αρχική σελίδα
Κυριακή, 27 Σεπτεβρίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ημερίδα του ΤΕΙ Ηπείρου με θέμα: «Πράσινο Χοιρινό Κρέας - Green Pork»
21/10/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Πρόσκληση στην ημερίδα για την παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων του καινοτόμου ερευνητικού έργου του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου και της ΒΙ.Κ.Η. με τίτλο "Διερεύνηση της αειφορικής παραγωγής χοιρινού κρέατος με λειτουργικές ιδιότητες χρησιμοποιώντας τοπικούς φυσικούς πόρους και μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα - «Πράσινο Χοιρινό Κρέας - Green Pork» - Κωδικός Έργου: 12CHN91" Πρόγραμμα Συνεργασία Ελλάδα-Κίνα, στην Άρτα το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Επιμελητηρίου Άρτας, όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα αναπτυχθούν οι ερευνητικές μέθοδοι για την παραγωγή χοιρινού κρέατος με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το έργο είχε αξιολογηθεί δεύτερο από τα επιλεγέντα και είναι πρότυπο συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΙ Ηπείρου, ΑΕΙ της Ελλάδας και Πανεπιστημίων της Κίνας, όπως και της Ελληνικής Βιομηχανίας Κρέατος για την ανάδειξη και διακριτή παραγωγή του Ελληνικού χοιρινού κρέατος και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και την ΓΓΕΤ. Είναι εξαιρετικά σημαντική για τη στρατηγική της χώρας η παραγωγή διακριτών προϊόντων, αφού είναι αδύνατον να υπερσκελίσει το μειωμένο κόστος παραγωγής εισαγόμενων ομοειδών προϊόντων.

Η έννοια των ειδικών ποιοτικών παραμέτρων, της χρήσης πρωτεϊνικών διατροφικών πηγών από τη χώρα, του προτύπου παραγωγής με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και της μεθοδολογίας που μπορεί να οδηγήσει το Εθνικό αυτό πρότυπο σε Ευρωπαϊκή στρατηγική, μπορεί να κάνει την τοπική μας παραγωγή εξαιρετικά εξωστρεφή εξαγωγική δύναμη και αναγνωρίσιμη και την Ήπειρο πρωτοπόρα στην καινοτομία παραγωγής "πράσινου κρέατος", αφού παράγει περίπου το 17% της Ελληνικής παραγωγής χοιρινού. Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου είναι ο Καθηγητής του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων κ. Γιάννης Σκούφος.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια