αρχική σελίδα
Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Το νομοσχέδιο για κύρια κατοικία, 100 δόσεις και φόρο στo κρασί
18/11/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Κατατέθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα τελευταία ισοδύναμα, που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση των 10+2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το νομοσχέδιο, περιλαμβάνει τελικώς την επιβολή του φόρου στο κρασί (40 ευρώ ανά εκατό λίτρα τελικού προϊόντος ή περίπου 30 λεπτά ανά μπουκάλι).

Όσον αφορά στις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη, τελικώς τα όρια της αντικειμενικής αξίας κλιμακώνονται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

Έτσι, στην πρώτη κατηγορία με τους ευπαθέστερους οι οποίοι θα μπορούν να εισπράξουν και βοήθημα από το δημόσιο, η αντικειμενική αξία του ακινήτου θα πρέπει να μην ξεπερνά τα επίπεδα των 120.000 ευρώ ενώ το εισόδημά του θα πρέπει να διαμορεφώνεται στα επίπεδα των εύλογων δαπανών διαβίωσης.

Για τη δεύτερη κατηγορία (όπου δεν υπάρχει δυνατότητα επιδότησης) το όριο της αντικειμενικής αξίας ορίστηκε τελικώς στις 180.000 ευρώ για τον άγαμο, στις 220.000 ευρώ για τον παντρεμένο ενώ για κάθε παιδί προβλέπεται προσαύξηση κατά 20.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Για το 2016, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το επίδομα στο οποίο είχε αναφερθεί η κυβέρνηση, δεν θα χρηματοδοτείται από το κράτος αλλά από τον ίδιο τον οφειλέτη με αναδιάρθρωση του δανεισμού.  

Οι πληρωμές του δημοσίου θα γίνονται από το 2017 ενώ στην έκθεση του γενικού λογιστηρίου δεν προσδιορίζεται η δαπάνη. Ορίζεται μόνο με σαφήνεια ότι ο φόρος στο κρασί θα αποφέρει 110 εκατομμύρια ευρώ.

Για τις 100 δόσεις, περιλαμβάνει διάταξη που ορίζει ότι οι τρέχουσες οφειλές θα πρέπει να πληρώνονται σε 30 ημέρες έως το 30/06/2016 και σε 15 ημέρες από την 1η Ιουλίου του 2016 και μετά. 

naftemporiki.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια