αρχική σελίδα
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

14ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ‘’Νέα ΚΑΠ και ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας’’.
22/10/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Αγροτικής Οικονομίας θα διεξαχθεί στο Βόλο, στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις 20 -21Οκτωβρίου, 2016.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των σύγχρονων ζητημάτων της αγροτικής παραγωγής, η ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων και απόψεων και η εξαγωγή τεκμηριωμένων προτάσεων που θα μπορούσαν ενδεχομένως ν' αποτελέσουν το υπόβαθρο για τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής για τον Αγροτικό Τομέα της χώρας μας. Μια στρατηγική που διαφαίνεται ότι είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ άλλοτε, καθώς η ανασυγκρότηση της Αγροτικής μας Οικονομίας συνιστά μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της Εθνικής μας Οικονομίας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα επικεντρωθούν κυρίως στα εξής ζητήματα.

Πρώτο, στην ανάλυση των επιπτώσεων της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και στη διατύπωση τεκμηριωμένων προτάσεων για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της νέας ΚΑΠ.

Δεύτερο, θα αναδειχθούν τα σημαντικότερα σύγχρονα ζητήματα του Πρωτογενούς Τομέα, όπως είναι η ανταγωνιστικότητα της πρωτογενούς παραγωγής και η αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και καινοτομίας, και η διασύνδεσή της με την μεταποίηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

Τρίτο, θα αναλυθούν θέματα που αφορούν την ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου και την αειφορική διαχείριση του αγροτικού περιβάλλοντος, γενικότερα. Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, θα διοργανωθεί σειρά κοινών και παραλλήλων συνεδριών, καθώς και Στρογγυλών Τραπεζών. Οι επιστημονικές εργασίες θα παρουσιαστούν από ειδικούς επιστήμονες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Οι συμμετέχοντες στις Στρογγυλές Τράπεζες θα είναι μέλη της επιστημονικής κοινότητας, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της αγροτικής οικονομίας, καθώς και στελέχη της πολιτικής
ηγεσίας της χώρας μας.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια