Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση με μέλη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνάντηση με μέλη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία»

Συνάντηση με μέλη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Άρτας. Η Ειδική Υπηρεσία (ΕΥ) INTERREG 2021-2027, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, διαχειρίζεται και παρακολουθεί προγράμματα τα οποία έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν κοινές διασυνοριακές και διακρατικές προκλήσεις, να στηρίξουν συνέργειες μέσω κοινών εταιρικών σχημάτων και να εδραιώσουν δυνατές συνεργασίες με γνώμονα την ισορροπημένη οικονομική, κοινωνική και χωρική ανάπτυξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Ιωάννης Γκολομάζος, υποδέχτηκε τον κ.Παπαδόπουλο Γεώργιο, συντονιστή του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020» καθώς και την κα Καλλιτσάρη Χρύσα, υπεύθυνη έργων του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA « Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν τόσο οι ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί και τα παραδοτέα που πρέπει να υλοποιηθούν αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει όσο αφορά τα έργα καθώς και κατάλληλοι τρόποι αντιμετώπισης ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή και βέλτιστη διαχείριση και υλοποίηση  στην νέα προγραμματική περίοδο. Επιπλέον, έγινε επίσκεψη και ενημέρωση στο χώρο του Επιμελητηρίου αναφορικά με τις κατασκευαστικές εργασίες που πρόκειται να υλοποιηθούν. Ακολούθησε ξενάγηση στα Βυζαντινά μνημεία της πόλης.

Τέλος, μέσα σε κλίμα δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων συμφωνήθηκε η ανάγκη ανάληψης και υλοποίησης πρωτοβουλιών και ενεργειών για μελλοντική συνεργασία στο πλαίσιο του Έργου INTERREG.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Image
Previous ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πρόσκληση για την 1η Έκθεση Γευσιγνωσίας στο πλαίσιο του έργου αλιΑμβρα.
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας