αρχική σελίδα
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Κ. Μίχαλος: Κοστολογημένη η πρόταση της ΚΕΕ για ανάκαμψη της οικονομίας
09/10/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) είναι ο μόνος φορέας με πλήρη και κοστολογημένη πρόταση για την ανάκαμψη της οικονομίας, την οποία έχει θέσει ήδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανέφερε ο πρόεδρός της Κωσταντίνος  Μίχαλος, σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του φορέα στη Ζάκυνθο.

Ο κ. Μίχαλος παρουσίασε τις προτάσεις της ΚΕΕ, ενώ σχολιάζοντας το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, χαρακτήρισε «υφεσιακό» το νέο μνημόνιο.

Όπως ανέφερε, η υποδοχή της συμφωνίας έγινε σχεδόν με ανακούφιση, αφού απέτρεψε τον άμεσο κίνδυνο της εξόδου από το ευρώ.

Όμως, σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, τα μέτρα που τη συνοδεύουν είναι «πιο δυσβάσταχτα από ποτέ», ενώ το μίγμα της πολιτικής που τα συνοδεύει είναι για μια ακόμη φορά «αντιαναπτυξιακό, αφού στηρίζεται στην αύξηση της φορολογίας».

«Η λαίλαπα των φόρων και των άλλων αντιαναπτυξιακών μέτρων που περιγράφονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και φτάνουν τα 4,35 δισ. ευρώ, είναι βέβαιο ότι θα δώσουν τη χαριστική βολή στην αγορά και στην οικονομία» εκτίμησε και κάλεσε την κυβέρνηση να αναζητήσει ισοδύναμα μέτρα για την εκπλήρωση των στόχων του μνημονίου. 

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, η ΚΕΕ προτείνει ριζική μείωση της φορολογίας, εξορθολογισμό της φορολογίας εισοδήματος, διεύρυνση των φορολογικών βάσεων, μείωση συντελεστών και παράλληλη εντατικοποίηση της προσπάθειας για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας, εξορθολογισμός των δημοσίων δαπανών με βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Καταλήγοντας, ο κ. Μίχαλος χαρακτήρισε «μονόδρομο» τη μείωση του χρέους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια