αρχική σελίδα
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Δ. ΜΑΡΔΑΣ: Απλουστεύεται ο «fast track» νόμος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων
07/10/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Την απλούστευση του «fast track» νόμου για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων προανήγγειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, επισημαίνοντας ταυτοχρόνως ότι θα δοθεί έμφαση σε παράγοντες που δεν απαιτούνται χρήματα ώστε να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα.

«Θα ακολουθήσουμε μία πολιτική η οποία φέρνει σε επαφή τη χώρα μας με τις επιχειρήσεις στον χώρο που βρίσκονται, επισκεπτόμενοι τις χώρες τους και όχι οργανώνοντας διάφορες φιέστες, όπου παρουσιάζουμε την Ελλάδα με τα οικονομικά της στοιχεία», τόνισε, ενημερώνοντας πως υπάρχουν ήδη 35 μελέτες από 35 επιτυχημένες περιπτώσεις, που έχουν σχέση με το εξαγωγικό εμπόριο και τις ξένες επενδύσεις και από εκεί "θα αντιγράψουμε διάφορες πρακτικές που θα μας φανούν πάρα πολύ χρήσιμες".

«Θα επιδιώξουμε έτσι ώστε στον επενδυτικό νόμο, όπου κι εμείς συμμετέχουμε και ετοιμάζουμε να στείλουμε τις παρατηρήσεις, να βελτιώσουμε τον χρόνο έγκρισης μιας ξένης επένδυσης. Από εκεί και πέρα, μπορούμε να δώσουμε διάφορα άλλα κίνητρα τα οποία τα έχουμε στα χέρια μας», είπε ο κ. Μάρδας.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών προανήγγειλε την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και στο πλαίσιο των πολιτικών εξωστρέφειας της χώρας δεν περιλαμβάνονται μόνο χρήματα, επενδύσεις και εξαγωγές, αλλά και πολιτισμός. Όπως είπε, υπάρχει η σκέψη ένα νησί, το οποίο μια ερευνητική ομάδα έχει ονομάσει ως «νησί της τέχνης και της φιλοσοφίας», να μετατραπεί σε ένα θερινό Νταβός, όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν όλα εκείνα τα κράτη, τα οποία θέλουν να κτίσουν ένα οίκημα στην περιοχή, έτσι ώστε να εξυπηρετούν το συνεδριακό τουρισμό τους και όχι μόνο.

imerisia.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια