αρχική σελίδα
Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Στη Βουλή το ν/σ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
30/10/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Κατατέθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών .

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα Παρασκευή το απόγευμα στην Επιτροπή, ενώ η ψήφισή του από την Ολομέλεια αναμένεται το Σάββατο το βράδυ.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, με το νομοσχέδιο ρυθμίζεται το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας. Οι σχετικές διατάξεις του νόμου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επικαιροποιούνται ενώ παράλληλα εισάγονται νέες ρυθμίσεις που αποβλέπουν στην ενίσχυση του ρόλου του Ταμείου ως μηχανισμού ενίσχυσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

«Το Ταμείο στους επόμενους μήνες θα συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με σημαντικά ποσά και καλείται να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο αυτή την τελευταία προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας», αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση και επισημαίνεται ότι «το Ταμείο καλείται να έχει έναν αυξημένο ρόλο στη διακυβέρνηση των τραπεζών, τις διοικήσεις των οποίων θα αξιολογεί συστηματικά προκειμένου να διασφαλίσει ότι αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους λαμβάνουν από τον Έλληνα φορολογούμενο».

Αισιόδοξος ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα εξελιχθεί θετικά εμφανίστηκε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και τις ενέργειες της κυβέρνησης στην οικονομία.

Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «μέχρι τώρα το ελληνικό Δημόσιο έχει συνεισφέρει πάρα πολλούς πόρους για τη διάσωση των τραπεζών και επομένως αυτή η ανακεφαλαιοποίηση θέλουμε να είναι η τελευταία... Οι προϋποθέσεις για να υπάρξει θετική έκβαση υπάρχουν».

Κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, «το πιο κρίσιμο είναι να έχουμε θετική συνέχεια μετά», καθώς υποστήριξε ότι «ο λόγος που απέτυχαν οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις ήταν διότι δεν συνοδεύτηκαν από τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί το μεγάλο βαρίδι, τη μαύρη τρύπα».

Με πλήρη δικαιώματα ψήφου στις τραπεζικές μετοχές το ΤΧΣ

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα έχει πλήρη δικαιώματα ψήφου στις τραπεζικές μετοχές που θα αποκτήσει στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης.

Το μίγμα μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos) που θα αποκτήσει το ΤΧΣ θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο το πρωί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των stress tests, που θα δείξουν τις κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων μεγάλων συστημικών τραπεζών.

naftemporiki.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια