αρχική σελίδα
Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επαφές ελληνικής αντιπροσωπείας στην Αίγυπτο, με επικεφαλής τον Χρ. Σπίρτζη
13/11/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Η περαιτέρω αναπτυξιακή συνεργασία Ελλάδος - Αιγύπτου σε σημαντικά θέματα, όπως οι μεταφορές και η διασύνδεση των λιμανιών αλλά και η ηλεκτροπαραγωγή, συζητήθηκε στις σημαντικές συναντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, με τον πρωθυπουργο της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ.

Στην αποστολή συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γεώργιος Τσίπρας και ο γενικός γραμματέας Λιμένων Αθανάσιος Χριστόπουλος.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης των διμερών οικονομικών σχέσεων, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου Αλ Σισι στην Αθήνα. Την ελληνική αντιπροσωπεία δέχθηκε ο πρωθυπουργός Σερίφ Ισμαήλ. Συζητήθηκε όλο το εύρος των διμερών οικονομικών σχέσεων, παρουσία των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησής του. 

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε, επίσης, με τον υπουργό Μεταφορών Saad El-Geyoushi, τον υπουργό Επενδύσεων Ashraf Salman, τον υπουργό Ηλεκτρισμού Mohamed Shaker, τον υφυπουργό Πετρελαίου (αρμόδιο και για θέματα φυσικού αερίου) Sherif Sousaτον, τον υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου Tarek Kabil και την υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας Sahar Nasr. 

Η ελληνική αντιπροσωπεία μετέβη επίσης στην Ισμαηλία, όπου συναντήθηκε με τον Mohamed Sakr, αξιωματούχο της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ. Αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων ήταν η καταγραφή του πλαισίου συνεργασίας και η συγκρότηση κοινών ομάδων εργασίας για θέματα όπως οι συνδυασμένες μεταφορές, η συνεργασία των λιμένων, η ηλεκτροπαραγωγή και άλλα.

Συναντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας έγιναν επίσης με τη Συνομοσπονδία Εμπορικών Επιμελητηρίων Αιγύπτου, με το Σύνδεσμο Αιγυπτίων Επιχειρηματιών (ΕΒΑ), με το Ελληνοαιγυπτιακό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, καθώς και με Αιγύπτιους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τέλος, μέλη της αντιπροσωπείας παραχώρησαν συνεντεύξεις στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου τα οποία ασχολήθηκαν εκτενώς με την ελληνική αποστολή.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια