αρχική σελίδα
Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Λ. Κατσέλη: Το α' τρίμηνο του 2016 η άρση των capital controls
24/11/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Την άρση των περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων το α' τρίμηνο του 2016 έθεσε ως στόχο η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης για το ελληνικό εμπόριο.

Η κ. Κατσέλη εξέφρασε την αισιοδοξία της για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ εκτίμησε ότι το επόμενο βήμα είναι η ομαλοποίηση των μεθόδων χρηματοδότησης από την ΕΚΤ και η άρση των capital controls.

Αναφορά έκανε και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, χαρακτηρίζοντάς τα «βραχνά των τραπεζών», ενώ δήλωσε ότι αναμένει την επίσημη πρόταση της κυβέρνησης.

Η επικεφαλής της ΕΕΤ έκανε ειδική μνεία και στα χρηματοδοτικά εργαλεία, το οποίο θα πρέπει να στηρίξουν κυρίως τις μικρομεσαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Kαταλήγοντας, η κ. Κατσέλη προανήγγειλε τη μείωση των χρεώσεων και των προμηθειών στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τις τράπεζες.

Στην ίδια εκδήλωση, το παρών έδωσε και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, διαμηνύοντας ότι  η κρίση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως κανονικότητα, ούτε ως μονόδρομος, ενώ πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη λιτότητα και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων».

«Δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε την υπογραφή ενός μνημονίου με αντίθετες όψεις από την πολιτική μας ιδεολογία, στόχος όμως είναι οι πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια