Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

10 νέα φορολογικά μέτρα και μόλις 2 ανώδυνες παρεμβάσεις στις δαπάνες

Πρόσθετα μέτρα περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να κλείσει ο συνολικός λογαριασμός των 5,4 δισ. ευρώ.

Μετά την προώθηση των αλλαγών στη φορολογία εισοδήματος, η οποία προγραμματίζεται να αποφέρει περίπου 1,8 δισεκατομμύριο ευρώ, αλλά και τα μέτρα του ασφαλιστικού που θα αποδώσουν επίσης 1,8 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση συμπληρώνει και το τρίτο «πακέτο» με μέτρα προερχόμενα κυρίως από την έμμεση φορολογία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το έγγραφο με τα μέτρα που παρουσιάζεται στους θεσμούς περιλαμβάνει από τη θέσπιση «ειδικού τέλους διανυκτέρευσης» -έναν νέο φόρο που θα επιβάλλεται στα ξενοδοχεία ανάλογα με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων- μέχρι την επιβολή «τέλους διέλευσης» στα Ι.Χ. με ξένες πινακίδες που θα μπαίνουν εντός της ελληνικής επικράτειας.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης «πάγωμα» των προσλήψεων, αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε βενζίνες, φυσικό αέριο, κινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση, αύξηση του τέλους ταξινόμησης στα Ι.Χ., αλλά και ριζική αναπροσαρμογή του φόρου στα τυχερά παιχνίδια με την αντικατάσταση του ειδικού τέλους των πέντε λεπτών ανά στήλη παιχνιδιών του ΟΠΑΠ πριν καν ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο μέτρο στην πράξη.

Το αν θα επιβληθούν ή όχι τα μέτρα που φέρεται να προτείνει η ελληνική κυβέρνηση θα εξαρτηθεί και από την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Πολλά από τα μέτρα έχουν έντονο αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα και έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις (όπως για παράδειγμα η αύξηση του ειδικού φόρου στο φυσικό αέριο που προορίζεται για βιομηχανική χρήση).

Αλλωστε, η πλευρά των δανειστών -και ειδικά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- φέρεται να έχει άλλα μέτρα στην ατζέντα της, μεταξύ των οποίων και η μετάταξη ακόμη περισσότερων προϊόντων και υπηρεσιών -μεταξύ των οποίων και οι λογαριασμοί νερού και ρεύματος- από τον χαμηλό συντελεστή του ΦΠΑ (13%) στον κανονικό (23%).

Πηγή: naftemporiki.gr

Previous Οδηγίες του ΥΠΟΙΚ για τις φορολογικές δηλώσεις – ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας