αρχική σελίδα
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Μέτρα στήριξης των ηλεκτρονικών συναλλαγών
06/11/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κίνητρα αλλά και διατάξεις υποχρεωτικού χαρακτήρα, εξήγγειλε από το βήμα εκδήλωσης του ΣΕΒ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως εξήγησε, ορισμένες επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να πραγματοποιούν μέρος των συναλλαγών τους με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ όσες εταιρείες αποδίδουν ηλεκτρονικά και άμεσα το ΦΠΑ θα τους δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις, μέσω της μείωσης των συντελεστών.

Ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε παράλληλα, ότι όλες οι επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν σταδιακά να διαθέτουν τερματικά «POS».

Σχετικά με τα φυσικά πρόσωπα, προανήγγειλε τη θέσπιση ηλικιακών ορίων αλλά και την παροχή κινήτρων για τη χρήση πλαστικού χρήματος, όπως οι κληρώσεις δώρων για αγορές ανά 1.000 ή 2.000 ευρώ.

Ειδική μνεία έκανε στην αλλαγή της νοοτροπίας, καθώς όπως υπογράμμισε, το δημόσιο θα πρέπει να ενθαρρύνει περαιτέρω τη χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση, είναι η λειτουργία «ψηφιακής» εφορίας, η οποία από το 2016 θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή. Σκοπός της νέας υπηρεσίας είναι η ελαχιστοποίηση της επαφής των φορολογούμενων με το δημόσιο.

Από την πλευρά του ΣΕΒ, ο πρόεδρος Θοδωρής Φέσσας ζήτησε τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας, την άρση των κινήτρων και τη θεσμοθέτηση ενός ανταγωνιστικού φορολογικού περιβάλλοντος, με στόχο την προσέλκυση των επενδύσεων.

Ο κ. Φέσσας πρότεινε ενδεικτικά, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις νέες επενδύσεις και τη δημιουργία φορέα για τη συγκέντρωση κονδυλίων για επενδυτικές ενισχύσεις. «Αρκετές επιχειρήσεις έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και όσες σκέφτονταν να επενδύσουν έχουν παγώσει τα σχέδιά τους. Κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς σοβαρές επιχειρήσεις, χωρίς έσοδα για το κράτος και χωρίς πραγματική οικονομία» προειδοποίησε καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια