Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

11-12 Ιουνίου 2015, οι εναρκτήριες εκδηλώσεις του Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου 2014-2020

Με τρεις εκδηλώσεις που οργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου, σηματοδοτείται η τυπική έναρξη της νέας περιόδου 2014-2020.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 11 Ιουνίου πραγματοποιείται η Εναρκτήρια Εκδήλωση και την Παρασκευή 12 Ιουνίου η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Ενδιάμεσα προγραμματίστηκε ημερίδα για την Έξυπνη Εξειδίκευση στον Τομέα Υγείας- Ευεξίας.

Αναλυτικά:

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου 2014-2020, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου DuLac.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν όλες οι κατευθύνσεις και το περιεχόμενο του προγράμματος της νέας Προγραμματικής Περιόδου. Η ημερήσια διάταξη της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

 1. ΕΣΠΑ 2014-2020
 2. Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Ηπείρου 2014-2020
 3. Δράσεις Επιχειρησιακού Προγράμματος
 4. Κρατικές Ενισχύσεις
 5. Διαχείριση κινδύνων – Απάτη
 6. Δυνατότητες επικοινωνίας-ενημέρωσης για ΕΣΠΑ 2014-2020
 7. Ανασκόπηση ΕΠ/ Άξονες Ηπείρου 2007-2013
 8. Συζήτηση

Πιλοτική δράση για την Έξυπνη Εξειδίκευση στον Τομέα Υγείας- Ευεξίας

Την ίδια μέρα και ώρα 3 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου DuLac έχει προγραμματιστεί ημερίδα στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης με θέμα: “Πιλοτική δράση για την ανάπτυξη καινοτόμων έργων στον τομέα Υγείας – Ευεξίας στην Ήπειρο”.

Ο συγκεκριμένος τομέας, αποτελεί έναν από τους τέσσερις τομείς προτεραιότητας για την ανάπτυξη της Ηπείρου, με δεδομένο ότι στο συγκεκριμένο χώρο παρουσιάζονται μοναδικές συγκεντρώσεις τόσο ερευνητικών και τεχνολογικών αποτελεσμάτων, ενώ αναπτύσσεται ένα δυναμικό σύστημα Υγείας, το οποίο εξυπηρετεί και γειτονικές περιφέρειες.

Οι προοπτικές του Κλάδου είναι σημαντικές και η Ήπειρος καλείται να τις αξιοποιήσει περαιτέρω μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων έργων και δράσεων, οι οποίες και θα συζητηθούν στην Ημερίδα.

 

Η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης

Η 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, ώρα 10 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου DuLac.

Μεταξύ άλλων στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνονται τα θέματα:

 • Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020
 • Περιφερειακές Στρατηγικές (Έξυπνη εξειδίκευση, κοινωνική ένταξη, Ρομά).
 • Εξειδίκευση δράσεων Επιχειρησιακού Προγράμματος
 • Μεθοδολογία & Κριτήρια επιλογής πράξεων Επιχ. Προγράμματος
 • Περιφερειακή Στρατηγική Επικοινωνίας
 • Βασικά στοιχεία του νέου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου
 • Παρουσίαση προόδου κάλυψης αιρεσιμοτήτων
 • Πρόοδος ανάπτυξης του Ενιαίου συστήματος παρακολούθησης δεικτών ΕΣΠΑ
 • Ενημέρωση για το πλάνο αξιολόγησης
 • Παρουσίαση βασικών αρχών ΟΠΣ για την προγραμματική περίοδο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση και η συνεδρίαση θα κλείσει με τη λήψη αποφάσεων και την έκδοση των συμπερασμάτων.

 Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης και μέλη της είναι στελέχη των Αρχών Διαχείρισης, Συντονισμού και Πιστοποίησης και εκπρόσωποι από: Δημόσιες Αρχές, Ειδικές Υπηρεσίες, Επιτελικές Δομές Υπουργείων, της ΜΟΔ Α.Ε., Ένωση Περιφερειών Ελλάδος,   Κεντρική Ένωση Δήμων, Οικονομικούς- Κοινωνικούς Εταίρους, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Ενδιάμεσους Φορείς που διαχειρίζονται τμήματα του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από Ελληνικές Αρχές.

Previous Σε δημόσια ανοιχτή διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κ.Ε.Π.Α., την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και την άρση ασφαλιστικών αδικιών
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας