αρχική σελίδα
Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επαναϋπολογισμό των συντάξεων προαναγγέλλει ο Γ. Κατρούγκαλος
21/10/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

«Θα υπολογίσουμε με καινούριο τρόπο τις συντάξεις», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος στον Ant1, σημειώνοντας πάντως πως αν με αυτό τον τρόπο πληγούν οι χαμηλές συντάξεις «θα επέμβουμε για να τις προστατεύσουμε».

Ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι βασικός κανόνας για την αναπροσαρμογή των συντάξεων, σύμφωνα με τη δική του πρόταση, θα είναι η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για όλους τους συνταξιούχους, εν ενεργεία και μελλοντικούς. Όπως είπε, αυτή θα βασίζεται στο τρίπτυχο «τι μισθό έπαιρνες, τι εισφορές είχες, τι ποσοστό αναπλήρωσης είχες;».

 «Δεν πρόκειται να πάμε σε ένα ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης. Θα πάμε κλιμακωτά. Αναπροσαρμογή θα έχουν αυτοί που είχαν πολύ υψηλά ποσά» συμπλήρωσε.

Σημείωσε ακόμη πως «αυτό είναι δική μου πρόταση» και πως «αποφάσεις λαμβάνει η κυβέρνηση».

Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια ο κ. Κατρούγκαλος, «όλες οι συντάξεις θα αναπροσαρμοστούν με βάση τους μισθούς με τους οποίους έφυγαν οι εργαζόμενοι. Δεν μπορούμε να δίνουμε συντάξεις μεγαλύτερες από τους μισθούς. Δεν μπορούμε να βάλουμε ποσοστό αναπλήρωσης 110%», είπε, ενώ εκτίμησε πως «αυτοί που θα πάθουν ζημιά είναι αυτοί που είχαν ποσοστό αναπλήρωσης από 110% και πάνω».

Υπογράμμισε παράλληλα πως «δεν πηγαίνουμε με σκοπό τις μειώσεις», αλλά σκοπός του υπουργείου είναι να βρει αυτό το ποσοστό αναπλήρωσης, που θα κρατά σε βιωσιμότητα το σύστημα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εθνικής σύνταξης εξήγησε ότι «επειδή οι μισθοί είναι χαμηλοί και υπάρχει ανεργία, επειδή αυτοί που δουλεύουν δεν έχουν καμία εγγύηση ότι θα έχουν μετά από 35 χρόνια, θα μπει εισφορά, άσχετη με τη μισθοδοσία και τις εισφορές της, η οποία θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία και θα αποτελεί το 60% της σύνταξης». «Πάνω σε αυτό θα προσθέσουμε τις εισφορές μας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτή τη σύνταξη θα την παίρνουν όλοι, με 15 χρόνια εργασιακού βίου».

«Η κάθε γενιά πληρώνει τις συντάξεις των προηγούμενων γενιών, έτσι είναι το σύστημά μας. Αλλά από τις εισφορές της δημιουργείται ένα αποθεματικό, το οποίο όμως στην Ελλάδα δεν υπάρχει, γιατί κουρεύτηκε στο PSI. Εμείς τώρα θα πρέπει να φροντίσουμε να φτιάξουμε το ασφαλιστικό. Δεν είναι τόσο ότι πρέπει να το κάνουμε γιατί είναι στο μνημόνιο, που είναι, αλλά πρέπει να το κάνουμε για τη βιωσιμότητα» είπε.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της περικοπής της επικουρικής σύνταξης, σημείωσε ότι δεν θα καταργηθεί, αλλά «θα εγγυηθούμε την προστασία του συνόλου της κύριας και της επικουρικής σύνταξης». «Ισοδύναμη προστασία με αυτήν του ΕΚΑΣ. Δεν καταργείται τίποτα, απλώς αλλάζει το σύστημα» εξήγησε, λέγοντας ότι «αναπηρικές, θανάτου, κτλ» θα υπολογίζονται διαφορετικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια