αρχική σελίδα
Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Η προσέλκυση επενδύσεων στη συνάντηση Γ. Σταθάκη με οικονομικούς και εμπορικούς ακολούθους
27/11/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Η προσέλκυση επενδύσεων και η προώθηση των ελληνικών εξαγωγών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με το Club των Ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Ελλάδα την Πέμπτη.

Ο υπουργός συνομίλησε με περισσότερους από 40 εμπορικούς και οικονομικούς ακολούθους πρεσβειών, στους οποίους ανέπτυξε την αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης. Αναφέρθηκε στην προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, καθώς και στους ανταγωνιστικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ο αγροτοδιατροφικός τομέας, η ενέργεια, οι νέες τεχνολογίες, τα logistics και ο τουρισμός.

Στάθηκε δε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας. «Η χώρα δεν αποτελεί πόλο προσέλκυσης βραχυπρόθεσμων επενδύσεων που στηρίζονται στο φτηνό εργατικό κόστος και στη χαμηλή φορολογία. Αντίθετα, τα βασικά της πλεονεκτήματα συνίστανται στο υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό και στο σταθερό επιχειρηματικό και φορολογικό περιβάλλον που εγγυάται η παρούσα κυβέρνηση μέσα από μία σειρά μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας.

Στην συνάντηση, η οποία συνδιοργανώθηκε με το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), ο πρόεδρός του, Χρήστος Στάικος και ο διευθύνων σύμβουλος, Βελισσάριος Δότσης, μίλησαν για τον καταστατικό σκοπό, τη στρατηγική και τους στόχους του οργανισμού, που αποτελεί τον κεντρικό φορέα του υπουργείου Οικονομίας για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Το Club των ξένων οικονομικών και εμπορικών ακολούθων στην Ελλάδα (ECDC) αποτελείται από 50 περίπου ακολούθους πρεσβειών, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για θέματα οικονομικής πολιτικής και εξωτερικού εμπορίου - επενδύσεων στις πρεσβείες τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια