Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
champer artas LOGO mikro1

Ψηφιακός μετασχηματισμός μέσω του κόμβου SMART ATTICA EDIH

Το επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει τα μέλη του για την παροχή υπηρεσιών διαμεσολάβησης, δικτύωσης, συμβουλευτικής υποστήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων, των ερευνητικών και τεχνολογικών φορέων καθώς και του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού μέσω του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ). Βάσει αυτού, αποστέλλεται το παρόν μήνυμα καθώς και το επισυναπτόμενο αρχείο προκειμένου να γνωρίσουν και να εκμεταλλευτούν τις υπηρεσίες και τις προοπτικές που προσφέρει το Smart Attica, το πρώτο European Digital Innovation Hub (EDIH) για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, ο κόμβος Smart Attica EDIH επικεντρώνεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων και φορέων του δημοσίου τομέα στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση της ψηφιακής τους ωριμότητας. Οι υπηρεσίες εστιάζουν σε τρεις κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας:

 

  1. Ενέργεια & Περιβάλλον
  2. Εφοδιαστική Αλυσίδα & Κινητικότητα
  3. Πολιτισμό & Τουρισμό.

 

Τι προσφέρει το Smart Attica EDIH: Τέσσερις τύπους υπηρεσιών καινοτομίας στις ακόλουθες κατηγορίες:

 

  1. δοκιμή πριν την επένδυση,
  2. ευκαιρίες δικτύωσης,
  3. ενίσχυση δεξιοτήτων και κατάρτιση και
  4. υποστήριξη στην εξεύρεση επενδυτών.

 

Οι υπηρεσίες βασίζονται στην τεχνογνωσία του κόμβου στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Μεγάλα Δεδομένα, τις εφαρμογές Υπολογιστών Υψηλών Επιδόσεων, την τεχνολογία 5G και την Κυβερνοασφάλεια.

 

Πώς προσφέρονται οι υπηρεσίες του Κόμβου: Μέσω της συνεργασίας και της αλληλεπίδρασης, υπό την καθοδήγηση εμπειρογνωμόνων, παρέχονται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς πλαίσια που τους επιτρέπουν να εφαρμόζουν νέα εργαλεία και καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα ώστε να αξιολογούν το τεχνικό και επιχειρηματικό δυναμικό των ιδεών τους.

 

Πώς θα λάβετε υπηρεσίες; Με εκδήλωση ενδιαφέροντος στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου smartattica@ekt.gr  και στο τηλέφωνο: +30 210 220 4895.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΚΤ, δείτε: https://www.ekt.gr/

Περισσότερες πληροφορίες για τις Υπηρεσίες για Δικτύωση, Συνεργασία & Ανάπτυξη, δείτε: https://innovation.ekt.gr/

Περισσότερες πληροφορίες για το Smart Attica EDIH στο ΕΚΤ, δείτε: https://innovation.ekt.gr/smart-attica & https://www.ekt.gr/el/projects/28848

 

Previous 1η Τροποποίηση – Παράταση της Πρόσκλησης της Δράσης Στρατηγικής Σημασίας «Ερευνώ – Καινοτομώ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΣΠΑ 2021 – 2027)
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας