάλη κατανάλωση, καθώς τα φρούτα και λαχανικά αποτελούν παραδοσιακό διατροφικό μέσο του πληθυσμού, καθιστούν το σύνολο των αφρικανικών χωρών εισαγωγείς μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων, γεγονός που αναδεικνύει την FOODAFRICA ως την πλέον ελκυστική επιλογή για αναζήτηση συνεργασιών για πλήθος εξαγωγέων και παραγωγών από την Ελλάδα.
Παράλληλα, η FOODAFRICA προωθεί έμπρακτα τις εμπορικές συνεργασίες διοργανώνοντας το Hosted Buyers Program, μια πλατφόρμα στην οποία οι εκθέτες θα έχουν την δυνατότητα για επαγγελματικές επαφές με σημαντικούς εισαγωγείς του κλάδου από χώρες της Αφρικής, Μέσης Ανατολής και GCC (Gulf Cooperation Council).

Η FoodAfrica 2015  
H πρώτη διοργάνωση της FOODAFRICA τον Μάιο του 2015 αποκόμισε θετικά σχόλια από τους 241 εκθέτες και από τους 8.340 επισκέπτες που την εμπιστεύτηκαν και δικαίως χαρακτηρίστηκε ως «η δυναμική πύλη στις αγορές της Αφρικής». Σ’ αυτό συνέβαλλε τόσο η άρτια οργάνωση από την πλευρά της ΙFP όσο και η ποιότητα των επισκεπτών, η οποία ενισχύθηκε από την παρουσία 350 αγοραστών, κυρίως από την Βόρειο Αφρική, Μέση Ανατολή και Ανατολική Ευρώπη, στα πλαίσια του Hosted Buyers Program.
Η GREAT- Greek Exports And Trade, ως η αποκλειστική αντιπρόσωπος της έκθεσης για την Ελλάδα,  διοργάνωσε με επιτυχία την ελληνική συμμετοχή του 2015. Το ελληνικό περίπτερο προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, έχοντας ως αποτέλεσμα την επί τόπου σύναψη πολλών εμπορικών συμφωνιών. Για το 2016 η GREAT έχει εξασφαλίσει χώρο για το εθνικό περίπτερο στον χώρο όπου θα διεξαχθεί το MacFruit Attraction, το εξειδικευμένο τμήμα της έκθεσης για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, παρέχοντας στους Έλληνες εξαγωγείς μια αξιόπιστη λύση για την είσοδο των προϊόντων τους στην Αφρική.
Σύμφωνα με την οικονομική και επιχειρηματική έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο για τον Μάιο του 2015, συνεχίζεται η επιτυχημένη πορεία των εξαγωγών φρούτων (κυρίως μήλων) οι οποίες από € 651χιλ το 2010 διαμορφώθηκαν σε € 18,2 εκ. το 2013 και 23,9 εκ. το 2014. Το γεγονός εν μέρει οφείλεται στην διακοπή εισαγωγών από την Συρία  και τον Λίβανο  (οι σημαντικότεροι εξαγωγείς)  λόγω  του εμφυλίου  αλλά  κυρίως  στην  επιτυχή
στρατηγική των Ελλήνων εξαγωγέων. Το κενό καλύπτουν εισαγωγές από την Ιταλία και την Ελλάδα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο επίσημο site της έκθεσης: www.foodafrica-expo.com

Επισκέπτες της έκθεσης  
Η 2η Δ.Ε. FOODAFRICA θα προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού διεθνών εισαγωγέων, επαγγελματιών λιανικής, διανομέων και χονδρεμπόρων, υπεραγορών, υπηρεσιών catering (στρατού, αεροδρομίων κ.α), εστιατορίων, καφέ, ξενοδοχείων, αξιωματούχων της κυβέρνησης και οργανισμών, κ.α., που κυριολεκτικά διψούν να εισάγουν προϊόντα για να καλύψουν την ανεκπλήρωτη ζήτηση για φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Η Συμμετοχή του 2016   
Η GREAT – Greek Exports and Trade, η αποκλειστική αντιπρόσωπος της FOODAFRICA για την Ελλάδα,  έχει εξασφαλίσει προνομιακό χώρο όπου θα διεξαχθεί το MacFruit Attraction για την συμμετοχή των Ελλήνων εξαγωγέων του κλάδου. Μέσα από μια λειτουργική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής, η GREAT – Greek Exports and Trade σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη και επιτυχημένη παρουσίαση των προϊόντων σας.
Σας προσκαλούμε να προβάλετε τα υψηλής ποιότητας προϊόντα σας στην ερχόμενη διεθνή έκθεση FOODAFRICA τον Μάιο του 2016 με κόστος συμμετοχής 470€/τμ  (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ).
Η συμμετοχή σας  περιλαμβάνει επίσης:  
1.    Παρουσία στελεχών της GREAT- Greek Exports And Trade για την εύρυθμη λειτουργία της συμμετοχής αλλά και την κάλυψη αναγκών κατά την προετοιμασία αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.
2.    Πρόσκληση αγοραστών του κλάδου από την Great- Greek Exports And Trade.
3.    Πρόσκληση διεθνών αγοραστών στα πλαίσια του Hosted Buyers Program.
4.    Ενοίκιο χώρου με αναβαθμισμένη κατασκευή περιπτέρου.
5.    Βασικός εξοπλισμός περιπτέρου (1 τραπέζι, 2 καρέκλες, 2 ράφια, ντουλάπι με κλειδαριά, μοκέτα, προμετωπίδα με εταιρική σήμανση, γραφικά κάλυψης ενός πάνελ επιφάνειας 2,5m2, φωτισμός, ηλεκτρική σύνδεση 13 amp) .
6.    Λειτουργικές ανάγκες περιπτέρου (καθαρισμός, φύλαξη).
7.    Υπηρεσίες διερμηνείας από την ελληνική στην αραβική γλώσσα.
8.    Παροχή στοιχείων για την αγορά.
9.    Εξασφάλιση πρόσθετων παροχών με επιβάρυνση του εκθέτη (ψυγείο, τηλεόραση, dvd player, παροχή νερού κοκ).
Αίτηση  Συμμετοχής
Κανονισμός Συμμετοχής

Μεταφορά εκθεμάτων  
Οι συμμετέχοντες εκθέτες έχουν την ευχέρεια της επιλογής να οργανώσουν την μεταφορά των προϊόντων τους αυτόνομα ή σε μαζική αποστολή που προτίθεται να οργανώσει η GREAT – Greek Exports and Trade. Να τονίσουμε ότι στις προτεινόμενες τιμές της έκθεσης δεν περιλαμβάνονται κόστη μεταφοράς προϊόντων των εκθετών. Για τη μαζική αποστολή θα ενημερωθείτε άμεσα, έτσι ώστε να έχετε το χρόνο να αποφασίσετε τον τρόπο μεταφοράς των εκθεμάτων και προϊόντων σας στην έκθεση. Να σημειώσετε ότι για το κόστος της μαζικής μεταφοράς θα τιμολογηθείτε απευθείας από την συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρεία.

Όροι Συμμετοχής  
Αιτήσεις συμμετοχής άμεσα.
Η συμμετοχή της εταιρείας κατοχυρώνεται με την αποστολή συμπληρωμένης αίτησης συμμετοχής και την αντίστοιχη καταβολή 50% του συνολικού ποσού συμμετοχής της.
Η καταβολή θα πρέπει να γίνει ως εξής:
α) Καταβολή 50% του συνολικού ποσού συμμετοχής με την αποστολή της αίτησης συμμετοχής
β) Η εξόφληση του υπολοίπου 50% του ποσού συμμετοχής έως 15/4/2016.
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας κατανομής των περιπτέρων με βάση την αίτηση συμμετοχής που θα συνοδεύεται από την αντίστοιχη προκαταβολή.
Η τιμολόγηση θα γίνει μετά το πέρας της έκθεσης και ο αναλογούν ΦΠΑ θα πρέπει να καταβληθεί με την τιμολόγηση.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας :
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ /ΑΡ. ΛΟΓ/ΣΜΟΥ: 5079 – 072148 – 715 / ΙBAN: GR18 0172 0790 0050 7907 2148 715
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: GREAT – TRADE EXHIBITIONS & EXPORTS – CONSULTING SINGLE MEMBER PRIVATE COMPANY
Να σημειώσετε ότι το παραστατικό ή ηλεκτρονική κατάθεση θα πρέπει να αναγράφει την επωνυμία της εταιρείας και την έκθεση που αφορά.

Παρακαλούμε να αποστείλετε τη συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής με e-mail στο info@greatexhibitions.gr ή στο fax 210 7755049.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 210 7755080.

Previous Πρόσκληση Συμμετοχής SIAL Middle East 2016
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας