Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
champer artas LOGO mikro1

Επιστολή Επιμελητηρίου με θέμα «Ανακαθορισμό της χωρικής αρμοδιότητας των ΔΟΥ»

Σύμφωνα με το από 28.04.2022 Δελτίο Τύπου της ΑΑΔΕ για τον «Ανακαθορισμό της χωρικής αρμοδιότητας των ΔΟΥ» ανακαθορίζεται η κατά τόπον αρμοδιότητα μιας σειράς Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης (Γ.Δ.Φ.Δ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με σκοπό «τη διαρκή αναβάθμιση της λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης, για την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων» και «ώστε η περιοχή κάθε Ταχυδρομικού Κωδικού να ανήκει εξ ολοκλήρου σε συγκεκριμένη ΔΟΥ και να μη μοιράζεται σε 2 ή περισσότερες».

Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι οι Ταχυδρομικοί Κώδικες δεν απεικονίζουν πάντα σωστά πού ανήκει γεωγραφικά κάθε περιοχή, επομένως η παραπάνω απόφαση σε καμία περίπτωση δε θα εκπληρώνει τον σκοπό για τον οποίο αποφασίσατε την εφαρμογή της, αλλά τουναντίον θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και ταλαιπωρία, αφού θα αναγκάζει πολίτες να διανύουν πολλαπλάσιες αποστάσεις για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους με το δημόσιο , να χάνουν πολύτιμο χρόνο και να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος.

Συγκεκριμένα σας επισημαίνουμε ότι μια μεγάλη περιοχή του Νομού Άρτας που περιλαμβάνει αρκετά χωριά όπως ενδεικτικά η Καμπή, ο Αμμότοπος και τα Αμπέλια Αμμοτόπου έχει ως ταχυδρομικό κώδικα τον 48200 , που είναι αυτός της Φιλιππιάδας Πρεβέζης. Τα χωριά αυτά βρίσκονται σε ακτίνα έως 10 χιλιόμετρα από το κτήριο της ΔΟΥ Άρτας . Με την απόφαση σας αυτή όμως στέλνετε τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις της περιοχής αυτής στη Δ Ο Υ Πρέβεζας σε απόσταση 60 χιλιομέτρων . Επίσης ένα άλλο σημαντικό ζήτημα αφορά στο ορεινό χωριό του νομού μας Μελισσουργοί που λόγω ΤΚ 44001 μεταφέρεται στη Δ.Ο.Υ Ιωαννίνων και οι κάτοικοι του δεύτερη κατοικία έχουν στην Άρτα.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας ζητά  να επανεξετάσετε και να αναστείλετε την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης μέχρι την ορθή απεικόνιση του Ταχυδρομικού Κώδικα κάθε περιοχής τουλάχιστον στα λειτουργικά συστήματα της ΑΑΔΕ και αιτείται την άμεση ανταπόκρισή σας, δεδομένου ότι εκτός των άλλων προβλημάτων που δημιουργεί η φορολογική ένταξη στις άλλες Δ.Ο.Υ, προσκρούει στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στις περιοχές αυτές είναι εγγεγραμμένες στη Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ του Επιμελητηρίου Άρτας και είναι μέλη του Επιμελητηρίου Άρτας.

Δείτε την επιστολή εδώ

Previous Δελτίο Τύπου – Εκπαίδευση και υποστήριξη επιχειρηματικής ανάπτυξης για μη γηγενείς ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας