αρχική σελίδα
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ    / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  RSS 2.0 

ΕΠΕΙΓΟΝ: Χορήγηση στοιχείων από επιχειρήσεις της Άρτας σχετικά με την δυνατότητα διάθεσης θέσεων εργασίας για την κατηγορία ανέργων έως 25 ετών με τις ανάλογες ειδικότητες

Το Επιμελητήριο Άρτας παρακαλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του να δηλώσουν μέχρι την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2018 ώρα 12.00 το μεσημέρι, τις θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να διαθέσουν για την κατηγορία ανέργων έως 25 ετών με τις ανάλογες ειδικότητες, για την απασχόληση τους έως και ένα έτος με ειδικούς όρους (χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από ΟΑΕΔ) στο email: info@e-artas.gr. Τα εν λόγω στοιχεία θα διατεθούν στο Δήμο Αρταίων, ως απάντηση στην από 16/2/2017 σχετική ηλεκτρονική επιστολή του προς..... (16/02/2018)

περισσότερα »

Enterprise Europe Network: Εκδήλωση Επιχειρηματικών Συναντήσεων (B2B) με εκπροσώπους Eπιχειρήσεων εισαγωγών και χονδρεμπορίου από το Βέλγιο στον κλάδο Τροφίμων (Βέλγιο), 12-13 Μαρτίου 2018

Το "Enterprise Europe Network", μέλος του οποίου είναι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, διοργανώνει Εκδήλωση Επιχειρηματικών Συναντήσεων (B2B) με εκπροσώπους Eπιχειρήσεων εισαγωγών και χονδρεμπορίου από το Βέλγιο στον κλάδο Τροφίμων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Εμπορικής Έκθεσης «Tavola» στην πόλη Kortrijk του Βελγίου στις 12 και 13 Μαρτίου 2018. Η εκδήλωση Επιχειρηματικών Συναντήσεων διοργανώνεται από τα μέλη της Τομεακής Ομάδας για τις Αγροδιατροφικές επιχειρήσεις (Sector Gr..... (16/02/2018)

περισσότερα »

Δήλωση Προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γιάννη Γκολομάζου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Με αφορμή τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ήπειρο, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γιάννης Γκολομάζος προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας χαιρετίζει τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν στην συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ειδικότερα την ίδρυση νέας Σχολής Γεωπονίας, με τις κατευθύνσεις της φυτικής και τ..... (13/02/2018)

περισσότερα »

Παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑνΕΚ “Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων” στο Βουργαρέλι

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων” συνδιοργάνωσαν, την Τετάρτη το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κεντρικών Τζουμέρκων στο Βουργαρέλι, το Επιμελητήριο Άρτας με τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελλοπονήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γιάννης Γκολομάζος ο οποίος παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να μη φοβηθούν και να επενδ..... (08/02/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση στην παρουσίαση της δράσης ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» - 7 Φεβρουαρίου 2018 στο Βουργαρέλι

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου  Άρτας σας προσκαλούν στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση, που συνδιοργανώνει το Επιμελητήριο Άρτας με τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, για την δράση του ΕΠΑνΕΚ:«Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18.00 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κεντρικών Τζουμέρκων στο Βουργαρέλι (Κεντρική Πλατεία). Η εκδήλωση πραγμ..... (01/02/2018)

περισσότερα »

Νέο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/ LEADER «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» των νομών Άρτας και Πρέβεζας από την ΕΤΑΝΑΜ ΟΤΑ ΑΕ

Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει ότι υπεγράφησαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, οι δύο υπουργικές αποφάσεις που αφορούν στις λεπτομέρειες της εφαρμογής του Μέτρου 19 για το «LEADER» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, στο οποίο εντάσσεται και το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/ LEADER «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» των νομών Άρτας και Πρέβεζας, που υλοποιείται από την ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ και είναι συνολικού προϋπολογισμού Δημόσιας ..... (31/01/2018)

περισσότερα »

Στην έκθεση GRIIECHENLAND FESTIVAL στο Ντίσελντορφ η Περιφέρεια Ηπείρου 10/5-13/5/2018- Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 16-2-2018

Το Επιμελητήριο Άρτας σας ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην έκθεση GRIIECHENLAND FESTIVAL που διοργανώνεται στο Ντίσελντορφ το διάστημα 10/5-13/5/2018. Η έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία το Ελληνικού Προξενείου σε μια από τις πιο πολυσύχναστες πλατείες της πόλης και θα προβάλει τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς και τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Σημειώνεται πως θα επιτρέπεται η πώληση προϊόντων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την λιανική πώληση , είναι τα τρόφ..... (30/01/2018)

περισσότερα »

Αναλυτική παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑνΕΚ "Επιχειρούμε έξω" στο Επιμελητήριο Άρτας

Τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ   «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ»Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό παρουσίασαντην Τετάρτη 17/01/18,  στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας τα στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Άρτας, ο οποίος δεσμεύτηκε πως το Επιμελητήριο θα διεκδικήσει την προκήρυξη και νέων δράσεων προς όφελος των επιχειρήσεων από τα αρμόδια υπουργεία. Ο κ. Γάννης Γκολομάζος μίλησε για τη δράση του ΕΣΠΑ επισημαίνο..... (23/01/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε Ενημερωτική Εκδήλωση για την Δράση του ΕΠΑΝΕΚ «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ»

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου  Άρτας σας προσκαλούν στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργανώνει το Επιμελητήριο Άρτας με τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων για την δράση του ΕΠΑνΕΚ: «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ», στις 17/01/18, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Επιμελητηρίου Άρτας, Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου, Άρτα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδ..... (12/01/2018)

περισσότερα »

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΜΕ ΙΣΧΥ ΕΩΣ 31.12.2017

Προς τους Ασφαλιστικούς ή Αντασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, Συνδεδεμένους ή μη, των οποίων η ισχύς της ταυτότητας (αδείας) που τους έχει χορηγήσει το Επιμελητήριο λήγει την 31η Δεκεμβρίου του 2017. Για την ανανέωση της ταυτότητας (αδείας) και στο χρονικό διάστημα από 1.1.2018 έως και 31.3.2018, σύμφωνα με το Ν. 1569/85, ως ισχύει και το ΠΔ 190/06, πρέπει να προσέλθετε στην Υπηρεσία μας και να  συμπληρώσετε: 1.  Την  αίτηση ανανέωσης της ταυτότητας (αδείας) σας (επισυνάπτεται)  2. Την Υπεύ..... (08/01/2018)

περισσότερα »

Πρώτη (1η) τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ»

Ανακοινώθηκε η τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για τη Δράση «Επιχειρούμε Έξω» του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014 – 2020). Η Δράση χρηματοδοτεί τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες. Λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί από την πλευρά των δυνητικών δικαιούχων και για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αιτήσεων χρηματοδότησης που θα υποβάλουν, ορίζεται νέα ημερομηνία έναρξης υποβολών η 18.01.20..... (30/12/2017)

περισσότερα »

Ευχές

Ευχές (22/12/2017)

περισσότερα »

Ο Γιάννης Γκολομάζος νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας

Ο Γιάννης Γκολομάζος εξελέγη, το βράδυ της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου 2017, νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των 21 μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. «Ξεκινάμε δουλειά» ήταν η πρώτη φράση του Προέδρου προς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αμέσως μετά την ψηφοφορία. Σε δήλωσή του την Πέμπτη το πρωί τόνισε: «Θα δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε το Επιμελητήριο έναν θεσμό που θα έχει ουσιαστικό ρόλο και λόγο στην..... (21/12/2017)

περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Εορταστικό ωράριο

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου ξεκινάει το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017. Αναλυτικά:..... (15/12/2017)

περισσότερα »

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «REISEN 2018» 7 -11 Φεβρουαρίου 2018 στο Αμβούργο Γερμανίας

Στην Έκθεση Reisen Hamburg, που είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένη στον τομέα του Εναλλακτικού Τουρισμού και θα διεξαχθεί από 7 έως 11 Φεβρουαρίου 2018 στο Αμβούργο της Γερμανίας, θα λάβει μέρος για 2η φορά η Περιφέρεια Ηπείρου. Τονίζεται ότι την προηγούμενη διοργάνωση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 70.000 επισκέπτες. Περίπου 800 εκθέτες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Παρουσιάζοντας τα πάντα γύρω από τη διαμόρφωση, τον εναλλακτικό τουρισμό, τη διαχείριση ..... (15/12/2017)

περισσότερα »

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΙΜΤΜ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΜΤΜ 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 7 Φεβρουαρίου 2018 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.Κατά τη διάρκειά της θα φιλοξενήσει στο Περίπτερό της φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο και επιθυμούν να συμμετάσχουν, καθώς θα μεταφέρει το διαφημιστικό τους υλικό.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το α..... (13/12/2017)

περισσότερα »

Υποχρεωτικά τα POS για ακόμα 58 κλάδους

Υποχρεωτική γίνεται η εγκατάσταση αυτόματων μηχανημάτων για συναλλαγές με κάρτες (POS), εντός τριών μηνών, για 58 νέες κατηγορίες επαγγελματιών. Όπως προβλέπεται σε κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου και της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπαντάτσιου, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, πρόκειται μεταξύ άλλων για όσους ασχολούνται με ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων, ξυλουργικές εργασίες, χρωματισμούς και επενδύσεις δαπέδων και τοίχων, υπηρεσίες μετα..... (13/12/2017)

περισσότερα »

Αναρτήθηκε το Πρακτικό Εκλογών του Επιμελητηρίου Άρτας

Η Εκλογική Επιτροπή ενημερώνει ότι στις 11 Δεκεμβρίου 2017 αναρτήθηκε στον Πίνακα Ανακοινώσεων και την Ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Άρτας (http://www.e-artas.gr/arta/articles/article.jsp?context=103&categoryid=21946&articleid=22986) το Πρακτικό των Εκλογών της 3ης και 4ης Δεκεμβρίου 2017 του Επιμελητηρίου Άρτας. Ενστάσεις επί του πρακτικού των εκλογών μπορούν να υποβληθούν μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες με καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 14.00.   Η ΕΚ..... (11/12/2017)

περισσότερα »

Ενημέρωση από στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τα προγράμματα “Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β΄κύκλος)” του ΕΠΑνΕΚ και “Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων”

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέματα: “Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας  εκπαίδευσης (Β΄κύκλος)” του ΕΠΑνΕΚ και “Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο Επιμελητήριο Άρτας από στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελλοπονήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων. Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Χρήστος Παπάζογλου  αναφέρθηκε στις δύο δράσεις του ΕΣ..... (07/12/2017)

περισσότερα »

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

Πραγματοποιήθηκαν στις 3 και 4 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Άρτας . Ψήφισαν συνολικά 832 μέλη του Επιμελητηρίου Άρτας. Πρώτος συνδυασμός αναδείχτηκε ο συνδυασμός «Μαζί για το Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Κολιό με ποσοστό 42,28% και 9 έδρες, δεύτερος αναδείχτηκε ο συνδυασμός «Επιχειρούμε Μαζί» με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Γκολομάζο με ποσοστό 33% και 7 έδρες και τρίτος ο συνδυασμός «Επιμελητηριακή αλλαγή» με επικεφαλής τον Δημή..... (05/12/2017)

περισσότερα »

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ- ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ- ΜΕΣΙΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Παρακαλούμε όσους δεν έχουν προχωρήσει στην ανανέωση της άδειάς τους να περάσουν απο τα γραφεία του Επιμελητηρίου. Επισυνάπτονται τα δικαιολογητικά για την ανανέωση.ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗΑΙΤΗΣΗ..... (04/02/2014)

περισσότερα »

Eνημερωτική εκδήλωση για τις νέες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 στο Επιμελητήριο Άρτας

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, διοργανώνει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Άρτας ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ: 1.«Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β’ Κύκλος)» και 2. «Ενίσχυση της Ίδρυσης ..... (24/11/2017)

περισσότερα »

3 και 4 Δεκεμβρίου 2017 οι Εκλογές του Επιμελητηρίου Άρτας

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Άρτας ενημερώνει τις Επιχειρήσεις – Μέλη του Επιμελητηρίου που είναι εγγεγραμμένες στους Εκλογικούς Καταλόγους ότι, οι Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Άρτας, θα πραγματοποιηθούν στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017 , ημέρα Κυριακή & Δευτέρα αντίστοιχα και ώρες από 9:00 π.μ. έως 7:00 μ.μ. - Οι Εκλογείς προσέρχονται στην Επιτροπή προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο έγγραφο, από το οποίο αποδεικνύοντα..... (28/11/2017)

περισσότερα »

6ο Συνέδριο ΗΕ για τα ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις - Γενεύη 27-29 Νοεμβρίου 2017

Το Επιμελητήριο Άρτας σας ενημερώνει για τη διοργάνωση του 6ου Συνεδρίου ΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις με τίτλο “Realizing access to effective remedy” , που θα λάβει χώρα στην Γενεύη,  27-29 Νοεμβρίου 2017. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν και κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, δηλαδή έως και τις 29.11.2017 (πληροφορίες για διαδικασία εγγραφής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://reg.unog.ch/event/16132/) Αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με το πρό..... (27/11/2017)

περισσότερα »

Γενικό Προξενείο Κων/πολης: Περιστατικά Εξαπάτησης Ελλήνων Επιχειρηματιών στον κλάδο των ανταλλακτικών αυτοκινήτων

Γενικό Προξενείο Κων/πολης: Περιστατικά Εξαπάτησης Ελλήνων Επιχειρηματιών στον κλάδο των ανταλλακτικών αυτοκινήτων...... (27/11/2017)

περισσότερα »

Προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Επιχειρούμε Έξω»

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης/Ειδική Γραμματεία Τομεακών Ε.Π. ΕΤΠΑ & ΤΣ ανακοινώνει την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) «Επιχειρούμε Έξω», με προϋπολογισμό 50 εκατ. €.  Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων μέσω της συμμετοχής τους σε διεθνείς εκθέσεις. Δικαιούχοι είναι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα... (22/11/2017)

περισσότερα »

Υπ. Τουρισμού: Λήγει στις 30 Νοεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήματος για έκδοση ΑΕΠΟ από τις υπόχρεες τουριστικές επιχειρήσεις

H Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, για μία ακόμη φορά και μετά από διαδοχικές παρατάσεις που έχουν δοθεί, καλεί τις υπόχρεες τουριστικές επιχειρήσεις να προχωρήσουν στην κατάθεση αιτήματος για την έκδοση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) έως τις 30 Νοεμβρίου 2017. Διαφορετικά, όπως τονίζεται στην επιστολή, η άπρακτη παρέλευση της τετράμηνης προθεσμίας με καταληκτική ημερομηνία την 30η Νοεμβρίου, γεννά υποχρέωση της υπηρεσίας που χορήγησε το Ειδικό Σήμα Λει..... (22/11/2017)

περισσότερα »

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών

Ξεκινά την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12η μεσημβρινή, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών». Από τις 15.000 θέσεις, οι 5.000 αφορούν αποκλειστικά σε εγγεγραμμένους ανέργους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά σε εργοδότες του ..... (20/11/2017)

περισσότερα »

To πρόγραμμα της 4ης Γιορτής Πορτοκαλιού- Μανταρινιού-Ακτινιδίου- Ελιάς στο Ζάππειο Μέγαρο

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα της 4ης Γιορτής Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου και Ελιάς, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17:00 στο Ζάππειο Μέγαρο. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων, με τη συνδιοργάνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ενημερωτική ημερίδα από εξειδικευμένους επιστήμονες του πρωτογενούς τομέα, καθώς και γνωριμία του κοινού της Αθήνας με τοπικές συνταγ..... (20/11/2017)

περισσότερα »

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 2017

Στις 22 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας με θέμα: "Ανοιγμα Καταστημάτων την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017". Ειδικότερα, η Πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας αναφέρει: "Η πρώτη σύγκληση έχει οριστεί 8/11/17 εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από τον νόμο και το καταστατικό απαρτία,  η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα στις 15/11/17, εάν και κατά την δεύτερη σύγκληση δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από τον νό..... (20/11/2017)

περισσότερα »

ΠΕ Άρτας: Περίληψη Βασικών Απαιτήσεων Υγειονομικού και Αγορανομικού Ελέγχου για τα Καταστήματα εστίασης/αναψυχής

Τα βασικά σημεία ελέγχου των υπηρεσιών της ΠΕ Άρτας (Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού & Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού ελέγχου) παραθέτει περιηπτικά η ΠΕ Άρτας, με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου εστίασης και αναψυχής.Επισυνάπτεται το προσάρτημα...... (10/11/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020, «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ. Η νέα δράση για την ενίσχυση της ίδρυσης νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων σχεδιάστηκε με βασικό στόχο την επένδυση σε υψηλής ποιότητας τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες. Επιδοτούνται επιχειρηματικά σχέδια που κυμαίνονται από 25.000 ευρώ έως 400..... (08/11/2017)

περισσότερα »

Απολογισμό Δράσεων της θητείας του ΔΣ 2012- 2017 έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Πέμπτη το πρωί ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας. Ο Χρήστος Παπάζογλου ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του προέδρου στις επικείμενες Επιμελητηριακές εκλογές και έκανε σύντομο απολογισμό του έργου της διοίκησης την εξαετία 2012-2017 που ήταν στο τιμόνι του Επιμελητηρίου. «Το Επιμελητήριο είναι το θεσμικό όργανο που έχει ως βασικό σκοπό τη στήριξη των επιχειρηματιών μελών του για θέματα οικονομικού, αναπτυξιακού και οργαν..... (03/11/2017)

περισσότερα »

ΣΕΔΑ: Πρόσκληση σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 15 Νοεμβρίου 2017

Το ΔΣ του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Άρτας προσκαλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 15 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη καιώρα 13.30 στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας, με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: Θέμα 1ο: Ενημέρωση και συζήτηση σε σχέση με τις εξελίξεις για το θέμα των τεντών. Θέμα 2ο: Απολογισμός δράσεων του Συλλόγου. Θέμα 3ο: Διάφορες ανακοινώσεις..... (08/11/2017)

περισσότερα »

Δήλωση Προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας για την μη κάλυψη των οργανικών θέσεων της Αστυνομικής Δ/νσης Άρτας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου, μετά την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να μην ενισχύσει την Αστυνομική Δ/νση Άρτας ούτε με ένα επιπλέον άτομο προσωπικό, προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Με μεγάλη μας έκπληξη και λύπη διαπιστώσαμε ότι η Αστυνομική Δ/νση Άρτας δεν ενισχύθηκε ούτε με ένα επιπλέον άτομο αστυνομικό προσωπικό. Με επιστολή μας από 29/5/2017 είχαμε ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών την ενίσχυση των οργανικών θέσεων στην Αστυνομική Δ/νση Άρτας τουλάχιστον..... (27/10/2017)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας

Ξεκίνησε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 12η, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Ενίσχυση της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας». Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες τις επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους με συμβάσεις παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών, προκειμένου να τις μετατρέψουν σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας με καθεστώς πλήρους απασ..... (26/10/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην 4η Γιορτή Πορτοκαλιού- Ακτινιδιού... του Δήμου Αρταίων στο Ζάππειο Μέγαρο στις 24 Νοεμβρίου 2017

Στο Ζάππειο μεταφέρεται φέτος η Γιορτή Πορτοκαλιού –Ακτινιδιού- Ελιάς και Μανταρινιού, που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων. Ειδικότερα, η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στο Ζάππειο Μέγαρο και θα περιλαμβάνει έκθεση τοπικών προϊόντων και διάθεση ενημερωτικού υλικού, ημερίδα για τους τρόπους ανάπτυξης, προβολής και διάθεσης των αρτινών προϊόντων, καθώς και μαγειρική με Αρτινά προϊόντα από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Το Επιμελητήριο Άρτας καλεί τα ..... (25/10/2017)

περισσότερα »

Ο Χρήστος Παπάζογλου εκπροσώπησε το Επιμελητήριο στη σύσκεψη του Γενικού Γραμματέα Ν. Αντώνογλου με την Επιτροπή Αγροτικών θεμάτων του Δήμου Αρταίων

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Άρτας, την Πέμπτη το μεσημέρι, μεταξύ της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων του Δήμου Αρταίων και του Γενικού Γραμματέα ΥπΑΑΤ κ. Νίκου Αντώνογλου με θέμα «το Ακτινίδιο», συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας. Ο κ. Χρήστος Παπάζογλου υποστήριξε πως τέτοιες συναντήσεις πρέπει να είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό, και συγκεκριμένα στους επιχειρηματίες και αγρότες της περιοχής, που είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, για ενημέρωση και κατάθεση ερωτημάτων..... (20/10/2017)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Άρτας επισκέφθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Άρτας

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Άρτας πραγματοποίησε την Πέμπτη, ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα κ. Pervin Gjikuria. Ο κ. Gjikuria συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστο Παπάζογλου με τον οποίο συζήτησαν τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας των επιχειρηματιών της Άρτας με συναδέλφους τους στην Αλβανία. Ο Χρήστος Παπάζογλου ενημέρωσε τον Γενικό Πρόξενο για τους τομείς δραστηριοποίησης των Αρτινών Επιχειρήσεων και τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή, καθώς ..... (20/10/2017)

περισσότερα »

Ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής Διενέργειας Εκλογών

Ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής Διενέργειας Εκλογών (20/10/2017)

περισσότερα »

Το νέο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας

Μετά τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας που πραγματοποιήθηκαν στις 16,17 Οκτωβρίου 2017 και τις αρχαιρεσίες στις 18 Οκτωβρίου 2017 προέκυψε το νέο Δ.Σ. και οι αντιπρόσωποι για τις Ομοσπονδίες: (19/10/2017)

περισσότερα »

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα Αρτινά προϊόντα στην Δ.Ε. ANUGA

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα των Αρτινών επιχειρήσεων έδειξαν οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ANUGA, που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία, 7 με 11 Οκτωβρίου 2017. Η ANUGAπραγματοποιείται κάθε δύο έτη και αποτελεί την μεγαλύτερη διεθνή έκθεση του χώρου των τροφίμων και ποτών, αφού προσελκύει περί τους 160.000 επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Το Επιμελητήριο Άρτας,  στο πλαίσιο των δράσεών του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων και την προώθηση τ..... (18/10/2017)

περισσότερα »

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΆΡΤΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ

Την Πρόσκληση Διενέργειας Εκλογών του Επιμελητηρίου Άρτας, που αφορά στις Εκλογικές διαδικασίες μέχρι την πραγματοποίησή τους, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017, εξέδωσε η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Άρτας. Η Πρόσκληση έχει ως εξής: 1. Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Άρτας καλεί τους Εκλογείς που θα συμπεριληφθούν στους Εκλογικούς Καταλόγους, να συμμετάσχουν στις Εκλογές για να ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Άρτας που θα διεξαχθούν στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 20..... (12/10/2017)

περισσότερα »

ΔΑΟΚ ΑΡΤΑΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΠΗΣ HAYWARD

ΔΑΟΚ ΑΡΤΑΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΠΗΣ HAYWARD..... (12/10/2017)

περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για ΕΚΛΟΓΕΣ 2017

Σύμφωνα με απόφαση της Εκλογικής  Γενικής συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, που πραγματοποιήθηκε στις 09 Οκτωβρίου 2017, οι εκλογές για το Δ.Σ. του Εμπορικού  Συλλόγου  Άρτας, για αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Άρτας και για αντιπροσώπους  Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδος & Ιονίων  Νήσων θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω ημερομηνίες: ΔΕΥΤΕΡΑ  16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΙΣ  10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ. &ΤΡΙΤΗ  17  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017 ΑΠΟ..... (11/10/2017)

περισσότερα »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «GREEK TOURISM EXPO 2017» στην ΑΘΗΝΑ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ B2B ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει, με δικό της Περίπτερο, στην 4η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Greek Tourism Expo 2017» (Πληροφορίες: http://www.greektourismexpo.gr), που θα διοργανωθεί το διάστημα 8-10 Δεκεμβρίου 2017 στο Metropolitan Expo της Αθήνας. Σε αυτή, προτίθεται να φιλοξενήσει δήμους, φορείς και επιχειρήσεις της Ηπείρου που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του τουρισμού και επιθυμούν να λάβουν μέρος. Αυτό μπορεί να γίνει με αποστολή email στην Περιφέρεια Ηπείρου (τα στοιχεία αναγράφον..... (11/10/2017)

περισσότερα »

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 2017

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας ενημερώνει ότι: Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας , θα πραγματοποιηθεί Εκλογική Γενική Συνέλευση   στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας και ώρα 18:30. Η πρώτη σύγκληση έχει οριστεί 25/09/17 εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από τον νόμο και το καταστατικό απαρτία, η Εκλογική Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα στις 02/10/17, εάν και κατά την δεύτερη σύγκληση δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από τον ..... (09/10/2017)

περισσότερα »

Διευκρινίσεις για τους ενεργειακούς ελέγχους του ν.4342/2015

Διευκρινίσεις για τους ενεργειακούς ελέγχους του ν.4342/2015..... (06/10/2017)

περισσότερα »

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 1.459 ανέργων ηλικίας 18-24 ετών

Ξεκινά την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, ώρα 15:00 και λήγει την Παρασκευή  3 Νοεμβρίου 2017, ώρα 15:00  η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τιςεπιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την απασχόληση σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης,συνολικά 1.459 ανέργων νέων, ηλικίας 18-24 ετών,οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (ΚΥΑ 35453/702/1-8-2016, ΦΕΚ..... (04/10/2017)

περισσότερα »

ΔΑΟΚ ΑΡΤΑΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΠΗΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΤΣΕΧΕΛΙΔΗ

ΔΑΟΚ ΑΡΤΑΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΠΗΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΤΣΕΧΕΛΙΔΗ..... (02/10/2017)

περισσότερα »

Έντυπο Υπόδειξης Εκπροσώπων ΑΕ, Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., ΙΚΕ & Συν ΠΕ & Υποκαταστημάτων αυτών

Έντυπο Υπόδειξης Εκπροσώπων ΑΕ, Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., ΙΚΕ & Συν ΠΕ & Υποκαταστημάτων αυτών..... (22/09/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΛΑΕΚ)

Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει τα μέλη του ότι στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017, που έχει προκηρύξει ο Ο.Α.Ε.Δ., προτίθεται να υλοποιήσει ως φορέας εκπροσώπησης εργοδοτών επιδοτούμενα προγράμματα, σε συνεργασία με επιλεγμένους οργανισμούς εκπαίδευσης. Τα εν λόγω προγράμματα αφορούν εργαζόμενους σε επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου Άρτας και επιδοτούνται κατά 100% από το λογαριασμό ΛΑΕΚ του Ο.Α.Ε.Δ., χωρίς να υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρ..... (21/09/2017)

περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: 10ήμερο εκπτώσεων 25 Σεπτεμβρίου - 4Οκτωβρίου

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: 10ήμερο εκπτώσεων 25 Σεπτεμβρίου - 4Οκτωβρίου  ..... (21/09/2017)

περισσότερα »

ANUGA 2017

Το Επιμελητήριο Άρτας,  στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του, θα συμμετάσχει με αυτόνομο χώρο για τις Αρτινές επιχειρήσεις, στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA στην Κολωνία,7 μέχρι 11 Οκτωβρίου 2017. Μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος και ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην έκθεση θα συμμετάσχουν δύο Αρτινές επιχειρήσεις και για το σκοπό αυτό εγκρίθηκαν και θα διατεθού..... (20/09/2017)

περισσότερα »

Γρ. ΟΕΥ Βερολίνου: Ενημέρωση σχετικά με κρούσματα παραπλάνησης ελληνικών επιχειρήσεων από γερμανική εταιρεία

Γρ. ΟΕΥ Βερολίνου: Ενημέρωση σχετικά με κρούσματα παραπλάνησης ελληνικών επιχειρήσεων από γερμανική εταιρεία..... (20/09/2017)

περισσότερα »

Aνοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:«Ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων βάσει των διατάξεων του Ν. 4469/2017», Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, 20:30 μ.μ. αίθουσα «Σκουφά»

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας – Φιλιππιάδας ( Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ ) σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ( Ε.Γ.Δ.Ι.Χ ) διοργανώνει ανοιχτή για τα μέλη της και το κοινό ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:«Ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων βάσει των διατάξεων του Ν. 4469/2017» την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20:30 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκουφά» (1ος όροφος), στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Άρτα ..... (15/09/2017)

περισσότερα »

ΥπΑΑΤ: «Έναρξη ψηφιακών υπηρεσιών συνταγής χρήσης γεωργικών φαρμάκων»

ΥπΑΑΤ: «Έναρξη ψηφιακών υπηρεσιών συνταγής χρήσης γεωργικών φαρμάκων»..... (14/09/2017)

περισσότερα »

ΥπΑΑΤ: «Ερωτήσεις - Απαντήσεις σχετικά με τη συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων»

ΥπΑΑΤ: «Ερωτήσεις - Απαντήσεις σχετικά με τη συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων»..... (14/09/2017)

περισσότερα »

ANUGA 2017 - Αποστολή ενημερωτικού υλικού, δειγμάτων προϊόντων

Το Επιμελητήριο Άρτας,  στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του, θα συμμετάσχει με αυτόνομο χώρο για τις Αρτινές επιχειρήσεις, στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA στην Κολωνία,7 - 11 Οκτωβρίου 2017. Όσες επιχειρήσεις- μέλη του Επιμελητηρίου ενδιαφέρονται να στείλουν κάποιο ενημερωτικό υλικό για την προβολή τους ή δείγματα προϊόντων – παραγωγής τους για να διατεθούν στους επισκέπτε..... (13/09/2017)

περισσότερα »

ΔΑΟΚ ΑΡΤΑΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΠΗΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ 2017 ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ SORELI - Έναρξη συγκομιδής 13/09/2017

ΔΑΟΚ ΑΡΤΑΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΠΗΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ 2017 ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ SORELI - Έναρξη συγκομιδής 13/09/2017..... (13/09/2017)

περισσότερα »

ΕΣΕΕ: 4.000 θέσεις κατάρτισης για άνεργους νέους ηλικίας 18-24 ετών στο λιανικό εμπόριο

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), στο πλαίσιο της Πράξης "Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου" (κωδικός ΟΠΣ:5007886), που εντάσσεται στο ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020, υλοποιεί δράσεις συμβουλευτικής καθοδήγησης, κατάρτισης, πρακτικής και πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων για 4.000 άνεργους νέο..... (06/09/2017)

περισσότερα »

ΠΕ Αρτας: Κατασχέθηκε περίπου 1 τόνος ακτινίδια Τσεχελίδη - Συστάσεις στους παραγωγούς

Στα πλαίσια προγραμματισμένων ελέγχων για την τήρηση των κανόνων εμπορίας ακτινιδίων, γεωπόνοι - ελεγκτές του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Άρτας, προχώρησαν σε δέσμευση – κατάσχεση  περίπου ενός τόνου ακτινιδίων, ποικιλίας Τσεχελίδη, τα οποία κόπηκαν ανώριμα και χωρίς να έχει εκδοθεί η απαιτούμενη απόφαση κοπής από την αρμόδια Δ/νση. Κατόπιν αυτών γίνονται αυστηρές συστάσεις στους παραγωγούς να μην προβαίνουν σε ..... (06/09/2017)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Εκλογικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Άρτας- ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ: Διενέργεια εκλογών 3 & 4 Δεκεμβρίου 2017 - Προϋποθέσεις άσκησης εκλογικού δικαιώματος

                                                               ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Άρτας ανακοινώνει ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Άρτας θα διενεργηθούν στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017 ημέρες Κυριακή και Δευτέρα αντίστοιχα. Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαραίτητη προϋπόθεση είναι: Α. Τα Νομικά πρόσωπα μέλη του Επιμελητηρίου, να έχο..... (31/08/2017)

περισσότερα »

Νέο υγειονομικό πιστοποιητικό για την εξαγωγή ελληνικών γαλακτοκομικών προΙόντων στην Ιαπωνία

To Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο ενημερώνει ότι τα φορτία ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων που θα εκτελωνισθούν στην Ιαπωνία μετά την 1η Νοεμβρίου 2017 απαιτείται να συνοδεύονται από νέο υγειονομικό πιστοποιητικό (βλ. συνημμένο υπόδειγμα). Η χρήση του νέου πιστοποιητικού αφορά προϊόντα των εξής κατηγοριών του ιαπωνικού δασμολογίου (www.customs.go.jp/english/tariff/2017_1/index.htm) : 0401              Milk and cream, not concentrated ..... (25/08/2017)

περισσότερα »

5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας 2017 - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & Δήλωση Συμμετοχής

Για 5η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί και φέτος η Πανελλήνια Γενική Έκεθεση Άρτας από τις 27 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2017. Διοργανώνεται στο Εκθεσιακό Κέντρο της Άρτας «ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΓΙΑΣ», από την «Αρταίων Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» και με την αιγίδα του Δήμου Αρταίων σε συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Άρτας, τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας, τον Σύλλογο Εστίασης Άρτας και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Άρτας. Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό: 10:30 π.μ. έως 14..... (21/08/2017)

περισσότερα »

ΥΠΕΝ: Ενημέρωση σχετικά με την υποχρέωση διεξαγωγής ενεργειακών ελέγχων στις επιχειρήσεις - ΕΠΕΙΓΟΝ

ΥΠΕΝ: Ενημέρωση σχετικά με την υποχρέωση διεξαγωγής ενεργειακών ελέγχων στις επιχειρήσεις..... (07/08/2017)

περισσότερα »

Από την Πέμπτη 3-8-2017 οι αιτήσεις για την απασχόληση ανέργων στην υγεία

Ξεκίκνησε το πρωί της Πέμπτης (8.00 πμ) και ολοκληρώνεται την 21-08-2017 η υποβολή αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή τους για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών στο «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 1.135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4430/2016 Α?205, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει» (οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ, από  03.08.2017 και ώρα 08:00 π.μ. έως τη Δευτέρα 21.08.2017 και ώρα 12:00 μ.μ.). Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση ..... (03/08/2017)

περισσότερα »

Ερμηνευτική εγκύκλιος από την γ.γ. Εμπορίου για τα POS - Ποιοί εξαιρούνται

Ερμηνευτική εγκύκλιο για την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προβλέπει την υποχρέωση αποδοχής πληρωμής με κάρτα (ΡΟS), εξέδωσε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αποσαφηνίζει τα εξής: Από την υποχρέωση απόκτησης τερματικού POS εξαιρούνται οι δικαιούχοι πληρωμής που πωλούν αγαθά ή παρέχουν υπηρεσίες  αποκλειστικά σε άλλες επιχειρήσεις (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) στο πλαίσιο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Οι δικαιούχοι πληρωμής οφεί..... (02/08/2017)

περισσότερα »

Ο νέος νόμος για τον Εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών & οι διαδικασίες κατοχύρωσης σήματος παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του Επιμελητήριου Άρτας

Ο νέος νόμος 4469/2017 για τον Εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, αλλά και οι διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση και κατοχύρωση ευρωπαϊκού σήματος στα προϊόντα και τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις, αναπτύχθηκαν στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Άρτας την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα. Την εκδήλωση συντόνισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου κ. Φίλιππος Λιάκος. Όπως είπε στόχος της, είναι «η ευρύτερη δυνατή επιμόρφωση των μελών του Επιμελητηρίου, φυσ..... (18/07/2017)

περισσότερα »

Ημερίδα για τον «Εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων» & «τα σήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» 17 -7-2017 Επιμελητήριο Άρτας

Ημερίδα για τον «Εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων» & «τα σήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διοργανώνει το Επιμελητήριο Άρτας την Δευτέρα 17 Ιουλίου και ώρα 18:00, στο Επιμελητηριακό μέγαρο. Στόχος να ενημερωθούν οι  ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις για την ήδη ψηφισμένη νομοθεσία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών του νόμου 4469/2017 (κόκκινα δάνεια κ.ά.), αλλά και οι εξωστρεφείς επιχειρήσεις για τα σήματα της Ευρωπαϊκής Ένω..... (05/07/2017)

περισσότερα »

Συνάντηση Χρήστου Παπάζογλου με Ειδικό Γραμματέα ΔιαχείρισηςΙδιωτικού Χρέους στην Αθήνα

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου την περασμένη Παρασκευή 7 Ιουλίου στην Αθήνα, στο περιθώριο της δημόσιας κλήρωσηςμεταξύ των αιτούντων για την εγγραφή τους στο Μητρώο Συντονιστών, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 6 παρ. 5 Ν. 4469/2017 «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ 62 Α’), στο υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης... (14/07/2017)

περισσότερα »

Έναρξη Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 17 Δήμους για 3.494 θέσεις πλήρους απασχόλησης και κατάρτισης (Β΄ κύκλος)

Ξεκινάει την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 και ώρα 10η πρωινή μέχρι και την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 και ώρα 12η μεσημβρινή η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, για  3.494 θέσεις πλήρους απασχόλησης, που δημιουργούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (Β΄κύκλος)  σε 17 Δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας. Η δράση στοχεύει αφενός στην άμεση αντιμετώπιση της ..... (14/07/2017)

περισσότερα »

Ξεκινούν οι υποβολές της 1ης περιόδου για τη δράση «Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Β΄ Κύκλος» του ΕΠΑνΕΚ ΕΣΠΑ 2014 – 2020

Ξεκινάει, σήμερα,Τετάρτη 05.07.2017 η 1η περίοδος υποβολών για τη δράση των Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Β΄Κύκλος του ΕΠΑνΕΚ, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 09.08.2017. Υπενθυμίζεται ότι οι υποβολές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr. Κατόπιν ενημέρωσης από την Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.), η οποία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής στο www.ependyseis.gr, γνωστοποιείται ό..... (05/07/2017)

περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Στις 10 Ιουλίου 2017 αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2017, ενώ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλογου Άρτας τα καταστήματα την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 θα είναι κλειστά. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας "Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορικ..... (05/07/2017)

περισσότερα »

Έως 27 Ιουλίου η προσαρμογή για την εγκατάσταση των POS.

Oι υπόχρεοι εγκατάστασης τερματικής μηχανής POS και αποδοχής ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες, βάσει του ΦΕΚ 1445, Β’, 27-04-2017 (ΥΑ: Αριθμ. 45231 Ρύθμιση Υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα, σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν. 4446/2016, Α΄ 240), πρέπει να προχωρήσουν στις απαραίτητες προσαρμογές έως την 27η Ιουλίου 2017, ενημερώνει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ. Ειδικότερα, στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες εκδηλώνεται άρνηση των προμηθευτών τερματικών μηχανών (δηλαδή των τραπεζικών ιδ..... (03/07/2017)

περισσότερα »

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ νέα Υπουργική απόφαση για επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος - Ισχύει από 9 Ιουλίου 2017

Υπουργική απόφαση με τους όρους και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας. Στόχος, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, να συμβάλλει στην απλούστευση διαδικασιών, άρση εμποδίων και μείωση της γραφειοκρατίας για την ανάπτυξη των οικονομικών δραστηριοτήτων στη Χώρα, με απόλυτο σεβασμό στην προτεραιότητα της δημόσιας υγείας. Οι επιχειρήσεις Υγειονομικού ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν μια πολυπληθή και ετερογενή ομ..... (30/06/2017)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 1.295 ανέργων ηλικίας 25-29 ετών που ολοκλήρωσαν τα προγράμματα "Απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας"

Δυνατότητα πρόσληψης σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης προσφέρει ο ΟΑΕΔ σε 1.295 ανέργους νέους ηλικίας 25-29 ετών που ολοκλήρωσαν τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους ηλικίας 25-29 ετών (Δημόσια Πρόσκληση Νο9/2016) ή για ανέργους 18-24 ετών (Δημόσια Πρόσκληση Νο8/2016). Οι προσλήψεις θα γίνουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιτηδευματίες, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα. Οι ωφελούμενοι του..... (28/06/2017)

περισσότερα »

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εστίασης Διασκέδασης Άρτας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εστίασης Διασκέδασης Άρτας (ΣΕΔΑ)   «ΞΕΝΙΟΣ», που προέκυψε από τις εκλογές, που διεξήχθησαν στις 21/6/2017. Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γκανιάτσας Γεώργιος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπαλατσός Δημήτριος ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παπαηλίας Ιωάννης ΤΑΜΙΑΣ: Γαλήνας Κωνσταντίνος ΜΕΛΟΣ: Τλούπας Ιωάννης..... (28/06/2017)

περισσότερα »

Ολοκλήρωση του Οδηγού Ορθής Πρακτικής για τις Μονάδες Οικοτεχνικής Παραγωγής

Ολοκληρώθηκε από τον ΕΦΕΤ ο Οδηγός Ορθής Πρακτικής, για τις μονάδες τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων http://www.minagric.gr/.Σκοπός του Οδηγού Ορθής Πρακτικής για τις Μονάδες Τροφίμων Οικοτεχνικής Παρασκευής είναι να ενημερώσει τους παραγωγούς που επιθυμούν να λειτουργήσουν Μονάδες Τροφίμων Οικοτεχνικής Παρασκευής, σχετικά με τις υποχρεώ..... (22/06/2017)

περισσότερα »

Ενημερωτική συνάντηση - συζήτηση με τίτλο: «Ιδιωτική Ασφάλιση, Εργαλείο Επιχειρηματικής Διασφάλισης, Ανάπτυξης & Κερδοφορίας», Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 & ώρα 18:00 στο Επιμελητήριο Άρτας

Το Επιμελητήριο Άρτας διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση - συζήτηση για τα μέλη του με τίτλο: «Ιδιωτική Ασφάλιση, Εργαλείο Επιχειρηματικής Διασφάλισης, Ανάπτυξης & Κερδοφορίας», την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητήριου (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου). (14/06/2017)

περισσότερα »

ΣΥΜΦΩΝΙΑ WIN-WIN ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΕΕE ΚΑΙ «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ»

Συμφωνία συνεργασίας win-win που θα επιφέρει επιτέλους ηρεμία στον ταραγμένο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων σύναψαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης «Αυτοδιαχείριση». Με τη συμφωνία αυτή, οι επιχειρήσεις-μέλη των Επιμελητηρίων που είναι υπόχρεοι πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων θα καταβάλλουν λιγότερα χρήματα, ενώ και οι δικαιούχοι δημιουργοί θα εισπράττουν περισσότερα από όσα όταν τον χώρο καταδυνάστευε η ΑΕΠΙ. Περισσότερα εδώ..... (16/06/2017)

περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Καλοκαιρινό ωράριο καταστημάτων

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Καλοκαιρινό ωράριο καταστημάτων..... (16/06/2017)

περισσότερα »

ΥΠΑΝ: Ξεκινά ο Β’ Κύκλος του προγράμματος για την ενίσχυση της αυτoαπασχόλησης των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του νέου ΕΣΠΑ

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει την προκήρυξη του β’ κύκλου της Δράσης «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» με προϋπολογισμό 80 εκατ. €. Η δράση αποτελεί τη συνέχεια του α’ κύκλου και στοχεύει στην ενίσχυση των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να ασκήσουν επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με το επιστημονικό τους αντικείμενο. Στον β’ κύκλο οι ωφελούμενοι διευρύνονται καθώς εκτός από αυτοαπασχολούμενους και ανέργους θα μπορούν..... (08/06/2017)

περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ετήσιας Γενικής Συνέλευσης 2017

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 & ώρα 18:30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας. η Πρόσκληση έχει ως εξής: "Σύμφωνα με την από 10/5/17 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας ,οι εργασίες της φετινής Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθούν στην Άρτα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας και ώρα 18:30. Η πρώτη σύγκληση έχει οριστεί 31/5/17 εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από τον νόμο και το κατ..... (08/06/2017)

περισσότερα »

Προαναγγελία για το Υπομέτρο 6.1-Εγκατάσταση νέων Γεωργών για το 2017-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι πρόκειται να δημοσιευθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντός του έτους 2017 και 2η πρόσκληση για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» για την Περιφέρεια Ηπείρου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 41ο ετών και να είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφέρειας Ηπείρου. Λοιπά κριτήρια επιλεξιμότητας παρουσιάζονται στο άρθρο 2 της 1ης πρόσκλησης του ΥΠΑΑΤ, έτους 2016 (ΦΕΚ 3442/τ...... (07/06/2017)

περισσότερα »

ΥΠΑΝ: Εγκύκλιος με θέμα «Έναρξη λειτουργίας πληροφοριακού συστήματος για την ηλεκτρονική υποβολή γνωστοποίησης των δραστηριοτήτων που διέπονται από το καθεστώς της γνωστοποίησης του ν.4442/2016».

Την έναρξη λειτουργίας πληροφοριακού συστήματος για την ηλεκτρονική υποβολή γνωστοποίησης των δραστηριοτήτων που διέπονται από το καθεστώς της γνωστοποίησης του ν. 4442/2016 ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο που υπογράφει ο Αναπληρωτής υπουργός, Αλέξανδρος Χαρίτσης, από την 06/06/2017, η γνωστοποίηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://notifybusiness.gov.gr(link is external). Οι δραστηριότητες που υπόκεινται στ..... (06/06/2017)

περισσότερα »

ΥΠΑΑΤ: Στρατηγικό Σχέδιο για την Ανάπτυξη του κλάδου των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών

Στρατηγικό Σχέδιο ανάπτυξης για την καλλιέργεια, επεξεργασία και εμπορία των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών στην Ελλάδα Συμπεράσματα Στρατηγικού Σχεδίου ..... (01/06/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Άρτας στην ΔΕ ANUGA 2017

Το Επιμελητήριο Άρτας,  στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του, προτίθεται να συμμετάσχει με αυτόνομο χώρο για τις Αρτινές επιχειρήσεις, στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA στην Κολωνία,7 μέχρι 11 Οκτωβρίου 2017. Η Διεθνής Έκθεση ANUGA είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση για το λιανικό εμπόριο στην υπηρεσία τροφίμων και ποτών, και την τροφοδοσία της αγοράς, καθώς προσελκύει τ..... (30/05/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση αποστολής δειγμάτων & ενημερωτικού υλικού για το περίπτερο του Επιμελητηρίου στην 63ηΔ.Ε. SUMMER FANCY FOOD SHOW

Το Επιμελητήριο Άρτας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του, θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο στην 63ηΔ.Ε. SUMMER FANCY FOOD SHOW, που θα διεξαχθεί 25-27 Ιουνίου 2017 στονεκθεσιακόχώρο JACOB JAVITS Convention Center στηΝ. Υόρκη.Πρόκειται για μία από τιςπιοδημοφιλείςδιεθνείςεκθέσειςτροφίμων–ποτώνστιςΗΠΑκαιείναιτοσημείοσυνάντησηςαγοραστώνκαιεξαγωγέων. Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται ναστείλουν ενημερωτικό υλικό ή δείγματα προϊόντων παραγωγής τους για την π..... (24/05/2017)

περισσότερα »

Προτάσεις Επιμελητηρίου Άρτας στη σύσκεψη της ΠΕ Άρτας για τον τουρισμό

Τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Άρτας για τον Τουρισμό ανέπτυξε ο πρόεδρός του κ. Χρήστος Παπάζογλου στη διάρκεια σύσκεψης φορέωνγια τις «προοπτικές του τουρισμού στο νομό Άρτας», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, υπεύθυνου για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Στράτου Ιωάννου  και παραγόντων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται με τον τουρισμό σ..... (19/05/2017)

περισσότερα »

Με τη συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων το σεμινάριο για τη δημιουργία επώνυμου τυποποιημένου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες στο Επιμελητήριο Άρτας

Στις διαδικασίες δημιουργίας εξαγώγιμου προϊόντος, τις εξαγωγικές διαδικασίες και τα εργαλεία αναζήτησης αγορών- στόχων για εξαγωγές αναφέρθηκε ο Δ/ντής Πληροφόρησης & Υποστήριξης Επιχειρήσεων της EnterpriseGreece κ. Γιώργος Παπαστεργιόπουλος στη διάρκεια διήμερου σεμιναρίου που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Άρτας σε συνεργασία με την EnterpriseGreece την Δευτέρα και Τρίτη 15 &16 Μαΐου. Η Ελλάδα δεν έχει καλές εξαγωγικές επιδόσεις, γεγονός που οφείλεται στο μικρό μέγεθος των επιχειρήσ..... (17/05/2017)

περισσότερα »

ΠΕ Άρτας: «Σύσκεψη για προοπτικές στον τομέα του τουρισμού»

Σύσκεψη φορέων για τις προοπτικές του τουρισμού στο νομό Άρτας πραγματοποιεί την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και ώρα 12 μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας (Πλ. Εθνικής Αντιστάσεως, 2ος όροφος) παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, υπεύθυνου για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου, κ.Στράτου Ιωάννου  και παραγόντων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται με τον τουρισμό η Π. Ε Άρτας. Θα συζητηθούν: Προβολή και προώθηση του τουριστικού..... (10/05/2017)

περισσότερα »

ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «TOURNATUR 2017» ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Δηλώσεις συμμετοχής

Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur» που θα διοργανωθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Dusseldorf της Γερμανίας από 1 μέχρι 3 Σεπτεμβρίου 2017, θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Ηπείρου, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού και τις τέσσερεις εποχές του έτους. Η «TourNatur» προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα και υπηρεσίες ενώ είναι η σημαντικότερη διεθνής έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στη Γερμανία, η οποία αποτελεί χώρα-στόχο για την Ήπειρο σε α..... (10/05/2017)

περισσότερα »

Ημερίδα από το Σύλλογο Ψυκτικών Άρτας & Πρέβεζας Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 16:00 στο Βυζαντινό

Ο Σύλλογος Ψυκτικών Άρτας & Πρέβεζας  διοργανώνει ημερίδα τηνΤέταρτη 10 Μαΐου 2017 και ώρα 16:00 στην αίθουσα  συνεδριάσεων του ξενοδοχείου   Βυζαντινό στην  Άρτα και προσκαλεί όλους όσοι δραστηριοποιούνται γενικά με την διαχείριση των ψυκτικών μέσων σε συστήματα ψύξης και κλιματισμού καθώς και εκπρόσωπους σχετικών επιχειρήσεων, να συμμετάσχουν προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να θέσουν προτάσεις στα παρακάτω θέματα: Ενημέρωση για την εξέλιξη στην τροποποίηση και διάθεση των ψυκτ..... (09/05/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες» Δευτέρα & Τρίτη 15 -16 Μαΐου 2017, το απόγευμα 17:00 - 21:00, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητήριου Άρτας

Ο φορέας ENTERPRISE GREECE και το Επιμελητήριο Άρτας στο πλαίσιο της στήριξής τους στις  τοπικές, εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις, αλλά και των εξαγωγέων της Άρτας που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, διοργανώνουν δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια διάρκειας 8 ωρών με θέμα «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες»,  την Δευτέρα και Τρίτη 15 και 16 Μαΐου 2017, το απόγευμα 17:00 - 21:00, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητήριου Άρτας (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου, 2ος όροφος). ..... (04/05/2017)

περισσότερα »

Πιστοποίηση φυσικών προσώπων από το ΔΙΦΟΠ

Ημερίδα με στόχο την ενημέρωση των σωματείων-μελών του Επιμελητηρίου Άρτας για την δραστηριότητα του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης (ΔΙΦΟΠ) της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που αφορά στην πιστοποίηση των φυσικών προσώπων για το αντικείμενο εργασίας τους, μέσα από την αναγνώριση της κατάρτισης, της γνώσης και της εμπειρίας τους, που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απαιτήσεις, προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται από διεθνή πρότυπα, πραγματοποιή..... (03/05/2017)

περισσότερα »

Χρήστος Παπάζογλου:"Ο Αμβρακικός κόλπος έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης τόσο στον τομέα της αλιείας, ιχθυοκαλλιέργειας, όσο και του τουρισμού"

Την εκδήλωση Δημοσιότητας για το έργο «Η Ανοξική ζώνη του Αμβρακικού κόλπου: Αποτύπωση, Επιπτώσεις και Διαχείριση», που διοργάνωσε, την Πέμπτη στο Επιμελητήριο Άρτας, το Πανεπιστήμιο Πατρών κι ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας. Ο Χρήστος Παπάζογλου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης της αλιείας και του τουρισμού στον Αμβρακικό κόλπο και τη γύρω περιοχή με αξιοποίηση των φυσικών πόρων και... (28/04/2017)

περισσότερα »

1-10 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην Άρτα

Από την Τρίτη, 2 Μαΐου έως τη Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 θα διαρκέσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στο νομό Άρτας, ενώ την Κυριακή 7 Μαίου με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Αρτας τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Ολόκληρη η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας έχει ως εξής: «Μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4446/2016, το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων, έτσι όπως ήταν γνωστό (1ο δεκαήμερο Μαΐου και 1ο δεκαήμερο Νοεμβρίου), έχει πλέον τροποποιηθεί. Σύμφωνα με τ..... (26/04/2017)

περισσότερα »

Eκδήλωση με θέμα «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων» Τρίτη 2 Μαΐου 2017 στις 6μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Χρήστος Κολοβός» του Επιμελητηρίου Άρτας

Το Επιμελητήριο Άρτας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων». Στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος να ιδρύσει φορέα πιστοποίησης για επαγγέλματα, που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία, καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα, που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου, ενώ αξίζει να τα προστατεύσουμε. Το Επιμε..... (26/04/2017)

περισσότερα »

Τα βασικά βήματα για τις εξαγωγές αναπτύχθηκαν στο σεμινάριο που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Άρτας σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος

Τα βασικά βήματα – προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μια επιχείρηση εξαγωγές ανέπτυξαν στο σεμινάριο που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Άρτας, την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, τα στελέχη του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος Ιωάννης Μεθόδιος και Δημήτρης Ραντόπουλος. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας. Ο κ. Χρήστος Παπάζογλου επισήμανεότι το σεμινάριο εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων για τις εξαγωγές, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Άρτας με στόχο την τόνωση της εξωστρέφειας των... (20/04/2017)

περισσότερα »

ΥΠΕΞ: Κρούσματα απάτης στη γαλλική αγορά με θύματα ελληνικές εξαγωγικές εταιρίες

ΥΠΕΞ: Κρούσματα απάτης στη γαλλική αγορά με θύματα ελληνικές εξαγωγικές εταιρίες. Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο...... (19/04/2017)

περισσότερα »

Ποιοι υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS εντός τριμήνου

Τις κατηγορίες επαγγελμάτων και επιχειρήσεων που υποχρεούνται, εντός τριών μηνών, να εγκαταστήσουν POS και να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4446/2016 προσδιορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας που υπεγράφη την Μ. Πέμπτη.Όσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών προ της παρέλευσης της ως άνω προθεσμίας οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση της ΚΥΑ. Όσ..... (18/04/2017)

περισσότερα »

Σεμινάριο Β2Β Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 Συνεδριακό Κέντρο Επιμελητηρίου Άρτας

Σεμινάριο Β2Β διοργανώνει το Επιμελητήριο Άρτας σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ), την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας. Το σεμινάριο απευθύνεται σαφώς στις επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου Άρτας, αλλά και σε μικρούς δυνητικούς εξαγωγείς, με εξαγωγικό αντικείμενο τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής. Το Πρόγραμμα έχει ως εξής: Μέρος Α' Βασικές προϋποθέσεις για εξαγωγές Προετοιμασία/πληροφόρηση - tαrgeting Εκτέλεση πωλ..... (04/04/2017)

περισσότερα »

Enterprise Greece: Πρόσκληση σε Επιχειρηματικές συναντήσεις για Θρησκευτικό Τουρισμό και εξαγωγές Εκκλησιαστικών Ειδών

Ο Οργανισμός Enterprise Greece,  με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων, προγραμματίζει, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Τρικάλων,  τη διεξαγωγή επιχειρηματικών συναντήσεων στην  Καλαμπάκα Τρικάλων, στις 10 και 11 Ιουνίου  2017, για τους κλάδους των Εκκλησιαστικών Ειδών και Θρησκευτικού Τουρισμού.     Για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία ΟΕΥ των Ελληνικών Πρεσβειών, προσκαλεί στην Ελλάδα αγοραστές και εκπροσώπους ταξιδιωτικών  γραφείων, από..... (12/04/2017)

περισσότερα »

2ο Συνέδριο Στρατηγικής Μακρο-περιφέρειας Αδριατικής - Ιονίου Δηλώσεις συμμετοχής για Β2Β συναντήσεις

Στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί το 2ο συνέδριο Στρατηγικής της ΕΕ για τη Μακρο-περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου (2nd EUSAIR Forum: EU Strategy for the Adriatic and Ionian Region) στις 11 και 12 Μαΐου 2017. Στο πλαίσιο του παραπάνω Φόρουμ, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas, διοργανώνει με το Ε.Κ.Τ. και συνδιοργανωτές τα υπόλοιπα Μέλη το... (11/04/2017)

περισσότερα »

Αναβάλλεται η εκδήλωση για τα "Κόκκινα δάνεια" που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο Επιμελητήριο Άρτας

Αναβάλλεται η  Ημερίδα  για τα «κόκκινα δάνεια», που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Άρτας με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση, λόγω ακύρωσης της πτήσης Αθήνα -Ιωάννινα με την οποία θα ταξίδευε ο Ειδικός Γραμματέας.  Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης θα γίνει γνωστή με νέα ανακοίνωση...... (07/04/2017)

περισσότερα »

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΣΧΑ 2017

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΣΧΑ 2017..... (06/04/2017)

περισσότερα »

Υπεγράφη η Προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας

Στην υπογραφή "Προγραμματικής σύμβασης προετοιμασίας φακέλου σκοπιμότητας/βιωσιμότητας/καταλληλότητας για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στο νομό Άρτας σε έκταση του Δήμου Αρταίων» προχώρησαν την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, στο Δημαρχείο Άρτας, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου.  Μετά την υπογραφή της"Προγραμματικής σύμβασης" ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου π..... (05/04/2017)

περισσότερα »

Έναρξη υποβολής Β΄ κύκλου αιτήσεων για συμμετοχή ωφελούμενων άνεργων νέων 18 – 24 ετών στις δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης, συμβουλευτικής υποστήριξης στους τομείς: α) Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics και β) Εξαγωγικό εμπόριο προϊόντων

Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ως συνδικαιούχος, έχουν αναλάβει την υλοποίηση των ακόλουθων πράξεων: «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics» «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18 -24 ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου..... (03/04/2017)

περισσότερα »

Ανοιχτή ενημερωτική ημερίδα για τα "κόκκινα δάνεια" - Παρασκευή 7 Απριλίου στη 13.00 στο Επιμελητηριακό Μέγαρο

Ημερίδα για τα «κόκκινα δάνεια» συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Άρτας & ο Δήμος Αρταίων την Παρασκευή 7 Απριλίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Επιμελητηριακό μέγαρο, με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση. Στόχος να ενημερωθούν:... (31/03/2017)

περισσότερα »

Δύσκολη η αγορά της Αμερικής αλλά με μεγάλο μέλλον -Μεγάλα τα περιθώρια διείσδυσης των ελληνικών επιχειρήσεων στην αγορά της Αμερικής

Τα μεγάλα περιθώρια διείσδυσης των ελληνικών και κατ΄ επέκταση των Αρτινών προϊόντων στην αγορά της Αμερικής αναδείχθηκαν στη διάρκεια σεμιναρίου με θέμα TradeUSA Workshop: Prepare-Plan Execute, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαρτίου, με συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Άρτας και το Τμήμα Εξαγωγών του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Όπως τονίστηκε για να προσεγγίσει κάποιος την Αμερικανική αγορά χρειάζεται στρατηγικό σχεδιασμό..... (31/03/2017)

περισσότερα »

Υποχρεωτική η εγγραφή στη Βάση Δεδομένων «Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ)» για όλους όσους δραστηριοποιούνται στο τομέα των νωπών οπωροκηπευτικών

Σύμφωνα με το άρθρο 3 της ΚΥΑ 257543/2003 (ΦΕΚ 1122/τ. Β΄/08.08.2003) είναι υποχρεωτική η εγγραφή στη Βάση Δεδομένων «Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ)» για όλους όσους δραστηριοποιούνται στο τομέα των νωπών οπωροκηπευτικών, όπως εισαγωγείς, εξαγωγείς, διακινητές, εμπόρους χονδρικής & λιανικής πώλησης (super-markets, οπωροπωλεία, πωλητές λαϊκών αγορών, πλανόδιοι ή υπαίθριοι έμποροι). Η μη εγγραφή στο ΜΕΝΟ συνιστά παράβαση [άρθρο 23 Ν. 4235/2014 (ΦΕΚ 32/τ. Α΄/2014] και προβλέπ..... (31/03/2017)

περισσότερα »

Εγκύκλιος ΕΦΕΤ για υπόχρεες σε εκπαίδευση επιχειρήσεις

Εγκύκλιος ΕΦΕΤ για υπόχρεες σε εκπαίδευση επιχειρήσεις...... (28/03/2017)

περισσότερα »

ΠΕ Άρτας: Καθορισμός ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων για τα εμπορικά καταστήματα του Νομού Άρτας

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας καθορίστηκαν οι ενδιάμεσοι εκπτωτικοί περίοδοι για τα εμπορικά καταστήματα του Νομού Άρτας ως ακολούθως: α) Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου συμπεριλαμβανόμενης και της πρώτης Κυριακής. β) Το δεκαήμερο από 25 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου άνευ Κυριακών και γ) Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου συμπεριλαμβανόμενης και της πρώτης Κυριακής.Σε περίπτωση που η πρώτη (1η) Κυριακή του Μαΐου και η πρώτη (1η) Κυριακή του Νοεμβρίου συμπίπτει με επίσημη αργία η δυνατό..... (28/03/2017)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας»

Ξεκινάει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 και ώρα 10:00 πμ η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση σε θέσεις πλήρους απασχόλησης 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» του ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι της επιταγής επανένταξης είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης και οι δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιων ανέργων, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εφόσον αποφασίσουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους ..... (24/03/2017)

περισσότερα »

Επιμελητήριο Άρτας: Σεμινάριο για τις εξαγωγές στις ΗΠΑ - TradeUSA Workshop: Prepare-Plan Execute Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Τμήμα TradeUSA σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Άρτας συνδιοργανώνουν το TradeUSA Workshop: Prepare-Plan Execute. Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας τριών ωρών και θα πραγματοποιηθεί 16.00- 19.00 την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στο Επιμελητηριακό Μέγαρο Άρτας. Αφορά εμπορικές επιχειρήσεις – όλων των κλάδων – που μέσα στους εξαγωγικούς τους στόχους είναι η αγορά των ΗΠΑ είτε για διείσδυση είτε για διεύρυνση των εμπορικών συναλλαγών τους. Απώτερο..... (24/03/2017)

περισσότερα »

ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ 2017

ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ 2017..... (23/03/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση προς τους κοινοτικούς εξαγωγείς για εγγραφή στο Σύστημα REX

Ανακοίνωση - Πρόσκληση προς τους κοινοτικούς εξαγωγείς για εγγραφή στο Σύστημα Εγγεγραμμένων Εξαγωγέων REX στο πλαίσιο της συνολικής οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας (ΣΟΕΣ) μεταξύ του Καναδά, αφενός και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφετέρου ενόψει της επικείμενης εφαρμογής της».   Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η συνολική οικονομική και εμπορική συμφωνία (ΣΟΕΣ) μεταξύ του Καναδά, αφενός και της Ευρωπαϊκής Ένωση..... (22/03/2017)

περισσότερα »

1ο Εργαστήρι Ελληνο-Αλβανικής συνεργασίας στον αγροτικό τομέα «Growing ideas & opportunities»

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα, αναγνωρίζοντας τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας στον αγροτικό τομέα, διοργανώνει το 1ο Εργαστήρι Ελληνο-Αλβανικής συνεργασίας στον αγροτικό τομέα στην Κορυτσά, την Τετάρτη 5 Απριλίου του 2017 και ώρα έναρξης 10:30 πμ, στο Grand Palace Κορυτσά Ξενοδοχείο, (Αίθουσα Κορυτσά International) με τίτλο «Growing ideas & opportunities». Στο πλαίσιο μιας διαρκούς στρατηγικής εταιρικής σχέ..... (22/03/2017)

περισσότερα »

ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ISIC - Συνέργειες με τοπικές επιχειρήσεις και φορείς στην Άρτα

Το Επιμελητήριο Άρτας απευθύνει πρόσκληση στα μέλη του (εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία- ξενώνες, εστιατόρια, καφετέριες κ.ά.) να αξιοποιήσουν τη Διεθνή Φοιτητική ταυτότητα ISIC και να παράσχουν κάποια έκπτωση/προσφορά για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, προς τους κατόχους της ISICμε σκοπό μια αμοιβαία & επωφελή συνεργασία.    Η Διεθνή Φοιτητική ταυτότητα ISICτελεί υπό την αιγίδα  της UNESCO, πιστοποιεί  τη φοιτητική ιδιότητα του κατόχου σε παγκόσμιο επίπεδο, εκδίδεται και..... (16/03/2017)

περισσότερα »

Στις 29 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Άρτας το σεμινάριο για τις εξαγωγές στις ΗΠΑ

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Τμήμα TradeUSA σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Άρτας συνδιοργανώνουν το TradeUSA Workshop: Prepare-Plan Execute. Το σεμινάριο είναι διάρκειας τριών ωρών και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, το απόγευμα 4:00-7:00, στο Επιμελητηριακό Μέγαρο Άρτας. Αφορά τις εμπορικές επιχειρήσεις – όλων των κλάδων – που μέσα στους εξαγωγικούς τους στόχους είναι η αγορά των ΗΠΑ είτε για διείσδυση είτε για διεύρυνση των εμπορικών συναλλαγών του.... (14/03/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στην Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ–ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ–ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ».

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στην Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ–ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ–ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ». Βασικός στόχος της Ενιαίας Δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρημα..... (13/03/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιστατικά εξαπάτησης Ελλήνων επιχειρηματιών σε εμπορικές συναλλαγές με Τούρκους.

Το Γραφείο ΟΕΥ Κνσταντινούπολης ενημερώνει για Περιστατικά εξαπάτησης Ελλήνων επιχειρηματιών σε εμπορικές συναλλαγές με Τούρκους. Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο...... (10/03/2017)

περισσότερα »

Διεθνές εμπορικό γεγονός Φρέσκων Φρούτων & Λαχανικών, Freskon 27-29 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Το Διεθνές εμπορικό γεγονός Φρέσκων Φρούτων & Λαχανικών, Freskon πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή φορά στις 27-29 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.  Στόχος της διοργανώτριας εταιρίας ΔΕΘ-HELEXPO είναι να αναδείξει τη Freskon ως το απόλυτο εμπορικό γεγονός για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου. Για τη φετινή διοργάνωση, επιπρόσθετος στόχος των διοργανωτών είναι η ανάπτυξη της επιχει..... (07/03/2017)

περισσότερα »

Εγγραφή στο Ηλεκτονικό Μητρώο Αποβλήτων και μετά την 28η Φεβρουαρίου

To Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ενημερώνει ότι: "Λόγω της καθολικής αποδοχής του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ) (http://wrm.ypeka.gr) και της μεγάλης ανταπόκρισης από τους υπόχρεους για εγγραφή και καταχώριση σε αυτό και σε συνέχεια πολλών αιτημάτων από παραγωγικούς φορείς (ΓΣΕΒΕΕ, Επιμελητήρια, κλπ) με πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΝ, Σωκράτη Φάμελλου, συνεχίζεται η εγγραφή και η καταχώριση και μετά το πέρας της 28ης Φεβρουαρίου 2017. Προκειμένου να μην υπάρξουν συνέπει..... (24/02/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο TradeUSA Workshop: Prepare-Plan Execute -Σεμινάριο για τις εξαγωγές στις ΗΠΑ

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Τμήμα TradeUSA σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Άρτας προτίθεται να συν-διοργανώσει το TradeUSA Workshop: Prepare-Plan Execute στο τέλος Μαρτίου (πιθανή ημερομηνία 22 Μαρτίου) στο Επιμελητηριακό Μέγαρο Άρτας. Το Σεμινάριο αφορά εμπορικές επιχειρήσεις – όλων των κλάδων – που μέσα στους εξαγωγικούς τους στόχους είναι η αγορά των ΗΠΑ είτε για διείσδυση είτε για διεύρυνση των εμπορικών συναλλαγών τους. Απώτερος σκοπός είναι να πληροφορήσει κα..... (03/03/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Την 28η Φεβρουαρίου 2017 ολοκληρώνεται υποχρεωτικά η ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση των στοιχείων των υπόχρεων Οργανισμών και Επιχειρήσεων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ)

Με τροποποίηση της ΚΥΑ 43942/4026/2016 - Οργάνωση και λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ), παρατείνεται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2017 και ολοκληρώνεται υποχρεωτικά η ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση στο ΗΜΑ. Επίσης παρατείνεται η ηλεκτρονική υποβολήτων ετήσιων Εκθέσεων Αποβλήτων για τα έτη 2015 και 2016 μέχρι την 31η Μαΐου 2017. Υπόχρεες είναι οι Επιχειρήσεις που παράγουν απόβλητα ή πραγματοποιούν εργασίες επεξεργασίας αποβλήτων, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να λειτουργούν υ..... (19/01/2017)

περισσότερα »

Δύο νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για 15.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε επιχειρήσεις για ανέργους άνω των 50

Στο πλαίσιο δύο νέο προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ξεκινάει αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 15.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Οι προσλήψεις των ανέργων θα γίνουν από ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε συνεταιρισμούς, σε Κοινωνικές Συναιτεριστικές Επιχειρήσεις, σε Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) και γενικά σε εργοδότες ιδιωτικού τομέα. Οι 5.000 θέσεις αφορούν όσους είναι εγγεγρ..... (22/02/2017)

περισσότερα »

Περιφέρεια Ηπείρου: Δηλώσεις συμμετοχής στην "ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017"

Η συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση "Κυνηγεσία 2017" που θα διεξαχθεί στο MEC Παιανίας το διάστημα 7-9/4/2017, γίνεται με δεδομένο ότι η Ήπειρος είναι κυνηγετικός προορισμός, γεγονός που μπορεί να συμβάλλει περαιτέρω στη συνδυασμένη τουριστική ανάπτυξη. Για το σκοπό αυτό στην Έκθεση θα παρουσιαστούν τοπικά προϊόντα με δικαίωμα λιανικής πώλησης. Όπως και στο παρελθόν, η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της τους Δήμους, τους φορείς και τους επαγγελματίες του το..... (20/02/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής σε επιχειρηματικές συναντήσεις του κλάδου Τροφίμων και Αναψυκτικών, με αγοραστές από Ευρώπη, Άπω Ανατολή & Αραβικό Κόσμο

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.- Enterprise Greece, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών  επιχειρήσεων και την αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών, προγραμματίζει τη διεξαγωγή επιχειρηματικών συναντήσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τον κλάδο τροφίμων – αναψυκτικών. Για το σκοπό αυτό σε συνεργασία με τα κατά τόπους  γραφεία ΟΕΥ των Ελληνικών Πρεσβειών, προσκαλεί στην Ελλάδα  αγοραστές από  Σουηδία, Πολωνία, Ιαπ..... (16/02/2017)

περισσότερα »

Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης ανέργων, για 24.251 θέσεις πλήρους απασχόλησης του "Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα, σε όλους τους Δήμους της χώρας

Αναρτήθηκαν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού, στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους της χώρας, για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης: 1. ο Προσωρινός Πίνακας Επιτυχόντων 2. ο Προσωρινός Πίνακας Επιλαχόντων και 3. ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Η κατάρτιση των Πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα..... (16/02/2017)

περισσότερα »

ΥΠΕΝ: Πρόσκληση - Παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου & ώρα 11π.μ. στο Αμφιθέατρο του ΥΠΕΝ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει την Δευτέρα 13/02 και την Τρίτη 14/02/2017, στο Αμφιθέατρο του ΥΠΕΝ (Λ. Μεσογείων 119, ισόγειο) και ώρα 11:00, δύο εκδηλώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ). Στις εκδηλώσεις αυτές έχουν κληθεί να παραστούν οι παραγωγικοί φορείς (13/02) και οι Δήμοι (14/02) που υπόκεινται σε περιβαλλοντική αδειοδότηση και είναι υπόχρεοι εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων. Στόχος των δύο συναντήσεων είναι ..... (10/02/2017)

περισσότερα »

ΓΓΕ: Εκδόθηκε η εγκύκλιος σχετικά με την αποδοχή ή μη μέσων πληρωμής με κάρτα

Εκδόθηκε η εγκύκλιος σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 66 του ν.4446/2016 για την ενημέρωση του καταναλωτή σχετικά με την αποδοχή ή μη μέσων πληρωμής με κάρτα.    Επισυνάπτεται η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ...... (02/02/2017)

περισσότερα »

Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που δεν έχουν πινακίδες για POS - Τι προβλέπει η Εγκύκλιος του Υπουργείου

Ειδικές πινακίδες, σε εμφανές σημείο στις βιτρίνες των καταστημάτων τους και κοντά στο ταμείο, θα πρέπει να τοποθετήσουν, από σήμερα 1η Φεβρουαρίου 2017, βάσει της νέα νομοθεσίας για το πλαστικό χρήμα, οι καταστηματάρχες προκειμένου να ενημερώνονται οι καταναλωτές για το αν αποδέχονται πληρωμές μέσω POS. Διαφορετικά κινδυνεύουν με την επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ.  Σύμφωνα με τον νέο νόμο για τις πληρωμές με πλαστικό χρήμα  «οι δικαιούχοι πληρωμής, οι οποίοι αποδέχονται κάρτες πληρωμών, εν..... (01/02/2017)

περισσότερα »

POS – Υποχρέωση ενημέρωσης καταναλωτών από τις επιχειρήσεις - Πρόστιμο 1000 ευρώ στους παραβάτες

Η ΓΣΕΒΕΕ ενημερώνει τα Μέλη της ότι από την 1η Φεβρουαρίου 2017, τίθεται σε ισχύ η διάταξη του άρθρου 66 του Ν. 4446/2016 (Υποχρέωση ενημέρωσης καταναλωτή), σύμφωνα με το οποίο οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής, με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνείας. Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο. Στους παραβάτες των διατά..... (01/02/2017)

περισσότερα »

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει για την υποχρεωτική αναγραφή αποδοχής μέσων πληρωμής με κάρτα

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ενημερώνει με εγκύκλιο τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους ανά την επικράτεια για τις επερχόμενες μεταβολές τόσο στον τομέα των ηλεκτρονικών αγορών με κάρτα, όσο και στο καθεστώς της σχετικής ενημέρωσης προς τους καταναλωτές, που αρχίζει να ισχύει από 1ης Φεβρουαρίου 2017. Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εγκυκλίου έχει ως εξής: «Με το άρθρο 65 του ν. 4446/2016 καθιερώνεται η υποχρεωτική αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα,..... (30/01/2017)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για απασχόληση σε όλους τους δήμους μέχρι 6 Φεβρουαρίου

Από τον ΟΑΕΔ ανακοινώνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους δήμους, για 24.251 θέσεις πλήρους απασχόλησης. Οι ενδιαφερόμενοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ άνεργοι, ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να υποβάλουν - αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο - τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, μέχρι την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου ..... (27/01/2017)

περισσότερα »

Έναρξη Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους της χώρας, για 24.251 θέσεις πλήρους απασχόλησης

Έναρξη Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους της χώρας, για 24.251 θέσεις πλήρους απασχόλησης Στη δημιουργία 24.251 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε όλους τους Δήμους της χώρας, αφορά η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση (Νο 1/2017). Η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινάει την Τρίτη 24/01/2017 και ώρα 10η πρωινή μέχρι και την Παρασκευή 03/02/..... (25/01/2017)

περισσότερα »

Παράταση για τον Αναπτυξιακό Νόμο

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει ότι παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου 2017, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στα δύο καθεστώτα του Αναπτυξιακού νόμου 4399/2016, «Γενική Εππιχειρηματικότητα» και «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ». Οι ηλεκτρονικοί φάκελοι τεκμηρίωσης μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2017...... (20/01/2017)

περισσότερα »

Επιστολές Προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας σε Χαρίτση και Σπίρτζη για Επιχειρηματικό Πάρκο Άρτας

Την άμεση προκήρυξη του Προγράμματος ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Τοπικής Εμβέλειας για τη μεταποίηση και εφοδιαστική αλυσίδα»,  ζητάει με επιστολή του στον αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας. Ο Χρήστος Παπάζογλου, στην επιστολή του προς τον υπουργό αφού επισημαίνει την σημασία και αναγκαιότητα του εν λόγου έργου για τις ε..... (19/01/2017)

περισσότερα »

Την επίσπευση της αξιολόγησης των υποβληθέντων φακέλων και την άμεση ενεργοποίηση των δράσεων α΄ κύκλου του ΕΣΠΑ 2014-2020 , καθώς και την ταχύτατη προκήρυξη των δράσεων του β΄ κύκλου ζητάει με επιστολή του στον Αλέξη Χαρίτση , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας

Την επίσπευση των διαδικασιών αξιολόγησης των υποβληθέντων φακέλων του α΄ κύκλου του ΕΣΠΑ 2014-2020 και την άμεση ενεργοποίηση των σχετικών δράσεων, καθώς και την ταχύτατη προκήρυξη των δράσεων του β΄ κύκλου ζητάει με επιστολή του στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου. Η επιστολή έχει ως εξής: «Κε Υπουργέ, Το 2016 ήταν ακόμη μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Δεδομένης της έλλειψη..... (19/01/2017)

περισσότερα »

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστου Παπάζογλου

Το 2016 ήταν μια ακόμη δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας, αφού δεν κατάφερε να βγει από την παρατεταμένη κρίση και να βρει το βηματισμό της. Οι φόροι συνέχισαν να αυξάνονται, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να εκτινάσσονται, τα ασφαλιστικά δικαιώματα να περικόπτονται και τελικά οι προσδοκίες μας να διαψεύδονται και να επικρατεί ύφεση και ανεργία. Ας υποδεχθούμε το 2017 με την ελπίδα και την πεποίθηση, ότι  θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τον τόπο μας και για τον καθένα από μας ξεχωριστά. Πρέπει να..... (30/12/2016)

περισσότερα »

Παράταση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ).

Με τροποποίηση της ΚΥΑ 43942/4026/2016 - Οργάνωση και λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ), παρατείνεταιμέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2017 και ολοκληρώνεται υποχρεωτικά η ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση στο ΗΜΑ. Επίσης παρατείνεται ηη λεκτρονική υποβολή των ετήσιων Εκθέσεων Αποβλήτων για τα έτη 2015 και 2016 μέχρι την 31η Μαΐου 2017. (30/12/2016)

περισσότερα »

Παπάζογλου: Να καταρτιστεί ένα Επιχειρησιακό Σχέδιο για κάστρο & Ξενία και να διεκδικήσουμε εκ νέου τη λειτουργία του ως ξενοδοχείο

Με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται σχετικά με την αξιοποίηση του Ξενία και την πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ σχετικά με την χρήση του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστος Παπάζογλου προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΚΑΣ, ὃ γέγονε, γέγονε...! Θεωρώ ότι τώρα πρέπει να δούμε το ζήτημα από μηδενική βάση. Ο στόχος υπάρχει και είναι κοινός για την συντριπτική πλειοψηφία των Αρτινών πολιτών: Να είναι το κάστρο ανοιχτό στους πολίτες της Άρτας και ταυτόχρονα το Ξενία ν..... (29/12/2016)

περισσότερα »

Έως 16/1 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για νέους γεωργούς

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 η ημερομηνία οριστικοποίησης των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών (υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών») στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αντίστοιχα, παρατείνεται η ημερομηνία προσκόμισης του φυσικού φακέλου σε έντυπη μορφή, στις οικείες ΔΑΟΚ, μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2017...... (28/12/2016)

περισσότερα »

Κ.Υ.Α. αριθμ. οικ. 43942/4026/ 14.9.2016 Οργάνωση και λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 του Ν.4042/2012 (Α’ 24), όπως ισχύει.

Κ.Υ.Α. αριθμ. οικ. 43942/4026/ 14.9.2016 Οργάνωση και λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 του Ν.4042/2012 (Α’ 24), όπως ισχύει...... (20/12/2016)

περισσότερα »

Πρόσκληση του υπομέτρου 6.1 “Εγκατάσταση νέων Γεωργών” όπως ισχύει μετά την 2η τροποποίησή της με την με αρ.πρωτ. 11562/15-12-2016 Υ.Α..

Πρόσκληση του υπομέτρου 6.1 “Εγκατάσταση νέων Γεωργών” όπως ισχύει μετά την 2η τροποποίησή της με την με αρ.πρωτ. 11562/15-12-2016 Υ.Α....... (21/12/2016)

περισσότερα »

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Παιδική γιορτή στο Επιμελητήριο Άρτας

Με χαμόγελα και χαρούμενα παιδικά πρόσωπα γέμισε το Επιμελητήριο Άρτας την Κυριακή το πρωί, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη, πια, Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή. Η θεατρική ομάδα «εν οδώ» ταξίδεψε τους μικρούς μας φίλους στην Παλιά Ελλάδα του 1950 και μέσα από μια ιστορία αγάπης ανέδειξε τα παλαιά επαγγέλματα του ντελάλη, του λούστρου, του τσαγκάρη, του μπαρμπέρη, του καφετζή, της μοδίστρας, της γκουβερνάντας, του μπάτλερ, του πλανόδιου φωτογράφου κ.α΄. Ήταν μια μουσικοχορευτική παρ..... (19/12/2016)

περισσότερα »

Σε ισχύ ο νέος νόμος για την απλοποίηση αδειοδότησης επιχειρήσεων

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νέος νόμος 4442 νόμος για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων και ήδη έχει τεθεί σε ισχύ. Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως με τον νέο νόμο καταργείται η βαριά και γραφειοκρατική διαδικασία αδειοδότησης εκ των προτέρων (ex ante). Αντίθετα, όπως επισήμανε, καθιερώνεται η απλή διαδικασία γνωστοποίησης για την έναρξη μιας οικονομικής δραστηριότητας, όπου αυτό είναι χρήσιμο, χωρίς περιττές διατυπώσει..... (16/12/2016)

περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή με θεατρική παράσταση, πάρτι και εργαστήρια χειροτεχνίας στο Επιμελητήριο Άρτας Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 11.00 π.μ.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για όλα τα παιδιά της Άρτας διοργανώνει, για τρίτη συνεχή χρονιά, το Επιμελητήριο Άρτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στις 11.00 το πρωί στο Επιμελητηριακό Μέγαρο (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου) και περιλαμβάνει: Τη μουσικοχορευτική παράσταση «Τα παλαιά επαγγέλματα- Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία στην Παλαιά Ελλάδα», από τη θεατρική ομάδα «Εν οδώ». Παιδικό Πάρτι Εργαστήρια εργοτεχνίας με ανακυκλώσιμες κατασκευές.... (12/12/2016)

περισσότερα »

Εναρκτήριο λάκτισμα για τα Προγράμματα Τοπικής Ανάπτυξης LEADER Κατανεμήθηκαν 360 εκατ. ευρώ

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Υπουργική Απόφαση για την έγκριση των προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης CLLD/LEADER στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 καθώς και για την κατανομή πιστώσεων Δημόσιας Δαπάνης για τα προγράμματα αυτά ανά Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ). Συνολικά, με την Υπουργική Απόφαση εγκρίνονται 31 πολυταμειακά τοπικά προγράμματα και 18 μονοταμειακά (16 από το Ευ..... (13/12/2016)

περισσότερα »

Εορταστικό ωράριο

Εορταστικό Ωράριο (07/12/2016)

περισσότερα »

ΓΓΔΕ: Κλείσιμο βιβλίων με 100 ευρώ

Τη δυνατότητα να προβούν στη διακοπή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, ανεξαρτήτως αντικειμένου,  με βάση τον πραγματικό χρόνο παύσης των εργασιών τους παρέχει στους φορολογούμενους απόφαση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΦΕΚ B' 3779/23.11.2016). Συγκεκριμένα,  με την απόφαση καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις, καθώς και η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη διακοπή εργασιών φορολογουμένων με ημερομηνία διακοπής εργασιών την ημερομηνία του πραγματικού χρόνου ..... (13/12/2016)

περισσότερα »

«Τροποποίηση της αρ. 8837/14-10-2016 Απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων (ΦΕΚ 3442/Β’/25-10-2016) ‘’Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020 για το έτος 2016’’»

«Τροποποίηση της αρ. 8837/14-10-2016 Απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων (ΦΕΚ 3442/Β’/25-10-2016) ‘’Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020 για το έτος 2016’’»..... (02/12/2016)

περισσότερα »

Υπόμνημα με αιτήματα για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας ενεχυρίασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Υπόμνημα με τα αιτήματα του Επιμελητηρίου Άρτας για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, την τόνωση της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση των υποδομών ενεχυρίασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστος Παπάζογλου στον Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη διάρκεια της σύσκεψης με παραγωγικούς φορείς, που είχε ο κ. Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ήπειρο. Το υπόμνημα έχει ως εξής: «Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, με την ευκαιρία της επίσκεψής σας σ..... (29/11/2016)

περισσότερα »

ΔΩΡΕΑΝ απασχόληση ανέργων νέων 18-24 ετών σε επιχειρήσεις. Πληροφόρηση επιχειρήσεων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ συμμετοχής στην κατάρτιση «Μητρώου Επιχειρήσεων» για την ΔΩΡΕΑΝ, και χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση από μέρους τους, απασχόληση ανέργων νέων ηλικίας 18 – 24 ετών για περίπου 35 εργάσιμες ημέρες, οι οποίοι προηγουμένως θα έχουν εκπαιδευτεί στους τομείς: α) του εξαγωγικού εμπορίου, και, β) της διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας. Συγκεκριμένα, η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ)... (23/11/2016)

περισσότερα »

Δήμος Αρταίων: 3η Γιορτή Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου-Ελιάς 26-27 Νοεμβρίου 2016

Ένα διήμερο αφιερωμένο στα τοπικά προϊόντα της Άρτας θα αποτελέσει και φέτος η 3η Γιορτή Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου και Ελιάς που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου στην Άρτα. Ο Δήμος Αρταίων για 3η συνεχή χρονιά διοργανώνει την Γιορτή, η οποία έχει σαν στόχο την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων της περιοχής, καθώς και την στήριξη της τοπικής αγροτικής παραγωγής. Μάλιστα, φέτος για πρώτη φορά προβλέπεται και η παρουσία Γερμανών εμπειρογνωμόν..... (23/11/2016)

περισσότερα »

ΠΕ Άρτας: Οριοθέτηση Ζωνών για την ίωση της τριστέτσας των εσπεριδοειδών

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας οριοθετούνται ζώνες σην τοποθεσία Ανέζα Δήμυ Αρταίων ΠΕ Άρτας, όπου διαπιστώθηκε η παρουσία του ιού της Τριστέτσας των εσπεριδοειδών (ιός καραντίνας για τη χώρα μας) σε φυτεία. Σκοπός της οριοθέτησης είναι η αποφυγή εξάπλωσης του ιού. Υπενθυμίζεται πως η ΠΕ Άρτας είναι προστατευόμενη ζώνη όσον αφορά στον ιό της τριστέτσας. Σε κάθε περίπτωση η διακίνηση φυτών εσπεριδοειδών απαιτεί φυτοϋγειονομικό διαβατήριο. Τα κράτη μέλη της ΕΕ που θεωρούνται πρ..... (18/11/2016)

περισσότερα »

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών - Ενημέρωση επιχειρήσεων

Ένα νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ηλικίας 30-49 ετών, έχει σχεδιάσει και θα προκηρύξει εντός του Νοεμβρίου ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα προσφέρει τη δυνατότητα στους ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών και με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, να προσληφθούν σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Κοινωνικές Συνεταιριστικές επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) και γενικά εργ..... (16/11/2016)

περισσότερα »

Aνακοίνωση του Κέντρου Προστασίας Φυτών Ιωαννίνων: Μην μεταφέρεται εσπεριδοειδή από την Κέρκυρα

Mετά από την πρώτη επιβεβαιωμένη παρουσίας στη Χώρα του επιβλαβούς οργανισμού Aleurocanthus spiniferus και προκειμένου να μη διαδοθεί και σε άλλες περιοχές, το Κέντρου προστασίας φυτών Ιωαννίνων εξέδωσε ανακοίνωση όπου παρακαλεί τους πολίτες να μην προβούν σε μεταφορά φυτών εσπεριδοειδών ή καρπών εσπεριδοειδών από την Κέρκυρα όπως επίσης και φυτών, κλάδων ή ανθέων καλλωπιστικών φυτών δέντρων ή θάμνων από την Κέρκυρα σε άλλες περιοχές. Ο αλευρώδης έχει αναφερθεί να π..... (14/11/2016)

περισσότερα »

Χαιρετισμός Προέδρου στην εκδήλωση «Μεσαιωνική Ήπειρος: Η νεότερη έρευνα, εξελίξεις και προοπτικές», που διοργάνωσαν ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος «Σκουφάς»

Την εκδήλωση «Μεσαιωνική Ήπειρος: Η νεότερη έρευνα, εξελίξεις και προοπτικές», που διοργάνωσαν ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος «Σκουφάς» και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρταςμε την υποστήριξητης Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, του Δήμου Αρταίων, της ΑΔΑΕ ΟΤΑ και του Επιμελητηρίου Άρτας χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστος Παπάζογλου. Ο κ. Παπάζογλου, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη διασύνδεσητων πολιτιστικών μνημείων της Άρτας με τον τουρισμό, δίνοντας ιδιαίτερη έμ... (11/11/2016)

περισσότερα »

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ & ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αποφάσεις προκήρυξης των τεσσάρων καθεστώτων ενισχύσεων («Γενική επιχειρηματικότητα», «Νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ», «Ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού», «Επενδύσεις μείζονος μεγέθους») του αναπτυξιακού Ν. 4399/2016 (09/11/2016)

περισσότερα »

Eπιχειρηματικές συναντήσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τον κλάδο τροφίμων – ποτών με αγοραστές από την αλυσίδα super market VERO στη Σερβία

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.- EnterpriseGreece, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων και την αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών, προγραμματίζει τη διεξαγωγή επιχειρηματικών συναντήσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τον κλάδο τροφίμων – ποτών με αγοραστές από την αλυσίδα supermarketVEROwww.supervero.rsστη Σερβία. Στόχος των συναντήσεων είναι η αύξηση των ελληνικών προϊόντων που είναι τοποθετημένα..... (08/11/2016)

περισσότερα »

Ενίσχυση 241 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση 12.000 νέων αγροτών

Ενίσχυση 241 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση 12.000 νέων αγροτών Στη δημοσιότητα ( www.agrotikianaptixi.gr ) η προκήρυξη του μέτρου 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που αφορά την ενίσχυση νέων, έως και 40 ετών, για την είσοδό τους στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Η συνολική δημόσια δαπάνη για το μέτρο είναι 241 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενταχθούν 12.000 περίπου νέοι γεωργοί που θα κληθούν να υλοποιήσουν..... (09/11/2016)

περισσότερα »

Μια ολοκληρωμένη πρόταση τουριστικής ανάπτυξης της Π.Ε. Άρτας «γεννήθηκε» στο διήμερο 1ο Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης Άρτας

Μια ολοκληρωμένη πρόταση τουριστικής ανάπτυξης της Π.Ε. Άρτας «γεννήθηκε» στο διήμερο 1ο Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης Άρτας, κατά γενική ομολογία όλων των παραβρισκόμενων. Μια πρόταση, την οποία οφείλουν όλοι οι φορείς και επαγγελματίες της Άρτας, συντονισμένα και συνεργαζόμενοι μεταξύ τους και με την στήριξη της κεντρικής εξουσίας, να αποκωδικοποιήσουν, να την εντάξουν σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό και να τη υλοποιήσουν... (07/11/2016)

περισσότερα »

2η ημέρα 1ου Συνεδρίου Τουριστικής Ανάπτυξης Άρτας

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (22/10/2016)

περισσότερα »

Πρώτη ημέρα 1ου Συνεδρίου Τουριστικής Ανάπτυξης Άρτας

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ - 1η ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (22/10/2016)

περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΡΤΑΣ

 Το 1ο Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης Άρτας με τίτλο «Σύγχρονος Ταξιδιώτης, σε αρχαίους δρόμους, με παραδοσιακές γεύσεις», διοργανώνει το Επιμελητήριο Άρτας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.   Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου (5.00-9.00 μ.μ.) & το Σάββατο 22 Οκτωβρίου (9.00 π.μ.-13μ.μ.) στο Επιμελητηριακό Μέγαρο.   Στόχος αφενός η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Π.Ε. Άρτας και η προσέλκυση επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κι..... (19/10/2016)

περισσότερα »

1ο Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης Άρτας 21-22 Οκτωβρίου 2016 - Επιμελητηριακό Μέγαρο

Το 1ο Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης Άρτας με τίτλο «Σύγχρονος Ταξιδιώτης, σε αρχαίους δρόμους, με παραδοσιακές γεύσεις», διοργανώνει το Επιμελητήριο Άρτας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου (5.00-9.00 μ.μ.) & το Σάββατο 22 Οκτωβρίου (9.00 π.μ.-13μ.μ.) στο Επιμελητηριακό Μέγαρο. Στόχος αφενός η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Π.Ε. Άρτας και η προσέλκυση επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κι αφετέρ..... (11/10/2016)

περισσότερα »

Αναβάθμιση του ΚΕΝ Άρτας ζητεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας

Στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2016 Ε΄ ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί στο Στρατόπεδο «ΒΕΡΣΗ» Άρτας, παρέστη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο κ. Παπάζογλου εξέφρασε τη θέση του, ότι «το Κέντρο Εκπαίδευσης Άρτας θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να λειτουργήσει ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων Ηπείρου, αυξάνοντας τη δυναμικότητά του από 200 σε 600 άτομα, καθώς έχει όλα τα πλεονεκτήματα σε εγκαταστάσει..... (30/09/2016)

περισσότερα »

Στην 4η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας το Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Άρτας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνει για ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεωνσυμμετέχει στην 4η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας σε κοινό περίπτερο με τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, στη φετινή Έκθεση δίνει έμφαση στην ενημέρωση για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. Στο πλαίσιο αυτό, στέλεχος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων θα βρίσκεται στο περί..... (27/09/2016)

περισσότερα »

ΔΕΘ: Ενδιαφέρον επισκεπτών για τα προϊόντα της Άρτας

Το Επιμελητήριο Άρτας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 10-18 Σεπτεμβρίου 2016, στηρίζοντας έμπρακτα τον εκθεσιακό θεσμό. Οι επισκέπτες του περιπτέρου μας ενημερώθηκαν για τα προϊόντα που παράγονται στο νομό και την τουριστική δυναμική της περιοχής μας. Τα προϊόντα των επιχειρήσεων μελών μας, που εκτέθηκαν στο περίπτερο του Επιμελητηρίου, συγκέντρω..... (27/09/2016)

περισσότερα »

«Επιχειρηματικές Αποστολές Υπουργείου Εξωτερικών έως το τέλος του 2016»

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των διμερών οικονομικών σχέσεων της χώρας μας και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, έχουν διεξαχθεί από τις αρχές του 2016, έξι επιχειρηματικές αποστολές (σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ιορδανία, Ρουμανία, Βέλγιο, Κένυα και Ιράν), ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται και προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν, επτά επιπλέον επιχειρηματικές αποστολές, έως το τέλος του 2016, σε :   Καζακστάν (26 & 27 Σεπτεμβρίου τ.έ., με τομείς ενδιαφέροντος, αγροδιατ..... (27/09/2016)

περισσότερα »

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της 4ης Πανελλήνιας Έκθεσης Άρτας

Τις πύλες της ανοίγει την προσεχή Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου η 4η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας και η Εμποροπανήγυρη, που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων με την ΑΔΑΕ ΟΤΑ και με τη συνδιοργάνωση Επιμελητηρίου Άρτας και Εμπορικού Συλλόγου Άρτας. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο «Κώστας Βάγιας» του Δήμου Αρταίων. Η φετινή διοργάνωση έχει ήδη συγκεντρώσει μεγαλύτερο αριθμό εκθετών από την περυσινή, ενώ έχουν αυξηθεί και τα διαθέσιμα τετραγ..... (26/09/2016)

περισσότερα »

Εγχειρίδιο Ενημέρωσης Εισαγωγέων – Εξαγωγέων, με απαλλαγές από επιβαρύνσεις

Εγχειρίδιο Ενημέρωσης Εισαγωγέων – Εξαγωγέων, με απαλλαγές από επιβαρύνσεις..... (21/09/2016)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Άρτας στην 81η ΔΕΘ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Επιμελητήριο Άρτας σας προσκαλεί να επισκεφθείτε το Περίπτερό του (Περίπτερο 2, stand 12) στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα από 10-18 Σεπτεμβρίου 2016. Οι επιχειρήσεις μέλη μας, οι οποίες εκθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους είναι οι: 1. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ (ΑΣΕΑ KIWI) 2. ΠΕΤΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΤΑΣ (Α. ΦΩΤΗΣ – Φ. ΦΩΤΗΣ) 3. ΕΛΙΕΣ ΑΡΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ (ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΕΗΣ) 4. ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΡΤΑΣ ΑΒΕΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΝΕΖΑΣ 5. ΦΥΤΟΤΕ..... (09/09/2016)

περισσότερα »

Δήλωση Προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας για Επιμελητηριακή Νομοθεσία

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα περί «αναμόρφωσης του Επιμελητηριακού χάρτη της χώρας», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Θεωρώ πρόωρο να σχολιάσω ένα σενάριο για την αναμόρφωση του Επιμελητηριακού χάρτη της χώρας, πριν να έχουμε τις επίσημες αποφάσεις και δηλώσεις της κυβέρνησης επί του θέματος. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, στο περιθώριο σύσκεψης  με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης  και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγ..... (07/09/2016)

περισσότερα »

«Ανάπτυξη με υψηλή φορολογία δεν… έρχεται. Απαιτείται αλλαγή ρότας» - Άρθρο του Χρήστου Παπάζογλου

Παρά τις πολλές υποσχέσεις και τις δηλωμένες προθέσεις της κυβέρνησης για στήριξη της επιχειρηματικότητας με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη, δυστυχώς τα βάρη, που καλούνται να σηκώσουν όλοι οι επαγγελματίες μέρα με την ημέρα, είναι δυσανάλογα και επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη στρεβλή κατάσταση που βιώνουμε. Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για ανακοπή της υφεσιακής πορείας της χώρας και βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στην κρίση. Η επιχειρηματικότητα βρίσκεται δι..... (02/09/2016)

περισσότερα »

Προκήρυξη μέτρων προϋπολογισμού 1,5 δισ. Ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Μέχρι τέλους του χρόνου θα πραγματοποιηθούν προκηρύξεις σε σημαντικής χρηματοδοτικής βαρύτητας μέτρα του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 κινητοποιώντας πόρους της τάξης των 1,5 δις € που μπορούν να αποτελέσουν την ατμομηχανή για μια νέα αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική ύπαιθρο και ειδικά στον αγροτικό τομέα, ανέφεραν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης..... (01/09/2016)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην 4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΤΑΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΤΑΣ (27/9/2016 – 3/10/2016) είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη έκθεση και διοργανώνεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, από τον Δήμο Αρταίων, την «Αρταίων Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» του Δήμου Αρταίων και σε συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Άρτας και τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας. Ώρες λειτουργίας: καθημερινές: 10:30 π.μ. έως 14.00 μ.μ. και 17.00 εως 22.30μ.μ. Σαββατοκύριακο: 10.00 – 23.00 Η έκθεση πραγματοποιείται παράλληλα με το παραδοσιακό παζάρι (εμποροπανήγυρη..... (01/09/2016)

περισσότερα »

ΔΑΟΚ ΑΡΤΑΣ: Η 26/8/2016 ορίστηκε ως ημερομηνία έναρξης συγκομιδής πρώιμων ποικιλιών ακτινιδίων- ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΠΗΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ SUMMER KIWI

ΔΑΟΚ ΑΡΤΑΣ: Η 26/8/2016 ορίστηκε ως ημερομηνία έναρξης συγκομιδής πρώιμων ποικιλιών ακτινιδίων- ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΠΗΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ SUMMER KIWI..... (31/08/2016)

περισσότερα »

Πρόσκληση για προβολή προϊόντων – επιχειρήσεων στην 81η ΔΕΘ

Το Επιμελητήριο Άρτας, αξιοποιώντας το μνημόνιο συνεργασίας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) με την ΔΕΘ ΑΕ, ενημερώνει τις επιχειρήσεις  - μέλη του ότι θα συμμετάσχει στην 81η ΔΕΘ με δικό του περίπτερο 21 τ.μ. Όσες επιχειρήσεις- μέλη του Επιμελητηρίου ενδιαφέρονται να στείλουν κάποιο ενημερωτικό υλικό για την προβολή τους, διαφημιστικά Banner ή δείγματα προϊόντων – παραγωγής τους για προβολή ή διάθεση στους επισκέπτες της έκθεσης, παρακαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο..... (31/08/2016)

περισσότερα »

Ρωσική Ομοσπονδία: Επέκταση απαγόρευσης εισαγωγών αγροτικών προϊόντων έως το τέλος του 2017

Υπεγράφη από τον Ρώσο Πρόεδρο το Διάταγμα υπ’ αριθ. 305/29.06.2016, με το οποίο παρατείνεται η διάρκεια ισχύος της απαγόρευσης εισαγωγών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσική Ομοσπονδία από τις χώρες της ΕΕ, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία, έως την 31η Δεκεμβρίου 2017. Με το Προεδρικό Διάταγμα δίδεται η εντολή στην Κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να εξασφαλίσει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, την εφαρμογή των μέτρων που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση του Διατάγματος και..... (23/08/2016)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ενημέρωση για τις επενδυτικές δυνατότητες του Προγράμματος CLLD – Leader για Άρτα- Πρέβεζα

Η ΕΤΑΝΑΜ στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης -δημοσιοποίησης, για την υποβολή της Β΄ φάσης του σχεδίου Τοπικού Προγράμματος, για την Επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD – Leader) στην ύπαιθρο των νομών Άρτας και Πρέβεζας:.... ..... (24/08/2016)

περισσότερα »

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η Α΄ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ» ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ CLLD/ LEADER , ΤΗΣ ΕΤΑΝΑΜ

Στην επόμενη φάση για την επιλογή «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD/LEADER)» προχωρά η πρόταση που κατέθεσε η ΕΤΑΝΑΜ μετά την προσπάθεια του προσωπικού αλλά και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για τις περιοχές των Νομών Πρέβεζας και Άρτας, μετά από τις με βάση τα αποτελέσματα εξέτασης, τήρησης των κριτηρίων επιλεξιμότητας των Φακέλων Α της «Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014-2..... (24/08/2016)

περισσότερα »

Επιχειρηματικές Αποστολές σε Καζακστάν, Στοκχόλμη, Τυνισία, Πολωνία και Ινδονησία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει προγραμματίσει στο επόμενο χρονικό διάστημα 5 επιχειρηματικές αποστολές. Ενημέρωση για τις εν λόγω εκδηλώσεις έχει αποσταλεί ήδη εγκαίρως σε όλους τους επιχειρηματικούς φορείς και τα επιμελητήρια χώρας μας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στην Β8 Δ/νση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του ΥΠΕΞ (τηλ. 210 3682766-0, email: sbb@mfa.gr ) Κατωτέρω επαναλαμβάνονται εν συντομία οι σχετικές ανακοινώσεις: 1. Επιχειρηματική α..... (16/08/2016)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση SIAL Paris

Το Επιμελητήριο Άρτας, σε συνεργασία με την EnterpriseGreece, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του, θα συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL στο Παρίσι στις 16-20 Οκτωβρίου 2016. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 492 ευρώ/ τ.μ. πλέον ΦΠΑ + 470 ευρώ Registrationfee (είναι υποχρεωτικό) και το Επιμελητήριο προτίθεται επιδοτήσει μέρος του κόστους του περιπτέρου των επιχειρήσεων, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχο..... (01/08/2016)

περισσότερα »

ΕΤΑΝΑΜ ΟΤΑ ΑΕ: ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟ CLLD/ LEADER «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ» ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Η Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΕΤΑΝΑΜ), στο πλαίσιο υποβολής του νέου τοπικού προγράμματος  CLLD/ LEADER , σύμφωνα με τη αρ. 1435/14-06-2016 Πρόσκληση : • Του Μέτρου 19 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του Leader (ΤΑΠΤοΚ - Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία τοπικών Κοινοτήτων)» του ΠΑΑ 2014-2020 και                                 • της Προτεραιότητας 4 «Αύξηση της Απασχόλησης και της Εδαφικής Συνοχής» του ΕΠΑλΘ 2014-2020, κατόπιν ολοκλήρωση..... (15/07/2016)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Επικαιροποίηση και Εμπλουτισμός του Μητρώου Αξιολογητών

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και ο ΕΦΕΠΑΕ ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020), σύμφωνα με την Α.Π. 1557/432Γ/Γ01 Απόφαση Ανάδειξης ΕΦΔ του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, πραγματοποιεί την επικαιροποίηση και τον εμπλουτισμό του υφιστάμενου Μητρώου Αξιολογητών. (02/08/2016)

περισσότερα »

ΣΕΠΒΕ: Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα "Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για 1.000 άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών"

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΕ/ΕΚΤ) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει αναλάβει την υλοποίηση της Πράξης “Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για 1.000 άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών”. Η υλοποίηση του προγράμματος θα ωφελ..... (14/07/2016)

περισσότερα »

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Αρταίων

Την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιουλίου, από τις 12 το μεσημέρι (έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 20 Ιουλίου) ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε 17 Δήμους - θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, που σε πρώτη φάση αφορά 3.737 ανέργους Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), από όσους είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης ..... (08/07/2016)

περισσότερα »

Χαιρετισμός προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστου Παπάζογλου στην εκδήλωση της ΕΤΑΝΑΜ για για το Προγράμμα «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD) – Leader» του ΠΑΑ 2014-2020»

«Εδώ και οκτώ χρόνια βιώνουμε μια οικονομική κρίση που ως χώρα και κοινωνία μας έχει καθηλώσει. Αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη η κοινωνία και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά είναι συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης η οποία θα παράγει περισσότερο εθνικό πλούτο, με επενδύσεις στην πρωτογενή παραγωγή και τον τουρισμό, την εξωστρέφεια και την καινοτομία, που θα δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας και θα επιτρέπει την ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, ενσωματώνοντας όσο το ..... (08/07/2016)

περισσότερα »

Τροποποίηση Πρωτοκόλλου Φυτουγειονομικών Απιτήσεων για τις εξαγωγές ελληνικών ακτινίδίων στην Κίνα

Τροποποίηση Πρωτοκόλλου Φυτουγειονομικών Απιτήσεων για τις εξαγωγές ελληνικών ακτινίδίων στην Κίνα..... (08/07/2016)

περισσότερα »

ΕΤΑΝΑΜ: Πρόσκληση Ενημέρωσης για το Προγράμμα «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD) – Leader» του ΠΑΑ 2014-2020 Ποιες δράσεις εντάσσονται - Ποιοί είναι οι δικαιούχοι

Eνημερωτική συνάντηση πραγματοποιεί  την Παρασκευή 8-7-2016 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας, η ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης (δημοσιοποίησης), σχετικά με την υποβολή σχεδίου Τοπικού Προγράμματος της ΕΤ.ΑΝ.ΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ, για την Επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων στο Πλαίσιο: • Του Μέτρου 19 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του Leader (ΤΑΠΤοΚ - Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία τοπικών Κοινοτήτων)» του ΠΑΑ 2014-2020 κ..... (07/07/2016)

περισσότερα »

Κοινοποίηση Απόφασης της Μεικτής Επιτροπής του ΕΟΧ αριθ. 71/2015 της 20ης Μαρτίου 2015 με την οποία τροποποιείται το πρωτόκολλο 4 (κανόνες καταγωγής) της συμφωνίας για τον ΕΟΧ [2016/754].

Κοινοποίηση Απόφασης της Μεικτής Επιτροπής του ΕΟΧ αριθ. 71/2015 της 20ης Μαρτίου 2015 με την οποία τροποποιείται το πρωτόκολλο 4 (κανόνες καταγωγής) της συμφωνίας για τον ΕΟΧ [2016/754]. (07/07/2016)

περισσότερα »

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου αρχίζουν οι εκπτώσεις - Κλειστά τα καταστήματα στην Άρτα την Κυριακή 17 Ιουλίου

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στην Άρτα την Κυριακή 17 Ιουλίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου. Ειδικότερα, ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής: " σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2016 θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα λήξουν την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016. Κατά τη δ..... (06/07/2016)

περισσότερα »

Υπόμνημα στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών επέδωσε ο Χρήστος Παπάζογλου

Σειρά αιτημάτων, που έχουν να κάνουν με τη φορολογία των επιχειρήσεων, κατέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με παραγωγικούς φορείς και επιχειρηματίες το Σάββατο το πρωί, στο Επιμελητηριακό Μέγαρο. Στην παρέμβασή του προς τον υπουργό, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστος Παπάζογλου τόνισε ότι «η συνέχιση της περιοριστικής πολιτικής με τη συνεχή μείωση των εισοδημάτων και την υπερφορολόγηση, όχι μόνο δεν δίνει διέξοδο, αλ..... (02/07/2016)

περισσότερα »

Ενέργειες Διαβούλευσης- Ενημέρωσης της ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ για την προετοιμασία του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER "Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων" στην ύπαιθρο τωνΝ. Αρτας και Πρέβεζας

Η Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΕΤΑΝΑΜ), ως υποψήφια Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ), διοργανώνει σειρά ενεργειών διαβούλευσης/ ενημέρωσης, με στόχο την προετοιμασία υποβολής του νέου τοπικού προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» CLLD/ LEADER, στην Ύπαιθρο Νομών Πρέβεζας και Άρτας, στο Πλαίσιο: • Του Μέτρου 19 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του Leader (ΤΑΠΤοΚ - Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία τοπικών Κοινοτήτων)» του ..... (01/07/2016)

περισσότερα »

ΥΠΕΞ: Πρόσκληση σε Επιχειρηματική αποστολή στην Ινδονησία, Τζακάρτα, 14-17 Νοεμβρίου 2016.

Η Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (Β8) του Υπουργείου Εξωτερικών προτίθεται να διοργανώσει επιχειρηματική αποστολή στην Ινδονησία, Τζακάρτα στις 14-17 Νοεμβρίου 2016. Στο πλαίσιο αυτό προβαίνει σε διερεύνηση σχετικών προθέσεων για συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων και κλαδικών φορέων σε εν θέματι επιχειρηματική αποστολή. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το ενδιαφέρον της επιχείρησή σας για ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην αγορά της Ινδονησίας, προκειμένου να γνωστοπο..... (29/06/2016)

περισσότερα »

Βραδιά Ενημέρωσης στην Άρτα

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργανώνει Βραδιά Ενημέρωσης με θέμα «Γνωριμία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας» την Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016 και ώρα 19.00 στο Επιμελητήριο Άρτας. (29/06/2016)

περισσότερα »

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικών Τζουμέρκων παρέστη ο Χρήστος Παπαζογλου

Παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστου Παπάζογλου πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Ο κύριος Παπάζογλου αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της ορεινής περιοχής του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων τονίζοντας πως είναι συνυφασμένη με την Ανάπτυξη της Π.Ε. Άρτας και της Ηπείρου. Όπως είπε θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής, Περιφέρειας , Δήμων , Επιμελητηρίου ώστε να υπάρξει ένας κεντρικός σχεδια..... (28/06/2016)

περισσότερα »

Δ/νση Δασών: Επιτελικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης διακίνησης προϊόντων ξυλείας

Επιτελικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης διακίνησης προϊόντων ξυλείας..... (22/06/2016)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην 81η ΔΕΘ με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Άρτας και της ΚΕΕΕ - Δηλώσεις μέχρι 30 Ιουνίου 2016

Το Επιμελητήριο Άρτας, αξιοποιώντας το μνημόνιο συνεργασίας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) με την ΔΕΘ ΑΕ, ενημερώνει τις επιχειρήσεις  - μέλη του ότι θα συμμετάσχει στην 81η ΔΕΘ με δικό του περίπτερο 12 τ.μ. Όσες επιχειρήσεις- μέλη του Επιμελητηρίου Άρτας επιθυμούν να συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο στην 81η ΔΕΘ ενημερώνονται ότι το ίχνος εδάφους παρέχεται δωρεάν από την ΚΕΕΕ, με μόνη υποχρέωση- επιβάρυνση κόστους ενοικίασης βασικού εξοπλισμού που ανέρχεται σε 17€/τ.μ. πλέον ..... (21/06/2016)

περισσότερα »

Τη δυνατότητα να γνωρίσουν δωρέαν διαδικατυακά εργαλεία για την προβολή της επιχείρησή τους είχαν οι επιχειρηματίες της Άρτας

Τα πέντε βασικά εργαλεία της Google για μια πετυχημένη διαδικτυακή τουριστική- εμπορική παρουσία με άμεσο και μακροπρόθεσμο οικονομικό όφελος είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν επιχειρηματίες της Άρτας και υπάλληλοι τουριστικών και άλλων επιχειρήσεων στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Google μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Άρτας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Google με το... (14/06/2016)

περισσότερα »

Τήρηση των κανονισμών και όρων της χώρας προϋποθέτουν οι εξαγωγές στην Κίνα - Μεγάλες προοπτικές για τα ακτινίδια

Η συζήτηση γύρω από τα αγροτικά προϊόντα και κυρίως το ακτινίδιο – που είναι το μοναδικό νωπό προϊόν του οποίου η εισαγωγή επιτρέπεται στην Κίνα- κυριάρχησε στην επιχειρηματική συνάντηση με θέμα: «Ασφαλείς Εξαγωγές προϊόντων στην αγορά της Κίνας- Παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου WorldCommerceValleyYanjiaoInternationalTradeCity” που συνδιοργάνωσαν οι εταιρείες BFG ΑΕ και TAFConsulting, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Άρτας την περασμένη Παρασκευή. «Το Επιμε..... (13/06/2016)

περισσότερα »

''Η Google «ταξιδεύει» στην Άρτα"

Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Τα 5 βασικά εργαλεία για μια επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία»θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, από τις 19:00-21:00  στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου(Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online» και με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου..... (06/06/2016)

περισσότερα »

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τις εξαγωγές από επιχειρηματίες και παραγωγούς στην Άρτα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παραβρισκόμενοι τις παρουσιάσεις των στελεχών της Enterprise Greece στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Άρτας τη Δευτέρα το βράδυ με θέμα: «Προβολή & προώθηση των τοπικών προϊόντων της Άρτας στις διεθνείς αγορές - Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες». «Στόχος του Επιμελητήριου είναι να ενισχύσει τους επιχειρηματίες, να βοηθήσει κάθε παραγωγό, να συμβάλει στην εξωστρέφεια και εν τέλει σε αυτό που ονομάζουμε ανάπ..... (07/06/2016)

περισσότερα »

Επιχειρηματική συνάντηση για τις εξαγωγές στην Κίνα - Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 Επιμελητήριο Άρτας

Επιχειρηματική συνάντηση με θέμα: «Ασφαλείς Εξαγωγές προϊόντων στην αγορά της Κίνας- Παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου WorldCommerceValleyYanjiaoInternationalTradeCity” συνδιοργανώνουν οι εταιρείες BFG ΑΕ και TAFConsulting, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Άρτας... (06/06/2016)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Προβολή & προώθηση των τοπικών προϊόντων της Άρτας στις διεθνείς αγορές - Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες» Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 στο Επιμελητήριο Άρτας

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Προβολή & προώθηση των τοπικών προϊόντων της Άρτας στις διεθνείς αγορές - Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες» συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Άρτας & η Enterprise Greece. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου... (03/06/2016)

περισσότερα »

Ημερίδα Nομικής Yποστήριξης -Zωντανή μετάδοση (live streaming)

Με δεδομένα την πληθώρα χρεών των επαγγελματιών προς Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Δημόσιο και τρίτους καθώς και τις σημαντικές αλλαγές στην σχετική Νομοθεσία το Επιμελητήριο Άρτας σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ενημερώνει τα μέλη του ότι μπορούν να παρακολουθήσουν στις 6 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:00 ζωντανά (live streaming) στη διεύθυνση (02/06/2016)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Προβολή & προώθηση των τοπικών προϊόντων της Άρτας στις διεθνείς αγορές - Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες» Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 στο Επιμελητήριο Άρτας

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Προβολή & προώθηση των τοπικών προϊόντων της Άρτας στις διεθνείς αγορές - Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες» συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Άρτας & η Enterprise Greece. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου , 2ος όροφος)...... (27/05/2016)

περισσότερα »

Άμεσους ελέγχους για τη διαπίστωση του φαινομένου της ακαρπίας στα ακτινίδια και άμεση λήψη μέτρων για την προστασία του εισοδήματος των παραγωγών ζητά από το ΥΠΑΑΤ η Διοιίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου απέστειλε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας επισημαίνοντας το πρόβλημα της ακαρπίας στις καλλιέργειες ακτινιδίων και ζητώντας τηνεπίσπευση των διαδικασιών ελέγχου για τη διαπίστωση του φαινομένου στην Π.Ε. Άρτας, καθώς και την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία του εισοδήματος των παραγωγών. Η επιστολή έχει ως εξής: «Αξιότιμε κε υπουργέ, Η Π.Ε. Άρτας είναι μια περιοχή που βασίζεται στον πρωτογενή τομέα κα..... (24/05/2016)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Άρτας επικροτεί τη δημιουργία Μόνιμου Εκθετηρίου Τοπικών Προϊόντων και Τουριστικής Προβολής.

Το Διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Άρτας επικροτεί την απόφαση του Δημάρχου Αρταίων να υιοθετήσει το αίτημα του επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου την Άρτας για την αξιοποίηση ενός εκ των καταστημάτων, που ανακαινίστηκαν πρόσφατα, στα Ψαροπλιά, για τη δημιουργία Μόνιμου Εκθετηρίου Τοπικών Προϊόντων και Τουριστικής Προβολής... ..... (24/05/2016)

περισσότερα »

1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο: Προώθηση Περιφερειακής Συνεργασίας (Τρόφιμα & Ποτά) - 1st Interbalkan Forum: Promoting Regional Cooperation (Food & Beverages), Θεσσαλονίκη 7-8 Ιουλίου 2016

Το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO διοργανώνουν το 1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο με θέμα - Προώθηση Περιφερειακής Συνεργασίας (Τρόφιμα & Ποτά) - που θα πραγματοποιηθεί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη στις 7 και 8 Ιουλίου 2016. Αντικείμενο και σκοπός του Συνεδρίου είναι η ενίσχυση της διαβαλκανικής συνεργασίας και επιχειρηματικότητας στον κλάδο τροφίμων-ποτών ενώ έμφαση θα δοθεί επίσης σε θέματα που άπτονται του χρηματοπιστωτικού τομέα (τράπεζες, οικονομ..... (18/05/2016)

περισσότερα »

Gateway to Korea: Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προώθηση των Εξαγωγών στη Νότια Κορέα

Την περίοδο 2008 – 2014 εφαρμόσθηκε το πρώτο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την προώθηση των εξαγωγών στη Νότια Κορέα, με την επωνυμία Gateway to Korea, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν 15 επιχειρηματικές αποστολές, με τη συμμετοχή 435 ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και την πραγματοποίηση πάνω από 6.400 Β2Β συναντήσεων. Το πρόγραμμα αυτό κρίθηκε πολύ επιτυχημένο και αποφασίσθηκε η επανάληψή του, με την περίληψη των εξής κλάδων: Περιβάλλον – Τεχνολογίες Νερού Τεχνολογίες Πρά..... (17/05/2016)

περισσότερα »

Αντιπρόεδρος στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ο Χρήστος Παπάζογλου

Στη θέση του Αντιπροέδρου της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας – Πελοποννήσου Ηπείρου & Ιονίων Νήσων εκλέχθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα, το περασμένο Σάββατο, στην Πρέβεζα. «Η εκλογή μου στη θέση του αντιπρόεδρου της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων αποτελεί τιμή και ευθύνη. Στόχος μου είναι μέσα από αυτή τη θέση να φανώ χρήσιμος στην επιχειρηματική κοινότητα της Ά..... (16/05/2016)

περισσότερα »

Χαιρετισμός προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστου Παπάζογλου στην εκδήλωση «Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ»

Ως Πρόεδρος του Επιμελητήριου θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο «σπίτι μας» και στον σύντομο χαιρετισμό μου να σταθώ στη σημασία των τοπικών προϊόντων στην ανάπτυξη της υπαίθρου, της περιοχής μας. Ο φυσικός πλούτος της πατρίδας μας αποτελεί ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικά ο τόπος μας, η Άρτα θα μπορούσε με άνεση να χαρακτηρισθεί ευλογημένος. Το ίδιο και οι άνθρωποί του οι οποίοι επέλεξαν να μείνουν στον τόπο τους, και να εργαστούν. Όσο ωραία μπορεί να ακούγονται αυτά τ..... (16/05/2016)

περισσότερα »

Παράταση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων για τις δράσεις «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» & «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών»

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει την παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων για τις δράσεις «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» και «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) ..... (13/05/2016)

περισσότερα »

Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος αναπτυξιακός νόμος - Τί προβλέπει

Σταθερό φορολογικό συντελεστή για 12 έτη και ταχείες διαδικασίες αδειοδότησης για τις μεγάλες επενδύσεις προβλέπει το σχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα και θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση έως τη Δευτέρα, 16 Μαΐου. (12/05/2016)

περισσότερα »

ΥΠΕΞ- Δ/νση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης: Μη δασμολογικά εμπόδια και εμπορικοί φραγμοί εξαγωγών στην Αίγυπτο

Στις αρχές Ιουνίου, πρόκειται να λάβει χώρα στις Βρυξέλλες συνάντηση αιγυπτιακής αντιπροσωπείας με κοινοτικούς αξιωματούχους, όπου θα συζητηθούν θέματα εμπορικής φύσεως με έμφαση στα μη δασμολογικά εμπόδια και εμπορικούς φραγμούς που τίθενται στις εξαγωγές εκατέρωθεν. Ως εκ τούτου, ενόψει της σύνταξης σχετικού υπομνήματος από την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Κάιρο, παρακαλούμε οι ελληνικές επιχειρήσεις να γνωρίσουν άμεσα στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Κάιρο σχετικά προβλήμ..... (12/05/2016)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ενημερωτική ημερίδα «Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ» - Κυριακή 15 Μαΐου 2016, ώρα 18:00, Αίθουσα Επιμελητηρίου Άρτας

Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Άρτας και το Επιμελητήριο Άρτας διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ο πολιτισμός και η παράδοση στην στρατηγική ανάπτυξης τοπικών προϊόντων στην ελκυστική ύπαιθρο» την προσεχή Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας. (11/05/2016)

περισσότερα »

Την παρέμβαση του Επιμελητηρίου για την λειτουργία των παράνομων συνεργείων ζήτησε η Ένωση Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων & Μηχανημάτων Ν. Άρτας

Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων & Μηχανημάτων Ν. Άρτας είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστος Παπάζογλου. Το προεδρείο της Ένωσης με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Κώστα Μπανιά κατήγγειλε την παράνομη λειτουργία συνεργείων συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων στην Π.Ε. Άρτας και ζήτησε την παρέμβαση του Επιμελητηρίου προς την αρμόδια αρχή. Σύμφωνα με τις καταγγελίες λαμβάνουν χώρα εργασίες επισκευής κα..... (09/05/2016)

περισσότερα »

Παράταση υποβολής προτάσεων έως 24/5 για τη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» & 2η Τροποποίηση της Πρόσκλησης

Την παράταση της ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», του ΕΣΠΑ 2014-2020 μέχρι την 24 Μαΐου 2016 και ώρα 17:00 αποφάσισε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Επίσης το υπουργείο προχώρησε και σε προσθήκη διευκρίνισης στη δεύτερη παράγραφο του Κεφαλαίου Ι.1.4 που αφορά στους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων. Αναλυτικά τις πλη..... (27/04/2016)

περισσότερα »

Ευχές

Ο Πρόεδρος Χρήστος Παπάζογλου και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Άρτας σας εύχονται ολόψυχα «Καλό Πάσχα»! Το Άγιο Φως της Ανάστασης ας φωτίσει το δρόμο μας κι ας μας οδηγήσει στην πολυπόθητη ανάπτυξη. (25/04/2016)

περισσότερα »

Το έθιμο του σπασίματος των πιάτων, το Μ. Σάββατο το πρωί, μπροστά από τα καταστήματα θα τηρηθεί και φέτος

Η ιδιαίτερη παράδοση της Πρώτης Ανάστασης, το σπάσιμο πήλινων και γυάλινων αντικειμένων, που συνηθίζουν οι Αρτινοί το Μ. Σάββατο το πρωί, θα τηρηθεί και φέτος στην πόλη της Άρτας, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου. Πρόκειται για έθιμο, που έρχεται από την Τουρκοκρατία και τηρούν οι καταστηματάρχες για να στείλουν το χαρούμενο μήνυμα. Μόλις, λοιπόν, τελεσθεί η πρώτη Ανάσταση κι αρχίσουν οι καμπανοκρουσίες, αμέτρητα πιάτα θα σπάσουν μπροστά από τα καταστήματα. Για..... (25/04/2016)

περισσότερα »

Η εντατικοποίηση των ελέγχων και ο εντοπισμός όσων σφάζουν και διαθέτουν παράνομα στην αγορά κρέατα στη συνάντηση Επιμελητηρίου - Συλλόγου Κρεοπωλών & Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας

Συνάντηση με τον Δ/ντή κ. Δημήτρη Βάσσο και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής είχαν η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών κ. Κώστας Αντωνίου, την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Κρεοπωλών εν όψει της αυξημένης αγοραστικής κίνησης των εορτών του Πάσχα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα σχετικά με το παραεμπόριο, την παράνομη σφαγή κα..... (25/04/2016)

περισσότερα »

Χ. Παπάζογλου: Καθοριστικό βήμα η καταρχήν παραχώρηση Δημοτικής έκτασης για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου

Την ικανοποίηση της Διοίκησης για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να αποδεχθεί την εισήγηση του Επιμελητηρίου Άρτας για κατασκευή του επιχειρηματικού Πάρκου στη θέση «Κρικούκια» και να αποφασίσει με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της καταρχήν παραχώρησης δημοτικής έκτασης στην περιοχή, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστος Παπάζογλου, σε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου. «Οι προσπάθειες δεκαετιών της επιχειρηματικής κοινότητας και των διοικήσεων του Επιμελητηρίου Άρτας..... (20/04/2016)

περισσότερα »

Δήμος Αρταίων: «Πράσινο φως» μετά από 40 χρόνια για το Επιχειρηματικό Πάρκο Άρτας

Το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα για την επίλυση ενός ζητήματος που χρονίζει έγινε χθες βράδυ από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, καθώς αποφασίστηκε η κατ’ αρχήν παραχώρηση δημοτικής έκτασης για κατασκευή Επιχειρηματικού Πάρκου στη θέση «ΚΡΙΚΟΥΚΙΑ» της Τοπικής Κοινότητας Αμμοτόπου. Για τη συγκεκριμένη θέση, η οποία βρίσκεται δίπλα στην Ιόνια Οδό, υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων φορέων της περιοχής, καθώς και σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Κοινότητας, η οποία έχει αντιληφθεί την ευκαιρία που παρου..... (20/04/2016)

περισσότερα »

Εισήγηση Προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστου Παπάζογλου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων – Παραχώρηση Δημοτικής Έκτασης για την κατασκευή ΕΠΙΧ. ΠΑΡΚΟΥ

Η απόφαση παραχώρησης δημοτικού χώρου για την κατασκευή Επιχειρηματικού Πάρκου στην Άρτα είναι το πρώτο βήμα, αλλά καθοριστικής σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας. (19/04/2016)

περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Εορταστικό Ωράριο

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Εορταστικό Ωράριο (19/04/2016)

περισσότερα »

Ομιλία Προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστου Παπάζογλου στο «Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη & Επιχειρηματικότητα» στο πλαίσιο της έκθεσης «Ελλάδος γεύση» στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Μέρες που είναι θα ήθελα να εκφράσω και εγώ από την πλευρά μου την αγωνία μου, μα και την αγανάκτησή μου, για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Η χώρα μας βρίσκεται σε παρατεταμένη κατάσταση ύφεσης. Αυτό προκαλεί τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση. Η συνέχιση της περιοριστικής πολιτικής με τη συνεχή μείωση των εισοδημάτων και την υπερφορολόγηση, όχι μόνο δεν δίνει διέξοδο, αλλά ενισχύει την ύφεση και την ανεργία. Ενώ, μαζί με το προσφυγικό αποτελούν εύφλεκτο μίγμα για την χώρα μας. Αυτό που..... (18/04/2016)

περισσότερα »

Επιμελητήριο Άρτας: Προσφορά βιβλίου στα Δημοτικά Σχολεία της Άρτας

Στο πλαίσιο του επιμορφωτικού ρόλου του φορέα, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, αποφάσισε να προσφέρει 54 βιβλία -ένα για κάθε Δημοτικό Σχολείο της Π.Ε. Άρτας- με τον τίτλο «Η γέφυρα της ζωής», της Ηπειρώτισσας εκπαιδευτικού και συγγραφέως Κατερίνας Ντάση. Στόχος η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αλληλεγγύης, εθελοντισμού και εθελοντικής αιμοδοσίας και η ταυτόχρονη ενίσχυση των Βιβλιοθηκών των σχολείων της Π.Ε. Άρτας.  ..... (15/04/2016)

περισσότερα »

Παράταση προγράμματος για ενίσχυση πτυχιούχων μέσω ΕΣΠΑ

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει ότι, μετά το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από το κοινό, παρατείνεται μέχρι την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 17:00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων για τη δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020...... (13/04/2016)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΕΣΠΑ 2014-2020 -Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΕΣΠΑ 2014-2020 -Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 8 Απριλίου στο Επιμελητήριο Άρτας. Τα στελέχη της Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων παρουσίασαν και ανέπτυξαντις νέες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ, ενώ δέχθηκαν σειρά ερωτήσεων από το παριστάμενο κοινό. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστος Παπάζογ..... (11/04/2016)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε εκδήλωση παρουσίασης του τουρισμού και των παραδοσιακών προϊόντων της Ηπείρου στο Βουκουρέστι

H Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του τουρισμού και των παραδοσιακών προϊόντων της Ηπείρου στο Βουκουρέστι στις 17-5-2016 σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, ως εξής: 1. Προώθηση αγροτικών προϊόντων: Η Περιφέρεια θα εξασφαλίσει την παρουσία δημοσιογράφων και ρεπόρτερ, για την κάλυψη της εκδήλωσης, την παρουσία δικτύων εμπόρων και το matching των συναντήσεων ανάμεσα σε παραγωγούς της Ηπείρου και εμπόρους της Ρουμανίας. Θα ακολουθήσει κέρασμα των παρόντων με παραδοσιακά..... (11/04/2016)

περισσότερα »

Κανονισμός Εφαρμογής Ξυλείας (ΕΕ 995/2010) – Κατάρτιση Μητρώου Εμπόρων και Φορέων Εκμετάλλευσης Ξυλείας -Ανακοίνωση Δ/νσης Δασών Άρτας

Το Επιμελητήριο Άρτας κοινοποιεί στις επιχειρήσεις-μέλη του την ενημερωτική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Άρτας, σχετικά με την έκδοση της αρ. 134627/5835/263-12-2015 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2872/τ.Β/29-12-2015), με την οποία θεσπίζονται οι υποχρεώσεις των φορέων εκμετάλλευσης που διαθέτουν ξυλεία και προϊόντα ξυλείας στην αγορά. Σύμφωνα με τις διατάξεις της ανωτέρω Κ.Υ.Α., η Διεύθυνση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ.Μακεδονίας ορίστηκε ως Περιφερειακή Αρμόδ..... (31/03/2016)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Υποχρέωση Υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης

Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ και πιο συγκεκριμένα οι ΟΕ, ΕΕ, Συν ΠΕ, ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρησης στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α 79760/ 31-12-2014(ΦΕΚ-Β΄3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης,.... (23/12/2015)

περισσότερα »

Αποστολή WCM στην Ιαπωνία (12-16 Σεπτεμβρίου 2016)

  To Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο ενημερώνει ότι κατά το διάστημα 12-16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί αποστολή του EU-JapanCenter με αντικείμενο την εμβάθυνση στην ιαπωνική μεθοδολογία παραγωγής (WorldClassManufacturing). Υποψήφιοι μπορεί να είναι στελέχη μεταποιητικών εταιρειών των κρατών-μελών της Ε.Ε. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην δ/νση: www.eu-japan.eu/events/world-class-manufacturing Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων..... (08/04/2016)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση «ΕΣΠΑ 2014-2020 - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» Επιμελητήριο Άρτας Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 στις 6.30

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΕΣΠΑ 2014-2020 - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Άρτας και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016  στις 6.30 μ.μ., στο Επιμελητηριακό Μέγαρο (κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου). Η εκδήλωση απευθύνεται στα μέλη του Επιμελητηρίου Άρτας, σε εν δυνάμει επιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενους, νέους επιστήμον..... (06/04/2016)

περισσότερα »

Σύσκεψη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου με το προεδρείο του Συλλόγου Κρεοπωλών Άρτας

Συνάντηση με τα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου Κρεοπωλών είχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου και Απόστολος Κεφάλας τη Δευτέρα το βράδυ. Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των κρεοπωλών διατύπωσαν τα πολυπληθή -οικονομικά και θεσμικά- προβλήματα του κλάδου και ζήτησαν τη στήριξη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για την ένταξη των παραδοσιακών κρεοπωλείων στα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020. Από την πλευρά του, ο κ. Παπάζογλου αφού εξήρε τον επα..... (05/04/2016)

περισσότερα »

Δήμος Αρταίων- Επιμελητήριο Άρτας: Πρόσκληση συμμετοχής στην Έκθεση "Ελλάδος γεύση" 15-18 Απριλίου 2016 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Το Επιμελητήριο Άρτας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του, θα συμμετάσχει στο περίπτερο του Δήμου Αρταίων, στην Έκθεση «Ελλάδος γεύση 2016», που θα πραγματοποιηθεί 15-18 Απριλίου 2016 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες που είναι η γαστρονομία, ο τουρισμός και ο πολιτισμός και κατά τη διάρκεια της Έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν Liv..... (30/03/2016)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής σε επιχειρηματικές συναντήσεις με αγοραστές από Ιαπωνία & Ν. Κορέα

To Enterprise Greece διοργανώνει επιχειρηματικές συναντήσεις ελληνικών εταιρειών του κλάδου Τροφίμων και Ποτών με αγοραστές από την Ιαπωνία και τη Ν. Κορέα 30 Μαΐου 2016 έως 03 Ιουνίου 2016. (04/04/2016)

περισσότερα »

Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων Άρτας: Τρόπος Υπολογισμού Αποδοχών Εργαζόμενου με σχέση μισθωτής εργασίας μερικής απασχόλησης

Ενημέρωση για τον τρόπο υπολογισμού των αποδοχών εργαζομένου σύμφωνα με τη νόμιμη συλλογική σύμβαση σε εμπορική επιχείρηση με σχέση μισθωτής εργασίας μερικής απασχόλησης (4/ωρη, 5/ήμερη εργασία) ζήτησε με έγγραφό του προς την Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων Άρτας το Επιμελητήριο Άρτας. Το Επιμελητήριο ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μετά την διαπίστωση ότι ο υπολογισμός γίνεται με διαφορετικό τρόπο από τις επιχειρήσεις και διαφορετικό από το ΙΚΑ. Απαντώντας στο σχετικό έγγραφο η Επιθεώρ..... (01/04/2016)

περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για χρηματοδότηση τουριστικών ΜμΕ μέσω ΕΣΠΑ

Ξεκίνησε την Τρίτη 29.03.2016, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η περίοδος υποβολής διαρκεί από 29.03.2016 έως και 17.05.2016. Οι αιτήσεις χρηματοδότηση..... (30/03/2016)

περισσότερα »

Έντονο το ενδιαφέρον για σύσταση νέων Συνεταιρισμών & Ομάδων παραγωγών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα "Νέοι Συνεταιρισμοί: Προοπτικές και δυνατότητες για την ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση στην Ήπειρο", που συνδιοργάνωσαν, τη Δευτέρα, το Επιμελητήριο Άρτας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρτας Φιλιππιάδας και η πρωτοβουλία πολιτών "ΑΡΤΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" με βασικό ομιλητή το μηχανολόγο μηχανικό και στέλεχος της Μ.Ο.Δ. (Διαχείριση Πόρων Ε.Κ.Τ.) κ. Νίκο Ντάσιο. «Διαβατήριο» για ένα ισχυρό και βιώσιμο μέλλον του αγροτικού τομέα χαρακτήρισε το συνεργατισ..... (29/03/2016)

περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ (29/03/2016)

περισσότερα »

Επιμελητήριο Άρτας: Σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης

Σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια) είχε την Τετάρτη το πρωί η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα του κλάδου Εστίασης και Διασκέδασης, αλλά και η αναγκαιότητα σύστασης Σωματείου Επαγγελματιών Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης στην Άρτα. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου παρότρυνε τους Αρτινούς επιχειρηματίες του κλάδου να ενωθούν για να αποκτήσουν δύναμη και εκπροσώ..... (24/03/2016)

περισσότερα »

Εκδήλωση με θέμα "Νέοι Συνεταιρισμοί: Προοπτικές και δυνατότητες για την ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση στην Ήπειρο" Επιμελητήριο Άρτας Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Εκδήλωση με θέμα: "Νέοι Συνεταιρισμοί: Προοπτικές και δυνατότητες για την ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση στην Ήπειρο" με ομιλητή το μηχανολόγο μηχανικό και στέλεχος της Μ.Ο.Δ. (Διαχείριση Πόρων Ε.Κ.Τ.) κ. Νίκο Ντάσιο συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Άρτας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρτας Φιλιππιάδας και η πρωτοβουλία πολιτών "ΑΡΤΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ". Ο κ. Ντάσιος θα αναφερθεί κυρίως στις νέες δυνατότητες, τη μεθοδολογία και τις καλές πρακτικές συγκρότησης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ο..... (23/03/2016)

περισσότερα »

Υποχρέωση Εγγραφής στο ΓΕΜΗ για τις ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οδηγίες για την εφαρμογή της ΚΥΑ 79752/2014 για τις Ατομικές Επιχειρήσεις απέστειλε στα Επιμελητήρια η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή, με αφορμή τα ερωτήματα που δέχεται καθημερινά σχετικά με την εγγραφή των ατομικών επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ και την καταχώριση του αποδεικτικού υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος αυτών. Έτσι διευκρινίζονται τα εξής:: 1. Στο ΓΕΜΗ εγγράφονται τα φυσικά πρόσωπα που είναι έμποροι στην ημεδαπή, όπως ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3419/2005..... (25/09/2015)

περισσότερα »

ΤΕΙ Ηπείρου: Εκδηλώσεις Water in March - Η καλλιέργεια ακτινιδίου στην Άρτα- Καλές πρακτικές άρδευσης

Το Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανικής & Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων του ΤΕΙ Ηπείρου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας IRrigation Management (IRMA), διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά τις εκδηλώσεις Water in March! Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας νερού 22/3, της παγκόσμιας ημέρας μετεωρολογίας 23/3 αλλά και λίγο πριν την έναρξη της αρδευτικής περιόδου σε πολλές περιοχές της χώρας μας.  Το 2016, το Water in March! περιλαμβάνει: μία εκδήλωση περιβαλλοντικής ε..... (18/03/2016)

περισσότερα »

Η αγροδιατροφή από την παραγωγή ως την τυποποίηση βασικός πυλώνας του ΕΣΠΑ 2014-2020. Τις νέες δράσεις ανέπτυξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Άρτας

Το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο, τις νέες δράσεις και την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ παρουσίασε την Πέμπτη το βράδυ ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Ιδιωτικών - Δημοσιών Επενδύσεων & ΕΣΠΑ σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας και είχε μεγάλη ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία. Ανοίγοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου, αφού αναφέρθηκε ένταση που διαπερνά την κοινωνία εξαιτίας του ασφαλιστικού και ακολούθως του φορολογικού ζητήμ..... (12/03/2016)

περισσότερα »

"Αρωμα γυναίκας" στο Επιμελητήριο Άρτας

Άρωμα γυναίκας είχε το βράδυ της Δευτέρας το Επιμελητήριο Άρτας. Η εκδήλωση με θέμα:«Γυναικείες κατακτήσεις στην Άρτα», που διοργάνωσε το η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας” είχε μεγάλη απήχηση. Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης είχαν η κοινωνιολόγος Δήμητρα Ζαχαρή και η φιλόλογος Κατερίνα Σχισμένου, οι οποίες ήταν και οι βασικές εισηγήτριες της βραδιάς και το συντονισμό έκανε ο β΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Μαγκούτης. Την εκδήλωση ..... (08/03/2016)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε εκδήλωση για την "Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας" Δευτέρα 7η Μαρτίου 2016, στις 8.00 μ.μ. Επιμελητηριακό Μέγαρο

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας” σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα: «Γυναικείες κατακτήσεις στην Άρτα», την Δευτέρα 7η Μαρτίου 2016, στις 8.00 μ.μ., στο Επιμελητηριακό Μέγαρο (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου).... (29/02/2016)

περισσότερα »

Eκδήλωση με θέμα ''Επιχειρηματικότητα - Νέο Αναπτυξιακό Πλαίσιο, ΕΣΠΑ 2014-2020'' με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 στις 7.30 μ.μ., στο Επιμελητηριακό Μέγαρο

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Επιχειρηματικότητα - Νέο Αναπτυξιακό Πλαίσιο, ΕΣΠΑ 2014-2020» διοργανώνει το Επιμελητήριο Άρτας την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 στις 7.30 μ.μ., στο Επιμελητηριακό Μέγαρο (κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υφυπουργός Ιδιωτικών, Δημοσίων Επενδύσεων &ΕΣΠΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης.... (04/03/2016)

περισσότερα »

Την Τρίτη 8 Μαρτίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την δράση του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

Την Τρίτη 8 Μαρτίου ανοίγει η προθεσμία υποβολής επενδυτικών προτάσεων για το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των αιτήσεων είναι η 15η Απριλίου, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 32,5 εκατ. ευρώ και το ύψος των επιδοτήσεων που μπορούν να λάβουν οι δικαιούχοι φτάνει και τις 50.000 ευρώ. Το υπουργείο δημοσίευσε για το σκοπό αυτό το «Υπόδειγμα Εντύπου Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης» για τ..... (07/03/2016)

περισσότερα »

Eκδήλωση παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου στα Σκόπια

H Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής στα Σκόπια στις 30/3/2016 στο χώρο του ξενοδοχείου Hotel Aleksandar Palace. Στόχος της εκδήλωσης είναι να γίνει γνωστό το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου, καθώς και η προσέλκυση επισκεπτών από τα Σκόπια. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: -       Παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος στα ΜΜΕ και τους Τουριστικούς πράκτορες της Π.Γ.Δ.Μ. -       Οργάνωση μπουφέ με Ηπειρώτικα εδέσματα. -       Matching συν..... (07/03/2016)

περισσότερα »

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τα προγράμματα ΕΣΠΑ

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τα προγράμματα ΕΣΠΑ...... (24/02/2016)

περισσότερα »

Π.Ε. Άρτας: Εμφάνιση ιού Τριστέτσας σε φυτώριο εσπεριδοειδών- Απόφαση Οριοθέτησης Ζωνών

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο του προγράμματος των επίσημων επισκοπήσεων έτους 2015 και μετά από δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν σε πολλαπλασιαστικό υλικό εσπεριδοειδών διαπιστώθηκε η παρουσία του ιού της Τριστέτσας (ιός καραντίνας για τη χώρα μας) σε φυτώριο εσπεριδοειδών, που βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο Πέτα του Δήμου Νικ. Σκουφά... Η Υπηρεσία μας βάσει της ΚΥΑ με αριθ. 121285/665/5-9-2006 (Β΄1416 « Μέτρα ε..... (29/02/2016)

περισσότερα »

Παρουσιάστηκαν οι 4 νέες δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μέσω ΕΣΠΑ

Τις πρώτες τέσσερις δράσεις του ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 252,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε την Πέμπτη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Αφορά πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θέλουν να στήσουν τη δική τους δουλειά αλλά και υφιστάμενες μικρές, τουριστικές και νεοφυείς επιχειρήσεις. Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, οι προτάσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά και τα δικαιολογητικά θα κατατίθ..... (12/02/2016)

περισσότερα »

Υπογραφή Πρωτοκόλλου συνεργασίας Επιμελητηρίου Άρτας - ΤΕΙ Ηπείρου

Πρωτόκολλο συνεργασίας  υπέγραψαν, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, οι Διοικήσεις του Επιμελητηρίου Άρτας και του ΤΕΙ Ηπείρου με στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο φορέων,  την ουσιαστική και διαρκή διασύνδεση του Τεχνολογικού Ιδρύματος της Ηπείρου με την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία και τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για τη σχεδίαση και υλοποίηση δράσεων κοινού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα οι δύο φορείς συμφώνησαν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης που περιλαμβάνει: α. διάχυση  ..... (17/02/2016)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής με διαφημιστικά έντυπα ή προϊόντα στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Άρτας στην «Έκθεση των Ηπειρωτών παραγωγών και προϊόντων» της Πανηπειρωτικής 5-6 Μαρτίου

Στην «Έκθεση των Ηπειρωτών παραγωγών και προϊόντων», που διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στο πλαίσιο του «Πανηπειρωτικού Πανοράματος 2016» στο στάδιο TAEKWONDO στο Παλαιό Φάληρο 5-6 Μαρτίου 2016, θα μετέχει με δικό του περίπτερο το Επιμελητήριο Άρτας.Όσες επιχειρήσεις- μέλη του Επιμελητηρίου ενδιαφέρονται... (26/02/2016)

περισσότερα »

Έκθεση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος παρουσίασης Ηπειρωτών παραγωγών και προϊόντων 5-6 Μαρτίου 2016 στην εκδήλωση ''Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016

Προσκληση ενδιαφέροντος σε παραγωγούς και εμπόρους για συμμετοχή τους στην Έκθεση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος παρουσίασης παραγωγών και προϊόντων το διήμερο(5-6 Μαρτίου 2016) στην εκδήλωση ''Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016'', στο Στάδιο Ταε Κβοντο. (18/02/2016)

περισσότερα »

Προκήρυξη προγράμματος: "Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης"

Το πρόγραμμα στοχεύει την υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων και αυτοαπασχολούμενων για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και την οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου. Επιδίωξη του προγράμματος είναι η μείωση της ανεργίας των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω της αυτοπασχόλησης, με την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητα τους και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.   ..... (12/02/2016)

περισσότερα »

Προκήρυξη προγράμματος: "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα"

Το πρόγραμμα αφορά στην ίδρυση νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από ανέργους και από ασκούντες επαγγελματική δραστηριότητα που δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας. Στοχεύει στην  δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια και στην ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία βιώσιμων νέων θέσεων απασχόλησης. Μπορούν να συμμετέχουν Ανεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης. Ατομικοί επιχε..... (12/02/2016)

περισσότερα »

Προκήρυξη προγράμματος:«Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»

Το πρόγραμμα στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών ή στη δημιουργία νέων προϊόντων/υπηρεσιών τα οποία θα καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς. Επίσης, τα επενδυτικά σχέδια δύνανται να στοχεύουν στην μείωση του κόστους ή την αύξηση της αποτελεσματικότητας των λειτουργικών και παραγωγικών διαδικασιών. Μπορούν να συμμετέχουν Υφιστάμενες & νέες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις Υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους 8 στρα..... (12/02/2016)

περισσότερα »

Προκήρυξη προγράμματος: «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών»

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων  υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων για τον εκσυγχρονισμό της υποδομήςκαι της λειτουργίας τους, την ποιοτική αναβάθμιση τους και τον εμπλουτισμό, την αναβάθμιση και την πιστοποίηση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να βελτιώσουν την θέση τους στηνεσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά. Μπορούν να συμμετέχουν Υφιστάμενες & νέες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επι..... (12/02/2016)

περισσότερα »

Υπενθύμιση υποβολής δηλώσεων χημικών όπλων (ADPA 2015)

Η Διεύθυνση Ενεργειακών, Βιομηχανικών & Χημικών Προϊόντων υπενθυμίζει την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων πραγματοποιηθεισών δραστηριοτήτων το έτος 2015 (ADPA 2015) ουσιών που εμπίπτουν στο Νόμο 2991 (ΦΕΚ 35/Α’/27.02.2002) περί χημικών όπλων. Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο με αρ. πρωτ. 30/004/000/504 της 05.02.2016...... (10/02/2016)

περισσότερα »

Προσπάθεια εμπορικής εξαπάτησης από την εταιρεία Pronto Cash and Carry GmbH

Το Γραφείο ΟΕΥ του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ ενημερώνει ότι: Εχει περιέλθει σε γνώση του Γραφείου μας προσπάθεια εξαπάτησης Ελλήνων παραγωγών και εξαγωγέων τροφίμων από εταιρία με την επωνυμία «ProntoCashandCarryGmbh», που φέρεται να έχει έδρα στο Dinslaken, κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.... (10/02/2016)

περισσότερα »

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι προσκλήσεις για τις 4 νέες δράσεις του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία»

Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν οι προσκλήσεις για τις τέσσερις νέες δράσεις του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει δύο κύκλους προσκλήσεων. Οι προσκλήσεις αυτές αφορούν: Περί τις 1000 υφιστάμενες επιχειρήσεις αναμένεται να ωφεληθούν από τη δράση «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων» συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ. Για τη δράση «Δημιουργία Νεοφυών Επιχειρήσεων», προϋπολογισμού 120 ..... (09/02/2016)

περισσότερα »

Αναβάλλεται η εκδήλωση του Επιμελητηρίου για το ΕΣΠΑ, λόγω αγροτικών μπλόκων

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο, 5 Φεβρουαρίου 2016, εκδήλωση με θέμα «Επιχειρηματικότητα - Νέο Αναπτυξιακό Πλαίσιο, ΕΣΠΑ 2014-2020», που διοργανώνει το Επιμελητήριο Άρτας. Η αναβολή οφείλεται σε πρακτικούς λόγους, καθώς λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων καθίσταται αδύνατη η μετακίνηση του κεντρικού ομιλητή Υφυπουργού  Ιδιωτικών, Δημοσίων Επενδύσεων &ΕΣΠΑ κ. Αλέξη Χαρίτση, καθώς και των υπολοίπων συμμετεχόντων.   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το αμέσως προσε..... (04/02/2016)

περισσότερα »

Eκδήλωση με θέμα "Επιχειρηματικότητα - Νέο Αναπτυξιακό Πλαίσιο, ΕΣΠΑ 2014-2020" με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Επιχειρηματικότητα - Νέο Αναπτυξιακό Πλαίσιο, ΕΣΠΑ 2014-2020» διοργανώνει το Επιμελητήριο Άρτας την Παρασκευή  5 Φεβρουαρίου στις 7.00 μ.μ., στο Επιμελητηριακό Μέγαρο (κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο  Υφυπουργός  Ιδιωτικών, Δημοσίων Επενδύσεων &ΕΣΠΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης. Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα αναπτύξει το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία», η  Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Επιχειρησ..... (01/02/2016)

περισσότερα »

Πιστοποίηση μονάδων παραγωγής για εξαγωγές στην Αίγυπτο

Σύμφωνα με το διάταγμα Ν.992/2015 του Υπουργείου Εμπορίου, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 30-12-2015 και τίθεται σε ισχύ δύο μήνες από την δημοσίευσή του, ήτοι από 1-3-2016, συστήνεται ειδικό μητρώο στο οποίο θα πρέπει να καταχωρηθούν εφεξής οι αλλοδαπές μονάδες παραγωγής, προκειμένου να είναι εφικτή η εξαγωγή των προϊόντων τους στην Αίγυπτο. Όπως ενημερώνει το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Κάιρο, ο κατάλογος εν λόγω προϊόντων είναι εξαιρετικά ευρύς και περι..... (29/01/2016)

περισσότερα »

Πρόσκληση επαγγελματιών- οφειλετών του ΟΑΕΕ για συλλογική προσφυγή

Την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει υπογραφές και τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται, ώστε να οργανώσει και να στηρίξει τη συλλογική προσφυγή των επαγγελματιών- αυτοαπασχολούμενων της Άρτας κατά του ΟΑΕΕ αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Άρτας. Τη σχετική απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, λαμβάνοντας υπόψη σχετικά αιτήματα μελών του και αντιλαμβανόμενο την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μισοί και πλέον ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής μας –οι οποίοι είναι ..... (21/01/2016)

περισσότερα »

«Προώθηση εξαγωγών ποτών και τροφίμων μέσω των delicatessen»

Δεδομένης της άριστης και ανταγωνιστικής ποιότητας, σε παγκόσμιο επίπεδο, των ελληνικών τροφίμων και ποτών και της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης για εισαγωγές τους από χώρες του εξωτερικού, καθώς και σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών κ.Δ.Μάρδα, αναρτήθηκαν, στην ιστοσελίδα www.agora.mfa.gr του Υπουργείου Εξωτερικών, (link: http://www.agora.mfa.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=1384&cnode=115 ) κατάλογοι καταστημάτων εκλεκτών τροφίμων (deli..... (21/01/2016)

περισσότερα »

Επίσκεψη Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Επιμελητήριο Άρτας

Συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Άρτας πραγματοποίησε τη Δευτέρα το απόγευμα ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηπειρο. Στη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Παπάζογλου παρουσίασε την κατάσταση και τις επιπτώσεις που έχουν για τους αυτοαπασχολούμενους και τις άλλες επαγγελματικές ομάδες τα προωθούμενα μέτρα για το ασφαλιστικό, ζητώντας τη στήριξη της Λαϊκής Ενότητας. Οκ. Πα..... (19/01/2016)

περισσότερα »

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου Άρτας - ΣΕΒΕ

Μνημόνιο συνεργασίας με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) υπέγραψε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας εδραιώνοντας έτσι και θεσμικά τη μεταξύ τους συνεργασίαμε προφανή στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και φυσικά τη διεύρυνση των εξαγωγών. Ειδικότερα, οι δύο φορείς συμφώνησαν να συνεργαστούν αξιοποιώντας τη μακροχρόνια εξειδίκευση και εμπειρία του ΣΕΒΕ σε θέματα εξωστρέφειας με στόχο: την προώθηση τη..... (18/01/2016)

περισσότερα »

Πρόσκληση στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Επιμελητηρίου Άρτας- ΣΕΒΕ

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνει με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου, προχωρά στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Με το μνημόνιο, οι δύο φορείς θέτουν τις βάσεις συνεργασίας για την ενίσχυση και προώθηση της εξωστρέφειας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων όλων των κλάδων της οικονομίας και ειδικότερα των τομέων όπου η τοπική οικονομία ..... (14/01/2016)

περισσότερα »

Πρόσκληση των Εμπορικού Συλλόγου Άρτας & Συλλόγου Τριτέκνων Άρτας σε δράση εθελοντισμού με τίτλο "Παίζουμε & προσφέρουμε"

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας και ο Σύλλογος Τριτέκνων Άρτας ξεκινούν μια προσπάθεια εθελοντισμού με την ονομασία "παίζουμε και προσφέρουμε". Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να συγκεντρωθούνε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να διατεθούν σε άπορες οικογένειες. Η διάθεση θα γίνει μέσω του συλλόγου Καταφυγή και της Εταιρίας Εθελοντισμού Αρτινών Γυναικών. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουν στις 24 Ιανουαρίου 2016  (12:00 μμ στο κλειστό γυμναστήριο Άρτας) φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ..... (12/01/2016)

περισσότερα »

Χειμερινές Εκπτώσεις 11 Ιανουαρίου - 29 Φεβρουαρίου 2016 - Κλειστά τα καταστήματα στην Άρτα την Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2016 και θα λήξουν τη Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016, ενώ σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, "κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφ..... (11/01/2016)

περισσότερα »

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστου Παπάζογλου

Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά γεμάτη δυσκολίες, επώδυνες αλλαγές, capitalcontrol και οικονομικές δυσχέρειες. Μια χρονιά κατά την οποία η χώρα έφτασε κοντά στη χρεοκοπία, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια χτύπησαν κόκκινο, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις συνεχίστηκαν, κεκτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα χάθηκαν και εν τέλει επικράτησε η ύφεση και η ανεργία. Το 2016 εύχομαι και ελπίζω να ανασυνταχτούμε ως χώρα και να επιστρατεύσουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε να προχωρήσουμε μπροστά. Να ξαναβρούμε τη ..... (31/12/2015)

περισσότερα »

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η παιδική Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Επιμελητηρίου Άρτας

Με χαρούμενες παιδικές φωνές πλημμύρισε το Επιμελητηριακό Μέγαρο το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου. Περισσότερα από 150 παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους παρακολούθησαν τη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση «Μην τρομάζετε τ’ αηδόνι» από το θέατρο «ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ» και απασχολήθηκαν στα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης που διοργάνωσε το Επιμελητήριο. Η παράσταση εξέπληξε ευχάριστα παιδιά και γονείς... (21/12/2015)

περισσότερα »

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΕΜΗ

Οι διατάξεις του άρθρου 5 της 79752/30-12-2014 (ΦΕΚ 3623/Β/31-12-2014), ορίζουν ως ελάχιστο ετησίως καταχωριζόμενο στο Γ.Ε.ΜΗ. στοιχείο για τις προσωπικές εταιρείες, τις ατομικές επιχειρήσεις και τους λοιπούς υπόχρεους πλην των κεφαλαιουχικών εταιρειών το αποδεικτικό υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος αυτών. Η καταχώριση του στοιχείου αυτού θα γίνεται εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από τον υπόχρεο με ταυτόχρονη την καταβολή του προβλεπόμε..... (11/08/2015)

περισσότερα »

Θέατρο - Τραγούδι και κατασκευές στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Επιμελητηρίου Άρτας το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για όλα τα παιδιά της Άρτας διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στις 10.30 το πρωί στο Επιμελητηριακό Μέγαρο (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου), η Διοίκηση του Επιμελητήριου Άρτας. Η θεατρική ομάδα «ΑΕΡΟΠΛΙΟ» θα βρεθεί στην Άρτα για μία και μόνο παιδική παράσταση. Το έργο που επιλέξαμε είναι βασισμένο σε έναν εν πολλοίς άγνωστο μύθο και ονομάζεται «Μην τρομάζετε το αηδόνι»! Μια μουσική, παιχνιδιάρικη και λαμπερή παράσταση που με πολύ..... (14/12/2015)

περισσότερα »

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στο Επιμελητήριο Άρτας

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας στην Άρτα επισκέφτηκε την Κυριακή το μεσημέρι το Επιμελητήριο Άρτας όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου. Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην τοπική οικονομία, τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής, αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί...... (14/12/2015)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, σε μια προσπάθεια τόνωσης της τοπικής αγοράς, αποφάσισε αντί δώρων -στη φετινή Χριστουγεννιάτικη γιορτή- να κληρώσει δωροεπιταγές, μία (1) των 150 ευρώ και δέκα (10) των 50 ευρώ για αγορές από τα καταστήματα της Άρτας. Ο δικαιούχος θα προσέρχεται σε όποιο κατάστημα της Άρτας ο ίδιος επιλέξει, θα κάνει αγορές πχ. αξίας 50 ευρώ και θα πληρώνει με τη δωροεπιταγή. Ο έμπορος θα κόβει τιμολόγιο με το εν λόγω ποσό, θα το καταθέτει στο Επιμελητήριο Άρτας και θα εισπράττει ..... (28/12/2015)

περισσότερα »

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΡΤΑΣ (11/12/2015)

περισσότερα »

Τα παιδιά της Άρτας χαρίζουν παιχνίδια σε συνομηλίκους τους

Πρωτοβουλία  συγκέντρωσης  παιχνιδιών που θα διατεθούν σε παιδιά άπορων οικογενειών διοργανώνει το Επιμελητήριο Άρτας με τη στήριξη του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού. Στόχος είναι τα φετινά Χριστούγεννα κάθε παιδί να λάβει το  δικό του παιχνίδι. Το Επιμελητήριο Άρτας, εκτός από τις τοπικές επιχειρήσεις που θεωρούμε αυτονόητο ότι θα ανταποκριθούν και θα συνεισφέρουν αναλόγως  στην προσπάθεια αυτή,  απευθύνεται και σε όλα τα παιδιά του νομού που είναι πρόθυμα να χαρίσουν δικά του..... (09/12/2015)

περισσότερα »

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Το Επιμελητήριο Άρτας σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 από τις 09:00 έως τις 13:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ισόγειο) του Επιμελητηρίου (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου). Η ανεκτίμητη προσφορά σε αίμα δίνει ελπίδα και πάνω απ’ όλα ποιότητα ζωής σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Ευχηθείτε όλοι καλές γιορτές, προσφέροντας, με το αίμα σας, ζωή σε ανθρώπ..... (09/12/2015)

περισσότερα »

3η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Food Expo Greece 2016, 19-21/3/ 2016 στο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα.

Το Επιμελητήριο Άρτας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του, προτίθεται να συμμετάσχει με δικό του περίπτερο στην 3η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Food Expo Greece 2016, που θα διεξαχθεί 19-21 Μαρτίου 2016 στο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα. Κύριες κατηγορίες εκθεμάτων Στη FOOD EXPO 2016 θα συμμετάσχουν ως εκθέτες επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό που παράγουν ή εισάγουν προϊόντα από τις ακόλουθες κατηγορίες: Τρόφιμα & Ποτά • Γαλακτοκομ..... (09/12/2015)

περισσότερα »

Ενημερωτική Ημερίδα για την αύξηση συνεταιριστικού κεφαλαίου της Τράπεζας Ηπείρου Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 7μ.μ.

Στο πλαίσιο της Αύξησης Συνεταιριστικού Κεφαλαίου για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών της Τράπεζας Ηπείρου και με τη διαδικασία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με ημερομηνία ολοκλήρωσης 11 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιείται εκδήλωση την Τετάρτη 2 Δεκέμβριου 2015 στις 19:00 μ.μ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στην Άρτα. Η εκδήλωση έχει στόχο την ενημέρωση των μελών της Τράπεζας, αλλά και του επενδυτικού κοινού της Άρτας, ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή στη διαδικασία, η οποία θα συνδράμει σημαν..... (02/12/2015)

περισσότερα »

Πρώτο οργανωμένο βήμα για εξαγωγές Ηπειρωτικών προϊόντων στη Σαουδική Αραβία

Το πρώτο, οργανωμένο βήμα για την προώθηση ηπειρωτικών προϊόντων στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, έγινε με την οργανωμένη συμμετοχή της Ηπείρου στην 3η Διεθνή Κλαδική έκθεση τροφίμων FOODEXSAUDI 2015 που πραγματοποιήθηκε από 17 έως 20 Νοεμβρίου στη Τζέντα. Η επιχειρηματική αποστολή πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και των Eπιμελητηρίων Άρτας, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων. Οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες, οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, αλλά και όλα τα μέλη της απο..... (24/11/2015)

περισσότερα »

Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τα Προγράμματα «Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης»

Δημοσιεύτηκαν οι Προσκλήσεις για τα Προγράμματα «Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης» για συνολικά 12.700 ωφελούμενους. (19/11/2015)

περισσότερα »

« Νέες Φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις της Νότιας Αφρικής για νωπούς καρπούς ακτινιδίων»

Μετά την διαπίστωση του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Drosophilasuzuki στην Χώρα μας, το 2014, η 800x600 Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 ..... (19/11/2015)

περισσότερα »

«Φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις της Ινδίας για την εξαγωγή από την Ελλάδα νωπών καρπών ακτινιδίων-Δυνατότητα εφαρμογής ψυχρής μεταχείρισης κατά την διαμετακόμιση»

Η Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το θέμα: «Φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις της Ινδίας για την εξαγωγή από την Ελλάδα νωπών καρπών ακτινιδίων-Δυνατότητα εφαρμογής ψυχρής μεταχείρισης κατά την διαμετακόμιση» γνωστοποιεί τα εξής: "Με το από Α.Π 9714/110970/13-10-2015 έγγραφο της υπηρεσίας μας διαβιβάστηκαν στις φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, οι επίσημες φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις της Ινδίας για την εξαγωγή νωπών ..... (13/11/2015)

περισσότερα »

Αχοιχτά και το απόγευμα τα γραφεία του Επιμελητηρίου Άρτας - Ενημέρωση για νέα Προγράμματα ΕΣΠΑ

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας ενημερώνει ότι από την 1η Νοεμβρίου 2015, υπάλληλοι του Επιμελητηρίου θα βρίσκονται στα γραφεία μας (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου) και το απόγευμα (5.00 – 8.00μ.μ.) προκειμένου να ενημερώνουν τα μέλη του Επιμελητηρίου, αλλά και εν δυνάμει επιχειρηματίες- επαγγελματίες για τις νέες δράσεις του νέου ΕΣΠΑ. Ήδη έχουν εκδοθεί οι προδημοσιεύσεις τεσσάρων δράσεων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία του ΕΣΠΑ 2014-2020,..... (02/11/2015)

περισσότερα »

1-10 Νοεμβρίου 2015 οι ενδιάμεσες εκπτώσεις- Κλειστά τα καταστήματα στην Άρτα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.

Την 1η Νοεμβρίου 2015 ξεκινά η ενδιάμεση χειμερινή εκπτωτική περίοδος και θ αλήξει την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας τα καταστήματα στην Άρτα θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: (29/10/2015)

περισσότερα »

ΔΑΟΚ Άρτας: Η 26/10/2015 ορίστηκε ως ημερομηνία έναρξης συγκομιδής ποικιλίας ακτινιδίων «Hayward»

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Έχοντας υπόψη 1)      τον Εκτελεστικό Καν. (ΕΕ) 543/2011 της Επιτροπής για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1234 /2007 του Συμβουλίου όσον αφορά τους τομείς των οπωροκηπευτικών και των μεταποιημένων οπωροκηπευτικών. 2)      την απόφαση με αριθμ.290524/3-9-2010 του Υπ. Αγροτικής Αν/ξης & Τροφίμων ( ΦΕΚ 1521/2010 τ. Β΄) περί καθορισμού τεχνικών λεπτομερειών εφαρμογής των εμπορικών προδιαγραφώ..... (26/10/2015)

περισσότερα »

Οι 4 νέες ΔΡΑΣΕΙΣ του ΕΣΠΑ 2014-2020 - ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει τα μέλη του πως εκδόθηκαν οι προδημοσιεύσεις τεσσάρων δράσεων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία του ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τις εξής δράσεις: 1) «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» γεννημένων πριν το 1991 συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. Οι επενδυτικές προτάσεις θα έχουν επιχορηγούμενο προϋπολογισμό από 5.000-25.000 ευρώ και η..... (13/10/2015)

περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Χειμερινό Ωράριο Καταστημάτων

..... (26/10/2015)

περισσότερα »

Θετικά τα μηνύματα για τις Αρτινές Επιχειρήσεις από τη συμμετοχή τους στην έκθεση ANUGA 2015

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης τροφίμων και ποτών ANUGA 2015, που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία 10-14/10, για τα τοπικά προϊόντα και τις επιχειρήσεις της Άρτας, που προβάλλονταν στην προθήκη του Επιμελητηρίου Άρτας στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και σε μεμονωμένα εταιρικά περίπτερα. Αξίζει να σημειωθεί πως, καθημερινά την έκθεση επισκέπτονταν περί τις 60.000 έμποροι- επιχειρηματίες από όλα τα μέρη της γης. Συνολικά στην Έκθεση μετείχαν 12 Αρτινές..... (21/10/2015)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκαν τα ΤοπΣΑ της Α.Σ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Ν. ΑΡΤΑΣ - Παρουσίαση των 4 δράσεων του νέου ΕΣΠΑ

Τα αποτελέσματα της Πράξης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ» της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ» παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 στην απολογιστική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Άρτας.Στην εκδήλωση, αναπτύχθηκαν οι τέσσερις νέες επιδοτούμενες δράσεις από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία του ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογ..... (20/10/2015)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην απολογιστική ημερίδα της πράξης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ»

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ» σας προσκαλεί στην απολογιστική ημερίδα, που διοργανώνει για την ολοκλήρωση της Πράξης: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18.15, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Επιμελητηρίου Άρτας. Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα του έργου, θα γίνει παράδοση των επιχειρηματικών πλάνων σε όσους ..... (15/10/2015)

περισσότερα »

Επιδοτούμενα Προγράμματα ΛΑΕΚ 2015 - Δηλώστε συμμετοχή μέχρι 14 Οκτωβρίου 2015

Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει τα μέλη του ότι στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-25 έτους 2015 του ΟΑΕΔ, θα υλοποιήσει επιδοτούμενα σεμινάρια, σε συνεργασία με όλα τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, που υπέβαλαν σχετικό αίτημα. Τα προγράμματα αφορούν εργαζόμενους σε επιχειρήσεις- μέλη του Επιμελητηρίου για τους οποίους έχει καταβληθεί στο ΙΚΑ η εργοδοτική εισφορά υπέρ ΛΑΕΚ 0,24%. Διαρκούν 32 ώρες –το καθένα- και πραγματοποιούνται στην έδρα..... (07/10/2015)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ- ΚΕΕΕ- ΕΒΕΑ: Πρόσκληση συμμετοχής επιχειρήσεων σε έρευνα

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επαναπροσδιορισμός του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ., υλοποιεί μια σειρά δράσεων που αφορούν στην Αναβάθμιση της Μαθητείας. Στο πλαίσιο αυτής της αναβάθμισης πραγματοποιεί πανελλαδική έρευνα για την καταγραφή των αναγκών των επιχειρήσεων σε θέσεις πρακτικής άσκησης-μαθητείας. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (..... (06/10/2015)

περισσότερα »

Στην 3η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας το Επιμελητήριο Άρτας

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την Κυριακή – ημέρα των εγκαινίων- το περίπτερο του Επιμελητηρίου Άρτας στην 3η Πανελλήνια Γενική Έκθεση της πόλης. Στις προθήκες του περιπτέρου του Επιμελητηρίου παρουσιάζονται τοπικά προϊόντα, κυρίως από τους τομείς της αγροτικής οικονομίας καθώς και προϊόντα των επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής και προέρχονται κυρίως από τον τομέα της μεταποίησης και του τουρισμού. Στο περίπτερο φιλοξενούνται, εξάλλου, οι Σύλλογοι μέλη ..... (28/09/2015)

περισσότερα »

Παράλληλες εκδηλώσεις στο κέντροτης πόλης κατά τη διάρκεια της 3ης Πανελλήνιας Γενικής Εκθεσης

..... (24/09/2015)

περισσότερα »

ΕΣΑ: Ανοιχτά και το απόγευμα τα καταστήματα της Άρτας τη Δευτέρα 28 & την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τα μέλη του, αποφάσισε για την περίοδο της 3η Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Άρτας και του παζαριού από 27/9/15 έως 3/10/15 τα εξής : 1.     Τα καταστήματα να είναι ανοιχτά την Δευτέρα 28/9/15 και την Τετάρτη 30/9/15 το απόγευμα από τις 17:30 έως 21:00.  2.     Να υπάρχουν στα καταστήματα προσφορές όλη την εβδομάδα από 27/9/15 έως 3/10/15. Όλα τα απογεύματα την περίοδο της 3η Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Άρτας και του παζα..... (21/09/2015)

περισσότερα »

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο με ΑΠ 78173/20.7.2015 της ΓΓΔΕ-ΕΣΠΑ/ΕΥΣ οι Δικαιούχοι Πράξεων του ΕΣΠΑ 2007-2013 καλούνται να μην προχωρήσουν στην ανάληψη νέων νομικών δεσμεύσεων σε έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013. Ο περιορισμός αυτός έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και η ΕΥΔ ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» δεν δύναται να παράσχει σύμφωνη γνώμη για τη συγχρηματοδότηση νέων νομικών δεσμεύσεων οι οποίες αναλαμβάνονται μετά την έκδοση της ανωτέρω εγκυκλίου. Εξαιρούνται οι δημόσιες συμβάσεις έργων ΕΣΠΑ για τις οποίες έως και..... (17/09/2015)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Άρτας στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση ΑNUGA 2015

Το Επιμελητήριο Άρτας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του, θα συμμετάσχει στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, στη Διεθνή Έκθεση ΑNUGA 2015, που διοργανώνεται για 33η φορά στην Κολωνία από 10 έως 14 Οκτωβρίου 2015. Όσες επιχειρήσεις- μέλη του Επιμελητηρίου ενδιαφέρονται να στείλουν κάποιο ενημερωτικό υλικό για την προβολή τους ή δείγματα προϊόντων – παραγωγής τους για να διατεθούν στους επισκέπτες της έκθεσης παρακαλούμ..... (17/09/2015)

περισσότερα »

Συμμετοχή Επιμελητηρίου Αρτας στην 3η Πανελλήνια Γενική έκθεση Άρτας - Εκδηλώστε ενδιαφέρον άμεσα για αποστολή διαφημιστικού υλικού - δείγματα προϊόντων

Το Επιμελητήριο Άρτας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του, θα συμμετέχει στην 3η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας σε κοινό περίπτερο με τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας. Στο περίπτερο αυτό θα συστεγαστούν και οι λοιποί Σύλλογοι - μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Επιπλέον, όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να στείλουν ενημερωτικό υλικό ή δείγματα προϊόντων παραγωγής τους για την προβολή τους παρακαλούνται να το δηλώσουν έως την Παρασκευή 18 Σ..... (11/09/2015)

περισσότερα »

Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ στη Θεσσαλονίκη, 5.9.15

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015, η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στην ανακαινισμένη αίθουσα «Θεσσαλονίκη» του συνεδριακού κέντρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία των εγκαινίων της 80ης ΔΕΘ. v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false ..... (09/09/2015)

περισσότερα »

Ενδιαφέρον Σ. Καλαφάτη για το Εθνικό Πρότυπο Ανάπτυξης για την Άρτα και το Επιχειρηματικό Πάρκο

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Άρτας πραγματοποίησε o Συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ και υπεύθυνος του κόμματος για την Περιφέρεια Ηπείρου Σταύρος Καλαφάτης συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές Άρτας Κώστα Παπασιώζο και Μιχάλη Νικολάου, τον περιφερειακό σύμβουλο και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Άρτας Ντίνο Παπαδημητρίου, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Άρτας Νίκο Κέφη και άλλα τοπικά στελέχη του κόμματος. Τον πρώην υπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλο..... (08/09/2015)

περισσότερα »

Παρουσιάσεις της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Δημοσίων συμβάσεων στη ΔΕΘ - ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Στο πλαίσιο των δράσεων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), θα διεξαχθούν επιδείξεις της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) για Αναθέτουσες Αρχές και Οικονομικούς φορείς, στο περίπτερο 16 stand 32, ως εξής:     Πέμπτη, 10-9-2015, ώρα 18:00: Επίδειξη του συστήματος για οικονομικούς φορείς Παρασκευή, 11-9-2015, ώρα 18:00: Επίδειξη του συστήματος για αναθέτουσες αρχές Σάββα..... (08/09/2015)

περισσότερα »

Παράταση αποστολής προτάσεων για τον επικείμενο νέο Αναπτυξιακό Νόμο έως 30/9/2015

Η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων (ΓΓΣΙΕ) ενημερώνει ότι διατηρείται σε ισχύ η διαδικασία αποστολής προτάσεων για τον επικείμενο νέο αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο. Οι προτάσεις σας μπορούν να αποσταλλούν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ggse@mnec.gr. Λόγω των ειδικών περιστάσεων η προθεσμία αποστολής παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Επισυνάπτεται σχετική επιστολή.   Γραμματεία Γ.Γ. Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομ..... (08/09/2015)

περισσότερα »

Διαβούλευση ενιαίων τεχνικών προδιαγραφών για τα λευκοσιδηρά δοχεία δειγματοληψίας υγρών καυσίμων

Σε συνέχεια σχετικών αιτημάτων των Περιφερειών της χώρας για παροχή συνδρομής στη σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών για τα λευκοσιδηρά δοχεία δειγματοληψίας υγρών καυσίμων, τα οποία προμηθεύονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες τους για τη διενέργεια του ελέγχου των υγρών καυσίμων, η Διεύθυνσή μας εκπόνησε ενιαίες τεχνικές προδιαγραφές για το είδος αυτό και τις έθεσε σε δημόσια διαβούλευση. Σας γνωρίζουμε, λοιπόν, ότι οι Ενιαίες Τεχνικές Προδιαγραφές για τα λευκοσιδηρά δοχεία δειγματοληψίας υγρών καυσίμ..... (07/09/2015)

περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Πρόσκληση για υποβολή προσφοράς για την υλοποίηση συναντήσεων στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Άρτας στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας» η οποία εντάσσεται στην δράση 7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της κατηγορίας παρέμβασης 1 «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του θεματικού άξονα προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Επιχειρησιακο..... (02/09/2015)

περισσότερα »

«Εξαγωγές ελληνικών ακτινιδίων στην Κίνα - Εκδήλωση Ενδιαφέροντος ελληνικών επιχειρήσεων για την ένταξη νέων νομών στους ήδη εγκεκριμένους από τους οποίους μπορούν να γίνονται εξαγωγές ακτινιδίων προς την Κίνα»

Η εξαγωγή Ελληνικών ακτινιδίων στην Κίνα διέπεται από πρωτόκολλο συνεργασίας το οποίο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής - Τμήμα Φυτοϋγειονομικού ελέγχου συνέταξε με την αρμόδια υπηρεσία φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Κίνας το οποίο έχει υπογραφεί και είναι σε ισχύ (Νόμος 4073/2012 – ΦΕΚ Α’ 87).Μετά από εισήγηση της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής, η οποία επικοινωνεί με την αρμόδια υπηρεσία φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Κίνας (AQSIQ) και συντονίζει το ..... (27/08/2015)

περισσότερα »

Το Σάββατο 29 Αυγούστου το μνημόσυνο του αείμνηστου Δ/ντή του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστου Κολοβού

Το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 7.00 το πρωί θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο του αείμνηστου Διευθυντή του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστου Κολοβού στην Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς Γλυκόριζου Άρτας...... (26/08/2015)

περισσότερα »

Π.Ε. Άρτας: Εντοπίστηκε CitrusTristezaVirus σε εσπεριδοειδή από επιχειρήσεις παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού της Λακωνίας - Κίνδυνος μετάδοσης - Οδηγίες

Κάλεσμα στους καλλιεργητές που προμηθεύτηκαν πολλαπλασιαστικό υλικό εσπεριδοειδών από επιχειρήσεις παραγωγής της Λακωνίας το 2015, να προσκομίσουν όλα τα νόμιμα παραστατικά και συνοδευτικά των αποστολών (π.χ. Τιμολόγια Πώλησης, Δελτία Αποστολής, Φυτουγειονομικά Διαβατήρια κλπ.) απευθύνει η Π.Ε. Άρτας, καθώς σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Π.Ε. Λακωνίας σε ορισμένες επιχειρήσεις της περιοχής εντοπίστηκε ο επιβλαβής οργανισμός CitrusTristezaVirus. Επειδή υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού ..... (26/08/2015)

περισσότερα »

Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μόσχας:Καταστροφή προϊόντων που εισάγονται στη Ρωσική Ομοσπονδία κατά παραβίαση των ρωσικών αντιμέτρων

Με Διάταγμα του Ρώσου Προέδρου από 29.07.2015 παρέχονται οδηγίες στη Ρωσική Κυβέρνηση σχετικά με την επιτόπου καταστροφή των προϊόντων που εντοπίζονται στα σύνορα της χώρας και εμπίπτουν στην απαγόρευση εισαγωγών που έχει επιβάλει η Ρωσία από τις 7 Αυγούστου 2014.Συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει ότι τα γεωργικά προϊόντα, πρώτες ύλες και προϊόντα διατροφής που παράγονται σε χώρες, οι οποίες έχουν επιβάλει οικονομικές κυρώσεις σε ρωσικά νομικά και φυσικά πρόσωπα ή έχουν υποστηρίξει τις κυρώσ..... (20/08/2015)

περισσότερα »

1ο εξάμηνο 2015: Στην Π.Ε. Άρτας άνοιξαν 57 νέες επιχειρήσεις, έκλεισαν 27

Με θετικό πρόσημο εγγραφών νέων επιχειρήσεων έναντι διαγραφών έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2015 για το Επιμελητήριο της  Άρτας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου, ενώ καμία Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.) δεν πραγματοποίησε εγγραφή ή διακοπή. Ειδικότερα το πρώτο 6μηνο το σύνολο των νέων εγγραφών ανήλθε στις 57. Από αυτές 49 είναι Ατομικές Επιχειρήσεις, δύο (2) Ομόρρυθμες Εταιρείες (Ο.Ε.), δύο (2) Ετερόρρυθμες Εταιρείες (Ε.Ε.),  τρεις (3) Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ) και μία (1) Εταιρε..... (13/08/2015)

περισσότερα »

Έναρξη Λειτουργίας του "Συνηγόρου της Αγοράς" στη διαδικατυακή πύλη του Υπουργείου Εξωτερικών AGORA

Η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας ξεκίνησε την ηλεκτρονική λειτουργία του «Συνηγόρου της Αγοράς» στη διαδικτυακή πύλη Αgora του ΥΠΕΞ (www.agora.mfa.gr), καθιστώντας πιο άμεση και λειτουργική τη συνεργασία της αρμόδιας Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών με τους Έλληνες εξαγωγείς. Η νέα αυτή διαδικτυακή λειτουργία θα υποστηρίζει εμπράκτως τους Έλληνες εξαγωγείς, μέσω: (11/08/2015)

περισσότερα »

Ανοιχτή Επιστολή Χ. Παπάζογλου στο Δήμαρχο Αρταίων Χ. Τσιρογιάννη

Ανοιχτή επιστολή στο Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη  με το ίδιο περιεχόμενο της επιστολής που είχε αποσταλεί το Φεβρουάριο του 2015 απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου στις αρχές Ιουνίου επαναφέροντας την αναγκαιότητα της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων για την άμεση επίλυση σειράς εκρηκτικών προβλημάτων που ταλανίζουν την επιχειρηματική κοινότητα και εν γένει τους επαγγελματίες της περιοχής μας. Στην επιστολή του ο κ. Παπάζογλου, προτείνει την ανάληψη κοι..... (10/08/2015)

περισσότερα »

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ - «Εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων»

Aπό 26 Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων. Η παρακολούθηση προγράμματος κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων δεν είναι υποχρεωτική, σε αντίθεση με την  υποχρέωση απόκτησης πιστοποιητικού. Στην ιστοσελίδα http://ppp-usercert.minagric.gr/ είναι διαθέσιμη δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή για τον αυτοέλεγχο των γνώσεων ορθολογικής χρήσης..... (30/07/2015)

περισσότερα »

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Δ/ντή του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστου Κολοβού

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Δ/ντή του Επιμελητηρίου Άρτας εξέδωσαν ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι του Επιμελητηρίου Άρτας, στο οποίο "εκφράζουμε την άφατη οδύνη μας για τον αδόκητο χαμό ενός πολύτιμου φίλου, ενός εξαιρετικού συνεργάτη και ενός γενναίου ανθρώπου, που όλα αυτά τα χρόνια έδινε με περισσή αξιοπρέπεια και απαράμιλλο θάρρος τη μάχη για τη ζωή... (27/07/2015)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FoodexSaudi 2015 στη Jeddah της Σαουδικής Αραβίας στις 17-20 Νοεμβρίου 2015

H Περιφέρεια Ηπείρου  και τα Επιμελητήρια της περιοχής προτίθενται να συμμετάσχουν στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FoodexSaudi 2015 που θα πραγματοποιηθεί στη Jeddah της Σαουδικής Αραβίας στις 17-20 Νοεμβρίου 2015. Πρόθεση της Περιφέρειας και των Επιμελητηρίων είναι να καλύψουν το κόστος του περιπτέρου. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι τις 29 Ιουλίου 2015 και να ενημερωθούν για τα επόμενα βήματα προγραμματισμού. Τηλέφωνα επικο..... (17/07/2015)

περισσότερα »

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις - Κλειστά τα καταστήματα στην Άρτα την Κυριακή 19 Ιουλίου

Τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου  αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις έτους 2015 και θα λήξουν την Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015. Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Κυριακή 19 Ιουλίου με απόφαση Γενικής Συνέλευσης.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας: "Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχετα..... (10/07/2015)

περισσότερα »

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δ.Σ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

Ύστερα από πέντε χρόνια οικονομικής ασφυξίας, η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την προ τελευταία πράξη του δράματος της ελληνικής κοινωνίας και της λειτουργίας της αγοράς. Ένα δράμα, που άρχισε με την αποκάλυψη ότι διαχρονικά οι πολιτικές που εφάρμοσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις οδήγησαν και στη συνέχεια συγκάλυψαν ένα πτωχευμένο ελληνικό κράτος. Το τίμημα αυτής της εξέλιξης υπήρξε απίστευτα βαρύ και τα ελλείμματα του δημόσιου τομέα κλήθηκαν να καλύψουν κυρίως οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες κ..... (02/07/2015)

περισσότερα »

Κοινή έκκληση των προέδρων των 4 επιμελητηρίων της Ηπείρου προς όλα τα πολιτικά κόμματα για κοινή στρατηγική αντιμετώπιση της κρίσης και άμεση ομαλή λειτουργία της αγοράς

Οι  Πρόεδροι των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Ηπείρου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις εξελίξεις και την πρωτοφανή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, και ειδικά μετά την πρώτη μέρα της «αργίας» των τραπεζών, η οποία έφερε έντονα στην επιφάνεια όλα τα σημάδια της βαθιάς κρίσης που βιώνουν τόσο η οικονομία γενικά, όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ειδικότερα. Με σημείο εκκίνησης την ανακοίνωση για δημοψήφισμα από την κυβέρνηση, άρχισαν να δρομολογούνται σειρά από οι..... (01/07/2015)

περισσότερα »

Πανελλήνιος Συνδεσμος Εξαγωγέων: Οδηγίες για εισαγωγές - εξαγωγές

Η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) και τραπεζικής αργίας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, έχουν δημιουργήσει ειδικές συνθήκες λειτουργίας των δομών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο εγχώριο και διεθνές εμπόριο. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, σε μία προσπάθεια να ενημερώσει τα μέλη του, εν αναμονή και πιο εξειδικευμένων εφαρμοστικών εγκυκλίων της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 28ης Ιουνίου 2015, επιχειρεί να απαντήσει στα πιο κρίσιμα ερωτ..... (30/06/2015)

περισσότερα »

Κλειστές οι τράπεζες ως τις 6 Ιουλίου - Στα 60 ευρώ το όριο αναλήψεων από ATM

Τραπεζική αργία ορίζεται η χρονική περίοδος από 28 Ιουνίου έως και 6 Ιουλίου, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε τη Δευτέρα το πρωί. Κατά την τραπεζική αργία τα ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό και θα έχει πρόσβαση σε αυτά μόνον το προσωπικό που είναι αναγκαίο για την εφαρμογή της παρούσας πράξης και την προετοιμασία για την επανέναρξη των συναλλαγών με το κοινό μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας. Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τις τραπεζικές σ..... (29/06/2015)

περισσότερα »

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το δημοψήφισμα – Τι αναφέρει

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου καθορίστηκαν οι όροι για την διεξαγωγή του κυριακάτικου δημοψηφίσματος. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δημοσιεύτηκε  στο ΦΕΚ και ουσιαστικά προβλέπει ότι η διαδικασία θα γίνει στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά που διεξήχθησαν οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Η πράξη, εκδόθηκε προκειμένου να επισπευστούν οι χρονικές προθεσμίες που προβλέπει ο εκλογικός νόμος έτσι όλες οι προετοιμασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη Κυριακή. Επίσης, καθορ..... (29/06/2015)

περισσότερα »

Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων στην Άρτα

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα της Άρτας τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου. Ειδικότερα, το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, όπως αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου θα ισχύσει από τις 29 Ιουνίου 2015 έως και τις 30 Αυγούστου 2015 και έχει ως εξής: (26/06/2015)

περισσότερα »

Χαιρετισμός του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας στην Ημερίδα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ με τίτλο «Στόχοι και παρεμβάσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για τις μικρές επιχειρήσεις»

"Μετά από πέντε μήνες παλινδρομήσεων επιτέλους φαίνεται να έχουμε συμφωνία. Επώδυνη συμφωνία, αλλά πάντως συμφωνία που δίνει τη δυνατότητα στη χώρα, στις επιχειρήσεις και στους Έλληνες να παραμείνουν στην Ε.Ε. και να δώσουν τη μάχη της ανάπτυξης, της ανασυγκρότησης, της δημιουργίας. Τα νέα μέτρα που περιλαμβάνει η διαφαινόμενη συμφωνία είναι αναμφισβήτητα σκληρά, ενδεχομένως και άδικα ειδικά για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που τα τελευταία πέντε ..... (25/06/2015)

περισσότερα »

Παράταση Υλοποίησης έργων έως 31/12/2015 και Τροποποίηση Οδηγού Προγράμματος "Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών"

Παράταση Υλοποίησης έργων έως 31/12/2015 και Τροποποίηση Οδηγού Προγράμματος "Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών"  ..... (24/06/2015)

περισσότερα »

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Ημερίδα στην Άρτα με τίτλο:«Στόχοι και παρεμβάσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για τις μικρές επιχειρήσεις»

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), σας προσκαλεί στην Ημερίδα με τίτλο:«Στόχοι και παρεμβάσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για τις μικρές επιχειρήσεις». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου, στις 18:00 μ.μ., στο Επιμελητήριο Άρτας (Κ. Αιτωλού και Ν. Πριοβόλου) στην Άρτα. (18/06/2015)

περισσότερα »

Προϋποθέσεις χορήγησης παράτασης "ΠΕΠ- ΜΜΕ"- Ποιά έργα απεντάσσονται αυτοδίκαια αν δεν υποβληθούν μέχρι 30 Ιουνίου τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων ενημερώνει τους δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης-Τουρισμού–Εμπορίου & Υπηρεσιών» ότι..... (10/06/2015)

περισσότερα »

Χρ. Παπάζογλου: "Επικροτούμε τη γιορτή του Ηπειρώτη Τυροκόμου. Ωστόσο, στόχος θα πρέπει να είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων & η προώθησή τους στην ευρωπαϊκή & διεθνή αγορά"

Αναφορικά με την Ετήσια Γιορτή για τον Ηπειρώτη Τυροκόμο, ερωτηθείς ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου προέβη στην εξής δήλωση: «Με ενδιαφέρον πληροφορηθήκαμε την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου  που αφορά στην καθιέρωση Ετήσιας Γιορτής για τον Ηπειρώτη Τυροκόμο, την οποία και επικροτούμε. Και φυσικά συμφωνούμε με το στόχο  της Περιφέρειας για την ανάδειξη- μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας- της συμβολής των τυροκόμων στην παραγωγή τ..... (05/06/2015)

περισσότερα »

Δ/νση Εσόδων ΟΑΕΕ: Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών.

Με νεότερη διάταξη του αρθρ. 5 Ν.4329/15 (ΦΕΚ τΑ΄ 53/2-6-15) παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αίτησης για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών Ν. 4321/15 – Ν. 4324/15 έως 26/6/15, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δ/νσης Εσόδων του ΟΑΕΕ. Εξακολουθούν να ισχύουν οι ευνοϊκοί όροι απώλειας της ρύθμισης, επιτρέποντας την  καθυστέρηση  έως ένα μήνα,  τριών δόσεων ανά έτος ρύθμισης. Η παράταση της προθεσμίας υποβολής της αίτησης για ένταξη στη ρύθμιση εξυπηρετεί στην διευκόλυνσή των ασφαλισμένων, λόγ..... (04/06/2015)

περισσότερα »

ΥΠΑΠΕΝ:Έναρξη Διενέργειας Περιοδικών Επιθεωρήσεων σε αδειοδοτημένες εγκατατάσεις

Σύμφωνα με το π.δ 126/2012(Α΄227) εισάγεται ο θεσμός των περιοδικών επιθεωρήσεων από πιστοποιημένους επιθεωρητές οι οποίοι πληρούν τα καθοριζόμενα στο ανωτέρω προεδρικό διάταγμα (αρ.3) και κατόπιν της ακολουθούμενης διαδικασίας πιστοποίησης (αρ.4) εγγράφονται στο Μητρώο Πιστοποιημένων Επιθεωρητών αποκτώντας τη σχετική άδεια επιθεωρητή η οποία και διακρίνεται στις εξής κατηγορίες : άδεια επιθεωρητή για δραστηριότητες χαμηλής όχλησης και άδεια επιθεωρητή για δραστηριότητες κάθε βαθμού όχλησης..... (02/06/2015)

περισσότερα »

Παράταση υλοποίησης έως 31/12/2015, του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» του Ε.Π. Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων

Παράταση υλοποίησης έως 31/12/2015, του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» του Ε.Π. Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων  ..... (29/05/2015)

περισσότερα »

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα της Άρτας του Αγ. Πνεύματος

Ο Εμπορικός  Σύλλογος  Άρτας ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με απόφαση του Νομάρχη Άρτας (27/4/2010-Αριθμ. Πρωτ. Γ.Ν. 421) , ορίζεται  η εορτή του Αγίου Πνεύματος ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τις εμπορικές επιχειρήσεις του Νομού Άρτας.  ..... (25/05/2015)

περισσότερα »

Πρόσκληση στις επιχειρήσεις της Άρτας για συμμετοχή τους στην κατάρτιση «Μελέτης για τη Διάγνωση των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου» - Επισυνάπτεται το σχετικό Ερωτηματολόγιο

H ADVICE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε  έχει αναλάβει για λογαριασμό της Περιφέρειας Ηπείρου το έργο  «Μελέτη για τη Διάγνωση των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου». Στο πλαίσιο του έργου αυτού, η συμμετοχή σας κρίνεται ως ιδιαίτερα χρήσιμη έτσι ώστε τα αποτελέσματα της μελέτης να περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά και τις ιδιαίτερες ανάγκες που εντοπίζετε στην περιοχή της Άρτας. Για το σκοπό αυτό επισυνάπτονται η επιστολή της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και ένα ερωτηματολόγιο  ..... (15/05/2015)

περισσότερα »

Νέα σύνθεση Δ.Ε.

Μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ στις 27 Απριλίου 2015, η σύνθεση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Άρτας διαμορφώνεται ως εξής:  Πρόεδρος: Χρήστος Παπάζογλου Α΄ Αντιπρόεδρος: Απόστολος Κεφάλας Β΄ Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Μαγκούτης Γεν. Γραμματέας: Μάνθος Φώτης Οικονομικός Επόπτης: Αλέξανδρος Αγγέλης..... (13/05/2015)

περισσότερα »

Απαντήσεις σε "καυτά" προβλήματα του Κλάδου Εστίασης & Διασκέδασης από τον ΠΑΣΚΕΔΙ - Αναμένεται επιδοτούμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για υπαλλήλους & Επιχειρήσεις

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου Εστίασης και Διασκέδασης, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισή τους διοργάνωσε τη Δευτέρα το απόγευμα το Επιμελητήριο Άρτας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης. Το Επιμελητήριο Άρτας, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει την ημερίδα γνωρίζοντας το θεσμικό κενό και συνειδητοποιώντας την ανάγκη για ουσιαστική εξειδικευμένη και λειτουργική ενημέρωση των μελών του.  Όπως τόνισε, στο..... (05/05/2015)

περισσότερα »

Ημερίδα για τον κλάδο των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 στο Επιμελητήριο Άρτας

Ενημερωτική εκδήλωση για θέματα που αφορούν τον κλάδο των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Άρτας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 και ώρα 18:00, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου). Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: 1.     Πνευματικά & Συγγενικά δικαιώματα 2.     Εκπαίδευση σε κανόνες Υγιεινής –..... (29/04/2015)

περισσότερα »

Οι δυνατότητες του Τομέα Κοινωνικής Οικονομίας ως προς την απασχόληση και την ανάπτυξη συλλογικών επιχειρηματικών σχημάτων στην Άρτα στο επίκεντρο της εκδήλωσης -παρουσίασης του βιβλίου της Θεοδώρας Ντούλια στο Επιμελητήριο

Οι δυνατότητες του Τομέα Κοινωνικής Οικονομίας ως προς την απασχόληση και την ανάπτυξη συλλογικών επιχειρηματικών σχημάτων και Συμφώνων απασχόλησης στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως στην Άρτα αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της οικονομολόγου- συγγραφέως Θεοδώρας Ντούλια με τίτλο: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»και υπότιτλο: «Μια δυναμική προοπτική ενάντια στην οικονομική κρίση» τη Δευτέρα στο συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας. «Είμαι πραγματικά..... (28/04/2015)

περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας:Ενδιάμεση Εκπτωτική Περίοδος Μαΐου 2015

Από το Σάββατο 2 Μαΐου 2015 έως το Σάββατο 9 Μαΐου θα διαρκέσει η ενδιάμεση εκτπωτική περίοδος, ενώ την Κυριακή 3 Μαίου τα καταστήματα στην Άρτα θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας. (28/04/2015)

περισσότερα »

Παράταση υλοποίησης έως 31/12/2015 του Προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών»

Παράταση υλοποίησης έως 31/12/2015 του Προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών»..... (27/04/2015)

περισσότερα »

Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» της Θεοδώρας Ντούλια

Το Επιμελητήριο Άρτας, η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου και το βιβλιοπωλείο -εκδόσεις Οσελότος (Ιωάννινα), παρουσιάζουν το βιβλίο της οικονομολόγου και εμπειρογνώμονα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής επιχειρηματικότητας Θεοδώρας Ντούλια, με τίτλο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»  και υπότιτλο «Μια δυναμική προοπτική ενάντια στην οικονομική κρίση», την Δευτέρα, 27 Απρίλιου 2015, στις 7.00 μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου (Κοσμά Αιτωλού και Ν. Πρ..... (20/04/2015)

περισσότερα »

ΤοπΣΑ: Ευκαιρία επιδοτούμενης απασχόλησης - Ηλεκτρονική Δικτύωση

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα στην οποία αποτυπώνεται η προσφορά και η ζήτηση εργασίας σε τοπικό επίπεδο λειτουργεί στο διαδικτυακούς τόπους του προγράμματος ΤοπΣΑ www.topsa-arta.gr και του Επιμελητηρίου Άρτας www.e-artas.gr στο σύνδεσμο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ. Με την εφαρμογή αυτή παρέχεται στους ωφελούμενους- ανέργους της Πράξης ΤοπΣΑ της Α/Σ Ανάπτυξη Απασχόληση Νομού Άρτας ενημέρωση για τις ευκαιρίες απασχόλησης και στις επιχειρήσεις η δυνατότητα αναζήτησης του κατάλληλου προσωπικού, αλλά και ανά..... (15/04/2015)

περισσότερα »

Πρόσκληση υποβολής προσφορών για την επιλογή Αναδόχου για την Επαναπιστοποίηση του εφαρμοζόμενου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2008.

To Επιμελητήριο Άρτας προβαίνει σήμερα, 01/04/2015, σε πρόσκληση υποβολής προσφορών για την ανάθεση υλοποίησης του έργου: «Επαναπιστοποίηση τριετούς διάρκειας με δύο (2) πρόσθετες Επιθεωρήσεις-Επιτηρήσεις του εφαρμοζόμενου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008», με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα προσφορά. Αντικείμενο της σύμβασης θα αποτελεί η ανανέωση της έκδοσης του πιστοποιητικού ποιότητας του Επιμελητηρίου Άρτας (ISO 9001:2008) και η διενέργεια των..... (01/04/2015)

περισσότερα »

Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου: Πρόσκληση σε εκδήλωση Τετάρτη 1η Απριλίου στις 17.00 στο Επιμελητήριο Άρτας

Η Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου  σας προσκαλεί την Τετάρτη 1η  Απριλίου 2015 και ώρα 17.00 στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου) σε μια συνάντηση γνωριμίας με τον «Αγροτουρισμό». Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων και επιχειρηματίες που διαθέτουν παραδοσιακούς ξενώνες, ταβέρνες, αγροκτήματα,  μικρά οινοποιεία, ελαιουργεία, χώρους μεταποίησης προϊόντων, φούρνους, τυροκομεία, καταστήματα πώλησης παραδοσιακών & βιολογικ..... (01/04/2015)

περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Εορταστικό Ωράριο Καταστημάτων ΠΑΣΧΑ 2015

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Εορταστικό Ωράριο Καταστημάτων ΠΑΣΧΑ 2015 (30/03/2015)

περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Θερινό ωράριο καταστημάτων

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Θερινό ωράριο καταστημάτων (30/03/2015)

περισσότερα »

Συμμετοχή Επιμελητηρίου Άρτας στην έκθεση " FRESKON" - Θεσσαλονίκη 23-25 Απριλίου 2015 - Αιτήσεις Συμμετοχής μέχρι Τετάρτη 1η Απριλίου

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του, ενημερώνει τα μέλη του Επιμελητηρίου ότι προτίθεται να συμμετάσχει  στην 1η Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών, που φέρει την επωνυμία FRESKON και θα πραγματοποιηθεί  στη Θεσσαλονίκη από τις 23 έως τις 25 Απριλίου του 2015. Η διοργάνωση του ετήσιου εμπορικού γεγονότος -ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ-  εστιάζει στον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, στοχεύο..... (26/03/2015)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

Το Επιμελητήριο Άρτας απευθύνει πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ του κτιρίου του Επιμελητηρίου Άρτας, που εδρεύει στην Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου, Άρτα, και κατάθεση οικονομικών προσφορών, προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν και να επιλεγεί η εταιρεία, που θα εκτελέσει τον καθαρισμό των προαναφερόμενων υπηρεσιών. Κριτήριο κατακύρωσης αποτελεί η χαμηλότερη τιμή. Η διάρκεια της σύμβασης που θα συναφθεί θα έχει διάρκεια από την υπογρ..... (24/03/2015)

περισσότερα »

Συμμετοχή Επιμελητηρίου Άρτας στη Διεθνή Έκθεση ΑNUGA 2015 στην Κολωνία 10 - 14 Οκτωβρίου 2015 - Εκδήλωση ενδιαφέροντος Συμμετοχής

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του, αποφάσισε να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση ΑNUGA 2015, που διοργανώνεται για 33η φορά στην Κολωνία από 10 έως 14 Οκτωβρίου 2015. Η έκθεση φιλοξενεί 10 εξειδικευμένες εμπορικές εκθέσεις του κλάδου τροφίμων- ποτών στους εξής τομείς: 1. Fine Food: Τρόφιμα γενικά. 2. Frozen Food: Κατεψυγμένα προϊόντα, παγωτά. 3. Meat: προϊόντα κρέατος, πουλερικά, κυνήγ..... (16/03/2015)

περισσότερα »

Αναπτυξιακή Εταιρεία Επιμελητηρίου Άρτας:Oμαδικό ασφαλιστήριο Υγείας

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Άρτας ανέλαβε την πρωτοβουλία να συνάψει ομαδικό ασφαλιστήριο Υγείας με στόχο να προσφέρει στα μέλη του Επιμελητηρίου και ιδιαίτερα στα ανασφάλιστα, την ευκαιρία πρόσβασης σε μία ικανοποιητική ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, με ένα χαμηλό κόστος, εξασφαλίζοντας αντιστοίχως τις καλύτερες δυνατές παρεχόμενες υπηρεσίες.  Για το σκοπό αυτό δημοσιεύθηκε  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στην οποία μεγάλος αριθμός ασφαλιστικών εταιρειών ανταποκρίθηκ..... (13/03/2015)

περισσότερα »

Παρουσίαση Προγράμματος Ομαδικής Ασφάλισης Υγείας Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας  του Επιμελητηρίου Άρτας προσκαλεί σας προσκαλεί στην παρουσίαση του Προγράμματος Ομαδικής Ασφάλισης Υγείας τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 στις 19.00 στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας. Η  εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να δώσουμε την δυνατότητα σε όσους συναδέλφους το θελήσουν, να ασφαλιστούν σε ομαδικό πρόγραμμα έχοντας την ευκαιρία πρόσβασης σε στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη...... (06/03/2015)

περισσότερα »

Ψήφισμα Συμπαράστασης του ΔΣ του Επιμελητηρίου Άρτας στους πλημμυροπαθείς της Π.Ε. Άρτας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Άρτας – με απόφαση που ελήφθη κατά τη συνεδρίασή του ΔΣ Νο3/2-3-2015- εκφράζει τη βαθύτατη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους κατοίκους της Άρτας, που δοκιμάστηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες. Ζητά, επίσης, από την Πολιτεία την καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας και την ανάληψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των βασικών αναγκών των πληγέντων, την άμεση αποκατάσταση των υποδομών και την παροχή κάθε είδους διευκολύνσεων στους συ..... (06/03/2015)

περισσότερα »

Μέσω διαδικτύου οι συναλλαγές με το ΓΕΜΗ

Αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσα από την ιστοσελίδα του Γενικού Εμπορικού Μητρώου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, γίνονται από την 1η Μαρτίου 2015 οι αιτήσεις για τη χορήγηση πιστοποιητικών, αντιγράφων και αποσπασμάτων πράξεων του ΓΕΜΗ, καθώς και για την καταχώριση μεταβολών των κεφαλαιουχικών εταιριών (ΑΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ) στο ΓΕΜΗ. Για την παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών απαιτείται η καταβολή του ανάλογου τέλους διατήρησης μερίδας ΓΕΜΗ (Βλ. ΓΕΜΗ/ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΜΕΛΩΝ). Τόσο η καταβολή του..... (03/03/2015)

περισσότερα »

Ημερίδα με θέμα "Νέα ΚΑΠ 2015-2020" Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 στο Επιμελητήριο Άρτας

Ημερίδα με θέμα "Νέα ΚΑΠ 2015-2020" διοργανώνει την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου) η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αρτας -Φιλιππιάδας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Άρτας...... (04/03/2015)

περισσότερα »

Άμεση ανάγκη για αίμα και αιμοπετάλια

Ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Κολοβός χρειάζεται τη βοήθειά μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι υπάλληλοι του Επιμελητηρίου παρακαλούν όποιον μπορεί να δώσει ΑΙΜΑ ή ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ, στο Γενικό Νοσοκομείο Αρτας (2681361173) ή σε οποιοδήποτε άλλο Νοσοκομείο στα παρακάτω στοιχεία : ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ- ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ . Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ΑΙΜΑ και άμεση για ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ.  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων..... (26/02/2015)

περισσότερα »

Στα καθήκοντά του ως Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας επέστρεψε ο Χρήστος Παπάζογλου

Mετά από την υπ’ αριθμ. 3/2-2-1015 (εισερχόμενο έγγραφο με Αρ. Πρωτ.207/3-2-2015) απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Άρτας με την οποία ανακηρύχθηκαν οι επιτυχόντες βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου της εκλογικής περιφέρειας Άρτας κατά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, την  αίτηση του κ. Χρήστου Παπάζογλου με Αρ.Πρωτ.:230/5-2-2015 & δυνάμει του άρθρου 56 του Συντάγματος και του άρθρου 12 Ν.3231/2004 (Γνωμοδότηση Ν/κου Συμβούλου με Αρ.Πρωτ.239/6/2/2015)  ο κ. Χρήστος Παπάζογλου ε..... (19/02/2015)

περισσότερα »

KEEE:Επτά οι βασικές προτάσεις παρουσίασε ο Κ. Μίχαλος στην έκτακτη Γενική Συνέλευση

Στην ανάγκη επίτευξης μιας βιώσιμης συμφωνίας με τους εταίρους μας, μιας συμφωνίας που θα βασίζεται στη σημερινή πραγματικότητα της οικονομίας μας, η οποία αποτελεί καίριας σημασίας ζητούμενο, κατέληξε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, σε έκτακτη συνεδρίασή της στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕ συζητήθηκαν, ακόμη, διεξοδικά τα θέματα που αφορούν στ..... (16/02/2015)

περισσότερα »

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Πρωτοβουλία για το «Σήμα Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet για εστιατόρια»

(α) Συνοπτική παρουσίαση «Σήματος Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet για εστιατόρια» και (β) Αίτηση συμμέτοχης Περισσότερες πληροφορίες (12/02/2015)

περισσότερα »

Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης:Προώθηση Προϊόντων σε αγορές της ΕΕ & τρίτων χωρών

Οι ενδιαφερόμενοι Φορείς για την υλοποίηση Προγραμμάτων Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων σε αγορές της ΕΕ και Τρίτων Χωρών, στο πλαίσιο των Κανονισμών (ΕΚ) 3/2008 του Συμβουλίου και (ΕΚ) 501/2008 της Επιτροπής, μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για το τρέχον έτος, με καταληκτική ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου. Τα εν λόγω προγράμματα διάρκειας 1-3 ετών, είναι συγχρηματοδοτούμενα και ενισχύονται κατά 50% από κοινοτικούς πόρους, 20% από εθνικούς και 30% από την ιδία συμμετοχή των δικαιούχω..... (11/02/2015)

περισσότερα »

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Παροχή υπηρεσιών κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών και άλλων μορφών Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) παρέχει δωρεάν, προς τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, μία νέα υποστηρικτική υπηρεσία που στοχεύει στην ενημέρωση, καθοδήγηση και υποστήριξη γύρω από την προστασία και την αξιοποίηση του διανοητικού κεφαλαίου της επιχείρησης. H υπηρεσία θα παρασχεθεί σε τρεις (3) φάσεις: i) Στην πρώτη φάση, οι επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν σε στοχευμένα εργαστήρια (workshops) ενημέρωσης σε σχέσ..... (10/02/2015)

περισσότερα »

Κλειστά θα είναι την Τρίτη τα σχολεία στο Κορφοβούνι και τη Ροδαυγή - Προσοχή στις μετακινήσεις στην επαρχιακή οδό Άρτα- Ροδαυγή- Γέφυρα Πλάκας

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις Τοπικές Κοινότητες Κορφοβουνίου και Ροδαυγής του Δήμου Αρταίων δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων. Λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου από το χιόνι, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους στην επαρχιακή οδό Άρτα- Ροδαυγή- Γέφυρα Πλάκας και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου κρίνεται  απαραίτητο.   ..... (09/02/2015)

περισσότερα »

Επιμελητήριο Λευκάδας: Προκήρυξη πλήρωσης (1)μιας θέσης ειδικού επιστημονικού Συνεργάτη

Το Επιμελητήριο Λευκάδας ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ την πλήρωση μιας (1) θέσης ειδικού επιστημονικού συνεργάτη, με σχέση εργασίας είτε σύμβασης έργου είτε σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης έως το πέρας της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λευκάδας. (04/02/2015)

περισσότερα »

Επίσκεψη Β. Αποστόλου την Τετάρτη στις πληγείσες περιοχές της Ηπείρου

Τις πληγείσες, από τις πρόσφατες πλημμύρες, περιοχές της Ηπείρου θα επισκεφθεί την Τετάρτη 04/02/2015, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλης Αποστόλου. Ο κ. Αποστόλου θα έχει σειρά επαφών με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ και των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, για το συντονισμό των ενεργειών αποκατάστασης των ζημιών, προκειμένου να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις κ..... (03/02/2015)

περισσότερα »

Ανοιχτά την Τρίτη 3/2/2015 τα σχολεία στο Δήμο Αρταίων, Πέτα και Κομπότι - Κλειστά σε Δ.Ε. Αράχθου και Κομμένου

Από το Δήμο Αρταίων ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου θα επαναλειτουργήσουν κανονικά όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί, καθώς και τα Τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου, που λειτουργούν στην Άρτα.   ..... (02/02/2015)

περισσότερα »

Δωρεάν φιλοξενία στα ξενοδοχεία της Άρτας για τους πληγέντες - Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα 2/2/2015 στην Π.Ε. Άρτας

Κλειστά λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που επικρατούν θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Π.Ε. Άρτας τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, ανακοινώνεται η αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όλων των Παιδικών Σταθμών καθώς και των Τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου που λειτουργούν στην Άρτα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων, έχουν ενημερωθεί όλα τα Ξενοδοχεία του Δήμου για να φιλοξενήσουν δωρεάν (με δαπάνη της Πολιτείας) το βράδ..... (01/02/2015)

περισσότερα »

Έντονα τα πλημμυρικά φαινόμενα στον κάμπο της Άρτας - Η Δημοτική αρχή εφιστά την προσοχή στους κατοίκους που οι περιουσίες τους γειτνιάζουν με τον Άραχθο

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας συνεχίζει να πλήττει την Άρτα. Οικισμοί έχουν πλημμυρίσει  και η κατάσταση παραμένει ανησυχητική, καθώς παρά την εξασθένιση των φαινομένων τις τελευταίες ώρες, οι ποσότητες ύδατος που εισρέουν στη λίμνη Πουρναρίου είναι μεγάλες και είναι αναπόφευκτη η ενεργοποίηση των υπερχειλιστών, με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση της παροχής νερού στον Άραχθο τις επόμενες ώρες. Ο Δήμος Αρταίων εφιστά την προσοχή των κατοίκων που οι περιουσίες τους γειτνιάζουν με την κοίτη του..... (01/02/2015)

περισσότερα »

Παράταση Διάρκειας Υλοποίησης Ενταγμένων Έργων στα πλαίσια του Προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»

Παράταση Διάρκειας Υλοποίησης Ενταγμένων Έργων στα πλαίσια του Προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»  ..... (27/01/2015)

περισσότερα »

Παράταση Διάρκειας Υλοποίησης Ενταγμένων Έργων στα πλαίσια του Προγράμματος «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες»

Παράταση Διάρκειας Υλοποίησης Ενταγμένων Έργων στα πλαίσια του Προγράμματος «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες»    ..... (27/01/2015)

περισσότερα »

Παράταση Διάρκειας Υλοποίησης Έργων στα πλαίσια του Προγράμματος Εξωστρέφεια & Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων

Παρατάθηκε ο χρόνος υλοποίησης των ενταγμένων έργων στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων» «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» και «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ) του ΕΣΠΑ 2007-2013. Η παράταση έγινε με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από τις 20 Ιανουαρίου 2015, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη από τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Για τη διάρκεια υλοποί..... (27/01/2015)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου "Άραχθος"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου "Άραχθος" (27/01/2015)

περισσότερα »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνάντηση Εργασίας "Τουριστικός Προορισμός Ήπειρος" & Σεμινάριο με θέμα "Δημιουργία Τουριστικών Προϊόντων"

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνάντηση Εργασίας "Τουριστικός Προορισμός Ήπειρος" & Σεμινάριο με θέμα "Δημιουργία Τουριστικών Προϊόντων" (επισυνάπτονται) (27/01/2015)

περισσότερα »

Παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου ο Χρήστος Παπάζογλου

Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας υπέβαλε στις 8/1/2015, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, ο Χρήστος Παπάζογλου, προκειμένου να λάβει μέρος ως υποψήφιος βουλευτής στις Εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015...... (15/01/2015)

περισσότερα »

Τα 50 επαγγέλματα που επιχορηγούνται από το «ΕΠΑνΕΚ»

Μέσω δύο προγραμμάτων αυτά της «Επιχειρηματικής Ευκαιρίας» και το «Επιχειρούμε Δυναμικά» πενήντα επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες έχουν τη δυνατότητα να ενισχυθούν από το νέο ΕΣΠΑ. Μάλιστα τα ποσοστά επιδότησης για όσους ασχολούνται σε αυτούς τους κλάδους ή θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση κυμαίνονται από 40% έως και 100% επί των επενδυτικών τους σχεδίων. Πρόκειται για 50 επαγγέλματα που εντάσσονται στην κατηγορία προγραμμάτων του ΕΣΠΑ «Επανεκκίνηση ΕΠΑνΕΚ» και σύμφωνα με πλ..... (07/01/2015)

περισσότερα »

Στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στη γέφυρα Τζαρή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου,

Στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στη γέφυρα Τζαρή στον ποταμό Άραχθο παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου, προσκεκλημένος των Πολιτιστικών Συλλόγων της Δ.Ε. Αθαμανίας  του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, και των Σύλλογων Απανταχού Διστρατιωτών, Κεντρικιωτών, Kρυονερίου, Ροδαυγής, της Αδελφότητας και του πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου Σκούπας.  ..... (07/01/2015)

περισσότερα »

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστου Παπάζογλου

"Το 2015 είναι μια χρονιά ελπίδας και δοκιμασίας, κατά την οποία θα κριθούν οι πολιτικές κατακτήσεις των τελευταίων δύο ετών, αλλά και η ασφαλής πορεία της χώρας για την έξοδο από την κρίση. Το νέο έτος συμπυκνώνει τον πολιτικό χρόνο και μας φέρνει ενώπιον ιστορικών διλλημάτων για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Ελπίζω κι εύχομαι ότι όλοι μας με το χέρι στην καρδιά θα πάρουμε τις αποφάσεις, που απαιτεί η περίσταση, πέρα και πάνω από κομματικές σκοπιμότητες με πυξίδα το εθνικό μ..... (30/12/2014)

περισσότερα »

Πλημμύρισε από παιδικές φωνές και δημιουργίες το Επιμελητήριο Άρτας

Με χαρούμενες παιδικές φωνές, που γρήγορα έγιναν τραγούδι και Κάλαντα γέμισε το Επιμελητήριο της Άρτας την Παραμονή των Χριστουγέννων. Τα δημιουργήματα των μαθητών, όχι μόνο άλλαξαν την όψη της αίθουσας,  αλλά μετέτρεψαν τους τοίχους σε παλέτα χρωμάτων! Οι μαθητές της Π.Ε. Άρτας έδωσαν ζωντάνια και το δικό τους στίγμα για το πώς βλέπουν & ονειρεύονται τον τόπο τους. Στη διάρκεια της γιορτής τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά και μαζί με τα ξωτικά του Αϊ Βασίλη έφτιαξαν χριστουγεννιάτ..... (29/12/2014)

περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση για τα Παιδιά της Άρτας - Εγκαίνια Έκθεσης "Η Άρτα με τα μάτια των παιδιων" - Κλήρωση δώρων!

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για όλα τα παιδιά της Άρτας διοργανώνει την Παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου 2014 στις 11.00 το πρωί στο Επιμελητηριακό Μέγαρο (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου), η Διοίκηση του Επιμελητήριου Άρτας. Ο Αϊ Βασίλης και τα ξωτικά του θα περιμένουν όλα τα παιδιά για να φτιάξουν παρέα Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες &κατασκευές και να χορέψουν σε μοντέρνους ρυθμούς. Ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν το ταλέντο τους στη ζαχαροπλαστική με τη βοήθει..... (18/12/2014)

περισσότερα »

Προκήρυξη θέσεως για τη στελέχωση του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επενδυτή

Η Αναπτυξιακή Εταιρία Επιμελητηρίου Άρτας προκηρύσσει διαδικασία πλήρωσης θέσης εργασίας ορισμένου χρόνου για τη στελέχωση του Γραφείου Εξυπηρέτησης του Επενδυτή. Απαιτούμενα προσόντα για τη θέση αυτή είναι η ικανότητα επικοινωνίας και η οργανωτική ικανότητα του υποψηφίου. Θα συνεκτιμηθεί η προϋπηρεσία σε αντίστοιχες θέσεις ευθύνης και οργανωτικές θέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα βιογραφικά τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο anaptixiaki@e-artas.gr,καθώς και με αλ..... (18/12/2014)

περισσότερα »

Οδηγίες για τη λειτουργία της Χριστουγεννιάτικης αγοράς

Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνονται τα εξής: Kατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου έτους, παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση  αγαθών και υπηρεσιών που εθιμικά συνδέονται με το εορταστικό κλίμα των ημερών. Επιβάλλεται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η λειτουργία της αγοράς να είναι ομαλή και σύμφωνη με τους κανόνες που προβλέπονται από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο ήτοι: Το Ν.4177/06-08-2013 (Κανόνες ρύθμισης  της αγοράς προϊόντων ..... (20/12/2014)

περισσότερα »

Σύσκεψη ΥΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη με εκπροσώπους θεσμικών & παραγωγικών φορέων της Άρτας στο Επιμελητήριο

Για θέματα που σχετίζονται κυρίως με την Ενέργεια, το Περιβάλλον και την αξιοποίηση Προγραμμάτων ΕΣΠΑ ενημέρωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Καθ. Γιάννης Μανιάτης τους εκπροσώπους των θεσμικών και παραγωγικών φορέων της Άρτας, ενώ κατέγραψε σειρά αιτημάτων των φορέων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο Επιμελητηριακό Μέγαρο. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστου Παπάζογλου, παραβρέθηκαν οι β..... (15/12/2014)

περισσότερα »

ΥΠΑΑΝ: Κατατέθηκε την Παρασκευη το νομοσχέδιο ΕΣΠΑ και λοιπές διατάξεις (ΓΕΜΗ, Επιμελητήρια, Λαϊκές Αγορές)

Ρυθμίσεις για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή των αναπτυξιακών παρεμβάσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 -2020 περιλαμβάνει νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΝ, στόχος του νομοσχεδίου είναι η απλοποίηση των διαδικασιών , η επιτάχυνση υλοποίησης των επενδύσεων, ο περιορισμός της επιβάρυνσης του κρατικού προϋπολογισμού καθώς η προστασία του δημοσίου συμφέροντος με τη λήψη σειράς μέτρων γι..... (15/12/2014)

περισσότερα »

Ξεκινάει η υλοποίηση δύο Εμπροσθοβαρών δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 100 εκ. ευρώ, για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Ανέργους

Eγκρίθηκε η προδημοσίευση των  προσκλήσεων  για την ενεργοποίηση δύο σημαντικών εμπροσθοβαρών δράσεων από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 100εκ. ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης Συγκεκριμένα οι δράσεις αφορούν : - Την Μικρή και  Μεσαία Επιχειρηματικότητα με ύψος χρηματοδότησης  50 εκ. ευρώ και στόχο την αναβάθμιση της επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων , δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και την διείσδυσή τους σε νέες αγορές.  Σημειώνεται ότι η δράση αφορά ..... (10/12/2014)

περισσότερα »

Έκθεση από το Επιμελητήριο Άρτας με τίτλο"Η Άρτα με τα μάτια των παιδιών" - Παιδική Γιορτή την παραμονή των Χριστουγέννων - Θα κληρωθούν μεγάλα δώρα!

Το Επιμελητήριο Άρτας, εν όψει των Χριστουγέννων, προσκαλεί τους μαθητές της Άρτας να συμμετάσχουν σε Έκθεση με τίτλο "Η Άρτα με τα μάτια των παιδιών" και θέμα «Προβάλλω τον τόπο μου, μέσα από τα μνημεία, τις φυσικές ομορφιές & τα τοπικά Προϊόντα μας». Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, που επιθυμούν, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να συμμετάσχουν με φαντασία και πρωτοτυπία στην αποτύπωση, μέσα από σύντομα κείμενα, ζωγραφιές ή φωτογραφίες της περιοχής μας και των τοπικών προ..... (04/12/2014)

περισσότερα »

Συνάντηση Χρήστου Παπάζογλου με το προεδρείο του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας για το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού στην Ήπειρο

Την επίσκεψη των προέδρων του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας Νίκου Φρατζεσκάκη, της Ένωσης Αγροτουρισμού Ηπείρου Ναπολέοντος Ζάγκλη και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων- Επιπλωμένων Διαμερισμάτων & Ξενώνων Αγροτουρισμού «Ο Άραχθος» Ανδρέα Μουργελά δέχθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου. (28/11/2014)

περισσότερα »

Νέα παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι 30 Νοεμβρίου 2014 για το Επιδοτούμενο Πρόγραμμα ''Κατάρτισης εργαζομένων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα'' από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων για τις 13 Περιφέρειες της Χώρας

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το Πρόγραμμα "Κατάρτιση εργαζομένων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα", που υλοποιεί η ΚΕΕΕ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 4.200 στελέχη και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, όλων των κλάδων της οικονομίας. Προβλέπεται η υλοποίηση περίπου 170 προγραμμάτων  κατάρτισης  στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Η διάρκεια των προγραμμάτων θα είναι 80 ώρες (60 ώρες θεωρητική και 20 ώρες πρακτική άσκηση, ..... (26/11/2014)

περισσότερα »

Δήλωση Χρήστου Παπάζογλου για το νέο ν/σχ για τα Επιμελητήρια

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του Σχεδίου Νόμου «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2012/17 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2012 (ΕΕ L 156/16.6.2012) στο ελληνικό δίκαιο, τροποποίηση του ν. 3419/2005 «Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) και εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας», ρύθμιση θεμάτων υπαίθριου εμπορίου, τροποποίηση επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου δήλωσε: «Το Σχέδιο Νόμου για τα Επιμελητ..... (25/11/2014)

περισσότερα »

Στην 30η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Καταλυμάτων Αγροτουρισμού «ο Άραχθος»

Στην 30η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA, που πραγματοποιήθηκε από 13 έως 16/11/2014, στο Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε με δικό του περίπτερο  ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Καταλυμάτων Αγροτουρισμού «ο Άραχθος» (www.artatravel.gr) της ΠΕ Άρτας. Σκοπός της συμμετοχής ήταν η προώθηση της τουριστικής ταυτότητας της ΠΕ Άρτας,  η επίτευξη συμφωνιών συνεργασίας με τουριστικούς πράκτορες της Ελλάδας και του εξωτερικού και εν τέλει η ανάπτυξη του τουρισ..... (21/11/2014)

περισσότερα »

Επιμόρφωση ανέργων στην Ιταλία για την ίδρυση και λειτουργία Καινοτόμων Επιχειρήσεων

Μια πρωτοποριακή δράση για την κατάρτιση δέκα (10) ανέργων στην ίδρυση και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ιταλία διοργάνωσε το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, μέλος της Α.Σ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝOMOY ΑΡΤΑΣ, στα πλαίσια της Πράξης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ». (19/11/2014)

περισσότερα »

ΕΒΕΑ: Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Νέες Δραστηριότητες Επιμελητηρίων – Αδειοδότηση/Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων».

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών διοργανώνει σε συνεργασία με το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.Σ.Υ.Δ.) Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα:«Νέες Δραστηριότητες Επιμελητηρίων – Αδειοδότηση/Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων». Η εν λόγω Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ε.Β.Ε.Α., Αίθουσα Ερμής (6ος όροφος) την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 14:00. Στόχος της Εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των Διοικήσεων και των Εργαζομένων στα Επιμελητήρια της χώρας για το ρόλο που αυτά καλούνται ν..... (18/11/2014)

περισσότερα »

Νέα παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι 24 Νοεμβρίου 2014 για το Επιδοτούμενο Πρόγραμμα ''Κατάρτισης εργαζομένων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα'' από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων για τις 13 Περιφέρειες της Χώρας

Μέχρι τις 24 Νοεμβρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το Πρόγραμμα "Κατάρτιση εργαζομένων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα", που υλοποιεί η ΚΕΕΕ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 4.200 στελέχη και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, όλων των κλάδων της οικονομίας. Προβλέπεται η υλοποίηση περίπου 170 προγραμμάτων  κατάρτισης  στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Η διάρκεια των προγραμμάτων θα είναι 80 ώρες (60 ώρες θεωρητική και 20 ώρες πρακτική άσκηση, ..... (18/11/2014)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Συνέχιση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο «Πρόγραμμα Επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών»

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει, τη συνέχιση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, στο «Πρόγραμμα Επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών» ΚΥΑ 5023/119/2014 (ΦΕΚ 440/24-02-2014) και ενημερώνει τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό ότι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 18/11/2014 και ώρα δεκάτη (10η) πρωϊνή έως και τις 28/11/2014 και ώρα δεκάτη πέμπτη (..... (17/11/2014)

περισσότερα »

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015»

Το νέο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015» παρουσίασαν την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θόδωρος Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης . Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 200.000.000 ευρώ, αφορά 50.000 άνεργους συ..... (14/11/2014)

περισσότερα »

Ισχυρό το ενδιαφέρον παραγωγών & επιχειρηματιών της Άρτας για τη "Συμβολαιακή Γεωργία και Κτηνοτροφία"

Τις κατευθυντήριες γραμμές για τη σύναψη συμβολαίων επωφελούς συνεργασίας μεταξύ παραγωγών και μεταποιητικών μονάδων ανέπτυξαν εκπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς, στελέχη του ΤΕΙ Ηπείρου και επιχειρηματίες του κλάδου, σε ημερίδα για τη «Συμβολαιακή γεωργία και κτηνοτροφία», που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Άρτας την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου. (06/11/2014)

περισσότερα »

Παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι 14 Νοεμβρίου 2014 για το Επιδοτούμενο Πρόγραμμα ''Κατάρτισης εργαζομένων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα'' από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων για τις 13 Περιφέρειες της Χώρας

Μέχρι τις 14 Νοεμβρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το Πρόγραμμα "Κατάρτιση εργαζομένων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα", που υλοποιεί η ΚΕΕΕ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 4.200 στελέχη και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, όλων των κλάδων της οικονομίας. Προβλέπεται η υλοποίηση περίπου 170 προγραμμάτων  κατάρτισης  στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Η διάρκεια των προγραμμάτων θα είναι 80 ώρες (60 ώρες θεωρητική και 20 ώρες πρακτική άσκησ..... (06/11/2014)

περισσότερα »

Επίσκεψη Κινεζικής Αντιπροσωπείας Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Κίνας στο ΤΕΙ Ηπείρου

Επταμελής αντιπροσωπεία καθηγητών από το 2ο μεγαλύτερο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Κίνας Agricultural University of Huazhong με επικεφαλής την Αντιπρύτανη κα Siwent Jang συναντήθηκαν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου με τη διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου και καθηγητές του Ιδρύματος. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της Δράσης «Διμερής Ε &Τ Συνεργασία Ελλάδας - Κίνας 2012-2014» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας με τίτλο «Διε..... (04/11/2014)

περισσότερα »

ΙΝΕ ΓΣΕΕ ΗΠΕΙΡΟΥ: Επιδοτούμενα Προγράμματα Κατάρτισης Εργαζομένων

Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ξεκινά νέο κύκλο επιδοτούμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο  πλαίσιο του έργου «Συνδικαλιστική κατάρτιση και ενίσχυση κοινωνικών δεξιοτήτων εργαζομένων ιδιωτικού τομέα που εκπροσωπούνται από την ΓΣΕΕ στις 2 Περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου, στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου και στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης». Δικαιούχοι προγράμματος - Εργαζόμενοι, μέλη και στελέχη των συνδικαλιστικών οργανώσεων που εκπροσωπούνται στη ΓΣΕΕ Παροχές Προγράμματος - Επιδότηση για κάθε ώρα κατάρτι..... (03/11/2014)

περισσότερα »

Τροποποίηση Οδηγού του Προγράμματος "Ενίσχυση ΜΜΕ" ως προς την προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων

Τροποποίηση Οδηγού του Προγράμματος "Ενίσχυση ΜΜΕ" ως προς την προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων (03/11/2014)

περισσότερα »

ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα "Συμβολαιακή Γεωργία & Κτηνοτροφία"- Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Άρτας «ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα «Συμβολαιακή Γεωργία & Κτηνοτροφία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 , στις 7.30 μ.μ. στο συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου). (31/10/2014)

περισσότερα »

Κλειστά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου τα μαγαζιά την Άρτα

Κλειστά θα παραμείνουν στην Άρτα τα καταστήματα την 1η Κυριακή (2 Νοεμβρίου) των φθινοπωρινών εκπτώσεων, που ξεκινούν το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου. (31/10/2014)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε εκδήλωση για τη "Συμβολαιακή Γεωργία"

..... (30/10/2014)

περισσότερα »

Επιστολή διαμαρτυρίας του Επιμελητηρίου Άρτας για τα κριτήρια χορήγησης "αιγίδων" σε διοργανωτές εκθέσεων

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τα υπουργεία Εξωτερικών και Ανάπτυξης, καθώς και προς την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας απέστειλε η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Άρτας εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για τα κριτήρια με βάση τα οποία χορηγείται η «αιγίδα» σε εταιρείες που διοργανώνουν εκθέσεις, με αφορμή την περίπτωση της Έκθεσης «Greece Welcomes You in London» στο  Λονδίνο. Όπως είναι γνωστό η εταιρεία “GREEK AGORA EXPO LTD”, που ανέλαβε τη διοργάνωση της έκθεσης«Greece Welcomes ..... (29/10/2014)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος των συναντήσεων εργασίας «Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των Δραστηριοτήτων τους. Νέες τάσεις και προοπτικές»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος των συναντήσεων εργασίας «Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των Δραστηριοτήτων τους. Νέες τάσεις και προοπτικές», που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ». (24/10/2014)

περισσότερα »

Τροποποίηση – Συμπλήρωση της υπ’ αρ. ΥΠΠΟΤ/ΓΓΤ/ΕΥΣΔΕΔ/Α/798 κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 1929/Β/14-12-2010) του Οδηγού Εφαρμογής της Πράξης «Πράσινος Τουρισμός» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Τροποποίηση – Συμπλήρωση της υπ’ αρ. ΥΠΠΟΤ/ΓΓΤ/ΕΥΣΔΕΔ/Α/798 κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 1929/Β/14-12-2010) του Οδηγού Εφαρμογής της Πράξης «Πράσινος Τουρισμός» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. (22/10/2014)

περισσότερα »

ΤοπΣΑ: 4η Συνάντηση Εργασίας«Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των Δραστηριοτήτων τους. Νέες τάσεις και προοπτικές»

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ» σας προσκαλεί στην 4η συνάντηση εργασίας με θέμα «Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των Δραστηριοτήτων τους. Νέες τάσεις και προοπτικές», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17.45 στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας. (21/10/2014)

περισσότερα »

Το Επιχειρηματικό Πάρκο στο επίκεντρο της αντζέντας της συνάντησης Διοίκησης Επιμελητηρίου - Δημοτικής Αρχής

Την πρόθεσή τους να συντονίσουν τις ενέργειες τους για την προώθηση δράσεων, που σχετίζονται με τη βελτίωση των υπηρεσιών και των υποδομών επαναβεβαίωσαν η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας και η Δημοτική Αρχή στη συνάντηση, που είχαν την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, στο Δημαρχείο. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Παπάζογλου, αφού τόνισε ότι το Επιμελητήριο θα σταθεί αρωγός στο έργο της Νέας Δημοτικής Αρχής, ενημέρωσε το Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους για σειρά θεμάτων που απασχολούν..... (20/10/2014)

περισσότερα »

Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας 21 & 22 Οκτωβρίου 2014 - Ψηφοδέλτια

Την Τρίτη και την Τετάρτη 21 & 22 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Άρτας, θα διενεργηθούν εκλογές για το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, για αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Άρτας και για αντιπροσώπους Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδος & Ιονίων Νήσων, (17/10/2014)

περισσότερα »

Σε πλήρη λειτουργία η πρωτοβουλία παροχής νομικής συμβουλευτικής υπηρεσίας από την ΕΣΕΕ «Δικηγόρος του Εμπόρου»

Στη δημιουργία του θεσμού του «Δικηγόρου του Εμπόρου» προχώρησε η ΕΣΕΕ, ώστε η νομική της υπηρεσία να προσφέρει κατευθυντήριες οδηγίες προς τους εμπόρους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Συγκεκριμένα, η νομική υπηρεσία της Συνομοσπονδίας: (16/10/2014)

περισσότερα »

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα "Κατάρτισης εργαζομένων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα" από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων για τις 13 Περιφέρειες της Χώρας - Υποβολή αιτήσεων 13-31 Οκτωβρίου 2014

Προγράμμα "Κατάρτισης εργαζομένων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα" υλοποιεί η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 4.200 στελέχη και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, όλων των κλάδων της οικονομίας. Η διάρκεια των προγραμμάτων θα είναι 80 ώρες και προβλέπεται επιδότηση 5euro/ώρα. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από σήμερα 13/10/2014 μέχρι 31/10/2014 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. (15/10/2014)

περισσότερα »

Η 15η Οκτωβρίου ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης συγκομιδής ποικιλίας ακτινιδίων «Hayward»

Η 15η Οκτωβρίου ορίστηκε από τη Δ/νση Αγροτικής ανάπτυξης Π.Ε. Άρτας ως ημερομηνία έναρξης συγκομιδής ποικιλίας ακτινιδίων «Hayward». (15/10/2014)

περισσότερα »

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:30 η Εκλογική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας θα πραγματοποιηθεί τελικώς η Εκλογική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η πρώτη σύγκληση είχε οριστεί για την 01/10/14 και η δεύτερη για τις 8/10/2014, αλλά δεν επετεύχθη η απαιτούμενη από τον νόμο και το καταστατικό απαρτία.  Για να λάβουν μέρος στην συνέλευση τα μέλη του συλλόγου πρέπει να είναι ταμιακός ενήμερα για το 2013. Ανανέωση των συνδρομών ..... (13/10/2014)

περισσότερα »

ΤοπΣΑ: Οι διαδικασίες ένταξης στην αγορά εργασίας στο επίκεντρο της 3ης συνάντησης Εργασίας «Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των Δραστηριοτήτων τους. Νέες τάσεις και προοπτικές»

Ουσιαστική ενημέρωση για τις διαδικασίες ένταξης στην αγορά εργασίας απέκτησαν οι ωφελούμενοι του Προγράμματος ΤοπΣΑ στην 3η συνάντησης εργασίας «Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των Δραστηριοτήτων τους. Νέες τάσεις και προοπτικές», που διοργάνωσε την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014, η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ». (03/10/2014)

περισσότερα »

Π.Ε. Άρτας: Από 1η Οκτωβρίου η συγκομιδή ακτινιδίων ποικιλίας "Τσεχελίδη"

Την 1η Οκτωβρίου 2014 ορίζει ως ημερομηνία έναρξης συγκομιδής ποικιλίας ακτινιδίων "Τσεχελίδη" η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Άρτας. Η Απόφαση έχει ως εξής: (01/10/2014)

περισσότερα »

Το ενδιαφέρον αγροτών & γεωπόνων συγκέντρωσε η παρουσία του βιβλίου «Προοπτική Ανάπτυξης της Ελαιοκομίας της Ηπείρου στο πλαίσιο της ανοικτής αγοράς της Ελλάδας και του Κόσμου»

Μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως από αγρότες και γεωπόνους της περιοχής, συγκέντρωσε η παρουσίαση του βιβλίου «Προοπτική Ανάπτυξης της Ελαιοκομίας της Ηπείρου στο πλαίσιο της ανοικτής αγοράς της Ελλάδας και του Κόσμου», που συνδιοργάνωσαν τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου,  το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Ηπείρου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Άρτας «ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ». Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στον συντάκτη του βιβλίου κ. Βασίλειο Ζαμπούνη..... (30/09/2014)

περισσότερα »

ΤοπΣΑ: 3η συνάντηση εργασίας «Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των Δραστηριοτήτων τους. Νέες τάσεις και προοπτικές»

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ» σας προσκαλεί στην 3η συνάντηση εργασίας με θέμα «Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των Δραστηριοτήτων τους. Νέες τάσεις και προοπτικές», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17.45 στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας. Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Δικτύωση Τοπικών κοινωνικο-οικονομικών εταίρων & επιχειρήσεων» της Πράξης «Τοπικά σχέδια για ..... (30/09/2014)

περισσότερα »

Σταθμός των επισκεπτών το περίπτερο του Επιμελητηρίου Άρτας στη 2η Πανελλήνια Γενική Έκθεση

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών συγκεντρώνει το περίπτερο του Επιμελητηρίου Άρτας στη 2η Πανελλήνια Γενική Έκθεση της πόλης. Στις προθήκες του περιπτέρου παρουσιάζονται τοπικά προϊόντα, κυρίως από τους τομείς της αγροτικής οικονομίας και της μεταποίησης, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας ανάδειξης και κατοχύρωσης της τοπικής παραγωγής. Στον ίδιο χώρο προβάλλεται βίντεο που αποτυπώνει τον τρόπο και τις μεθόδους παραγωγής, πολλές από τις οποίες αντανακλούν την ιδιαιτερότητα της τοπικής οι..... (29/09/2014)

περισσότερα »

2η Συνάντηση Εργασίας «Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των Δραστηριοτήτων τους. Νέες τάσεις και προοπτικές»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι ωφελούμενοι του Προγράμματος ΤοπΣΑ για τις θεματικές της δεύτερης συνάντησης εργασίας «Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των Δραστηριοτήτων τους. Νέες τάσεις και προοπτικές», που διοργάνωσε την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014, η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ». (26/09/2014)

περισσότερα »

Παρουσίαση βιβλίου «Προοπτική Ανάπτυξης της Ελαιοκομίας της Ηπείρου στο πλαίσιο της ανοικτής αγοράς της Ελλάδας και του Κόσμου» τη δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 στο Επιμελητήριο Άρτας

Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Ηπείρου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Άρτας «ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου: «Προοπτική Ανάπτυξης της Ελαιοκομίας της Ηπείρου στο πλαίσιο της ανοικτής αγοράς της Ελλάδας και του Κόσμου», το οποίο συντάχθηκε από τον κ. Βασίλειο Ζαμπούνη σε συνεργασία με ομάδα επιστημόνων του ΤΕΙ Ηπείρου με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων κ. Γεώργιο Μάνο. Το βιβλίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ..... (25/09/2014)

περισσότερα »

2η συνάντηση εργασίας με θέμα «Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των Δραστηριοτήτων τους. Νέες τάσεις και προοπτικές» την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στο Επιμελητήριο Άρτας

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ» σας προσκαλεί στη 2η συνάντηση εργασίας με θέμα «Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των Δραστηριοτήτων τους. Νέες τάσεις και προοπτικές», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 17.45 στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας. (23/09/2014)

περισσότερα »

Παρουσίαση "Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)"

Από τον Ιανουάριο όλες οι συμβάσεις του Δημοσίου θα καταχωρούνται στη διαδικτυακή πύλη του "Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)". (24/12/2013)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην παρουσίαση βιβλίου «Προοπτική Ανάπτυξης της Ελαιοκομίας της Ηπείρου στο πλαίσιο της ανοικτής αγοράς της Ελλάδας και του Κόσμου»

Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Ηπείρου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Άρτας «ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» έχει τη τιμή να σας προσκαλέσει στη παρουσίαση του βιβλίου: «Προοπτική Ανάπτυξης της Ελαιοκομίας της Ηπείρου στο πλαίσιο της ανοικτής αγοράς της Ελλάδας και του Κόσμου»το οποίο συντάχθηκε από τον κ. Βασίλειο Ζαμπούνη σε συνεργασία με ομάδα επιστημόνων του ΤΕΙ Ηπείρου με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων κ. Γεώργιο Μάνο. (23/09/2014)

περισσότερα »

Δεκαήμερο προσφορών στη διάρκεια της εμποροπανήγυρης συστήνει στα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας

Δεκαήμερο προσφορών παράλληλα με την εμποροπανήγυρη και τη 2η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας συστήνει στα μέλη του το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας. Ειδικότερα, το Δ.Σ. του Συλλόγου προτείνει στους επαγγελματίες και εμπόρους της Άρτας να προχωρήσουν σε ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ από τις 25/9/14 έως τις 4/10/14. (22/09/2014)

περισσότερα »

2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΤΑΣ 27 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου 2014 Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας

Τη 2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΤΑΣ διοργανώνει η ΑΡΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ο.Τ.Α από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2014 στο ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ στην Άρτα, υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων και τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Άρτας και του Εμπορικού Συλλόγου. (19/09/2014)

περισσότερα »

Συμπληρωματική εγκύκλιος για την υποχρεωτική αναγγελία στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών

Συμπληρωματική εγκύκλιο σχετικά με την υποχρεωτική αναγγελία στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών των φορτίων των φρούτων και λαχανικών εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η Εγκύκλιος επισυνάπτεται. (17/09/2014)

περισσότερα »

OAEE: Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η εμπρόθεσμη πληρωμή του 4ου διμήνου 2014

H Τρίτη 30/09/2014 είναι η τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής του 4ου διμήνου 2014 σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Εσόδων του ΟΑΕΕ. (16/09/2014)

περισσότερα »

Π.Ε. Άρτας: Από τις 10/9 η έναρξη συγκομιδής πρώιμων ποικιλιών ακτινιδίων

Η 10η Σεπτεμβρίου 2014 ορίστηκε από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Άρτας ως ημερομηνία έναρξης συγκομιδής πρωίμων ποικιλιών ακτινιδίων (Summerkiwi, Soreli). (15/09/2014)

περισσότερα »

Μεγάλη η συμμετοχή στη συνάντηση εργασίας των ΤοπΣΑ «Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των Δραστηριοτήτων τους. Νέες τάσεις και προοπτικές»

Με τη συμμετοχή όλων των ωφελούμενων του Προγράμματος ΤοπΣΑ και αρκετών στελεχών τοπικών επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας, την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου, η συνάντηση εργασίας «Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των Δραστηριοτήτων τους. Νέες τάσεις και προοπτικές», που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ». Η εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Δικτύωση Τοπικών κοινωνικο-οικονο..... (10/09/2014)

περισσότερα »

Συγχαρητήριο μήνυμα προέδρου Επιμελητηρίου στον Δήμαρχο Αρταίων

Συγχαρητήρια επιστολή στο Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη για την ανάληψη των καθηκόντων του απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής. «Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ  φίλε Χρήστο, Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σου θα ήθελα να σε συγχαρώ θερμά γι’ ακόμη μια φορά και να σου ευχηθώ από καρδιάς καλή επιτυχία στη θητεία σου. Είμαι  βέβαιος ότι θα συνδέσεις την παρουσία σου στο Δημαρχείο με ουσιαστικές παρεμβάσεις γι..... (10/09/2014)

περισσότερα »

ΤοπΣΑ: Συνάντηση εργασίας με θέμα «Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των Δραστηριοτήτων τους. Νέες τάσεις και προοπτικές»

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ» σας προσκαλεί στη συνάντηση εργασίας με θέμα «Ευκαιρίες Καριέρας & Ανάγκες των Επιχειρήσεων στην Επέκταση των Δραστηριοτήτων τους. Νέες τάσεις και προοπτικές», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 17.00 στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας ( Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου). (05/09/2014)

περισσότερα »

2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΤΑΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Τη 2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΤΑΣ διοργανώνει η  ΑΡΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ο.Τ.Α από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου  2014 στο ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ  στην Άρτα, υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων,  και την συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Άρτας και του Εμπορικού Συλλόγου. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης, που πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην Άρτα και κάθε χρόνο ο αριθμός των επισκεπτών ξεπερνάει τις 50.000 , γεγονός που δια..... (01/09/2014)

περισσότερα »

«ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΙ» «Παράταση χρόνου υλοποίησης έργων»

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων , ενημερώνει τους Δικαιούχους του προγράμματος ''Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα  των Επιχειρήσεων'' του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013 ότι με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας , τροποποιήθηκε  ο Οδηγός του προγράμματος ''Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων'' δίνοντας παράταση στην διάρκεια ολοκλήρωσης των έργων , με νέα καταληκτική ημερομηνία την 30-11-2014. Η παράτα..... (28/08/2014)

περισσότερα »

Υποχρεωτική από 15 Σεπτεμβρίου η αναγγελία στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών των εισαγωγών και εξαγωγών

Στον Διαδικτυακό τόπο Διαύγεια δημοσιεύθηκε απόφαση, την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μόσχος Κορασίδης, και σύμφωνα με την οποία από εδώ και στο εξής θα είναι υποχρεωτική για τις επιχειρήσεις η ψηφιακή αναγγελία στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών των φορτίων των φρούτων και λαχανικών για τα στάδια των εξαγωγών προς Τρίτες Χώρες, εισαγωγών από Τρίτες Χώρες, αποστολών προς την Ε.Ε. καθώς και των παραλαβών από την κοινότητα. Η αναγ..... (28/08/2014)

περισσότερα »

Υπόμνημα με προτάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το ρωσικό εμπάργκο έστειλε στα συναρμόδια υπουργεία η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Άρτας

Υπόμνημα στους υπουργούς Εξωτερικών κ. Βενιζέλο, Οικονομικών κ. Χαρδούβαλη, Ανάπτυξης κ. Δένδια και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καρασμάνη με κοινοποίηση στον υφυπουργό και τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΞ κ.κ. Κούρκουλα και Μίχαλο, στη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου κ. Ευταξά, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας Β. Ψαθά απέστειλε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, καταθέτοντας σειρά προτάσεων για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, που έχο..... (13/08/2014)

περισσότερα »

Ελληνορωσικό Επιμελητήριο: Σε ποια προϊόντα επιβάλλεται εμπάργκο ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ

Σε συνέχεια της επίσημης ανακοίνωσης της Ρωσικής Κυβέρνησης σχετικά με την ολική απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων τροφίμων που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νορβηγία, το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο παρουσιάζει τη λίστα των δασμολογικών κλάσεων για τους Έλληνες εξαγωγείς, η οποία επισυνάπτεται. Η απαγόρευση τίθεται σε άμεση εφαρμογή από τις 7 Αυγούστου 2104 για ένα έτος. Συγκεκριμένα, πλήρη απαγόρευση επιβάλλεται στις εισαγωγές μοσχαρίσ..... (08/08/2014)

περισσότερα »

Συγκρατημένα αισίοδοξοι οι εκπρόσωποι των εξαγωγικών φορέων για τις εξαγωγές στη Ρωσία μετά τη σύσκεψη στο ΥΠΕΞ, υπό τον Γεν. Γραμματέα ΔΟΣ Π. Μίχαλο

Σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Π. Μίχαλο, με τη συμμετοχή του Γεν. Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ Δ. Μελά, εκπροσώπων εξαγωγικών και κλαδικών φορέων καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε στο υπ. Εξωτερικών την Πέμπτη 7 Αυγούστου. (07/08/2014)

περισσότερα »

Πλήθος Κόσμου επισκέφθηκε την "Έκθεση Προϊόντων της Αρτινής Γης & Τουρισμού" στην διάρκεια της αδελφοποίησης Άρτας - Τήνου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση της αδελφοποίησης του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας με τον Εμποροεπαγγελματικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Τήνου, το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 στο νησί της Τήνου, ενώ πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την τριήμερης διάρκειας  "Έκθεση Προϊόντων της Αρτινής Γης & Τουρισμού", που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Άρτας και ο Εμπορικός Σύλλογος. Η αδελφοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατο..... (01/08/2014)

περισσότερα »

Στην Τήνο, στις 26 Ιουλίου η Ολοκλήρωση της Αδελφοποίησης του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας & Εμποροεπαγγελματικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Τήνου - "Έκθεση Προϊόντων της Αρτινής Γης & Τουρισμού"

Το Σάββατο 26 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η β΄φάση της αδελφοποίησης του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας με τον Εμποροεπαγγελματικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Τήνου στην Τήνο. Οι εκδηλώσεις αδελφοποίησης περιλαμβάνουν: (25/07/2014)

περισσότερα »

«Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «ΤοπΣΑ» και «ΤοπΕΚΟ»

Ξεκινά στις 24-07-2014 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ. (24/07/2014)

περισσότερα »

Αποφάσεις κατανομής και χρηματοδότησης των Προγραμμάτων «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για τη Στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης» & «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για την Στήριξη της Επιχειρηματικότητας των Επιχειρήσεων και των Εργαζομένων»

Αποφάσεις κατανομής και χρηματοδότησης των προγραμμάτων «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για τη Στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης», «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για την Στήριξη της Επιχειρηματικότητας των Επιχειρήσεων και των Εργαζομένων» και «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που Δραστηριοποιούνται στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών» (Β΄Δράση ΕΣΠΑ), υπέγραψεσ τις 17 Ιουλίου 2014 ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος . (21/07/2014)

περισσότερα »

Συμμετοχή Επιμελητηρίου Άρτας στην έκθεση «Greece Welcomes you in London – Food & Art»

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του, αποφάσισε την επίσημη στήριξη της έκθεσης «GreeceWelcomesyouinLondon – Food& Art» και τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου με περίπτερο 48 τ.μ. στην έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί, τελικώς, από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου 2014, στο OLYMPIA NATIONAL HALL του Λονδίνου. (18/07/2014)

περισσότερα »

Πρόσκληση των Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (εστιατόρια - Καφετέρειες) σε συνάντηση με τη Διοίκηση

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, συνεχίζοντας των κύκλο επαφών της, με εκπροσώπους των Επαγγελματικών, Εμπορικών και Παραγωγικών τάξεων προσκαλεί τους Ιδιοκτήτες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (εστιατόρια – καφετέριες) σε συνάντηση την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014 και ώρα 12.00 το μεσημέρι. (16/07/2014)

περισσότερα »

Επίσκεψη του προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό

Επίσκεψη στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, πραγματοποίησε o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου, στο πλαίσιο των συναντήσεων της Διοίκησης με παραγωγικούς φορείς και επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου. Ο κ. Παπάζογλου ενημερώθηκε αναλυτικά  από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Λεωνίδα Τσιαντή για το υπέρογκο πρόστιμο -περίπου 5 εκατ. ευρώ- που επιβλήθηκε στην επιχείρηση, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις συνέπειες, που αυτό θα προκαλέσει, στην περίπτωση που δεν αρθ..... (15/07/2014)

περισσότερα »

Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

Την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις και θα λήξουν το Σάββατο 30 Αυγούστου, ενώ για τις τουριστικές περιοχές την Κυριακή 31 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται εξάλλου, ότι τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014. Ωστόσο στην Άρτα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. (11/07/2014)

περισσότερα »

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ “Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ»

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ “Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ» (10/07/2014)

περισσότερα »

Παράταση έως 30/11 για την ολοκλήρωση των ενταγμένων έργων των προγραμμάτων «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» & «Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»

Στις 07-07-2014 εγκρίθηκε παράταση, έως 30-11-2014, για την ολοκλήρωση των ενταγμένων έργων στα προγράμματα «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» και «Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» με προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία στις 13-07-2014 και 10-06-2014 αντιστοίχως, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης. (09/07/2014)

περισσότερα »

Συμφωνία για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΤΕΙ Ηπείρου & Επιμελητηρίου Άρτας

Την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Άρτας και του ΤΕΙ Ηπείρου, με στόχο την ουσιαστική και διαρκή διασύνδεση του μοναδικού φορέα καινοτομίας και εφαρμοσμένης έρευνας του νομού με την τοπική οικονομία συναποφάσισαν σε συνάντησή τους την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014, οι διοικήσεις των δύο φορέων. (03/07/2014)

περισσότερα »

«Εθνικό πρότυπο ανάπτυξης» για την πεδιάδα της Άρτας & τον Αμβρακικό Άρθρο- Πρόταση του Χρήστου Παπάζογλου*

Πρόταση για την ανάδειξη της Πεδιάδας και του Αμβρακικού ως "Εθνικού Αναπτυξιακού Προτύπου" κατέθεσε δημόσια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου. (02/07/2014)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ομαδική ασφάλιση των μελών του Επιμελητηρίου Άρτας

Το Επιμελητήριο Άρτας -μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του «ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ»- στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, με στόχο να καλυφθεί το κενό ασφάλισης των μελών του, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει προσφορές από Ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες Καρτών Υγείας για τη σύναψη ομαδικών συμβολαίων Ασφάλισης. (30/06/2014)

περισσότερα »

Κατοχύρωση των GS1 κωδικών αριθμών barcodes των επιχειρήσεών σας

Επισυνάπτονται όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν στη Διαχείριση Κωδικών Αριθμών barcodes με προθέματα 520 και 521. (04/07/2014)

περισσότερα »

Εξαγωγή προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας στη Νότια Κορέα. Από 1/7/2014 υποχρεωτική η πιστοποίηση με το κορεατικό σύστημα

Από 1/1/2014 ισχύει το νέο κορεατικό νομοθετικό καθεστώς για τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, το οποίο επιβάλει την υποχρέωση πιστοποίησής τους σύμφωνα με το κορεατικό σύστημα, όπως ενημερώνει το γραφείο ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σεούλ. (04/07/2014)

περισσότερα »

Έκδοση Οριστικού Πίνακα Κατάταξης βαθμολογίας επενδυτικών σχεδίων του Α’ κύκλο 2014 για την υπαγωγή τους στον Αναπτυξιακό Νόμο 3908/2011.

Η Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων προχώρησε στις 30/6/2014 στην έκδοση Οριστικού Πίνακας Κατάταξης βαθμολογίας των επενδυτικών σχεδίων που κατατέθηκαν στον Α’ κύκλο του 2014 για την υπαγωγή τους στον Αναπτυξιακό Νόμο 3908/2011. (02/07/2014)

περισσότερα »

Οριστικοποιήθηκαν οι εντάξεις στο πρόγραμμα «Ενίσχυση ΜμΕ-Μεταποίηση, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών»- Ενισχύονται 13.415 επενδύσεις

Αποφάσεις Ένταξης ΜΜΕ μετά από Εξέταση Αιτημάτων Θεραπείας - Τροποποίηση των Αποφάσεων 30/10/2013 ένταξης και έγκρισης χρηματοδότησης έργων - Περιφέρεια Ηπείρου (01/07/2014)

περισσότερα »

ΥΠΑΝ: Αυξήσεις κατανομών πιστώσεων για 2 προγράμματα του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων»

Σε αυξήσεις των κατανομών πιστώσεων για 2 προγράμματα από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» (ΕΠΕΑΑ), προχώρησε, στις 23 Ιουνίου, το υπ. Ανάπτυξης, αφού η αυξημένη απορρόφηση πιστώσεων κατά το Α’ εξάμηνο του 2014 είχε ως αποτέλεσμα την εξάντληση των διαθεσίμων κονδυλίων και ως εκ τούτου την προσωρινή παύση των πληρωμών. (27/06/2014)

περισσότερα »

Αποδοχή αιτημάτων τροποποίησης και οριστικοποίηση ένταξης έργων στο Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας»

Αποδοχή αιτημάτων τροποποίησης και οριστικοποίηση ένταξης έργων στο Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» (27/06/2014)

περισσότερα »

Αποδοχή και Απόρριψη Ενστάσεων - Ένταξη Έργου - Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας»

Αποδοχή και Απόρριψη Ενστάσεων - Ένταξη Έργου - Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» (27/06/2014)

περισσότερα »

Ένταξη και έγκριση χρηματοδότησης των έργων στο Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας»

Ένταξη και έγκριση χρηματοδότησης των έργων στο Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» (ΕΠΕΑΑ) σε συνέχεια της απόφασης με Α.Π. 5971/3702/Α2/05.05.2014 (27/06/2014)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην "Έκθεση Προϊόντων της Αρτινής Γης - Τουρισμού" στην Τήνο 25 – 28 Ιουλίου 2014

Ο Εμπορικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Άρτας διοργανώνει Έκθεση Προϊόντων της Αρτινής Γης - Τουρισμού στην Τήνο στις 25 – 28 Ιουλίου. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Αδελφοποίησης του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας και του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου. (23/06/2014)

περισσότερα »

ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ: Σεμινάριο 40ωρης διάρκειας στην Άρτα, με έναρξη στις 02/07 «Οργάνωση μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης-Business to Business»

To ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ, υλοποιεί επιδοτούμενο πρόγραμμα, το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) στο πλαίσιο των πράξεων με τίτλο: «Πρόγραμμα κατάρτισης /επανακατάρτισης για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους στις 8 περιφέρειες σύγκλισης, στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου & στις 2 Περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου». (23/06/2014)

περισσότερα »

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στην Άρτα για 11 Σάββατα του Καλοκαιριού

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στην Άρτα για 11 Σάββατα του Καλοκαιριού. Την απόφαση αυτή έλαβαν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. (17/06/2014)

περισσότερα »

Ένταξη και έγκριση χρηματοδότησης των έργων στο Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας»

Ένταξη και έγκριση χρηματοδότησης των έργων στο Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» (ΕΠΕΑΑ) σε συνέχεια της απόφασης με Α.Π. 5971/3702/Α2/05.05.2014 (16/06/2014)

περισσότερα »

Πιστοποίηση καταγωγής ελληνικών εξαγωγών, σύμφωνα με τη Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών Ευρωπαϊκής Ένωσης και Νοτίου Κορέας

Από 1ης Ιουλίου 2011, που ισχύει η Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Νότια Κορέα, τα ελληνικά προϊόντα για να τύχουν των προβλεπόμενων από αυτή απαλλαγών ή μειώσεων δασμών, πρέπει να συνοδεύονται από «δήλωση καταγωγής» (origin declaration), την οποία εκδίδουν οι ίδιοι οι εξαγωγείς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σεούλ. (03/06/2014)

περισσότερα »

Εως τις 13 Ιουνίου 2014 παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για τα Επιδοτούμενα Προγράμματα Κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-25

Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει τα μέλη του ότι παρατείνεται ο χρόνος κατάθεσης των προτάσεων των φορέων εκπροσώπησης των εργοδοτών για αξιολόγηση έως 30/6/2014 σε ότι αφορά τα Προγράμματα Κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-25 έτους 2014 του ΟΑΕΔ και κατά συνέπεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μέχρι τις 13 Ιουνίου 2014. Το Επιμελητήριο Άρτας θα υλοποιήσει δώδεκα (12) επιδοτούμενα προγράμματα –αριθμός που μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τη ζήτηση-, ..... (30/05/2014)

περισσότερα »

Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Κολιός στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΕ

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Κολιός εξελέγη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 26 Μαίου 2014, στο πλαίσιο της 39ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου. (27/05/2014)

περισσότερα »

Δέκα Προγράμματα Κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-25 από το Επιμελητήριο Άρτας

Ακόμη τέσσερα επιδοτούμενα προγράμματα- συνολικά δέκα (10) υλοποιεί το Επιμελητήριο Άρτας στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-25 έτους 2014 του ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με επιλεγμένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. (27/05/2014)

περισσότερα »

Εγκρίθηκε το νέο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020. Τι προβλέπει

Το νέο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ελληνικό πρόγραμμα είναι το 3o μεταξύ των 28 που εγκρίνεται από την Κομισιόν (μετά της Δανίας και της Γερμανίας). (26/05/2014)

περισσότερα »

Υπό την αιγίδα και του Επιμελητηρίου Άρτας η έκθεση “GREECE WELCOMES YOU IN LONDON-FOOD & ART”: ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ!

Το Επιμελητήριο Άρτας, στo πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του, θέτει υπό την αιγίδα του την έκθεση που διοργανώνει η εταιρεία GREEK AGORA EXPO LTD με motto: «Greece welcomes you in London-food & art» η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 6 Ιουλίου 2014, στο OLYMPIA NATIONAL HALL του Λονδίνου. (23/05/2014)

περισσότερα »

Έξι Προγράμματα Κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-25 από το Επιμελητήριο Άρτας

Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει τα μέλη του ότι στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-25 έτους 2014 του ΟΑΕΔ, υλοποιεί έξι (6) επιδοτούμενα προγράμματα, σε συνεργασία με επιλεγμένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. (21/05/2014)

περισσότερα »

Αδελφοποιήθηκαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Άρτας-Τήνου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις αδελφοποίησης του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας με τον Εμποροεπαγγελματικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Τήνου που είχε σκοπό της προβολή των δύο πόλεων την προώθηση των τοπικών προϊόντων, το άνοιγμα των επαγγελματιών από και προς το νησί της Τήνου και της πόλης της Άρτας, καθώς και την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο τόπων. Η αδελφοποίηση στην Άρτα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 από τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας, υπό την αιγίδα ..... (14/05/2014)

περισσότερα »

Επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη στο Επιμελητήριο Άρτας

Στο πλαίσιο του κύκλου επαφών του με τους φορείς της Άρτας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους, επισκέφθηκαν την Παρασκευή το πρωί, το Επιμελητήριο Άρτας. Ο επικεφαλής και οι υποψήφιοι της «Αρτινών ΣυνΕργασία» ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο Χρήστο Παπάζογλου και τον αντιπρόεδρο Απόστολο Κεφάλα για σειρά θεμάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της Άρτας, όπως το Επιχειρηματικό Πάρκο, η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα..... (13/05/2014)

περισσότερα »

Το Επιχειρηματικό Πάρκο στο επίκεντρο της συνάντησης του υποψηφίου δημάρχου Άρτας Π.Στασινού με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Άρτας πραγματοποίησε την Πέμπτη το πρωί κλιμάκιο του συνδυασμού "Αρτινών Όραμα", με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Άρτας, Παύλο Στασινό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Παπάζογλου, ενημέρωσε τον κ. Στασινό και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του για τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής και ακολούθησε διαλογική συζήτηση. (09/05/2014)

περισσότερα »

Πρόσκληση στις επιχειρήσεις για ένταξή τους στο δίκτυο συνεργατών της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων

Πρόσκληση στις επιχειρήσεις για ένταξή τους στο δίκτυο συνεργατών της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων απευθύνει το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Το όφελος για τις επιχειρήσεις είναι η προώθηση των προϊόντων / υπηρεσιών τους στη δυναμική ομάδα των νέων μέσω:... (08/05/2014)

περισσότερα »

Αποδοχή και απόρριψη ενστάσεων – Ένταξη Έργων - Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας»

Αποδοχή και απόρριψη ενστάσεων – Ένταξη Έργων - Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» (06/05/2014)

περισσότερα »

Αδελφοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας & του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προβολή και την ανάπτυξη των πόλεων Άρτας και Τήνου, ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας και ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου, θα πραγματοποιήσουν αδελφοποίηση των συλλόγων, με σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων, το άνοιγμα των επαγγελματιών από και προς το νησί της Τήνου και της πόλης της Άρτας, καθώς και την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο τόπων. (05/05/2014)

περισσότερα »

Η νέα πρόταση της Δ.Ε. Επιμελητηρίου Άρτας για το Επιχειρηματικό Πάρκο Άρτας

Τη νέα της πρόταση, για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου στη θέση «Κρεκούκια» Αμμοτόπου, κατέθεσε σήμερα και δημόσια η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, αντιλαμβανόμενη την αδυναμία για τεχνικούς και κοινωνικούς λόγους, κατασκευής του Πάρκου στη θέση «Λιβάδια» Φιλοθέης. (02/05/2014)

περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Εκπτώσεις 1-11 Μαίου 2014

Από την Πέμπτη 1 έως την Κυριακή 11 Μαΐου θα διαρκέσει το πρώτο 10ήμερο των εκπτώσεων του 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας. Την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, τα καταστήματα θα είναι κλειστά. (29/04/2014)

περισσότερα »

Επίσκεψη κλιμακίου της "Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής" στο Επιμελητήριο Άρτας

Κλιμάκιο της "Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής", με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Άρτας, Λίτσα Κιτσαντά, πραγματοποίησε, τη Δευτέρα το πρωί, επίσκεψη στο Επιμελητήριο Άρτας. Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Χρήστο Παπάζογλου, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκαν μια σειρά ζητήματα, που αφορούν τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής. (28/04/2014)

περισσότερα »

Συνάντηση της υποψήφιας Ευρωβουλευτή Μ. Σπυράκη με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου

Την υποψήφια ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη υποδέχθηκαν στο Επιμελητηριακό Μέγαρο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου και οι αντιπρόεδροι Απόστολος Κεφάλας και Χρήστος Κολιός. (28/04/2014)

περισσότερα »

Παραχώρηση δημοτικής έκτασης για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου ζητά με επιστολή της στο Δήμαρχο Αρταίων η Διοίκηση του Επιμελητηρίου

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας, δια του Προέδρου της Χρήστου Παπάζογλου, στο πλαίσιο της προσπάθειας υπέρβασης των τεχνικών δυσχερειών και επιτάχυνσης των διαδικασιών για την κατασκευή του «Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας» απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Άρτας Γιάννη Παπαλέξη με αίτημα την παραχώρηση δημοτικής έκτασης για την κατασκευή του Eπιχειρηματικού Πάρκου. (25/04/2014)

περισσότερα »

"Innovation Expert - Καινοτομία στην Πράξη"- Νέα Πρωτοβουλία για την Καινοτομία από τον ΣΕΒ

Μια νέα πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων καινοτομικού προσανατολισμού στελεχών και επιχειρήσεων εγακινιάζει ο ΣΕΒ σε συνεργασία με την Ένωση Εταιρειών Κ.Ε.Κ ΑΠΟΨΗ Α.Ε. & PLANET Α.Ε.. (24/04/2014)

περισσότερα »

Υπουργική Απόφαση Ένταξης και έγκρισης χρηματοδότησης 106 έργων της Περιφέρειας Ηπείρου στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών» - Τα ονόματα των δικαιούχων

Την υπαγωγή 106 έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, συνολικού προϋπολογισμού 10.452.903 ευρώ, στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών», ενέκρινε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μετά την πλήρωση των όρων των παραγράφων 7,8,9 της ΥΑ7774/1990/Α2/30.10.2013. (16/04/2014)

περισσότερα »

Συλλυπητήριο μήνυμα για την εκδημία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου

Συλλυπητήριο μήνυμα για την εκδημία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου απέστειλε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Άρτας. (14/04/2014)

περισσότερα »

Παραίτηση Χ. Παπάζογλου από το BIC ΗΠΕΙΡΟΥ

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και μέλους του Δ.Σ. του Κέντρου Επιχείρησης & Καινοτομίας Ηπείρου (BIC ΗΠΕΙΡΟΥ) υπέβαλε την περασμένη Πέμπτη, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου. (14/04/2014)

περισσότερα »

Μέχρι 30 Απριλίου οι αιτήσεις για τη «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 2014»

Μέχρι τις 30 Απριλίου 2014 παρατείνεται η κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής για τη Στρατηγική Δράση του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας «Γυναίκα 2014». (03/04/2014)

περισσότερα »

ΤΟΠΣΑ: Κοινοποίηση αποτελεσμάτων επιλογής ωφελουμένων

Ανακοινώθηκαν οι 4 πίνακες με τα αποτελέσματα επιλογής ωφελουμένων της Πράξης Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ. (28/03/2014)

περισσότερα »

ΚΑΠΕ: Επιχειρησιακό Σχέδιο για την υλοποίηση Ενεργειακά Αποδοτικών Δημόσιων Προμηθειών [ΕΑΔΠ]

Ένα επιχειρησιακό σχέδιο με το οποίο γνωστοποιεί στους αντισυμβαλλόμενους των δημοσίων συμβάσεων τις απαραίτητες πληροφορίες για επιτυχή υλοποίηση Ενεργειακά Αποδοτικών Δημόσιων Προμηθειών [ΕΑΔΠ] κατήρτισε το ΚΑΠΕ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου SEE/EFFECT, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων, Λέσβου και Χίου. (28/03/2014)

περισσότερα »

ΕΕΔΕΓΕ: «Επιχειρηματικότητα για καινοτόμο αλλαγή» - Ενημερωτικό για το Πρόγραμμα Erasmus 2014

Tο Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), είναι ο Εθνικός Διαχειριστής για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus for Young Entrepreneurs, για την προσεχή διετία. Το Δίκτυο συμμετέχει στη Κοινοπραξία που υλοποιεί την πρόταση E4IC «Entrepreneurship For Innovative Change». (14/03/2014)

περισσότερα »

ΤΟΠΣΑ: Κοινοποίηση αποτελεσμάτων απορριφθέντων

Το απόγευμα της Τετάρτης, 26 Μαρτίου 2014, αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους απορριφθέντες - μη επιλέξιμους της Πράξης Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ. (27/03/2014)

περισσότερα »

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: "’Νέες τάσεις Αγοράς- Καινοτομία & Προώθηση της Τοπικής Παραγωγής – Πρακτικές Φιλικές προς το περιβάλλον’" - Πέμπτη 27 Μαρτίου στα Ιωάννινα

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: ‘’Νέες τάσεις Αγοράς- Καινοτομία & Προώθηση της Τοπικής Παραγωγής – Πρακτικές Φιλικές προς το περιβάλλον’’ διοργανώνει το Κέντρο Επιχείρησης & Καινοτομίας Ηπείρου (BIC ΗΠΕΙΡΟΥ), την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 στο Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (ΕΤΕΠΗ Ηπείρου), Σεμιναριακή Αίθουσα, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων και ώρα 12:30-18:15. (26/03/2014)

περισσότερα »

«ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ στην Ήπειρο – Κέντρο Καινοτομίας Αγροδιατροφικού Τομέα στα Ιωάννινα» Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 στα Ιωάννινα

Συνέδριο με τίτλο : «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ στην Ήπειρο – Κέντρο Καινοτομίας Αγροδιατροφικού Τομέα στα Ιωάννινα», διοργανώνει, το Κέντρο Επιχείρησης και Καινοτομίας Ηπείρου (BIC ΗΠΕΙΡΟΥ), την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, από τις 9.15 έως τις 12.15, στο Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (ΕΤΕΠΗ)- Σεμιναριακή Αίθουσα, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων – Ιωάννινα. (26/03/2014)

περισσότερα »

«Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων / Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων, υλοποιεί το Πρόγραμμα Μαθητείας για Αποφοίτους Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας – Γ’ ΦΑΣΗ, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Ελληνικού Δημοσίου. Μέσω του Προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης Μαθητείας 6 μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. (21/03/2014)

περισσότερα »

Παράταση μέχρι 31 Μαρτίου, της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών για τους δυνητικά εντασσόμενους στο Πρόγραμμα ενίσχυσης των ΜμΕ

Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2014 η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για τους δυνητικά εντασσόμενους επενδυτές στο Πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, που έληγε στις 20/3/2012. (21/03/2014)

περισσότερα »

Επιστολή της Δ.Ε. για τη συνάντηση των προέδρων των Επιμελητηρίων

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με κοινοποίηση στον Περιφερειάρχη Ηπείρου έστειλε η Διοικητική Επιτροπή Άρτας, αναφορικά με την πρόσφατη συνάντηση των προέδρων των Επιμελητηρίων στα Ιωάννινα. Οπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, η Δ.Ε. τάσσεται υπέρ όλων των πρωτοβουλιών που έχουν ως στόχο την κατάρτιση σχεδίων ανάπτυξης της περιοχής μας, και (19/03/2014)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ: «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών»

Ξεκινά στις 21-3-2014 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιχορήγησης επιχειρήσεων με σκοπό την δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης. (17/03/2014)

περισσότερα »

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκπόνηση σχεδίων καινοτομίας σε ΜμΕ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή ωφελούμενων επιχειρήσεων με σκοπό την υλοποίηση τεχνοδιαγνώσεων και την εκπόνηση σχεδίων καινοτομίας, στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις για την ενίσχυση του ρόλου της καινοτομίας και των μορφών συνεργασίας στις μικρές επιχειρήσεις». (13/03/2014)

περισσότερα »

Απλοποίηση διαδικασιών επαλήθευσης φυσικού & οικονομικού αντικειμένου στο πρόγραμμα "Ενίσχυση ΜμΕ/ΠΕΠ"

Απλοποιούνται οι διαδικασίες επαλήθευσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των επενδυτικών προτάσεων,του προγράμματος «Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών», προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίηση και να αυξηθεί η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων στο πλαίσιο του Προγράμματος με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης. (05/03/2014)

περισσότερα »

Υπουργική Απόφαση Καθορισμού Παραδοτέων για την Υλοποίηση Φυσικού και Οικονομικού Αντικειμένου στα πλαίσια του Προγράμματος "Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών"

Υπουργική απόφαση για τον Καθορισμό των Παραδοτέων για την Υλοποίηση Φυσικού και Οικονομικού Αντικειμένου στα πλαίσια του Προγράμματος "Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών" υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Το σχετικό αρχείο επισυνάπτεται. (04/03/2014)

περισσότερα »

Mέχρι την 7η Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για το ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ Πρόγραμμα Κατάρτισης για τη στήριξη της ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

Μέχρι την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, έναντι της 28ης Φεβρουαρίου που ήταν η αρχική προθεσμία, έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι για το επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης «Ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα εξωστρέφειας», που υλοποιεί ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου ΟΠΕ Α.Ε. και το Επιμελητήριο Άρτας. (28/02/2014)

περισσότερα »

«Περιπτώσεις εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα με φερόμενη έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο»

Το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Επενδύσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο ενημερώνει για «Περιπτώσεις εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα με φερόμενη έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο». (28/02/2014)

περισσότερα »

ΟΑΕΕ: Μόνο ηλεκτρονικά η έκδοση βεβαιώσεων καταβληθεισών εισφορών έτους 2013

Το Τμήμα Εσόδων του ΟΑΕΕ ενημερώνει ότι δεν θα αποσταλούν βεβαιώσεις καταβληθεισών εισφορών έτους 2013 για φορολογική χρήση. Η δυνατότητα έκδοσή τους παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας ΟΑΕΕ με τη συμπλήρωση των στοιχείων ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Αριθμός Μητρώου (ΕΑΜ).Σε περίπτωση μη ταυτοποίησης των στοιχείων οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να απευθύνονται για την έκδοσή τους στα Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού. (27/02/2014)

περισσότερα »

Ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα η διαδικασία των Συνεντεύξεων του προγράμματος ΤοπΣΑ

Συνεχίζεται από τα στελέχη του Φορέα Συμβουλευτικής, η διαδικασία των Συνεντεύξεων των αιτούντων – ενδιαφερομένων, για τα «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ», που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ανάπτυξη Απασχόληση Νομού Άρτας». (27/02/2014)

περισσότερα »

Μέχρι τις 5 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για τον Επενδυτικό Νόμο

Αναφορικά με τις αιτήσεις υπαγωγής επενδύσεων στον επενδυτικό νόμο 3908/2011 και σε συνέχεια της από 27 Ιανουαρίου 2014 σχετικής ανακοίνωσής του, το υπ. Ανάπτυξης ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σύμφωνα με την αναληφθείσα νομοθετική πρωτοβουλία του, η οποία ψηφίστηκε σήμερα από την ολομέλεια της Βουλής, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τον Α’ κύκλο του 2014, η 5η Μαρτίου 2014 ώρα 10:00 μ.μ. (26/02/2014)

περισσότερα »

Εντάχθηκαν επιπλέον 304 επενδυτικά Σχέδια στο Πρόγραμμα ενίσχυσης ΜμΕ

Την απόφαση ένταξης επιπλέον 304 επενδυτικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού επενδύσεων 52.513.745,67€ και δημόσιας δαπάνης 27.650.573,50€ στο πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης. (26/02/2014)

περισσότερα »

Σε καλό κλίμα η συνάντηση των βουλευτών Άρτας με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου και των Επαγγελματιών του Νομού

Τη δυνατότητα να ζητήσουν την προώθηση τροποποιήσεων επί των δύο φορολογικών νόμων 4174/2013 και 4172/2013 και ταυτόχρονα να θέσουν κλαδικά αιτήματα στους βουλευτές του νομού Άρτας κ.κ. Γ. Στύλιο, Ο. Γεροβασίλη και Χ. Γκόκα είχαν τα προεδρεία των Επαγγελματικών Συλλόγων της Άρτας, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Άρτας σε συνεργασία με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επαγγελματιών Άρτας και διήρκησε τρείς ώρες. (24/02/2014)

περισσότερα »

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Επιπτώσεις των Φορολογικών Νόμων 4172 και 4174/2013 στην επιχειρηματικότητα – Προτάσεις & Δράσεις» - Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 19.30

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Επιπτώσεις των Φορολογικών Νόμων 4172 και 4174/2013 στην επιχειρηματικότητα – Προτάσεις & Δράσεις», διοργανώνει το Επιμελητήριο Άρτας σε συνεργασία με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επαγγελματιών Άρτας, εν όψει της επικείμενης κατάθεσης μίνι φορολογικού νομοσχεδίου, πιθανότατα και την ερχόμενη εβδομάδα, στη Βουλή. (21/02/2014)

περισσότερα »

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ Πρόγραμμα Κατάρτισης για τη στήριξη της ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου ΟΠΕ Α.Ε. και το Επιμελητήριο Άρτας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα εξωστρέφειας», που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων – ΕΕΔΕ, ανακοινώνει την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος κατάρτισης διάρκειας 40 ωρών, για αυτοαπασχολούμενους και εργαζομένους σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, το οποίο θα διεξαχθεί το 2ο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2014, στην Άρτα. (13/02/2014)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ συμμετοχής στο Διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2014

Με στόχο την αναγνώριση και επιβράβευση της αριστείας των δημοσίων φορέων που προωθούν την επιχειρηματικότητα και τις μικρές επιχειρήσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σας καλεί να συμμετάσχετε στο Διαγωνισμό για τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2014» που προκηρύσσεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. (10/02/2014)

περισσότερα »

Επιστολή Συμπαράστασης Δ.Ε. Επιμελητηρίου Άρτας προς Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Επιστολή προς το προεδρείο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης απέστειλε η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Άρτας, με την οποία εκφράζει «την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στους συναδέλφους - επιχειρηματίες της Κεφαλονιάς και Ιθάκης, που δοκιμάζονται από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις». (07/02/2014)

περισσότερα »

Υπ. Ανάπτυξης: Παράταση προθεσμίας για το Πρόγραμμα των ΜμΕ και Ειδική ρύθμιση για την Κεφαλονιά

Παρατείνεται έως τις 20 Μαρτίου η προθεσμία κάλυψης των προϋποθέσεων για τους επενδυτές, που εντάχθηκαν υπό προϋποθέσεις στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξή τους σε αυτό. Επιπλέον, οι επενδύσεις στην Κεφαλονιά που έχουν καταταχθεί σε αυτήν την κατηγορία, λόγω του σεισμού εντάσσονται οριστικά στο πρόγραμμα χωρίς άλλες προϋποθέσεις. (07/02/2014)

περισσότερα »

Μεγάλη η ανταπόκριση για τα ΤοπΣΑ Ν. Άρτας - Υποβλήθηκαν 124 αιτήσεις

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Πράξη «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ», που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ανάπτυξη Απασχόληση Νομού Άρτας». Συνολικά υποβλήθηκαν 124 αιτήσεις από ανέργους, νέους επιστήμονες και αγρότες. (05/02/2014)

περισσότερα »

Τα εξοντωτικά φορολογικά πρόστιμα και οι δυσλειτουργίες του taxisnet αντικείμενο της συνάντησης του προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας με τους φοροτεχνικούς

Συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου Φοροτεχνικών Άρτας – Φιλιππιάδας είχαν, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου και ο αντιπρόεδρος της «ΑΜΒΡΑΚΙΑ Αναπτυξιακή» Γιώργος Αρχιμανδίτης, με αφορμή το νέο φορολογικό νόμο και τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του. (04/02/2014)

περισσότερα »

Επιστολή προέδρου Επιμελητηρίου προς υπουργό Οικονομικών με θέμα «Προβλήματα από την απόφαση κατάργησης τμημάτων της Δ.Ο.Υ. Άρτας – αναλογική εξομάλυνση προστίμων Ν. 4174 / 2013»

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου στην οποία επισημαίνει τις δυσλειτουργίες στις οικονομικές συνδιαλλαγές των επιχειρηματιών με τη Δ.Ο.Υ. Άρτας, που προέκυψαν μετά την κατάργηση των τμημάτων Ελέγχου & Δικαστικού και τη μεταφορά τους στην Πρέβεζα. (03/02/2014)

περισσότερα »

Αλλαγές σε φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές και στήριξη του Επιμελητηριακού θεσμού ζητά η ΚΕΕ

Την άμεση απόσυρση των διατάξεων της φορολογικής νομοθεσίας, που επιβαρύνει υπέρμετρα τις επιχειρήσεις, την προώθηση νέων ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων, καθώς και την άρση των διατάξεων που οδηγούν σε απαξίωση τον επιμελητηριακό θεσμό ζητεί από την κυβέρνηση η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. (27/01/2014)

περισσότερα »

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η2η Ενημερωτική Ημερίδα για τα ΤοπΣΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, η ενημερωτική ημερίδα για τα «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ» που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ» στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Επιμελητηρίου Άρτας. (24/01/2014)

περισσότερα »

Όριο τα 1500 αντί των 500 ευρώ στην εξόφληση των τιμολογίων μέσω τραπέζης ζήτησε με επιστολή του στον υφυπουργό Οικονομικών ο Χρ. Παπάζογλου

Επιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου στην οποία επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή της διάταξης του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία επιβάλλει, από πρώτη Ιανουαρίου 2014, την εξόφληση όλων των τιμολογίων άνω των 500 ευρώ μέσω τραπέζης. (22/01/2014)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε Ενημερωτική Ημερίδα για τα ΤοπΣΑ

Eνημερωτική εκδήλωση - ημερίδα για την Πράξη: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ», διοργανώνει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11.30 το πρωί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Επιμελητηρίου Άρτας η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ». (21/01/2014)

περισσότερα »

Νέο καθεστώς εισαγωγής προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας στη Νότια Κορέα

Από 1/1/2014 ετέθη σε ισχύ νέο νομοθετικό καθεστώς για τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, το οποίο επιβάλει την υποχρέωση πιστοποίησης σύμφωνα με το κορεατικό σύστημα. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) υπάρχουν μόνο δυο εταιρείες που έχουν αναγνωριστεί από το κορεατικό σύστημα, η γαλλική Ecocert και η ολλανδική Control Union. (20/01/2014)

περισσότερα »

Ζωηρό ενδιαφέρον για τα ΤΟΠΣΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, η ενημερωτική ημερίδα για τα Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης του νομού Άρτας, που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ» στο Συνεδριακό Μέγαρο του Επιμελητηρίου Άρτας.Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να θέσουν ερωτήσεις και να ζητήσουν διευκρινίσεις, από τους εκπροσώπους της Αναπτυξιακής Σύμπραξης για τις δράσεις του προγράμματος, την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τις προϋποθέσεις..... (15/01/2014)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική Ημερίδα για τα ΤοπΣΑ

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ» σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση-ημερίδα που διοργανώνει για την Πράξη: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 6:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Μέγαρο του Επιμελητηρίου Άρτας. (11/01/2014)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποψηφίους οφελούμενους της Πράξης ΤοπΣΑ Ν. Άρτας

Σε ανέργους, νέους επιστήμονες και ασφαλισμένους στον ΟΓΑ απευθύνεται η πρόκληση ενδιαφέροντος, που εξέδωσε στις 3 Ιανουαρίου 2014, η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ», στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ». (07/01/2014)

περισσότερα »

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστου Παπάζογλου

«Μετά από έξι χρόνια σκληρής λιτότητας, με πάμπολλες  θυσίες από όλους τους πολίτες, το νέο έτος εύχομαι και ελπίζω να είναι μια δημιουργική χρονιά για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του τόπου μας.  Μια χρονιά ανάκαμψης, υπό προϋποθέσεις σταθερότητας, ομαλότητας και πολιτικοκοινωνικής συνοχής,  ώστε να ξαναβγεί η χώρα στ..... (02/01/2014)

περισσότερα »

Παρουσίαση Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)»

Από τον Ιανουάριο όλες οι συμβάσεις του Δημοσίου θα καταχωρούνται στη διαδικτυακή πύλη του "Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)". Επισυνάπτεται η παρουσίαση του "Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)" προς ενημέρωσή σας. (02/01/2014)

περισσότερα »

Πιστοποίηση της καταγωγής των ελληνικών προϊόντων με βάση τη Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών Ευρωπαϊκής Ένωσης - Νοτίου Κορέας

Από 1ης Ιουλίου 2011, που ισχύει η Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Νότια Κορέα, τα προϊόντα μας για να τύχουν των προβλεπόμενων μειώσεων ή απαλλαγών δασμών, πρέπει να συνοδεύονται από «δήλωση καταγωγής» (origin declaration), την οποία εκδίδουν οι ίδιοι οι εξαγωγείς.Για να το κάνουν αυτό, πρέπει να λάβουν άδεια «εγκεκριμένου εξαγωγέα» (approved exporter) από τις ελληνικές τελωνειακές αρχές. Στη συνέχεια, μπορούν να εκδίδουν οι ίδιοι «δηλώσεις καταγωγής», στις οποίες..... (30/12/2013)

περισσότερα »

Μεγάλη η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Επιμελητηρίου "Πώς να δημιουργήσετε την δική σας ανταγωνιστική μάρκα αγροτικού προϊόντος"

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, το εκπαιδευτικό σεμινάριο για την προβολή, προώθηση και δημιουργία επώνυμων αγροτικών προϊόντων (brade name) που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Άρτας με την υποστήριξη των εταιρειών "Northwest Strategic Management" και "Αγρεπιχειρείν". (20/12/2013)

περισσότερα »

Ενημέρωση για τις διαδικασίες επικαιροποίησης επενδυτικών προτάσεων στο πρόγραμμα "Ενίσχυση ΜμΕ"

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Άρτας και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την υλοποίηση έργων δυνητικά εντασσόμενων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών». (17/12/2013)

περισσότερα »

Εκπαιδευτικό σεμινάριο "Πώς να δημιουργήσετε την δική σας ανταγωνιστική μάρκα αγροτικού προϊόντος - Τα στάδια από την ιδέα στο τελικό προϊόν"

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την προβολή, προώθηση και δημιουργία επώνυμων αγροτικών προϊόντων (brade name) διοργανώνει το Επιμελητήριο Άρτας με την υποστήριξη των εταιρειών "Northwest Strategic Management" και "Αγρεπιχειρείν", την ερχόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Επιμελητηρίου Άρτας. (16/12/2013)

περισσότερα »

Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της "ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ"

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Άρτας με την επωνυμία «ΑΜΒΡΑΚΙΑ Αναπτυξιακή». (16/12/2013)

περισσότερα »

Ενημερωτική Εκδήλωση για τους δικαιούχους του προγράμματος "Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών»

Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Διευκρινίσεις σχετικά με την διαδικασία ένταξης και ενίσχυσης των δυνητικά εντασσόμενων έργων στο πλαίσιο του προγράμματος "Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών» συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Άρτας και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Άρτας (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου – 2ος όροφος). (10/12/2013)

περισσότερα »

Εορταστικό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων Άρτας

Tην Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου ξεκινάει το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας, και θα ισχύσει μέχρι την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014. (14/12/2013)

περισσότερα »

Προβλήματα από το νέο καθεστώς εισαγωγής προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας στη Νότια Κορέα

Nέο νομοθετικό καθεστώς για τις ετικέτες των εισαγόμενων προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας τίθεται σε ισχύ από 1/1/2014 στη Νότια Κορέας, γεγονός το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα στις εισαγωγές τους,ή ακόμη και να τις καταστήσει αδύνατες. (13/12/2013)

περισσότερα »

Κοινοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων για την αγορά της Κορέας και της Ιαπωνίας - Executive Training Program (ETP)

Το Executive Training Program (ETP) είναι κοινοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων που αποσκοπεί στην υποστήριξη της προσπάθειας των μικρομεσαίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων να δραστηριοποιηθούν στις αγορές της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας. Το κόστος της εκπαίδευσης καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, παρέχεται υποτροφία ύψους 26.400 ευρώ (2.200 ευρώ /μήνα ) για την Ιαπωνία και 24.000 ευρώ (2.000 ευρώ /μήνα) για την Κορέα. (12/12/2013)

περισσότερα »

Κατατέθηκε στην Ε.Ε. η πρόταση ΥΠΑΑΤ για το νέο ΕΣΠΑ

Την πρόταση της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΠΑ, τις προτεραιότητες και την αρχιτεκτονική του για την περίοδο 2014-2020, κατέθεσε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Υπουργείο Ανάπτυξης.Το νέο ΕΣΠΑ περιλαμβάνει τέσσερα εθνικά επιχειρησιακά προγράμματα. Δίνετε έμφαση στην καινοτομία, την εξωστρέφεια, την έρευνα την τεχνολογία, την επιχειρηματικότητα και τον πρωτογενή τομέα.Επισυνάπτεται, ολόκληρη η πρόταση της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΠΑ..... (09/12/2013)

περισσότερα »

Συνάντηση Διοίκησης Επιμελητηρίου με προεδρείο Συλλόγου Κρεοπωλών

Συνάντηση με τα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου Κρεοπωλών είχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου και Απόστολος Κεφάλας. Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των κρεοπωλών διατύπωσαν τα πολυπληθή -οικονομικά και θεσμικά- προβλήματα του κλάδου και ζήτησαν τη στήριξη και την αρωγή της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για την ένταξή τους σε ειδικά προγράμματα του ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση επενδύσεων λειτουργικού εκσυγχρονισμού των καταστημάτων τους. (06/12/2013)

περισσότερα »

Επιστολή Χρ. Παπάζογλου στην ΕΤΕ για τη συνέχιση λειτουργίας του 2ου υποκαταστήματος στην Άρτα

Επιστολή προς τον Δ/ντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά με αίτημα τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Probank στην Άρτα, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου. (05/12/2013)

περισσότερα »
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου συνεδριάζει το ΔΣ του Επιμελητηρίου Άρτας (15/11/2013)
Χρ. Παπάζογλου: "Σπάμε τα σύνορα της απομόνωσης" (14/11/2013)
Ενημερωτικές ημερίδες, για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Άρτας (11/11/2013)
Χαιρετισμός Προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας στην ημερίδα του ΤΕΙ Ηπείρου "Τεχνοπολιτισμός και Πολιτιστικές βιομηχανίες" (02/12/2013)
Ημερίδα «Τεχνοπολιτισμός και Πολιτιστικές Βιομηχανίες» - Συναυλία "Ταξίδι ανατολικά" (28/11/2013)
"Περιπτώσεις εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα με φερόμενη έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο" (03/12/2013)
Συναντήσεις Διοίκησης Επιμελητηρίου με εκπροσώπους Επαγγελματικών, Εμπορικών και Παραγωγικών τάξεων (29/11/2013)
"Οι Γυναίκες ηγούνται της Επιτυχίας στην Οικονομία" 5-7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα - Πρόγραμμα (08/11/2013)
Κάλεσμα Χ. Παπάζογλου για τόνωση της ρευστότητας στην αγορά (06/11/2013)
Εκδήλωση Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου - Επιμελητηρίου Άρτας (01/11/2013)


1  2  3  4 
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες