αρχική σελίδα
Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ηπιότερη ύφεση για το 2015 «βλέπει» ο Γ. Χουλιαράκης
14/10/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Ηπιότερη ύφεση θα έχουμε το 2015, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας στις Επιτροπές της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο. Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα αλλάξουν και τα στοιχεία στο τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού του 2016 και ότι τον Δεκέμβριο μάλλον ξεκινά η αναδιαπραγμάτευση του χρέους.

Ακόμη ο κ. Χουλιαράκης τόνισε ότι «το πρόγραμμα δεν περιέχει μείωση των χαμηλών συντάξεων. Προβλέπει σταδιακή εφαρμογή του νόμου 3865 του 2010, σταδιακή σημαίνει σε βάθος τριών δεκαετιών για την ολοκλήρωση της. Με αποτέλεσμα τη μείωση της διασποράς, τη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ χαμηλών και υψηλών συντάξεων».

«Υπάρχει πληθώρα νέων δεδομένων που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία θα γνωρίσει πολύ ηπιότερη ύφεση το 2015 απ' ό,τι προβλεπόταν τρεις μήνες πριν», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «σκόπιμη ασάφεια» και «σκόπιμες παρεξηγήσεις, παρανοήσεις της οικονομικής πολιτικής».

Ο κ. Χουλιαράκης απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα μεγέθη που χρησιμοποιεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού για την ύφεση του 2015-2016 και της αναφοράς που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις. «Το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού στηρίζεται στις μακροοικονομικές προβλέψεις για την οικονομική μεγέθυνση του 2015 και 2016, του Αυγούστου του 2015, όπως αυτή, δηλαδή, αποτυπώνεται στα δημόσια διαθέσιμα μακροοικονομικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι τώρα τον Οκτώβριο του 2015, δεν υπάρχουν νέα δημόσια διαθέσιμα δημοσιευμένα μακροοικονομικά στοιχεία, υπάρχει όμως πληθώρα νέων δεδομένων που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία θα γνωρίσει πολύ ηπιότερη ύφεση το 2015 απ' ό,τι προβλεπόταν τρεις μήνες πριν. Ακριβώς σ' αυτή τη νέα πραγματικότητα αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών», τόνισε ο κ. Χουλιαράκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπερασπίσθηκε την συμφωνία του Αυγούστου λέγοντας ότι «η δικιά μας συμφωνία διαφέρει από τις δύο προηγούμενες συμφωνίες. Στηρίζεται σε χαμηλούς στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων, ώστε να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος, η ανάγκη προκυκλικής, δημοσιονομικής πολιτικής να είναι μηδενική ή εξαιρετικά ήπια». Επίσης «πέτυχε την αναχρηματοδότηση, του υπαρκτού στοκ, του δημόσιου χρέους 53 δισ. ευρώ, με σημαντικά χαμηλότερα επιτόκια και πολύ μεγαλύτερες ωρίμανσης. Τι σημαίνει αυτό; Πρακτικά σημαίνει επιτυχή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ήδη».

Η πολιτική της κυβέρνησης, υπογράμμισε ο κ. Χουλιαράκης, προβλέπει «μέτρα αντιστάθμισης των ήπιων υφεσιακών πιέσεων που γνωρίζουμε ήδη, μέσω της εμπροσθοβαρούς χρηματοδότησης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και μέσω της εμπροσθοβαρούς εκταμίευσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα και εν τέλει κάτι που θα αποτυπωθεί στο πρώτο προϋπολογισμό που θα καταθέσει η αριστερά στη χώρα τον επόμενο μήνα, μια προσπάθεια, με βάση τα περιορισμένα δημόσια οικονομικά, τους περιορισμένους πόρους που έχουμε, αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης, με αναδιανομή των πόρων, υπέρ των τομέων της υγείας, της πρόνοιας».

«Θα περίμενα από την Ν.Δ., μετά από πέντε χρόνια αποτυχημένης και κοινωνικά ανάλγητης πολιτικής να στηρίξει τη δική μας προσπάθεια να αρθρώσουμε και να υλοποιήσουμε μια συνεκτική, συνεπή, μακροοικονομική στρατηγική», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και κατέληξε: «Δεν το κάνει και αναρωτιέμαι αν έχει διαρρήξει οριστικά τους δεσμούς της τόσο με τη λογική όσο και με την κληρονομιά της ίδιας παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Παναγιώτη Κανελλόπουλου και του Παναγή Παπαληγούρα».

naftemporiki.gr 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια