αρχική σελίδα
Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

«Φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις της Ινδίας για την εξαγωγή από την Ελλάδα νωπών καρπών ακτινιδίων-Δυνατότητα εφαρμογής ψυχρής μεταχείρισης κατά την διαμετακόμιση»
13/11/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Η Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το θέμα: «Φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις της Ινδίας για την εξαγωγή από την Ελλάδα νωπών καρπών ακτινιδίων-Δυνατότητα εφαρμογής ψυχρής μεταχείρισης κατά την διαμετακόμιση» γνωστοποιεί τα εξής:

"Με το από Α.Π 9714/110970/13-10-2015 έγγραφο της υπηρεσίας μας διαβιβάστηκαν στις φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, οι επίσημες φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις της Ινδίας για την εξαγωγή νωπών καρπών ακτινιδίων από την Ελλάδα.

Έχοντας υπόψη

1. το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από Έλληνες εξαγωγείς για την εισαγωγή νωπών καρπών ακτινιδίων Ελληνικής Προέλευσης στην Ινδία με την πραγματοποίηση   της ψυχρής μεταχείρισης κατά την διαμετακόμιση

2.το γεγονός ότι αυτή η δυνατότητα δεν προβλέπεται στις επίσημες φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις που δημοσιεύτηκαν από τις Ινδικές αρχές – ψυχρή μεταχείριση πριν την μεταφορά και

3. το γεγονός ότι η χώρα μας ήδη εφαρμόζει επιτυχώς σχετικό πρωτόκολλο για την μέθοδο της ψυχρής μεταχείρισης κατά την διαμετακόμιση κατά την εξαγωγή των ακτινιδίων σε άλλες χώρες και ότι η μέθοδος αυτή η οποία εφαρμόζεται παγκόσμια αποτελεί ισοδύναμο μέτρο της εφαρμογής της ψυχρής μεταχείρισης πριν την διαμετακόμιση  

Η υπηρεσία μας, μετά από επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους εξαγωγείς και σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. και του γραφείου εμπορικών υποθέσεων στο Ν. Δελχί εξέφρασε επανειλημμένως στις Ινδικές αρχές το αίτημα της για την δυνατότητα της πραγματοποίησης ψυχρής μεταχείρισης κατά την διαμετακόμιση.

Οι Ινδικές αρχές μας γνωστοποίησαν πρόσφατα ότι υπάρχει η δυνατότητα της δοκιμαστικής αποστολής (trialshipment) ακτινιδίων με την πραγματοποίηση ψυχρής μεταχείρισης κατά την διαμετακόμιση προκειμένου να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα της μεθόδου και να ενταχθεί στις επίσημες φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις της χώρας. Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί μετά από συνεννόηση με την υπηρεσία μας προκειμένου να τηρηθούν οι προϋποθέσεις που έχει θέσει η Ινδική πλευρά σύμφωνα με τα ισχύοντα Διεθνή Φυτοϋγειονομικά Πρότυπα.

Παρακαλούνται οι εξαγωγικοί φορείς που ενδιαφέρονται να εξάγουν εφαρμόζοντας την ψυχρή μεταχείριση κατά την διαμετακόμιση να αποστείλουν το αίτημα τους με ηλεκτρονικό μήνυμα στα stioannidou@minagric.grκαι syg051@minagric.gr μέσα στην επόμενη εβδομάδα και να δηλώσουν συμμετοχή στην επικείμενη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της υπηρεσίας μας. Για την ημερομηνία πραγματοποίησης της σύσκεψης θα υπάρξει ενημέρωση με νεώτερο έγγραφο μας".

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια