αρχική σελίδα
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

«Γκάζι» στα δημόσια έργα ζητά η Ε.Ε.
07/10/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Την άμεση επιτάχυνση των δημοσίων έργων και ιδιαιτέρως του μετρό της Θεσσαλονίκης, τα οποία και αποτελούν το βασικό κορμό της οικονομίας ζήτησε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε., Κορίνα Κρέτσου κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη.

Από την πλευρά του. ο υπουργός δεσμεύτηκε έως το τέλος Οκτωβρίου να υπάρξει συμφωνία για την επανεκκίνηση των έργων στο μετρό Θεσσαλονίκης.

«Γρήγορα»
Είναι σημαντικό να κινηθούν όλα αυτά γρήγορα και να υπάρχει συνέχεια, μέσα από τεχνικές συναντήσεις που θα επιλύουν προβλήματα», επισήμανε η κ. Κρέτσου η οποία ανέφερε ότι με τη δημοσίευση των μέτρων, απελευθερώνονται άμεσα 2 δισ. ευρώ και υπάρχουν και εξοικονομήσεις στον εθνικό προϋπολογισμό για ακόμα 2 δισ. ευρώ, τα οποία μπορούν να χρηματοδοτήσουν τα έργα.

Ο κ. Σπίρτζης μίλησε για στενή συνεργασία των δυο πλευρών, καθώς αναμένεται σε 15 ημέρες νέα συνάντηση των αρμοδίων υπηρεσιών.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στο μετρό της Θεσσαλονίκης, ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι έως το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα και να έχει υπάρξει συμφωνία για τη συνέχιση του έργου, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θεωρεί πιθανή μια επαναδημοπράτησή του. Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι προχωρεί και το ζήτημα των αυτοκινητοδρόμων, με στόχο να «ξαναζωντανέψουν» τα έργα με την ηγεσία του υπουργείου να δηλώνει αισιόδοξη ότι θα υπάρξουν πληρωμές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, το ποσό των χρημάτων από το ΕΣΠΑ που αφορούν τα έργα του υπουργείου ανέρχεται σε 750 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα οδικά και σιδηροδρομικά έργα.

Το πλάνο του υπουργείου Υποδομών, είναι ότι όποια έργα δεν ολοκληρωθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου -οπότε και λήγει η προθεσμία για το ΕΣΠΑ- να μεταφερθούν ως έργα-γέφυρα στο νέο πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, η επίτροπος απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον των ΣΔΙΤ σε Πελοπόννησο και Ήπειρο τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων υπενθυμίζοντας την καταδίκη της Ελλάδας για τη λειτουργία των ΧΑΔΑ.

imerisia.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια