αρχική σελίδα
Κυριακή, 27 Σεπτεβρίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Τη δυνατότητα εμπορικής – παραγωγικής αξιοποίησης των βραβευθέντων επιχειρηματικών σχεδίων του ακαδημαϊκού έτους 2014-15 δίνει το ΤΕΙ Ηπείρου
02/11/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟ.Κ.Ε.) του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, διοργάνωσαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-15, «Διαγωνισμό Καινοτομικών Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων».

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ενθάρρυνση ανάληψης επιχειρηματικής δράσης των φοιτητών και αποφοίτων του ΤΕΙ Ηπείρου, η επιβράβευση και η υποστήριξή τους. Οι φοιτητές/απόφοιτοι του Ιδρύματος είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και το επιχειρηματικό τους πνεύμα, να υποβάλλουν την επιχειρηματική τους ιδέα και σε μεταγενέστερο στάδιο, να την εξελίξουν σε δική τους επιχείρηση.

Στον διαγωνισμό αυτό βραβεύθηκαν κατά σειρά τα παρακάτω επιχειρηματικά σχέδια:

1. Ο κ. Αλέξανδρος Νικόπουλος, φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου κατέθεσε το επιχειρηματικό σχέδιο με τίτλο «Καλλιέργεια Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών “Aroma Herbal”».

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό προτείνεται και αναλύεται η ίδρυση και λειτουργία μιας επιχείρησης με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

2. Η κ. Κώνστα Μαρία-Ελένη, φοιτήτρια του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου κατέθεσε το επιχειρηματικό σχέδιο με τίτλο «Εφαρμογή για τον ατομικό έλεγχο της διατροφής».

Το σχέδιο αφορά την δημιουργία ειδικού λογισμικού μέσω του οποίου ο χρήστης θα μπορεί να ελέγχει με ακρίβεια την καθημερινή του δίαιτα.

3. Η κ. Γεωργία Μπελεσιώτη, φοιτήτρια του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου κατέθεσε το επιχειρηματικό σχέδιο με τίτλο «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών Εφαρμογών για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες».

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό προτείνεται η ίδρυση και λειτουργία ειδικευμένης επιχείρησης στην δημιουργία ειδικών λογισμικών, τα οποία θα αφορούν εκπαιδευτικές εφαρμογές που θα βοηθούν τα παιδιά µε ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες να εξελιχθούν και να αναπτύξουν το γνωστικό τους επίπεδο.

4. Η κ. Καλλιόπη Κλέλλη, φοιτήτρια Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου κατέθεσε το επιχειρηματικό σχέδιο με τίτλο «Νοσηλεία κατ’ οίκον: Ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα φροντίδας σε επαρχιακή πόλη».

Το σχέδιο αποτελεί πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία επιχείρησης παροχής κατ’ οίκον νοσηλείας με στόχο με σκοπό την ποιότητα ζωής των ασθενών στο σπίτι εάν οι υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα των ασθενών. Επίσης ασχολείται με το οικονομικό όφελος που προκύπτει από τη νοσηλεία ασθενών στο σπίτι σε σχέση με το νοσοκομείο καθώς και η αποφυγή κορεσμού στα ελληνικά νοσοκομεία.

5. Η κ. Αικατερινη Κατσάνου, από το Τμήμα Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου (Ζωικής Παραγωγής) του ΤΕΙ Ηπείρου κατέθεσε το επιχειρηματικό σχέδιο με τίτλο «Ίδρυση Πλήρους Κάθετης Βιολογικής  Αιγοπροβατοτροφικής Μονάδας».

Το σχέδιο αποτελεί μια οικονομοτεχνική ανάλυση κόστους –οφέλους από την ίδρυση και λειτουργία μιας πλήρους κτηνοτροφικής μονάδας αιγοπροβάτων βιολογικής εκτροφής.

 Στα πλαίσια υλοποίησης της προώθησης των βραβευθέντων σχεδίων προς τους ενδιαφερόμενους φορείς, σας καλούμε να συμμετάσχετε στην προσπάθεια εμπορικής – παραγωγικής αξιοποίησης των παραπάνω επιχειρηματικών σχεδίων εφόσον αυτά άπτονται των δραστηριοτήτων της επιχείρησής σας.

Πληροφορίες, συνδρομή και αποστολή των βραβευθέντων επιχειρηματικών σχεδίων που σας ενδιαφέρουν και των στοιχείων επικοινωνίας των εν λόγω φοιτητών/φοιτητριών: Καθηγητής ΤΕΙ Ηπείρου Καριπίδης Χράλαμπος 2681050544

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια