αρχική σελίδα
Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Χρέος, μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη στη συνάντηση Γ. Σταθάκη με αμερικανική αντιπροσωπεία
16/10/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Στην ανάγκη «διεθνοποίησης» του ζητήματος του ελληνικού χρέους, στάθηκαν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης, στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη με τον βοηθό υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Ντάλιπ Σινγκ και εκπροσώπους της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τον κ. Σίνγκ για τις προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομίας, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους, καθώς και για τις υπόλοιπες δράσεις που αναλαμβάνει, με στόχο την επιστροφή στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις «προκλήσεις» της ελληνικής οικονομίας προς αυτή την κατεύθυνση, στον τουρισμό και στη βιομηχανία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, αφενός μέσω μίας νομοθεσίας που θα απλοποιεί τις διαδικασίες αδειοδότησης και αφετέρου με την κατάρτιση νέου αναπτυξιακού νόμου που αναμένεται να είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Ο κ. Χαρίτσης, μίλησε για το θέμα των διαρθρωτικών ταμείων και ιδιαίτερα για τη θετική εξέλιξη αναφορικά με την κατάργηση της εθνικής συμμετοχής για το τρέχον πρόγραμμα ΕΣΠΑ, καθώς και για τη δυναμική εκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα του ελληνικού χρέους, την ανάγκη «διεθνοποίησης» του οποίου τόνισε η ελληνική πλευρά. 

Ο κ. Σίνγκ, όπως σημειώνεται, αναγνώρισε την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του μνημονίου. Επίσης χαρακτήρισε τον ρόλο του υπουργείου Οικονομίας, καθοριστικό, τόσο για την προώθηση αυτών των μεταρρυθμίσεων όσο και για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των ευρωπαίων εταίρων προς τη χώρα μας.

naftemporiki.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια