Το Επιμελητήριο Άρτας επισκέφτηκε η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Μιλένα Αποστολάκη. Η κα Αποστολάκη, όπως η ίδια δήλωσε, έκρινε απαραίτητη την επίσκεψή της στο Επιμελητήριο Άρτας, καθώς τόσο το ίδιο όσο και τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της χώρας αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας, αλλά και φωνή έκφρασης του επιχειρηματικού κόσμου κάθε περιοχής. «Τα Επιμελητήρια αποτελούν την καρδιά της παραγωγικής έκφρασης κάθε πόλης, οπότε αποτελούν τη βασική πηγή πληροφοριών για να μιλήσει κάποιος σχετικά με τον επιχειρηματικό κόσμο», δήλωσε η κα Αποστολάκη. Για όλους τους ανωτέρω λόγους, η κα Αποστολάκη επεσήμανε ότι οι επισκέψεις της στα Επιμελητήρια της χώρας και οι συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς αποτελούν κομβικό σημείο σε κάθε περιοδεία της, καθώς μέσα από αυτές προκύπτουν συμπεράσματα στρατηγικής σημασίας για περαιτέρω προγραμματισμό πολιτικών δράσεων και ενεργειών. Ως εκ τούτου, σημαντική ήταν για την ίδια η επίσκεψή της στο Επιμελητήριο Άρτας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Δημήτρης Χουλιάρας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Φώτιος Φώτης, και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Άρτας, Θεόδωρος Φούκας, συναντήθηκαν λοιπόν με την κα Αποστολάκη και τους συνεργάτες της στο Επιμελητήριο Άρτας και είχαν μια εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση γύρω από πληθώρα θεμάτων, με επίκεντρο την Άρτα και τα προβλήματά της.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας αρχικά έθιξε το παρόν πρόβλημα της αισχροκέρδειας στα καύσιμα – απόρροια των εξελίξεων του πολέμου σε παγκόσμιο επίπεδο – επισημαίνοντας την επείγουσα ανάγκη ότι τα έκτακτα μέτρα από πλευράς κυβέρνησης πρέπει να εφαρμοστούν στο έπακρον με απόλυτη συνέπεια, θωρακίζοντας τον επιχειρηματικό κόσμο. Ο κ. Χουλιάρας επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην έλλειψη εισροής χρήματος στην πόλη και στους τρόπους που αυτή μπορεί να ενισχυθεί, στην ανάγκη για μεγαλύτερη αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών, αλλά και τη δημιουργία νέων, καθώς και στην αξιοποίηση του ΒΕΡΣΗ προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και με στόχο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Επιπλέον, ανέλυσε τις ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν στα πλαίσια ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη και πρόοδο του πρωτογενούς τομέα στον νομό μας, αλλά και όλες τις σχεδιασμένες δράσεις από πλευράς Επιμελητηρίου Άρτας για τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της Άρτας.
Από την πλευρά του, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας προέβη σε εκτενή αναφορά των προβλημάτων δεούσης σημασίας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής μας σχετικά με τη δυσκολία εύρεσης προσωπικού, δεδομένου ότι οι ανάγκες των επιχειρήσεων έχουν διευρυνθεί, όμως παράλληλα έχουν μεταβληθεί και οι προτεραιότητες των εργαζομένων γύρω από τις επαγγελματικές τους προτιμήσεις. Ο κ. Φώτης αναφέρθηκε στον αγώνα, τον δύσκολο συχνά αγώνα, που δίνεται από το Επιμελητήριο Άρτας για την προάσπιση των συμφερόντων του επιχειρηματικού κόσμου και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τον πλήττουν, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που υλοποιεί η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας για να κερδίσει το στοίχημα της αύξησης της γνώσης, της κατάρτισης και της πρόληψης απέναντι στις προκλήσεις της αγοράς. Επιπροσθέτως, ο κ. Φώτης επεσήμανε στην κα Αποστολάκη σε ποιους τομείς πρέπει να επικεντρωθούν οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν από πλευράς της, με στόχο να μειωθούν τα βάρη που «κουβαλούν στους ώμους τους» οι επιχειρηματίες, κυρίως από την περίοδο της οικονομικής κρίσης έως σήμερα.
Τον λόγο πήρε και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Άρτας, κ. Φούκας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει ουσιαστικότερος προγραμματισμός δράσεων και ενεργειών από πλευράς πολιτείας για την ανάπτυξη των μικρότερων πόλεων, όπως είναι η Άρτα, καθώς και η αποτελεσματικότερη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που επιθυμούν να εξελιχθούν όμως ήδη «βουλιάζουν» στις διαρκώς αυξανόμενες υποχρεώσεις τους.
Κατά τη συνάντηση, η κα Αποστολάκη έκανε εκτενείς αναλύσεις και κριτικές επί όλων των προβλημάτων που συζητήθηκαν, όμως τις δικές τους παρεμβάσεις και τα δικά τους σχόλια έκαναν και οι συνεργάτες της, τονίζοντας την ανάγκη για αλλαγές – βελτιώσεις σε αρκετά ζητήματα γύρω από το επιχειρείν σε πανελλαδικό επίπεδο. Να σημειωθεί ότι το παρών στη συνάντηση έδωσαν, πέραν των προαναφερόμενων προσώπων, ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής στην Άρτα Νίκος Λύγκας, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Χρήστος Μέγας, το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Άρτας και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Ν. Άρτας Γεώργιος Θωμάς, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Ν. Άρτας Βασίλης Μαγκούτης, το μέλος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Άρτας Γιάννης Βάσσιος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Χρηστούλης.
Κλείνοντας, να επισημανθεί ότι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, όπως έχει ήδη αποδείξει όλον αυτόν τον έναν χρόνο, αντιμετωπίζει θετικότητα κάθε συνάντηση με άλλους φορείς, αδιακρίτως πολιτικών κομμάτων και κινημάτων, καθώς η εστίαση στο συλλογικό όφελος τόσο του επιχειρηματικού κόσμου όσο και της τοπικής κοινωνίας στο σύνολό της αποτελεί κατευθυντήρια οδό σε κάθε ενέργεια της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Άρτας.