αρχική σελίδα
Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πρόστιμα ύψους 226.700 ευρώ σε εμπόρους το τελευταίο τρίμηνο
11/11/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Ξεπερνούν τις 220.000 ευρώ τα πρόστιμα που επεβλήθησαν σε εμπόρους μετά από ελέγχους της γενικής γραμματείας Εμπορίου το τελευταίο τρίμηνο.

Ειδικότερα, από την 1η Αυγούστου έως την 31η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν 1.504 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 226.700 ευρώ. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από 1η Αυγούστου 2015 έως 31 Οκτωβρίου 2015, από τη Διεύθυνση Θεσμικών Ρυθμίσεων και Εποπτείας Αγοράς Προϊόντων και Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τους 1.504 ελέγχους, το σύνολο των παραβάσεων έφτασε τις 220 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 226.700 ευρώ, για 51 περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εφορίες ενώ για 82 περιπτώσεις εκδόθηκαν πρωτόκολλα καταστροφής.

Ειδικά γι' αυτές τις 82 κατασχέσεις σημειώνεται ότι αφορούσαν στο σύνολό τους, 23.509 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων. Τα εν λόγω είδη αφού διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν γνήσια, κατεστράφησαν και υπεβλήθησαν στους εμπόρους τα ανάλογα πρόστιμα για παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας.

Στο μεταξύ, λόγω της κορύφωσης της θερινής και της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι σε σημεία πώλησης υπό καθεστώς καθορισμού ανώτατων τιμών πώλησης συγκεκριμένων ειδών (κυλικεία πλοίων, σχολείων, πλαζ, νοσοκομείων κλπ) όπου διαπιστώθηκε ότι περίπου μία στις τρείς επιχειρήσεις επέδειξε παραβατική συμπεριφορά (ποσοστό 27,5%). Συνολικά ελέγχθηκαν 156 επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 26.500 ευρώ για 43 παραβάσεις.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομίας, οι έλεγχοι ήταν κυρίως στοχευμένοι αλλά διενεργήθηκαν και κατόπιν καταγγελιών σε διάφορες περιοχές του Αττικής και της ευρύτερης περιφέρειας, «για την τήρηση των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του Ν.4264/14 καθώς και την καταπολέμηση των φαινομένων του παραεμπορίου».

Με την ευκαιρία, υπενθυμίζει το υπουργείο προς το καταναλωτικό κοινό αλλά και προς τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε χώρους που τελούν υπό καθεστώς καθορισμού ανώτατων τιμών πώλησης συγκεκριμένων ειδών (κυλικεία πλοίων, σχολείων, πλαζ, νοσοκομείων κλπ), ότι με την με αρ. πρωτ. 78649/23.07.2015 Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Β', αρ. 1581/2015 του ΦΕΚ, αντικαταστάθηκε το αρ. 137 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

Στην εν λόγω απόφαση καθορίζονται οι χώροι και τα είδη τα οποία υπόκεινται σε καθεστώς διοικητικού καθορισμού ανώτατης τιμής πώλησης, η ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή πώλησής τους καθώς και οι κανόνες τήρησης τιμοκαταλόγων κλπ.

Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια