Τίτλος Έργου: « ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΖΩΑ ».
Τίτλος Έργου Αγγλικά « INNOVATIVE USE OF OLIVE, WINERY AND CHEESE WASTE BY PRODUCTS IN ANIMAL NUTRITION FOR THE PRODUCTION OF FUNCTIONAL FOODS FROM ANIMALS.
Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Ιταλία” 2014-2020
Άξονας 1 Καινοτομία και ανταγωνιστικότητα
Υπεύθυνος Έργου: Νάνση Διαμαντοπούλου, Project manager
Ημ. Έναρξης: 01/04/2019 – Ημ. Λήξης: 31/03/2022
Προϋπολογισμός : 602.725,25€
Πλαίσιο χρηματοδότησης : Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.): 512.316,46 € και Εθνικοί Πόροι: 90.408,79 €
Εταιρικό σχήμα :
Περιγραφή : Το έργο αντιμετωπίζει την ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, να χρησιμοποιηθούν από την Ελλάδα και την Ιταλία τα απόβλητα βιομηχανοποιημένων μαζικά παραγόμενων προϊόντων, από ελαιοτριβεία, τυροκομεία και οινοποιεία, στη διατροφή των ζώων, μέσω της παραγωγής βιοενεργών συστατικών ζωοτροφών και λειτουργικών τροφίμων, τα οποία προκύπτουν με βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ είναι η παραγωγή τελικών προϊόντων υψηλής ποιότητας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από χαμηλού κόστους συστατικά (προϊόντων ελαιοτριβείων, τυροκομείων και οινοποιείων) με καινοτόμο τρόπο, καθιστώντας έτσι την τοπική αγροτοβιομηχανία πιο ανταγωνιστική.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα: Η βασική ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ να προκύψει, είναι να γίνει η τοπική αγροτοβιομηχανία πιο ανταγωνιστική, παράγοντας ζωικά προϊόντα με βιολογικά ενεργά συστατικά ζωοτροφών και λειτουργικά τρόφιμα που προσφέρουν προστιθέμενη αξία στους τοπικούς ενδιαφερόμενους και προστατεύοντας το περιβάλλον, μειώνοντας τα απόβλητα της βιομηχανίας τροφίμων.
Έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και την Εθνική Συμμετοχή των χωρών Ελλάδας και Ιταλίας
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας